Szombathely.hu akadálymentesített portál

Navigáció:

Betűméret beállítása:

Színbeállítás:

Hírek, aktualitások

Segítség a szülőknek, hogy mihez kezdjenek életveszély esetén

Feltöltve: 2020.07.30 16:34

Kategória:

Ötödik alkalommal szervezte meg "A gyermekkor elsősegélye" tanfolyamot az egészségfejlesztési iroda Segítés Városa keretein belül szerda délután. Mentőtisztektől tanulhatták meg a szülők, hogy mihez kezdjenek életveszély esetén, és hogyan oldják meg a napi egészségügyi problémákat. A kruppos gyermek...

Ne félj segíteni!

Feltöltve: 2020.06.22 19:56

Kategória:

A segítés városa 2020-ban is folytatódik, erről még június elején volt sajtótájékoztató, ahol a résztvevők bejelentették: online formában tovább oktatják a szombathelyieket és az érdeklődőket. Elsőként az újraélesztést lehetett megtanulni PET-palackon, a második oktatáson a közterületi és otthoni újr...

Folytatódik "A segítés városa" program

Feltöltve: 2020.06.08 16:57

Kategória:

A 2011-ben elindított "A segítés városa" program és az ehhez kapcsolódó oktatások a járványügyi helyzetet miatt idén sajnos meghiúsultak, de a projekt szakmai felelősei és a városvezetés egyetért abban, hogy a programot a lehetőségekhez képest más formában mindenképp folytatni kell. Ezzel és "A segít...

Dr. László Győző - Biztonsági tasakkal bővültek a szombathelyi defibrillátorok

Feltöltve: 2020.06.03 07:53

Kategória:

Szombathely MJV tulajdonában lévő, 17 nyilvános hozzáférésű félautomata defibrillátorok mellé helyeznek ki a következő hetekben ún. biztonsági tasakokat Köcse Tamás és Horváth Balázs mentőtisztek, A Segítés városa projekt szakmai felelősei. Elsőként a városháza ügyfélterében lévő készülék ...

Képzés, a júniusban átadásra került reanimációs eszközök használatára

Feltöltve: 2018.07.11 17:00

Kategória:

A Mentőszolgálat bajtársai kiképezték Szombathely intézményeinek képviselőit a júniusban átadásra került reanimációs eszközök szakszerű használatára.

Félautomata defibrillátorok Szombathely intézményeinek

Feltöltve: 2018.06.28 16:00

Kategória:

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata tíz félautomata defibrillátort vásárolt intézményeinek, amelyeket dr. Puskás Tivadar polgármester Köcse Tamás vezető mentőtiszttel adott át.

Egészséghét a Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolában

Feltöltve: 2018.03.07 09:00

Kategória:

A Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskola egészséghetének keretében közel 150 fiatal sajátította el az újraélesztés lépéseit, a mentési testhelyzet létrehozását, a vérzéscsillapítás módszerét valamint a stroke felismerését.

Bérelhető defibrillátorok Szombathelyen

Feltöltve: 2018.01.17 09:00

Kategória:

A báli szezon kezdetével, a nagy tömegeket mozgató eseményeken életet menthet, ha van szakképzett segítség és automata defibrillátor a helyszínen. Önkormányzatunk tíz darab olyan készüléket vásárolt, amelyeket rendezvényekre lehet kölcsönözni. Az igénylés részleteiről itt olvashatnak: http://www.szombathely.hu/…/a-segites-varosa-a-balokban-is…/

Új, félautomata defibrillátor átadása a Pécsi Tudományegyetemen

Feltöltve: 2017.10.17 07:30

Kategória:

Az Újraélesztés Világnapján új, félautomata defibrillátort adtunk át a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Szombathelyi Képzési Központjában. Az eszköz használatát Köcse Tamás vezető mentőtiszt mutatta be.

Szív City

Feltöltve: 2017.10.11 08:00

Kategória:

"Szív City" elnevezéssel az életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az Országos Mentőszolgálat. Az alkalmazás lényege, hogy a mentők riasztása után az alkalmazás felhasználói az eset ötszáz méteres körzetében szintén riasztást kapnak, így a mentők kiérkezése előtt megkezdhetik az életmentést. Az applikáció október 17-től, egy nappal az Újraélesztés Világnapja után kezd működni, de már most letölthető iOS és Android rendszerre egyaránt.

