Városháza

PROGRAMAJÁNLÓ: A Nyitott Városháza ingyenes, nyári rendezvényei

Mozisziget

Helyszín: Csónakázótó szigete
Időpont: Augusztus 1. szombat

A Mozisziget a Csónakázótó mindkét hídján át megközelíthető, a részvétel előzetes regisztrációt nem igényel. Befogadólétszám: max. 500 fő.

16:00 Nyitás, ülőhelyek elfoglalása
17:00 A kis kedvencek titkos élete (83 perc)
18:40 A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium tanulóinak rövidfilmjei
19:15 Csinibaba (100 perc)

Ételt, italt be lehet vinni a szigetre, plusz szemeteszsákokat helyezünk ki, kérjük, hogy mindenki figyeljen a környezetére és ne hagyjon maga után szemetet! Ülőhelyeket természetesen biztosítunk, de bárki hozhat magával plédet, pokrócot a vetítésre.


Teraszkoncertek

Capella Savaria-koncert
Barokk zene a város szívében! A világhírű szombathelyi kamarazenekar exkluzív koncertje.

Helyszín: Városháza terasza
Időpont: július 24. péntek 19.30

A Capella Savaria a legrégebbi barokk kamarazenekar Magyarországon, 1981-ben alakult Szombathelyen. Újító törekvései nagy feltűnést keltettek a zenei életben. Céljául a barokk és a klasszikus zene korhű előadását tűzte ki, felhasználva a kor dokumentumait. Az alapító művészeti vezető, Németh Pál után 1999-től Kalló Zsolt, a zenekar koncertmestere irányítja az együttest. Előadásukban kamara és zenekari darabok, operák, oratórikus művek hallhatóak. Több mint 60 hanglemezük készült, melyek közül öt elnyerte az Év hanglemeze díjat. 
Magyarországon kívül 22 európai országban, Észak- és Dél-Amerikában, valamint Izraelben adtak hangversenyt. A magyar régizene fesztiválok elmaradhatatlan résztvevői, de megfordultak már Brugge, Innsbruck, Regensburg, Göttingen, Halle, Utrecht, Zerbst hasonló rendezvényein is. A városházi koncertjük másnapján is Franciaországba indulnak koncertezni! Gyakran hallhatjuk őket rádió- és televízió műsorokban. A zenekart 1991-ben a megtisztelő Liszt-díjjal tüntették ki, 2006-ban pedig a zenekar fennállásának 25 éves évfordulóján a Prima Primissima szakmai és közönségdíját is nekik ítélték Vas megyében.

 

Isis Big Band-koncert
Teltházas koncertek után a Belváros tetejéről szól Dell’Amico Rómeóval a My way!

Helyszín: Városháza terasza
Időpont: július 31. péntek 19.30

A szombathelyi Isis Big Band 1995 nyarán alakult fiatal, zenekari jazz, swing zene iránt érdeklődő, zenészekből. A muzsikálás hátteréül szolgáló civil szervezet elnöke és a zenekar vezetője a kezdetektől fogva Pintér Róbert.

Az együttes névének eredetére vonatkozó általánosan elfogadott elmélet nincsen, mindenesetre nem elhanyagolható körülmény az, hogy szombathelyi együttesről van szó, ráadásul az alapítók a fúvószenekari próbák előtt, alatt, esetleg után számtalanszor pillanthattak rá a próbaterem ablakaiból az utca túloldalán lévő római kori Iseum, azaz az Isis szentély romjaira. A szombathelyi Isis Big Band az elmúlt másfél évtizedben helyi és országos fesztiválok és rendezvények rendszeres résztvevőjévé vált. A hazai fellépéseken kívül pedig már Ausztriában, Lengyelországban, Szlovákiában, Csehországban és Olaszországban is jártak.   2006 óta többször megrendezték a Szombathelyi Big Band Fesztivált, amelyen számos magyar együtteseken kívül Ausztriából, Németországból, Horvátországból, Lengyelországból és Szlovéniából érkezett zenekarokat is láttak már vendégül.

