Városháza

Sajtótájékoztató az Érezd Szombathelyt! 2021-es programjairól

Júliustól egészen októberig lesznek kulturális események a városban.

Július 4. és október 3. között folytatja a tavaly elkezdett Érezd Szombathely! programsorozatot a város, ami a kulturális, turisztikai és művészeti szervezetek összefogásával kínál biztonságosan látogatható élményeket, megdolgoztatva érzékszerveinket: filmvetítéseket a szemnek, koncertélményeket a fülnek, gasztroprogramokat az ízlelőbimbóknak és képzőművészeti, kézműves eseményeket a manuális dolgok kedvelőinek. A kicsikre is gondolva játszóház és bábszínházi előadás is várja a gyermekeket.

A Savaria Karneválhoz hasonlóan többségében ingyenes programsorozatról tartott sajtótájékoztatót a Csónakázótó szigetén Szombathely MJV képviseletében dr. Nemény András polgármester és Horváth Soma kultúráért is felelős alpolgármester, az Agora Szombathelyi Kulturális Központ részéről Kiss Andrea igazgatóhelyettes, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője, Grünwald Stefánia, a Weöres Sándor Színház igazgatója, Szabó Tibor, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója, Kiss Barna és Kovács Géza, a Mesebolt Bábszínház igazgatója. A sajtótájékoztatón közreműködött Bujtás Ervin zenész-dalszerző.

Elhangzott: a július elején induló és egészen október elejéig tartó 15 hetes rendezvénysorozat a helyi kulturális, turisztikai és művészeti szervezetek példaértékű összefogásával valósul meg.  Az önkormányzat saját intézményei és gazdasági társaságai mellett a Szombathelyi Egyházmegye, az Ungaresca Táncegyüttes, két, 25 éves jubileumát ünneplő, a város arculatát aktívan alakító civil szervezet (Isis Big Band, Szombathelyi Kötélugró Klub), sőt, magánvállalkozások is bekapcsolódtak a szervezésbe és a megvalósításba.

A közel 70 program, aminek a város 15 helyszíne ad otthont, garantáltan megdolgoztatja a látogatók érzékszerveit. Fülbemászó koncertek, szórakoztató mozifilm-vetítések, tudástárunkat bővítő tárlatvezetések, pezsdítő táncos rendezvények, kreativitásunkat beindító művészeti programok kavalkádja színesíti városunk életét a következő hónapokban.

A szervezők jó ideje azon dolgoznak, hogy a kulturális és közösségi eseményekre kiéhezett szombathelyiek ne érezzék meg a koronavírus járvány okozta gazdasági nehézségeket. Ennek érdekében minden szervezet tudása legjavát adta a fesztiválhoz, - ki a humán, ki a technikai erőforrást biztosítva tesz a rendezvénysorozat sikeréért. Ennek köszönhetően minden hétvégén változatos és színvonalas kínálatból válogathatnak majd a kikapcsolódni vágyók.
Már tavaly, a program elindításakor is kiemelt szempont volt a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került helyi vállalkozások megsegítése.  Ez idén sincs másként.  A fellépő művészek közel 80%-a szombathelyi, vagy Vas megyei kapcsolódással bír. A programokon közreműködő vállalkozások szinte valamennyien helybéliek, a Kereskedelmi és Iparkamarával történő együttműködés eredményeként pedig a vendéglátás területén is a szombathelyi térségben tevékenykedők élveznek prioritást.

A pandémia miatt sokáig bizonytalan feltételek között zajlott a rendezvényszervezés, emiatt ragaszkodtunk városunk azon helyszíneihez, ahol biztosítani tudjuk a járványügyi szabályok előírásoknak megfelelő betartását, a városlakók egészségének megőrzését.

A programsorozatot az Agora Szombathelyi Kulturális Központ, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft., a Savaria Szimfonikus Zenekar, a Mesebolt Bábszínház, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum, a Weöres Sándor Színház közös gondolkodása, valamint Szombathely MJV Önkormányzata támogatása teszi lehetővé.

Az Érezd Szombathelyt! 2021-es programjai a csatolmányban elérhetőek.

Fotó: Bonyhádi Zoltán


Galéria (15 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2021.09.22
Módosítva: 2021.09.22

Ekler Luca paralimpiai bajnok járt a polgármesternél

Tokió szombathelyi paralimpiai bajnokát irodájában fogadta Nemény András.

Feltöltve: 2021.09.21
Módosítva: 2021.09.22

Ismét ülésezett a Civil Fórum

Kedden a városháza nagytermében ült össze a civil szervezetek képviselőivel a városvezetés.

Feltöltve: 2021.09.15
Módosítva: 2021.09.15

Szépkorú szombathelyit köszöntött fel a polgármester

Dr. Nemény András polgármester 90. születésnapja alkalmából látogatta meg a Zanaton élő Szerdahelyi Ferencet.

Feltöltve: 2021.09.14
Módosítva: 2021.09.14

Ülést tartott az Idősügyi Tanács

A pandémiás időszak miatt hosszú idő után ült össze a fórum.

Feltöltve: 2021.09.14
Módosítva: 2021.09.14

Állampolgársági esküt tettek Szombathelyen

A hét legfrissebb magyar állampolgár a polgármester előtt tette le esküjét.

Programok

Zene/Koncert: Szimfónia - ŐSZ bérlet

Helyszín: Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
Időpont: 2021 Szeptember 23. (Csütörtök) 08:00

ÜNNEPEK bérlet (Zene/Koncert)

Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
2021 Szeptember 23. (Csütörtök) 08:00

Még több Zene/Koncert ...
Szimfónia - TAVASZ bérlet (Zene/Koncert)

Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
2021 Szeptember 23. (Csütörtök) 08:00

Még több Zene/Koncert ...
TORONYMAGASAN (Előadás/Kiállítás)

Víztorony, Szombathely, Szent Flórián krt. 9.
2021 Szeptember 23. (Csütörtök) 10:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Térítésmentes Kismama torna kurzus! (Egyebek)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Szeptember 23. (Csütörtök) 10:30

Még több Egyebek ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...