Önkormányzati hírek

Magyarországon egy vállalkozó háromszor annyi időt, energiát és pénzt fordít bürokratikus ügyintézésre, mint Európa más országaiban. Az Egyszerű állam elnevezésű konferencia országjáró körútjának egyik állomása Szombathely volt. Vállalkozók tehettek javaslatokat, hogyan lehet Magyarországot "vállalkozás-barátabbá" tenni.

A Jazzation acapelle együttes koncertjével vasárnap elkezdődött a Lamantin Jazz Fesztivál, amelyet június 19-25. között rendeznek meg Szombathelyen.

2011.06.22 10:00

A Magyar Katolikus Egyház 2011-ben a Család évét ünnepli. Ennek csúcspontja lesz a Szombathelyi Egyházmegyénkben július 2-án az idén jubiláló házaspárok találkozója. 2011 Liszt Ferenc emlékév is.

2011.06.21 15:38

A 27. Nemzetközi Bartók Béla Szeminárium és Fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóját kedden délelőtt a megyeházán tartották meg.

2011.06.21 15:02

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 90. születésnapján köszöntötte Szabó Istvánt kedden.

2011.06.21 15:01

Kedden délelőtt ünnepélyes keretek között mutatták be a megújult szombathely.hu portált. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere a honlap fennállása során bekövetkezett főbb eseményeket, változásokat foglalta össze. Lazáry Viktor alpolgármester és dr. Nagy Tibor jegyzői feladatokkal megbízott aljegyző arra hívták fel a figyelmet, hogy Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala az informatika területén hosszú évek óta élen jár. A rendezvény lezárásaként Keringer Zsolt, a hivatal informatikai irodájának a vezetője mutatta be a sajtótájékoztató résztvevőinek a portál formai és tartalmi változásait.

A Weöres Sándor Színházban a pénteki jótékonysági gálaest az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusa ötlete alapján és szervezésében jött létre.

2011.06.21 14:05

Különleges irodalmi emléket dolgoz fel a Bloomsday Szombathelyen. A rendezvény azon az irodalmi tényen alapul, hogy James Joyce Ulysses című - egyetlen napon (1904. június 16.) játszódó - regényének mitikus főhőse Leopold Bloom (Virág Lipót) reklámügynök, dublini kispolgár szombathelyi származásúnak vallja magát.

2011.06.21 14:03

Befejeződött a 2010/2011-es tanév, kitört a szünidő.

2011.06.21 14:02

Véget ért a Mit együnk?- Mit tegyünk Ételed az életed elnevezésű 16. szombathelyi Egészség Hét.

2011.06.21 14:02

Pénteken Szombathelyre érkezett a grúz nagykövet, Zviad Chumburidze.

Lazáry Viktor, Marton Zsolt, Molnár Miklós Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármesterei, valamint Reinig Michael, a LuK Savaria Kft. ügyvezetője kedden sajtótájékoztatót tartottak.

2011.05.08 11:11

Szombaton délelőtt ismét megtelt egyetemistákkal, főiskolásokkal a Városháza nagyterme. Harmadszor is Szombathely visszavár! címmel karrierexpót rendezett Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a város öt legnagyobb cégével karöltve.

2011.05.05 15:03

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Szakály Gábor koordinációs tanácsnok köszöntötte a SZÓVAL Országos Vitaversenyen szereplő szombathelyi fiatalokat csütörtökön délután a városházán.

2011.05.05 13:01

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyért felelős államtitkára, Bencsik János a megyeházán megtartott energetikai fórumon vett részt csütörtökön, majd a városházán dr. Puskás Tivadarral közösen tartott sajtótájékoztatót.

Szombaton délelőtt előbb Potyondi-ároknál dr. Puskás Tivadar polgármester, a városvezetés többi tagja, Molnár Miklós, Lazáry Viktor, Marton Zsolt alpolgármesterek, és Dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok, Horváth Csaba, Lendvai Ferenc, illetve Balassa Péter képviselő szedte össze a szemetet.

Szombathelyen hagyomány, hogy minden év tavaszán a szociális szakma kerül az érdeklődés középpontjába. Az önkormányzat, annak intézményei, gazdasági társaságai, szociális szolgáltatásokat nyújtó egyházi fenntartók, valamint a szociális civil szervezetek és a szociális felsőoktatási intézmény dolgozói példás együttműködéssel, 15. alkalommal szervezték meg a Szociális Hetet.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere kedden délben a Tóvendéglőben fogadást adott egy nemzetközi diáktábor hallgatóinak. A cardiffi székhelyű University of Wales Institute of Cardiff és a Nyugat - Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Sporttudományi Intézetének közös rendezése a 10 napos nemzetközi sporttudományi Erasmus Felsőoktatási Intenzív Program tábora.

Kedden délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a felújított Csicsergő Bölcsődét. A vendégeket dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntötte.