 

Falusi Mariann-Sárik Péter duó koncertje
A világjáró zongorista Sárik Péter és a népszerű énekesnő Falusi Mariann duója ismert dalok jazzes interpretációját hozza Szombathelyre!

Helyszín: Városháza terasza
Időpont: augusztus 7. péntek 19.30

Falusi Mariann és Sárik Péter 2009 óta játszanak együtt. Első műsorukat magyarországi premierje után New Yorkban mutatták be, hatalmas sikerrel. Azóta több közös produkciót hoztak létre, de legjobban kettesben szeretnek játszani. Duó koncertjeik igazi zenei csemegék, előadásukban az ismert magyar és világslágerek, jazz örökzöldek, kuplék békésen megférnek egymás mellett, ők pedig boldogan csaponganak stílusok és korok közt, míg közönségük minden koncerten velük énekel.
Sárik Péter a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott 1997-ben, később klasszikus zenei tanulmányokat folytatott. A jazz mellett szinte minden zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott klasszikus-, könnyű-, latin- és világzenét is. Zeneszerzőként is kiemelkedő nemzetközi sikereket mondhat magáénak: szerzeményei dobogós helyezéseket értek el az USA és Nagy Britannia legjelentősebb dalszerző versenyein.

Elindította a műfajt népszerűsítő “I love jazz” kampányt és létrehozta az “Amit tudni akartál a jazzről, de sosem merted megkérdezni” előadásokat. Emerton, Artisjus, Orszáczky-díja mellett háromszor kapta meg a Fonogram-díjat és még négyszer jelölték az elismerésre.2016-ban “Az év zenésze” címmel jutalmazták munkásságát.

A duó állandó énekese Falusi Mariann, akit senkinek nem kell bemutatni, minden stílusban otthonosan mozog, énekelt már klasszikus zenét, jazzt, musicalt, és természetesen popzenét is.

A koncertek ingyenesek! Mivel azonban a férőhelyek száma 100 főben limitált, ezért a koncertek megtekintése előzetes regisztrációhoz kötött!
Regisztrálni lehet e-mailben a teraszkoncert@szombathely.hu címen, illetve telefonon (munkanapokon 10 és 12 óra között) a 94 / 520-218-as számon.
Figyelem! Egy regisztrációval csak két darab jegyet foglalhat a megjelölt koncertre! 

Kapunyitás: 19.00
Koncertkezdés: 19.30

 

Kerülj képbe! - utcaművészeti nap

Helyszín: Fő tér és környéke
Időpont: augusztus 15. szombat 14:00-tól

Szombathelyi zenészek és művészek a Fő tér és környékének különböző helyszínein, a vendéglátóhelyek közelében adnak kis- és nagykoncerteket, előadásokat és bemutatókat. További részleteket a fellépőkről, programokról és helyszínekről ide kattintva olvashatóak.

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2021.02.25
Módosítva: 2021.02.25

Újabb online egyeztetés a 2021-es költségvetés tervezetéről

Dr. Nemény András a képviselő-testület tagjaival vitatta meg a tervezetet.

Feltöltve: 2021.02.23
Módosítva: 2021.02.24

Európai Uniós projekt élén a Szombathelyi Médiaközpont

Az EUROINFO sorozat bemutatkozó sajtótájékoztatóját tartották a Szombathelyi TV épületében.

Feltöltve: 2021.02.16
Módosítva: 2021.02.16

Jelentkezz polgárőrnek!

Újabb tagokat várnak a szombathelyi polgárőr egyesületek.

Programok

Előadás/Kiállítás: Egyéni tanácsadás gyógytornász vezetésével!

Helyszín: Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
Időpont: 2021 Február 01. (Hétfő) 16:00

Kapaszkodó! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Március 03. (Szerda) 13:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Jóga kurzus (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Március 03. (Szerda) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Szombathelyi Egyetem - ELTE (Sport)

Egyetemi Sportcsarnok, Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.
2021 Február 26. (Péntek) 18:30

Még több Sport ...
SZoESE - Palota (Sport)

Egyetemi Sportcsarnok, Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.
2021 Február 27. (Szombat) 11:30

Még több Sport ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...