Önkormányzati

2021. ÉVI FELHÍVÁS A SPORT KITÜNTETÉSEK ADOMÁNYOZÁSÁRA

Érvényes: 2021.07.19 - 2021.10.01

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése 7/2016. (III. 1.) számú rendeletében a sport területén kiemelkedő munkát végzettek részére az alábbi kitüntetéseket alapította:

„Szombathely Sportjáért Életmű-díj” – annak a személynek adományozható, aki hosszabb időn át – de legalább 25 éven keresztül – a testnevelés és a sport területén kiemelkedő tevékenységet végzett, és munkájával közmegbecsülést szerzett.

„Tóth Géza-díj” - annak a személynek adományozható, aki a szombathelyi versenysport, élsport területén több éven át tartó kiemelkedő tevékenységet végzett.

„Unger József-díj” – annak a személynek adományozható, aki a szombathelyi iskolai testnevelés és diáksport területén több éven át tartó kiemelkedő szakmai tevékenységet végzett.

"Pünkösthy Csaba-díj” – annak a személynek adományozható, aki a szombathelyi utánpótlás, illetve szabadidő sport területén több éven át tartó kiemelkedő tevékenységet végzett.

„A Sport Támogatásáért-díj” – annak a személynek adományozható, aki a város sportéletének fejlődése, egyes sportrendezvények, események megrendezése, a sport területén tevékenykedő személyek, sportolók munkájának segítése, lehetővé tétele érdekében kiemelkedő tevékenységével, áldozatvállalásával közmegbecsülésre tett szert.

A díjakat évente egy – egy személy kaphatja meg.

A díjak adományozását kezdeményezheti a polgármester, az alpolgármesterek, a jegyző, az aljegyző, képviselő, képviselőcsoport, a Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság, a sport területén működő szakmai szervezetek.

A felterjesztéshez szükséges nyomtatványt a Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottsága útján kell kezdeményezni, kizárólag az erre a célra rendszeresített adatlap pontos kitöltésével.

A nyomtatvány (Kitüntetés-adatlap 2021.) letölthető az oldal alján található kapcsolódó dokumentumok között, valamint személyesen átvehető a Polgármesteri Hivatal Egészségügyi és Közszolgálati Osztály, Sport és Ifjúsági Irodáján. (Szombathely, Kossuth Lajos u. 1-3.)valamint személyesen átvehető a Polgármesteri Hivatal Egészségügyi és Közszolgálati Osztály, Sport és Ifjúsági Irodáján. (Szombathely, Kossuth Lajos u. 1-3.)

A kitüntetési javaslatokat a „Szombathely Sportjáért Életmű-díjra” és a „Tóth Géza-díjra” 2021. augusztus 31-ig, a többi díjra 2021. október 1­-ig kell megküldeni a Polgármesteri Hivatal Sport és Ifjúsági Irodája részére (Szombathely, Kossuth Lajos u. 1-3.)

Tóth Kálmán
Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság elnöke

További felhívások (0 db)

Programok

Zene/Koncert: ÜNNEPEK bérlet

Helyszín: Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
Időpont: 2021 Szeptember 20. (Hétfő) 08:00

Szimfónia - TAVASZ bérlet (Zene/Koncert)

Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
2021 Szeptember 20. (Hétfő) 08:00

Még több Zene/Koncert ...
Szimfónia - ŐSZ bérlet (Zene/Koncert)

Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
2021 Szeptember 20. (Hétfő) 08:00

Még több Zene/Koncert ...
Szent Ignác útja – Camino Ignaciano (12) (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2021 Szeptember 20. (Hétfő) 16:15

Még több Mozi ...
Mancs őrjárat - A film (6) (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2021 Szeptember 20. (Hétfő) 16:45

Még több Mozi ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...