Városháza

Számítógépes és gamer eszközöket ajánlott fel az IVY

A Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat, illetve Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Háza részesült adományokban.

Az Ivy Technology AMS Hungary Kft. egy igazán nagylelkű felajánlással kereste fel Szombathely MJV önkormányzatát, amit ezúton is hálásan köszönünk a cégnek és Vecsera Zsolt ügyvezető úrnak. Rendkívül jó állapotban lévő használt számítástechnikai és gamer eszközök adományozása kapcsán az adományok megfelelő intézményekhez juttatásában kérték a segítségünket.

Bokányi Adrienn tanácsnok asszony koordinálásával az egérből, billentyűzetből, laptop táskából, hangszóróból, fülhallgatóból, külső CD íróból és gamer székből álló csomagok eljutottak a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat új Jászai Mari utcai telephelyére, valamint a Forrásközpont Közhasznú Alapítvány fenntartásában működő Óperint utcai Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házba.

Az eszközök átadása és bemutatása kapcsán tartottak az érintettek sajtótájékoztatót elsőként a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat új Jászai Mari utcai telephelyén. Mint ismeretes, Szombathely MJV Közgyűlése a 2019. április 30-i testületi ülésén döntött a Szombathely Jászai Mari utca 4. szám alatti ingatlan hasznosításáról. Ennek értelmében 2019. szeptember 1. napjától a szóban forgó ingatlan két szintjét a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat ingyenes használatba kapta a család- és gyermekjóléti központ valamennyi kötelező szolgáltatásának (klasszikus szociális munka; jogi tájékoztatásnyújtás; pszichológiai tanácsadás; egyéni pár- és családterápia; kórházi szociális munka; utcai és lakótelepi szociális munka; óvodai, iskolai szociális segítő tevékenység; kapcsolattartási ügyelet) biztosítására.

A helyszínen Kulcsár Lászlóné intézményvezető elmondta: a gyermekjóléti alapellátás hagyományos, törvényi kötelezettségen alapuló funkciója mellett, annak kiegészítéseként, az épület földszintjén pályázati forrásból különböző életkorú és élethelyzetű személyek, családok, így elsősorban a fiatalok, az idős korosztály és a kisgyermekes családok számára közösségi terek kialakítására is sor kerül. A kivitelezés a befejezéséhez közeledik, a közösségi helyiségek hivatalos bemutatása és átadása a közeljövőben megtörténik.

Az intézményvezető felelevenítette: a projekttel párhuzamosan Bokányi Adrienn tanácsnok asszony közreműködésével egyeztetések kezdődtek az Ivy Technology AMS Hungary Kft.-vel annak kapcsán, hogy a fiatalok számára kialakításra kerülő közösségi helyiség berendezésében, informatikai eszközökkel való felszerelésében miként tudnának segítséget nyújtani. Felajánlásukkal kettő gamer munkaállomás kialakítására került sor, továbbá számos olyan eszköz (tablettáska, billentyűzet, optikai egér, hátizsák, hangszóró, fülhallgató stb.) került intézményük birtokába, mely a munkavállalók feladatainak ellátását segítette.

„A közösségi térben olyan fiatalok érdeklődésére számítunk, akik közösségre, közös programokra és élményekre, személyes segítő kapcsolatra, hasznos és értelmes időtöltésre vágynak” – mondta Kulcsár Lászlóné.

A sajtótájékoztató a Forrásközpont Közhasznú Alapítvány fenntartásában működő Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház Óperint utca 1. szám alatt működő közösségi terében folytatódott, amely ugyancsak jelentős nagyságú adományban részesült az Ivy Technology AMS Hungary Kft. részéről. Az adományok között informatikai eszközök, egér, billentyűzet, laptop táska, külső cd író készülék, hangszóró, fülhallgató, gamer szék szolgálja a közösségi térbe bejáró fiatalok kikapcsolódását. Az adománynak köszönhetően két gamer munkaállomás is kialakításra került, melyek a már működő játék konzolok tematikájába illeszkedve a gyerekeknek teljes mértékű kikapcsolódást nyújtanak, illetve elősegítik a fiatalok digitális kompetenciájának fejlődését is.