Oktatás a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában

Feltöltve: 2017.09.27 09:00

Kategória:

Ezen a héten a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanulói részére tartunk oktatást az újraélesztés alapfokú lépéseiből.

Nyári tábor Crikvenicában

Feltöltve: 2017.07.04 12:30

Kategória:

A dr. Tolnay Sándor Általános Iskola szervezésében 46 tanuló és 9 kísérő vesz részt egy horvátországi nyári táborban Crikvenicában. A tanulók változatos és hasznos programokon vesznek részt a tengerparti strandolás mellett. A Lukácsháza és Gyöngyösfalu Önkormányzatai támogatásával megvalósuló, színes foglalkozásokkal tarkított tábor része a „Szombathely, a segítés városa" program is. A mai délelőtt folyamán jó hangulatú, instant elsősegély kurzus is megvalósult. A segítés szellemisége nem ismer határokat.

Elsősegélynyújtási tanfolyam a Paragvári Utcai Általános Iskolában

Feltöltve: 2017.05.10 14:00

Kategória:

Köcse Tamás vezető mentőtiszt és Horváth Balázs mentőtiszt irányításával elsősegélynyújtási tanfolyam valósult meg a Paragvári Utcai Általános Iskolában pedagógusok, szülők és tanulók részvételével. Az elsősegélynyújtási ismeretek összefoglaló dokumentumát innen tölthetik le:

Újraélesztési gyakorlat szombathelyi segítséggel

Feltöltve: 2016.04.26 16:52

Kategória:

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság több ezer diák bevonásával nagyszabású kiürítési gyakorlatot tartott a Ferencvárosi Torna Club Zrt. Groupama Arénájában április 26-án. A rendezvényen az Országos Mentőszolgálat újraélesztési gyakorlatán száz diák vett részt, melyhez az ambubabákat Szombathely, a segítés városa adta kölcsön. foto: metropol.hu és facebook.com/orszagosmentok

Elismerések a városnak

Feltöltve: 2016.04.16 12:49

Kategória:

A „Hivatás az életért díj”-at az idén dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének ítélték oda. A díjat Havas Gábor a H.S.-Medplan Kft. ügyvezetője hozta létre 2012-ben, és a díj évenkénti odaítéléséről, átadásáról a Magyar Oxyologiai Társaság vezetősége gondoskodik. A díjat a Magyar Oxyologiai Társaság XVIII. Vándorgyűlésén Szegeden ötödik alkalommal adták át. Az elismerésben az a társasági tag részesülhet, aki hosszú időn át fejtett ki tevékenységet a helyszíni sürgősség ellátás fejlesztéséért és szervezéséért. Szombathelynek "A Segítés Városának" adományozott elismerést a Magyar Resuscitatios Társaság az újraélesztés elterjesztésében végzett kiemelkedő munkájáért, melyet dr. Puskás Tivadar polgármester vett át a konferencián.

Félautomata defibrillátor már a színházban is

Feltöltve: 2015.12.16 17:51

Kategória:

Immár a Weöres Sándor Színházban is elhelyeztünk egy félautomata defibrillátort. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a további berendezések is forgalmas helyeken kerülnek telepítésre, így a szakszerű segítség megérkezéséig még nagyobb eséllyel tudunk embertársainkon segíteni.

7 félautomata defibrillátor a különösen indokolt helyeken Szombathelyen

Feltöltve: 2015.12.09 12:00

Kategória:

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata hét félautomata defibrillátort vásárolt. Ebből egyet Köcse Tamás vezető mentőtiszttel és Tóth Imrével, a Vásárcsarnok igazgatójával sajtótájékoztató keretében helyeztünk el a Vásárcsarnok egyik forgalmas pontján, a gombavizsgáló hely melletti falon. További öt készülék kihelyezése a napokban megtörténik, így az AGORA - Művelődési és Sportházban, a Weöres Sándor Színházban, az AGORA - Savaria Filmszínházban, a Tófürdő területén és a Polgármesteri Hivatalban is lesz életmentő készülék. A hetedik készülék egy mobil defibrillátor, amelyet azokra a szombathelyi rendezvényekre visznek majd magukkal a szervezők, ahol a jogszabály ugyan nem ír elő egészségügyi biztosítást, de a létszám indokolttá teszi, hogy legyen ilyen életmentő készülék.

