Városháza

Megtartotta első ülését 2021-ben a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Döntés született az új szakmai társelnök személyéről is.

A Városházán helyben és egyszerre online módon megtartotta idei, első ülését Szombathely MJV Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma (KEF), melyen döntés született az új szakmai társelnök személyéről. A KEF tagok Tóth Balázsnak (szociálpolitikus, szociális munkás, szenvedélybetegeket segítő szakember) szavaztak bizalmat. A szakmai pozíció díjazás nélküli és egy évre szól.

Tóth Balázs, szakmai társelnök megköszönte a KEF tagság bizalmát és beszélt az idei évre tervezett feladatokról, melyben első helyen szerepel egy új városi drogellenes stratégia előkészítése és kidolgozása, tekintettel arra, hogy a jelenlegi stratégia több, mint 15 éves kidolgozása óta jelentősen változott a drog terjesztésének módja, változtak a fogyasztói szokások és a szerek is, új, úgynevezett dizájner drogok jelentek meg. Új stratégia, új cselekvési terv szükséges. A Nemzeti Drogellenes Stratégia is 2013-tól 2020-ig fogalmazott meg célokat, illeszkedve az Európai Unió 2013-2020-ig megfogalmazott drogstratégiájához. A következő évtizedre vonatkozó országos szakpolitikai stratégia jelenleg még nem készült el. Tóth Balázs, együttműködésre és összefogásra kérte fel a tagságot a stratégia kidolgozásában.

Kelemen Krisztián, a KEF elnöke megköszönte a korábbi szakmai társelnök Végh György munkáját, aki az egyik pillér képviseletében továbbra is jelen lesz a fórum működésében és a gratuláció után eredményes munkát kívánt Tóth Balázsnak. A fórumon szó esett a szombathelyi KEF-nek a Vas megyei Önkormányzathoz benyújtott pályázatáról a "Tájékoztató a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok (KEF-ek) 2020. évi képzésének  kiegészítéseként, a KEF-ek koordinatív tevékenységeinek és az ezen keresztül megvalósuló programjainak támogatásával kapcsolatban" elnevezésű pályázati felhívásra, melynek eredményét még várják.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a korábbi évek gyakorlatának megfelelően továbbra is nagy hangsúlyt fektet a helyi szerepvállalás támogatására, így a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok működésének ösztönzésére is. Az idei évben az eddigi gyakorlattól eltérően a megyei önkormányzatokon keresztül kívánják támogatni a KEF-eket, az alábbiak szerint: a megyei önkormányzatok 2020. év végén megyénként 2,3 millió Ft fix összegű támogatást kapnak a megyében működő Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok szakmai tevékenységeinek előmozdítására.

A szombathelyi KEF 1.800.000 forint összegben pályázott, melyből helyi drogprevenciós programokat kívánnak megvalósítani a KEF tagok. 


Galéria (4 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2021.01.20
Módosítva: 2021.01.20

Megszüntette az illegális parkolást a Selyemrét utcában a közterület-felügyelet

A környéken működő gyárak vezetőivel történt egyeztetést követően változott meg a parkolási morál.

Programok

Előadás/Kiállítás: Térítésmentes Anya torna kurzus!

Helyszín: Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
Időpont: 2021 Január 25. (Hétfő) 14:30

Térítésmentes Kismama torna kurzus! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Január 27. (Szerda) 10:30

Még több Előadás/Kiállítás ...
Beszélgessünk! Mondd el, mi van Veled … (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Január 27. (Szerda) 13:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Herényi Heti Piac - a tizenkilencedik piaci nap! (Egyebek)

Gyöngyöshermán-Szentkirály Sportcentrum, Szombathely, Bogáti utca 74.
2021 Január 22. (Péntek) 13:00

Még több Egyebek ...
Szombathelyi Egyetem - CVSE Vulkánfürdő (Sport)

Egyetemi Sportcsarnok, Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.
2021 Január 22. (Péntek) 18:30

Még több Sport ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...