Városháza

Szombathely Fenntartható Városi Mobilitási Terv (SUMP) társadalmi egyeztetése

„Először megformáljuk városainkat - azután ők formálnak minket.” /Jan Gehl/

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a fenntarthatóság iránti elköteleződése, valamint a 2021-2027 programozási időszak közlekedésfejlesztési projektjeinek, illetve hosszabb kitekintésben a 2040-ig terjedő időszakra, illetve 30 év távlatában a közlekedésfejlesztési célok, intézkedések megalapozása érdekében határozta el a Fenntartható Városi Mobilitási terv (SUMP) elkészítését.

A Mobilitási terv célja, hogy fenntartható és integrált megoldásokat kínáljon a szombathelyi közlekedési problémák megoldására, hozzájárulva ezzel a klímavédelmi és energiahatékonysági célkitűzések teljesüléséhez. A terv összhangban van az Európai Bizottság Fehér Könyvében lefektetett irányelvekkel, és az országos-, a térségi fejlesztési dokumentumokban foglalt célokkal is. A terv az eddigi közlekedéstervezési gyakorlathoz képest nagyobb hangsúlyt helyez az emberközpontú szemléletre, valamint a lakosság és az egyes érdekcsoportok bevonására, a különböző szakpolitikai területek összehangolására, szakít az egyoldalú ágazati megközelítéssel, a mobilitási kérdéseket komplexen kezeli.

A Mobilitási terv készítésekor számos szakmai és társadalmi egyeztetés zajlott különböző szakmai és civil-, valamint érdekképviseleti szervezetek bevonásával, emellett a tervezést egy nyílt lakossági mobilitást vizsgáló kérdőíves felmérés is segítette. A partnerségi folyamat a Mobilitási terv társadalmi egyeztetési változatának betekintésével folytatódik. (Az adatvédelmi tájékoztató, valamint a Társadalmi Egyeztetési Dokumentum a "Kapcsolódó dokumentumok" alatt tölthető le.)

E fontos mérföldkő kapcsán – 2,5 héten keresztül - 2022. április 30-ig várjuk a város és környékének lakói, a gazdasági szereplők, a civil szervezetek és további érintettek észrevételeit a következő e-mail helyre: sump@trenecon.hu

A fenti e-mail címre érkezett észrevételeket nem csak a mobilitási tervező (TRENECON Kft.), hanem egyidejűleg az Önkormányzat is megkapja. A társadalmi egyeztetés során beérkező észrevételek figyelembevételével kerülhet sor a Fenntartható Városi Mobilitási terv végleges változatának Közgyűlési- és a Támogató Szervezet általi jóváhagyására.

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2022.06.27
Módosítva: 2022.06.27

Júniusi közgyűlés

A képviselő-testület 16 napirendi pontot tárgyalt, ebből kettőt zárt ülésen.

Feltöltve: 2022.06.26
Módosítva: 2022.06.28

A 11-es huszárezred emléknapja

Az eseményen Tóth Kálmán mondott köszöntőbeszédet a város képviseletében.

Feltöltve: 2022.06.11
Módosítva: 2022.06.11

Összefonódik a Smart Hy Aware és a Szombathely2030 projekt

Bokányi Adrienn és Németh Ákos tanácsnokok számoltak be az együttműködésről.

Programok

Mozi: CSILLAG SZÜLETIK

Helyszín: Emlékmű , Szombathely, Emlékmű út 1.
Időpont: 2022 Július 22. (Péntek) 21:00

Viktória FC nyári labdarúgó tábora (Gyerekeknek)

Illés Sportakadémia, Szombathely, Szarka Zoltán utca 3.
2022 Július 04. (Hétfő) 09:00

Még több Gyerekeknek ...
Zanox – Kockázatok és mellékhatások (16) (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2022 Július 04. (Hétfő) 14:00

Még több Mozi ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...