Újraélesztés oktatás a Premontreiben

Feltöltve: 2015.12.07 16:30

Kategória:

A Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium mintegy hatszáz diákja sajátította el három nap alatt a reanimáció szabályait és gyakorlati lépéseit, valamint megtanulták a félautomata defibrillátor kezelését is.

A vendéglátósok is tudnak már újraéleszteni

Feltöltve: 2015.11.16 09:00

Kategória:

A Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskolája és Kollégiuma diákjainak osztályonként tartottunk újraélesztés oktatást. A tanulók a reanimáción kívül elsajátították a félautomata defibrillátor használatát, és azt is megtanulták, hogyan helyezzék az eszméletlen beteg embert biztonságos testhelyzetebe, és mit tegyenek akkor, ha fuldokló emberrel találják szembe magukat.

Újraélesztési oktatás a Bolyaiban

Feltöltve: 2015.11.12 09:00

Kategória:

Kedden és szerdán 10 osztálynak tartottunk újraélesztési bemutatót és oktatást a Nyugat-magyarországi Egyetem Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulói részére.

A kanizsisok is tudnak már újraéleszteni

Feltöltve: 2015.11.06 09:00

Kategória:

A Kanizsai Dorottya Gimnázium diákjainak tartottunk három napon keresztül reanimáció oktatást. A mintegy 500 fiatal elsajátította a félautomata defibrillátor használatát is.

A kézilabdások is elsajátították a reanimáció lépéseit

Feltöltve: 2015.10.30 12:00

Kategória:

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U12-től idősebb sportolói, edzőik és hozzátartozóik sajátították el - mintegy százan - az újraélesztés gyakorlati fogásait, a félautomata defibrillátor használatát és az eszméletlen beteg mentésének a szabályait.

Újraéleszteni tanultak a biztosítási ügynökök

Feltöltve: 2015.10.30 09:00

Kategória:

A Ro-Ver 2000 Biztosítási Alkusz Kft. tíz dolgozója vett rész a segítés városa program keretében reanimációs oktatásban. Az újraélesztésen kívül elsajátították a félautomata defibrillátor használatát is.

A Szombathelyi Horvátok Egyesületének tagjai sem maradtak ki az újraélesztés oktatásból

Feltöltve: 2015.10.29 09:00

Kategória:

Újraélesztés oktatáson vettek részt a Szombathelyi Horvátok Egyesületének tagjai.

Ranimáció oktatás a vasszécsenyi polgármesteri hivatalban

Feltöltve: 2015.10.27 09:00

Kategória:

Vasszécseny és Balogunyom községek polgármesteri hivatalainak dolgozói is elsajátították az alapfokú újraélesztés lépéseit.

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központjában tartottunk elméleti és gyakorlati oktatást

Feltöltve: 2015.10.21 09:00

Kategória:

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központjában is megtörtént az újraélesztés oktatás.

Rekorddöntésünk érzése

Feltöltve: 2015.10.20 17:15

Kategória:

Az alábbi videó megtekintésével azok is átélhetik rekorddöntésünk érzését, akik abban nem tudtak részt venni:

Ismét városunknál a rekord

Feltöltve: 2015.10.16 13:30

Kategória:

Ismét városunknál az egy időben végzett reanimáció rekordja, ugyanis ma délelőtt összesen 600 fő (háromszor 200 fős váltásban) végzett újraélesztési gyakorlatot az AGORA – Művelődési és Sportházban. A rekord elérésében a Szombathelyi és a Vas Megyei Rendőrkapitányság, Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltségének Szombathelyi Járási Borostyánkő Mentőcsoportja, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ, a Savaria Szimfonikus Zenekar, a Berzsenyi Dániel Könyvtár, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum, a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezete, a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény és Családi Napközi, a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat, a Közterület-felügyelet, a Vásárcsarnok, az óvodák, a SZOVA Zrt., a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit kft., a Szombathelyi Köznevelési GAMESZ, a SZOMPARK, a Savaria-Rehab Team, a Regionális Szociális Forrásközpont, a Vasivíz Zrt., a Szombathelyi Médiaközpont, a Meseboolt Bábszínház dolgozói, a SZMSZC Savaria Közlekedési Szakképző Iskolája és Kollégiuma, valamint a Szombathely Megyei Jogú Város Diákönkormányzata szervezésében szombathelyi diákok vettek részt.