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte csütörtökön a Szombathelyi Egyházmegyei Karitasz.

Ötödik fórumát tartotta csütörtökön az a tíz tagból álló szerveződés, amely a Vas Megyéért Egyesület kezdeményezésére igyekszik összefogni a helyi politikát, a gazdaságot, a civil társadalmat annak érdekében, hogy segítse a térséget érintő fejlesztéseket.

Bensőséges ünnepség helyszíne volt a Városháza kisterme, ahol Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében dr. Puskás Tivadar polgármester és Molnár Miklós köszöntötte Papp Győzőt, a közterület-felügyelet nyugdíjba vonuló igazgató-helyettesét.

Az új Alaptörvényről tartott előadást dr. Salamon László, a KDNP országgyűlési képviselője Szombathelyen. Az új alkotmányt előkészítő bizottság elnökének előadásán dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket.    

2011.04.20 08:50

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere szerdán délután irodájában fogadta a 11 éves Draskovics Gellértet és édesanyját, Czeglédi Mónikát. A polgármester ajándékkal kedveskedett a kisfiúnak.

Az OÁMK Simon István Utcai Általános Iskola és a felsőőri (oberwarti) két tannyelvű oktatási intézmény testvériskolai kapcsolatának 20 éves jubileuma alkalmából rendeztek ünnepséget, és kiállítást az iskola aulájában.

A Savaria Szakképző Iskola kollégiumát 1996-ban adták át, külön nevet akkor nem kapott. Pár éve vetődött fel a gondolat, hogy megérdemelné, hogy a város egy szülöttjéről neveznék el. A névadó ünnepséget pénteken tartották: a Savaria Iskola kollégiuma ezután Hollán Ernő mementóját őrizheti. Az ünnepségen Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatát dr. Puskás Tivadar polgármester képviselte.

2011.04.18 09:09

Zsúfolásig megtelt szombaton délelőtt a Városháza nagyterme. Műszaki felsőoktatásban tanuló diákokat várt Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata és a város öt legnagyobb cége: a BPW-Hungária, Delphi, az Epcos, a Jabil és a LuK az első alkalommal megrendezett állásbörzére. Folytatás május 7-én!

2011.04.13 13:01

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, dr. Nagy Tibor aljegyző és Polgár Tibor, a VÁTI Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerdán délelőtt aláírta a Paragvári Utcai Általános Iskola korszerűsítését segítő támogatási szerződést.

2011.04.13 08:35

A Bokréta bölcsődében tartott fogadóórát kedden délután Lendvai Ferenc, a körzet önkormányzati képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Szombathelyi Kistérség Többcélú Társulása és Fejlesztési Tanácsának tanácsülése volt kedden délután az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezet épületében.

A Megyeházán rendezték a "Központban az önkéntesség" című, uniós finanszírozású projekt nyitókonferenciáját.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Lazáry Viktor sportért felelős alpolgármester köszöntötték a nemzetközi sporteseményeken kiemelkedő helyezést elért szombathelyi sportolókat és edzőiket.

A 2009 márciusában indult és 2012 januárjában záródó, közel 2,5 millió eurós költségvetésű ISEDE-NET projekt célja, hogy a dél-kelet európai régióban elősegítse a szociális gazdaság fejlődését.

Projektzáró ünnepséget tartottak kedden délelőtt a Szűrcsapó utcai Óvodában, ahol uniós támogatással, mintegy 76,2 millió forintból, 2009. október 15. és 2011. április 6. között teljesen megújult az intézmény.

2011.04.01 11:11

Pénteken délelőtt közgyűlés utáni sajtótájékoztatót tartott a város három alpolgármestere: Lazáry Viktor, Marton Zsolt és Molnár Miklós.

Oberwart polgármestere, Gerhard Pongracz, valamint PR-es munkatársa, Mag. Kerstin Zsifkovits járt pénteken délelőtt Szombathelyen. A küldöttséget dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, Lazáry Viktor, Marton Zsolt és Molnár Miklós alpolgármesterek fogadták a Városházán. A lehetséges testvérvárosi együttműködési területekről tárgyaltak. A legközelebbi közös fellépés a május 8-án Oberwartban és Oberpullendorfban megrendezendő Európa Nap lesz, amely szombathelyi részvétellel zajlik. Igény merült fel a Szombathely-Oberwart közötti vasútvonal helyreállítására, s ennek a tervnek a lehetséges megvalósítása is szóba került a megbeszélésen.

Mély részvét mellett, családtagok, barátok, kollégák, ismerősök százai búcsúztatták el hétfőn délután a Jáki úti temetőben dr. Laky Ferencet, a Vas Megyei Bíróság elnökét

2011.03.25 11:22

Ebben az évben Szombathely városa is csatlakozik a WWF által életre hívott Föld Órája elnevezésű nemzetközi eseményhez. Március 26-án szombaton egy órára, 20.30-tól 21.30-ig elsötétedik a Fő tér és a Székesegyház díszvilágítása.

Zsúfolásig megtelt pénteken délelőtt a Városháza első emeleti nagyterme. A vendégek emlékezni gyűltek össze: 110 éves a Széll Kálmán-i gyermekvédelmi törvény.

A Johenneum Evangélikus Diakóniai Központban köszöntötte a 100 éves Szabó Gyulánét dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és dr. Kaczmarski János, a város főjegyzője. A celldömölki születésű Elza nénit családtagjai körében, és az otthon lakóival együtt ünnepelt. A születésnapon Fehér László, Celldömölk polgármestere és Söptei Józsefné alpolgármester virágokkal, emléklappal köszöntötte városuk egykori lakosát. A bensőséges ünnepségen Gregersen-Labossa György lelkész mondott imát.

2011.03.25 09:52

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, Marton Zsolt és Molnár Miklós alpolgármesterek, valamint a szombathelyi nagyvállalatok képviselői – a BPW-Hungária Kft. HR vezetője, Novák Tibor, a Delphi HR vezetője, Fehér Adrienn, az EPCOS személyzeti vezetője, Dombi Márton, a JABIL termelési igazgatója Pajor Attila és a LuK személyügyi vezetője, Kenyeresné Vörös Rita - városi szülői értekezletet tartottak csütörtökön délután az AGORA Savaria Filmszínház nagytermében.

2011.03.25 09:51

Csütörtökön délután ünnepélyes alapkőletételre került sor a Bartók Béla körút és a Magyar László utca sarkán. A megjelenteket dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntötte. Hamarosan elkezdődhet a 941 méter hosszú kerékpárút építése. Az új szakaszt már a nyáron birtokba vehetik a biciklisek.

2011.03.25 09:50

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere avatta fel csütörtökön délelőtt a Karmelita utcai idősek otthonának akadálymentesített épületét. A projekt részleteit Kulcsár Lászlóné, a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetője ismertette a szép számmal összegyűlt hallgatósággal.

Pályázati pénzből, mintegy 5,8 millió forintból vásárolt új oktatópadot a Savaria Szakképző Iskola. A nyergesvontatóknál használt kettős légfékrendszert modellező próbapadot dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Michael Reinig, az LuK Savaria Kft. ügyvezetője adta át

Az EPCOS Kft. -TDK-EPC csoport tagja - a Regionális Fejlesztési Operatív Program Ipartelepítés támogatási forrásból című pályázatán sikeresen szerepelt. Az EPCOS Kft. a Claudius Ipari Parkban található gyártóbázisán 940 millió forintos fejlesztést valósít meg. A fejlesztéshez kapcsolódóan a Regionális Fejlesztési Operatív Program Ipartelepítés támogatási forrásából 260 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázott a kft. Az elbírálás során a kft. pályázatát az abban szereplő támogatási igénnyel fogadták el, így a beruházás megvalósítására 260 millió forint vissza nem térítendő állami támogatás vehet igénybe.

2011-ben Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata ad otthont a megye-város egyeztető bizottsági üléseknek. Március 22-én rövid tanácskozás eredményeként két évig tartó vita végére került pont: a két fél megállapodott a gyermekvédelmi feladatellátásról.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Sági József, a városrész önkormányzati képviselője csütörtökön felavatta a Hermán Üzletközpontban megnyitott postahivatalt.

A Gróf Batthyány Lajos 48-as téri szobránál kezdődött az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 163. évfordulója alkalmából rendezett szombathelyi ünnepségsorozat. A szobornál a megye és a város vezetői a Vas Megyei Kormányhivatal képviselői, a megyei közgyűlés elnöke és alelnökei, valamint dr. Puskás Tivadar, Szombathely város polgármestere és képviselői helyezték el az emlékezés koszorúit.    

A Losonc utcai Óvoda ősszel veszi fel a szombathelyi születésű Donászy Magda nevét.

Szombathelyen járt Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Programok

Zene/Koncert: NIKOLA TESLA - VÉGTELEN ENERGIA

Helyszín: Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
Időpont: 2023 Február 17. (Péntek) 19:00

ÖREGLÁNYOK (Színház/Tánc)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2022 December 13. (Kedd) 19:00

Még több Színház/Tánc ...
Szombathelyi Advent (Gyerekeknek)

Szombathely, Fő tér - Rendezvénytér, Szombathely,
2022 December 09. (Péntek) 17:00

Még több Gyerekeknek ...
VADAK URA - THE COVENANT (Zene/Koncert)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2023 Január 07. (Szombat) 14:00

Még több Zene/Koncert ...
VADAK URA - THE COVENANT (Zene/Koncert)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2023 Január 07. (Szombat) 18:00

Még több Zene/Koncert ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...