Testvérvárosok

Ferrara

A város Bolognától északra, észak-nyugatra helyezkedik el, lakosainak száma megközelítőleg 130.000 fő. Ferrara művészi városok gazdag hálózatának közepén található, amelyeket a "Pó völgy fővárosainak" nevezhetünk. Ferrara meghitten kötődik a Pó folyóhoz, amely hosszú évszázadokon keresztül alakította a város arculatát: a máig érintetlen állapotban kanyargó középkori sikátorok elrendezésével, Sao Paolo modern turistakikötőjével, valamint az azt körülvevő és a tengerig nyúló csatornák hálózatával. Ferrarát ma is 9 km-nyi vöröstéglás városfal veszi körül, fáktól övezett sétányokkal, az egyik leghatásosabb fennmaradt régi védelmi rendszert alkotva, ahol a látogató megismerheti a XV. és XVI. században kitalált védelmi technikákat: történelmi átjárókat, bástyákat, tornyokat, lőréseket és ablakmélyedéseket.

A város történelmében jelentős szerepet töltött be az Este család, I. Ercole Ferrarát a reneszánsz első modern városává tette, s aminek eredményeképpen a várost a Pó torkolatával együtt az UNESCO a Világörökség részének nyilvánította.  A város legismertebb épülete az Este család kastélya, illetve az 1135-ben épült San Giorgio katedrális. Számos vásár és előadás szórakoztatja a lakosokat és a látogatókat, a - legendás színekkel és ízekkel csalogató - híres Palio lovasversenyeitől, a koncert- és operaszezonon, a város régi kultúrájából származó művészeti alkotások kiállításain át, az újonnan kialakult rendezvényekig, amelyek már nagy népszerűségnek örvendenek, mint pl. a Ferrarai Utcai Zenész Fesztivál.

Ferrara 2001 óta testvérvárosa Szombathelynek, második olaszországi városként. A kapcsolat létrejöttének oka a közös testvérváros, Kaufbeuren, így felmerült az ötlet, Szombathely is fűzze szorosabbra kapcsolatait Ferrarával. Így egy hármas testvérvárosi együttműködés jött létre, melyre büszke lehet a város. A ferrarai küldöttség szintén a Szent Márton-napi ünnepségek és a Savaria Történelmi Karnevál gyakori résztvevője, az olasz városból érkező Contrada di San Giorgio zászlóforgató csoport pedig több ízben fellépett a Karneválon.


Archivált verziók

2020.07.09 12:22

Testvérvárosok, baráti városok

Programok

Mozi: Fekete özvegy (16)

Helyszín: AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
Időpont: 2021 Július 23. (Péntek) 21:15

Ismét akusztikus koncertek a Végállomás Kertben! (Zene/Koncert)

Végállomás Club, Szombathely, Körmendi út 92.
2021 Július 23. (Péntek) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
Nyitott Városháza program: Török Ádám és a Mini Akusztik Trió koncert (Zene/Koncert)

Szombathelyi Városháza, Szombathely, Kossuth Lajos utca 1-3.
2021 Július 23. (Péntek) 19:30

Még több Zene/Koncert ...
Ska-reggae party fényfestéssel és Ördög akusztik a Bohémban! (Zene/Koncert)

BOHÉM, Szombathely, Thököly Imre utca 14.
2021 Július 23. (Péntek) 20:00

Még több Zene/Koncert ...
Kígyószem: G.I. Joe - A kezdetek (16) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2021 Július 23. (Péntek) 20:00

Még több Mozi ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...