Már a Nyugat-magyarországi Egyetem Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulói is felkészültek

Feltöltve: 2015.10.15 09:00

Kategória:

Az Országos Mentőszolgálat Vas megyei munkatársainak segítségével elsajátított tudás alapján már a Nyugat-magyarországi Egyetem Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulói is tudják, mit kell tenniük, ha eszméletlen, vagy életjeleket nem mutató embertársukon kell segíteni.

Mintegy száz felső tagozatos általános iskolás diák sajátította el a reanimáció lépéseit

Feltöltve: 2015.10.14 09:00

Kategória:

A Szombathelyi Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola mintegy száz felső tagozatos diákja négy csoportban sajátította el a reanimáció lépéseit. A fiatalok megtanulták a klinikai halál és az eszméletvesztés állapota közötti különbséget, valamint az ilyen helyzetek esetén teendő lépések szabályait.

A Regionális Szociális Forrásközpontban is elsajátították a reanimáció lépéseit

Feltöltve: 2015.10.12 09:00

Kategória:

A Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. munkatársai is elsajátították azokat a lépéseket, amelyeknek segítségével nagy mértékben hozzájárulhatnak az újraélesztés sikerességéhez.

Újraélesztés oktatás a Csicsergő Bölcsődében

Feltöltve: 2015.10.09 09:00

Kategória:

A Csicsergő Bölcsőde dolgozói is elsajátították az újraélesztés gyakorlati lépéseit.

Újraélesztés oktatás a lánglovagoknak

Feltöltve: 2015.10.07 14:00

Kategória:

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságának dolgozói sajátították el a reanimáció elméleti és gyakorlati lépéseit.

A félautomata defibrillátorral is megismerkedtek a diákok

Feltöltve: 2015.10.02 09:00

Kategória:

A Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola felső tagozatos tanulói nyolc csoportban sajátították el az újraélesztés lépéseit és megismerkedtek a félautomata defibrillátor használatával is.

Reanimáció oktatás a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat dolgozói számára

Feltöltve: 2015.09.29 09:00

Kategória:

Az Országos Mentőszolgálat Vas megyei munkatársainak segítségével sajátították el a reanimáció lépéseit a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat dolgozói.

Újraéleszteni tanultak a zrínyis diákok

Feltöltve: 2015.09.24 09:00

Kategória:

A Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola több mint 300 tanulója - 12 turnusban - sajátította el a reanimáció gyakorlati lépéseit.

Reanimációs oktatás a Városházán

Feltöltve: 2015.09.21 08:00

Kategória:

Több turnusban vettek részt reanimációs oktatásban, a tudás felfrissítésében a Városháza dolgozói. Az Országos Mentőszolgálat szakemberei az újraélesztés mozzanatain kívül bemutatták a félautomata defibrillátor használatát is.

Tisztségviselők és képviselők oktatása

Feltöltve: 2015.09.16 16:00

Kategória:

A szeptemberi közgyűlés szünetében, az Országos Mentőszolgálat Vas megyei munkatársainak segítségével, városunk önkormányzatának képviselői és tisztségviselői részesültek újraélesztés oktatásban.

Újraélesztés oktatás a Szombathelyi Segélyhívó Központban

Feltöltve: 2015.09.14 09:00

Kategória:

Az Országos Mentőszolgálat Vas megyei dolgozói a Szombathelyi Segélyhívó Központ munkatársai részére tartottak újraélesztés oktatást. A több turnusban végrehajtott gyakorlati oktatás egyikét meglátogatta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is, aki szakszerű segítséget adott a gyakorlati fogások elsajátításában.

Reanimáció oktatás a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolájában

Feltöltve: 2015.09.11 09:30

Kategória:

A Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolájában tartottunk újraélesztési bemutatót és oktatást. Mintegy hetven diáknak tanítottuk meg az újraélesztés szabályait, gyakorlatát, majd bemutattuk a félautomata defibrillátor működését és használatát.

Újraélesztés oktatás a Vas megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságán

Feltöltve: 2015.09.11 09:00

Kategória:

A Vas Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatósága dolgozóinak, ügyintézőinek tartottunk újraélesztés oktatást, és bemutattuk a félautomata defibrillátor működését és alkalmazását.

Újraélesztés oktatás a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ gólyatáborában

Feltöltve: 2015.09.01 09:00

Kategória:

A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában, a Gólyafelkészítő Hét programja keretében, hat csoportban több mint 400 diák részére tartottak újraélesztés oktatást. A hétfői újraélesztési gyakorlati napon részt vett, köszöntötte a fiatalokat, és előadást tartott az újraélesztés eddigi eredményeiről és annak fontosságáról dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

Elkészült a „Szombathely, a segítés városa” program TV spotja

Feltöltve: 2015.07.22 09:00

Kategória:

Elkészült a „Szombathely, a segítés városa” program TV spotja, amelyet a hivatalos facebook oldalon tekinthetnek meg.