A helyszínen Németh Klára, a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a közösségi teret 10-21 éves, jobbára hátrányos helyzetű fiatalok veszik igénybe napi rendszerességgel, ahol részükre minden körülmény biztosított a szabadidő hasznos eltöltése kapcsán. Társasjátékok, könyvek, elektronikai eszközök állnak a gyerekek rendelkezésére, ezek mellett közösségi programok, önkéntes korrepetitor is segíti a gyerekeket abban, hogy igazi közösségben érezhessék magukat. A fiatalok szociális szakember felügyelete mellett, védett környezetben töltik el hasznosan a szabadidejüket.

„A felajánlott eszközökből a két gamer munkaállomás mellett a szociális szférában dolgozó munkavállalók is részesülnek. Az Alapítvány fenntartásában közreműködő Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai is nagy örömmel veszik birtokba a felajánlott egeret, billentyűzetet, laptop táskákat. A pandémia során kiemelt fontosságú, hogy a szakemberek egy esetleges home-office munkavégzés során is elérhetőek legyenek, az adomány ezen körülmények fenntartását, megvalósulását is elősegíti” – számolt be Németh Klára.

A sajtótájékoztatón Vecsera Zsolt, az Technology AMS Hungary Kft. ügyvezetője a vállalattal kapcsolatban elmondta, hogy cégük új név a szolgáltatási szektorban, ami hosszú múltra tekint vissza nagyszerű ügyfeleik körében. „Nevünk azt a bizalmat reprezentálja, amit ügyfeleink és ügyfeleink partnerei részéről fogunk elnyerni magasszintű szolgáltatásunk által. Az Ivy célja, hogy megújult fókusszal, valamint elkötelezettséggel nyújtson páratlan partnerségi és hozzáadott értéket képviselő értékesítés utáni szolgáltatásokat a high tech iparág szereplői számára. Az Ivy világvezető elektronikai javítási és egyéb szolgáltatásokat kínál a világ legnagyobb technológiai és távközlési vállalatai számára” – mondta az ügyvezető, majd Bokányi Adrienn végül azzal zárta, hogy így, karácsony közeledtével két nemes, a társadalmi felelősségvállalás témakörébe tartozó célt is megvalósít az Ivy, egyrészt a fiatalok támogatását, szabadidejük hasznos eltöltésének elősegítését, másrészt pedig a szociális szféra dolgozóinak segítését, ami különösen fontos a pandémiás időszakban.

Fotó: Bonyhádi Zoltán


Galéria (16 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2021.11.25
Módosítva: 2021.11.25

Megérkezett Szombathely adventi koszorúja a belvárosba

Idén is a Berzsenyi téren lehet megcsodálni a gigantikus gyertyákkal díszített koszorút.

Feltöltve: 2021.11.25
Módosítva: 2021.11.25

Novemberi közgyűlés

Ismét ülésezik Szombathely képviselő-testülete.

Feltöltve: 2021.11.16
Módosítva: 2021.11.16

A szombathelyi óvodásokat látogatta meg Ludovicus

Az adventi vásár kabalafiguráját azonnal megszerették a kicsik.

Programok

Előadás/Kiállítás: VASÚTMODELL-KIÁLLÍTÁS

Helyszín: AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
Időpont: 2021 December 07. (Kedd) 10:00

Encanto 3D (mb) (12) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2021 December 07. (Kedd) 13:00

Még több Mozi ...
Énekelj! 2 2D (mb) (6) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2021 December 07. (Kedd) 13:30

Még több Mozi ...
Dűne 2D (mb) (16) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2021 December 07. (Kedd) 14:10

Még több Mozi ...
VILÁGJÁRÓK - Utazás a kakukkos órák földjén (Előadás/Kiállítás)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2021 December 07. (Kedd) 14:30

Még több Előadás/Kiállítás ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...