Városháza

Babamama csomagot kapott három szombathelyi kismama

Olyan egyedülálló édesanyák kapták a csomagot, akiket várandósságuk alatt vagy szülés után hagytak magukra.

Az országban egyedülálló babamama CSOMAG kelengyecsomagok szétosztása a Megyei Jogú Városok Szövetségének segítségével Szombathely Megyei Jogú Városában is! A babamama csomagok olyan egyedülálló Édesanyákhoz jutottak el, akiket várandósságuk vagy szülés után hagytak magukra.

Az ünnepélyes átadón dr. László Győző, Szombathely MJV alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd Huber Katalin, a babamamatudakozo.hu ügyvezetője számolt be a programról. Három szombathelyi rászoruló édesanya kapott babamama csomagot, melyet dr. László Győző alpolgármester, Szuhai Viktor tanácsnok és Huber Katalin adott át: Horváth Tündének, Balogh Dzsenifernek és Szakonyi Dzsenifernek. Tünde hatodik gyermeke 3 hetes, Nolennek hívják. A többi gyermeke 8, 7, 6, 5 és 3 évesek. Balogh Dzsenifer 30 hetes terhes, egyedül él albérletben, párja a közelmúltban hunyt el. Szakonyi Dzsenifer pedig a Családok Átmeneti Otthonában egyedül neveli másfél hónapos Alíz nevű kislányát, intézetben nőtt fel.

Az ország legnagyobb online családi közösségének, a több mint 14 éve működő és 250.000 családot számláló babamamatudakozo.hu-nak elmúlt évi adománygyűjtése az újszülött gyermekkel magára hagyott édesanyákért sikeresen zárult: több mint 2 millió Forint összeget sikerült támogatásként összegyűjteni. A beérkezett adományokból babamama csomagokat fognak eljuttatni a Megyei Jogú városokba a rászorulóknak.
A babamamatudakozo.hu küldetése a kezdetek óta, hogy minden újszülött gyermek megérdemli az élet biztonságos és támogatott kezdetét, és minden szülőnek joga van ahhoz, hogy gondoskodhasson a csecsemőjéről.

Ennek szellemében Önkormányzatokkal együttműködve évek óta országosan segítik a családokat a jelenleg 22 értékes termékből álló babamama kelengyecsomaggal. Elsőként a világon 85 évvel ezelőtt a finn kisbabák kaptak egy kartondobozt az államtól. Ez egyfajta kelengyecsomag és óriási segítség is volt akkoriban a háborúk ideje alatt. Mára már Finnországban a gyermekek közötti egyenlőség és az anyává válás jelképe lett. Ennek szeretne a babamamatudakozo.hu hagyományt teremteni Magyarországon!

Az Anyák az Anyákért Alapítvánnyal közösen szervezték meg az adománygyűjtést, azzal a céllal, hogy ezeket a babamama CSOMAGOKAT juttathassák el olyan Édesanyáknak, akiket várandósan hagytak magukra.

Magyarországon jelenleg minden 10. újszülött gyermek megy úgy haza a kórházból, hogy szülés után otthon nem várja apuka. Szeretnék ezeket az Édesanyákat bátorítani, hogy egy gyermeket egyedül vállalni nem szégyen, és igenis legyenek büszkék magukra, hogy megpróbálnak helytállni ebben a csodálatos, ámde embert próbáló időszakban.

A várandósan egyedül maradt Édesanyák nem mernek segítséget kérni és bátrabban mernek megnyílni egymás között, valamint olyan civil kezdeményezéseknél, mint amilyen többek között a babamama csomagok eljuttatása részükre. Adománygyűjtésük alatt, és azóta is folyamatosan már több mint ezer újszülött gyermekével magára hagyott várandós Édesanya jelentkezett a babamamatudakozo.hu-nál, hogy szeretné megkapni ezeket a kelengyecsomagokat, így folytatják hosszabb távon is a küldetésüket, és keresik meg folyamatosan az Önkormányzatokat.

Fotó: Bonyhádi Zoltán


Galéria (20 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2021.07.15
Módosítva: 2021.07.15

Szombathelyi olimpikonok a polgármesternél

Gyurátz Réka és Halász Bence jövő héten már utazik a tokiói olimpiára, ma edzőjükkel fogadta őket dr. Nemény András polgármester.

Feltöltve: 2021.07.08
Módosítva: 2021.07.13

Sajtótájékoztató a XXXVII. Vasi Vasember triatlonversenyről

Július 10-én rendezik meg 37. alkalommal az olimpiai távú triatlon amatőr országos bajnokságot Szombathelyen.

Feltöltve: 2021.07.04
Módosítva: 2021.07.04

Emlékezés a holokauszt 77. évforulóján

Az 1944-es deportálás évfordulója alkalmából gyászszertartással összekötött megemlékezést tartott a Szombathelyi Zsidó Hitközség a Batthyány téri imaterem előtti téren.

Feltöltve: 2021.06.30
Módosítva: 2021.06.30

Semmelweis-napi díjátadó és emléktábla avatás

A magyar egészségügy napja alkalmából kitüntetéseket adott át Szombathely MJV Önkormányzata és egy emléktáblát is leleplezett a városvezetés.

Feltöltve: 2021.06.26
Módosítva: 2021.06.27

Megnyílt a Schrammel-gyűjtemény

Az állandó kiállítás az egykori Éva-malomban látható.

Feltöltve: 2021.06.25
Módosítva: 2021.06.25

Közgyűlés utáni sajtótájékoztatók

A júniusi közgyűlés döntéseit értékelték a képviselők.

Programok

Mozi: Fekete özvegy (16)

Helyszín: AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
Időpont: 2021 Július 23. (Péntek) 21:15

Ismét akusztikus koncertek a Végállomás Kertben! (Zene/Koncert)

Végállomás Club, Szombathely, Körmendi út 92.
2021 Július 23. (Péntek) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
Ska-reggae party fényfestéssel és Ördög akusztik a Bohémban! (Zene/Koncert)

BOHÉM, Szombathely, Thököly Imre utca 14.
2021 Július 23. (Péntek) 20:00

Még több Zene/Koncert ...
Fekete özvegy 3D (16) (mb) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2021 Július 23. (Péntek) 22:10

Még több Mozi ...
Hang nélkül 2 (16) (mb) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2021 Július 23. (Péntek) 22:30

Még több Mozi ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...