Újraélesztés oktatás a Tófürdőn

Feltöltve: 2015.07.02 09:00

Kategória:

Városunk Önkormányzata a "Szombathely, a segítés városa" program keretében a szombathelyi Tófürdőn 2015. július 4-én 15:30, 16:30 és 17:30 órai kezdettel újraélesztés oktatást szervez. A programra előzetesen jelentkezni 2015. július 3. 12.00 óráig lehet a +36/94/520-133-as telefonszámon, illetve a mester.agnes@szombathely.hu e-mail címen. A résztvevők - a SZOVA Zrt. felajánlásaként - ajándék úszójegyet vehetnek át a helyszínen, az oktatást követően.

Újraélesztés oktatás a sporttáborban

Feltöltve: 2015.06.26 09:00

Kategória:

A Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium adott otthont a nyári szünetben a sporttábornak, ahol a résztvevő diákoknak tartottunk reanimációs képzést.

Továbbképzés a PTE Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központjában

Feltöltve: 2015.03.23 09:00

Kategória:

A Pécsi Tudományegyetem Egészségségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központjában szakmacsoportos továbbképzés volt a "Felnőtt ápolás és gondozás" szakmacsoportnak. A helyszínen három teremben, csoportbontásban ment a gyakorlás, ahol az alapszintű újraélesztés mellett, a félautomata defibrillátor használatát, a légúti idegentest eltávolítását, valamint a mentési testhelyzet kialakítását gyakorolták a résztvevők. A képzésen igazoltan 126 fő vett részt.

Terveink szerint zajlik az újraélesztés oktatás 2015-ben is

Feltöltve: 2015.01.10 09:00

Kategória:

Csütörtökön, pénteken és ma a szentgotthárdi Vörösmarty Gimnázium tanulói sajátították, illetve sajátítják el a reanimáció lépéseit.

Újraélesztés oktatás Körmenden

Feltöltve: 2014.12.08 09:00

Kategória:

A "Szombathely, a segítés városa" program keretében a körmendi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban tartottunk újraélesztés oktatást a múlt hét folyamán. Öt turnusban mintegy 140 diák, illetve pedagógus vett részt az oktatásban.

Újraélesztés oktatás a Delphi Hungary Kft. csapatának

Feltöltve: 2014.11.26 09:00

Kategória:

A Delphi Hungary Kft. csapata vett tegnap részt a szombathelyi gyáregységnél szervezett második újraélesztési képzésen. A tréning, mely a Delphi egészségvédelem és a munkahelyi biztonság érdekében tett törekvésének újabb példája, hozzájárul az újraélesztés gyakorlatának széles körű megismertetéséhez és olyan készségeket tanít, melyek segítenek az életfunkciók fenntartásában.

Reanimációs program a Vadvirág Művészeti Óvoda egészségnapi rendezvényén

Feltöltve: 2014.11.19 09:00

Kategória:

Vépen, a Vadvirág Művészeti Óvoda pedagógusainak, a gyerekek szüleinek tartottunk újraélesztés oktatást. A felnőttek két turnusban (20-20 fő) sajátították el az újraélesztés technikáját és annak fontosságát. A reanimációs program az óvoda egészségnapi rendezvényéhez kapcsolódott.

12

FIGYELEM! A koronavírus idején hívható legfontosabb telefonszámok:

Alapvető élelmiszerek, gyógyszer bevásárlása, melegétel igénylés hétfőtől péntekig 8:00 és 12:00 óra között: +36 (94) 505-429

Krízistámogatás igénylésével kapcsolatos tájékoztatás: +36 (94) 520-324, +36 (94) 520-157, +36 (94) 520-139, +36 (94) 520-259

Koronavírus ismert tüneteinek észlelése esetén: a háziorvosa vagy az ügyelet telefonszáma, vagy a +36 (80) 277-455 vagy a +36 (80) 277-456

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos felajánlásokat az alábbi számlaszámra várjuk:

Számlaszám: 109180001-00000003-25300517

A számla megnevezése: Koronavírus alap

Köszönjük!

Menü

Navigáció: