Önkormányzati hírek

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Lazáry Viktor sportért felelős alpolgármester köszöntötték a nemzetközi sporteseményeken kiemelkedő helyezést elért szombathelyi sportolókat és edzőiket.

A 2009 márciusában indult és 2012 januárjában záródó, közel 2,5 millió eurós költségvetésű ISEDE-NET projekt célja, hogy a dél-kelet európai régióban elősegítse a szociális gazdaság fejlődését.

Projektzáró ünnepséget tartottak kedden délelőtt a Szűrcsapó utcai Óvodában, ahol uniós támogatással, mintegy 76,2 millió forintból, 2009. október 15. és 2011. április 6. között teljesen megújult az intézmény.

2011.04.01 11:11

Pénteken délelőtt közgyűlés utáni sajtótájékoztatót tartott a város három alpolgármestere: Lazáry Viktor, Marton Zsolt és Molnár Miklós.

Oberwart polgármestere, Gerhard Pongracz, valamint PR-es munkatársa, Mag. Kerstin Zsifkovits járt pénteken délelőtt Szombathelyen. A küldöttséget dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, Lazáry Viktor, Marton Zsolt és Molnár Miklós alpolgármesterek fogadták a Városházán. A lehetséges testvérvárosi együttműködési területekről tárgyaltak. A legközelebbi közös fellépés a május 8-án Oberwartban és Oberpullendorfban megrendezendő Európa Nap lesz, amely szombathelyi részvétellel zajlik. Igény merült fel a Szombathely-Oberwart közötti vasútvonal helyreállítására, s ennek a tervnek a lehetséges megvalósítása is szóba került a megbeszélésen.

Mély részvét mellett, családtagok, barátok, kollégák, ismerősök százai búcsúztatták el hétfőn délután a Jáki úti temetőben dr. Laky Ferencet, a Vas Megyei Bíróság elnökét

2011.03.25 11:22

Ebben az évben Szombathely városa is csatlakozik a WWF által életre hívott Föld Órája elnevezésű nemzetközi eseményhez. Március 26-án szombaton egy órára, 20.30-tól 21.30-ig elsötétedik a Fő tér és a Székesegyház díszvilágítása.

Zsúfolásig megtelt pénteken délelőtt a Városháza első emeleti nagyterme. A vendégek emlékezni gyűltek össze: 110 éves a Széll Kálmán-i gyermekvédelmi törvény.

A Johenneum Evangélikus Diakóniai Központban köszöntötte a 100 éves Szabó Gyulánét dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és dr. Kaczmarski János, a város főjegyzője. A celldömölki születésű Elza nénit családtagjai körében, és az otthon lakóival együtt ünnepelt. A születésnapon Fehér László, Celldömölk polgármestere és Söptei Józsefné alpolgármester virágokkal, emléklappal köszöntötte városuk egykori lakosát. A bensőséges ünnepségen Gregersen-Labossa György lelkész mondott imát.

2011.03.25 09:52

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, Marton Zsolt és Molnár Miklós alpolgármesterek, valamint a szombathelyi nagyvállalatok képviselői – a BPW-Hungária Kft. HR vezetője, Novák Tibor, a Delphi HR vezetője, Fehér Adrienn, az EPCOS személyzeti vezetője, Dombi Márton, a JABIL termelési igazgatója Pajor Attila és a LuK személyügyi vezetője, Kenyeresné Vörös Rita - városi szülői értekezletet tartottak csütörtökön délután az AGORA Savaria Filmszínház nagytermében.

2011.03.25 09:51

Csütörtökön délután ünnepélyes alapkőletételre került sor a Bartók Béla körút és a Magyar László utca sarkán. A megjelenteket dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntötte. Hamarosan elkezdődhet a 941 méter hosszú kerékpárút építése. Az új szakaszt már a nyáron birtokba vehetik a biciklisek.

2011.03.25 09:50

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere avatta fel csütörtökön délelőtt a Karmelita utcai idősek otthonának akadálymentesített épületét. A projekt részleteit Kulcsár Lászlóné, a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetője ismertette a szép számmal összegyűlt hallgatósággal.

Pályázati pénzből, mintegy 5,8 millió forintból vásárolt új oktatópadot a Savaria Szakképző Iskola. A nyergesvontatóknál használt kettős légfékrendszert modellező próbapadot dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Michael Reinig, az LuK Savaria Kft. ügyvezetője adta át

Az EPCOS Kft. -TDK-EPC csoport tagja - a Regionális Fejlesztési Operatív Program Ipartelepítés támogatási forrásból című pályázatán sikeresen szerepelt. Az EPCOS Kft. a Claudius Ipari Parkban található gyártóbázisán 940 millió forintos fejlesztést valósít meg. A fejlesztéshez kapcsolódóan a Regionális Fejlesztési Operatív Program Ipartelepítés támogatási forrásából 260 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázott a kft. Az elbírálás során a kft. pályázatát az abban szereplő támogatási igénnyel fogadták el, így a beruházás megvalósítására 260 millió forint vissza nem térítendő állami támogatás vehet igénybe.

2011-ben Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata ad otthont a megye-város egyeztető bizottsági üléseknek. Március 22-én rövid tanácskozás eredményeként két évig tartó vita végére került pont: a két fél megállapodott a gyermekvédelmi feladatellátásról.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Sági József, a városrész önkormányzati képviselője csütörtökön felavatta a Hermán Üzletközpontban megnyitott postahivatalt.

A Gróf Batthyány Lajos 48-as téri szobránál kezdődött az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 163. évfordulója alkalmából rendezett szombathelyi ünnepségsorozat. A szobornál a megye és a város vezetői a Vas Megyei Kormányhivatal képviselői, a megyei közgyűlés elnöke és alelnökei, valamint dr. Puskás Tivadar, Szombathely város polgármestere és képviselői helyezték el az emlékezés koszorúit.    

A Losonc utcai Óvoda ősszel veszi fel a szombathelyi születésű Donászy Magda nevét.

Szombathelyen járt Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Csütörtökön a szombathelyi polgármesteri hivatalban tartották meg a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) Informatikai Bizottságának alakuló ülését.

A megbeszélés szünetében tartott sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, aki egyben az MJVSZ Informatikai Bizottságának az elnöke elmondta, hogy Keringer Zsoltnak, a szövetség titkárának további négy évre bizalmat szavaztak. Papp Erika, az MJVSZ ügyvezetője és Lazáry Viktor, Szombathely alpolgármestere a tanácskozás fontosabb témáit osztotta meg a sajtó képviselőivel. Az alakuló ülésen 23 megyei jogú város szakértői közvetlen tájékoztatást kaptak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infókommunikációért Felelős Államtitkársága, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség, és szakmailag elismert, neves informatikai fejlesztő és tanácsadó cégek képviselőitől a megyei jogú városokat alapvetően érintő témákban, úgymint az e-közigazgatás fejlesztésének helyzete, átalakításának tervezett elemei, az önkormányzati ASP modell, továbbá az újszerű informatikai fejlesztési megoldások. A közigazgatás teljesítményének növelése és az igazgatási rendszer korszerűsítése érdekében a nagyvárosok önkormányzatainál kiemelt szerepet kap a működés elektronizálása, az elektronikus szolgáltatások kiépítése és fejlesztése. A térinformatika, a virtuális szerverek és más korszerű informatikai megoldások, technológiák alkalmazása révén elsődleges cél a hatékony, szolgáltató közigazgatás megteremtése, a hatósági feladatok korszerű ellátása, az ügyfelek gyors és pontos kiszolgálása.

2011.03.08 14:02

Március 8-án a Nemzetközi Nőnap alkalmából Molnár Miklós és Marton Zsolt, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármesterei, valamint dr. Nagy Tibor aljegyző köszöntötték a hivatal hölgy dolgozóit.

2011.03.02 11:15

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Vas Megyei Önkéntes Centrum első alkalommal szervezte meg az Önkéntesség Szombathelyen című fórumot. A rendezvénynek kedden délután a városháza adott otthont.

A Honderű Asztaltársaság Egyesület, a Recski Szövetség Nyugat-dunántúli Csoportja, a Polgári Egyesület Szombathelyért, az 56-os Szövetség, a Rákóczi Szövetség és a Szombathelyi Magyarok Háza egyesület együtt emlékezett meg pénteken este a kommunizmus áldozatairól. Február 25-e a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Ezen a napon arra emlékeznek, hogy Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát a megszálló szovjet katonai hatóságok 1947. február 25-én saját lakásáról elhurcolták, jogtalanul letartóztatták és a Szovjetunióba vitték, ahol több évet töltött fogságban. Szombathelyen pénteken este sokan gyűltek össze a Savaria Nagyszálló előtti kis téren, hogy emlékezzenek. Tóth Péter tanár beszédét követően, az egybegyűltek égő mécsesekkel a kézben átvonultak a Király utca 14. számú házhoz. Szombathely Megyei Jogú Város nevében dr. Puskás Tivadar polgármester helyezett el koszorút az épület falán lévő emléktáblánál.

Pénteken délelőtt fél 11-re munkaértekezletre hívta össze a polgármesteri hivatal dolgozóit dr. Kaczmarski János, Szombathely Megyei Jogú Város jegyzője. A megbeszélést dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere nyitotta meg. Majd Kaczmarski János elevenítette fel az elmúlt 36 -közigazgatásban töltött- évének főbb mozzanatait. Végül a nyugdíjba vonuló jegyző elbúcsúzott kollégáitól, s megköszönte a munkával együtt töltött időt.

Pénteken délelőtt dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Molnár Miklós alpolgármester közgyűlés utáni sajtótájékoztatót tartott. Puskás Tivadar hangsúlyozta, van költségvetése a városnak. A 2010 novemberében kijelölt a városvezetés egy irányt, e célok mentén készült el Szombathely költségvetése. A 2011-es és a 2012-es költségvetés a túlélés, a 2013-as az elrugaszkodásé, a 2014-es pedig a fejlődés költségvetése lesz. Molnár Miklós kiemelte, a kijelölt célok megtartásával 2012. év végére megállítható lesz a város adósságállományának a növekedése. Hétfőtől újrakezdi a pénzintézetekkel a tárgyalásokat.    

Pénteken délelőtt három Romániából áttelepült nő tett állampolgársági esküt Szombathelyen. Zsúfolásig megtelt a polgármesteri hivatal első emeleti kis tárgyalója rokonokkal, barátokkal és ismerősökkel. Az eskütételt követően dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntötte hazánk legújabb állampolgárait.

Szombathelyen járt dr. Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára, aki csütörtökön. dr. Puskás Tivadar polgármester invitálására részt vett Szombathely Megyei Jogú Város februári közgyűlésén. Dr. Szócska Miklós államtitkár köszöntője után az egészségügyi alapellátás várható változásairól tartott rövid tájékoztatót. majd a Markusovszky kórházba sietett, ahol részt vett a Semmelweis-terv országjárásának szombathelyi állomásán.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében a Nagy Lajos Gimnázium, a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a Losonc Óvoda csaknem 480 millió forintból korszerű közoktatási intézménnyé alakul. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Marton Zsolt alpolgármester sajtótájékoztatót tartott kedden délután az intézmények fejlesztéséről, majd az érintettek ünnepélyesen aláírták a kiviteli szerződést.

A megyeháza Tinódi termében adott díszebédet Vas megye és Szombathely vezetőinek dr. Schöpflin György, az Európa Parlament Fidesz-KDNP által delegált képviselője. Szombathely önkormányzatát dr. Puskás Tivadar polgármester, Marton Zsolt, Molnár Miklós, Lazáry Viktor alpolgármester képviselte.

Az Agora Művelődési és Sportházban pénteken rendezték a Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakképző Iskola szalagavató bálját. Az ünnepségen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, aki egyebek között arról beszélt, hogy a szombathelyi szakképzés ügyét kiemelt fontosságúnak tartja a város vezetése.

A MTESZ Vas Megyei Szervezete a Vas megyei iparkamara Honvéd utca székházában műszaki - és agrárértelmiségiek számára tartott fórumot. A rendezvényen dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte: minden olyan fórum fontos a város számára, ahol a műszaki értelmiség képviselői tapasztalatokat cserélhetnek.

Pénteken délelőtt dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Molnár Miklós alpolgármester Szombathely város költségvetéséről tartott sajtótájékoztatót.

A Nyugat-Dunántúli Operatív Program „Korszerű környezet, korszerű tudás” című pályázatán a szombathelyi Paragvári Utcai Általános Iskola sikeresen szerepelt. Az intézmény 222 millió forintból újul meg. A megpályázott összeg 200 millió forint, a fenntartó, a szombathelyi önkormányzat 22 millió forinttal járul hozzá a beruházáshoz.

Az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-13 keretében valósul meg a PILGRIMAGE AT-HU Zarándoklás és búcsújárás Közép-Európában - Zarándokutak közép-európai hálózatának kiépítése az osztrák-magyar határtérségben című projekt. A határon átnyúló kezdeményezés fő célja, hogy a Nyugat-Magyarország és Kelet-Ausztria között évszázados hagyománnyal rendelkező máriazelli zarándokútvonalakat a jelen kor igényeinek megfelelően életre keltse. Az osztrák és magyar projektpartnerek kedden délelőtt a városháza földszinti tanácskozótermében gyűltek össze, hogy megismerjék a térségben haladó zarándokutak jellegzetességeit, kidolgozzák az együttműködési lehetőségeket. A rendezvényen az önkormányzatot dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Lazáry Viktor alpolgármester képviselte.

Névadójuk szobrának koszorúzásával zárták az egyhetes programsorozatot a Neumann János Általános Iskola tanulói és tanárai. A koszorúzáson Molnár Miklós alpolgármester képviselte Szombathely Megyei Jogú Várost. A pénteki zárórendezvényen az iskola pedagógusai és diákjai megünnepelték az intézmény fennállásának 45. és Neumann János halálának 51. évfordulóját. Az ünnepségen felavatták az új iskolazászlót, és kihirdették a versenyek eredményeit, s a nyertesek átvehették jutalmukat Molnár Miklós alpolgármestertől.

Dr. Puskás Tivadar polgármester és Lazáry Viktor alpolgármester szerdán délelőtt a polgármesteri hivatalban fogadta Németh Imrét és Bíró Gábort. A két szombathelyi sportoló a Budapest – Bamako ralit sikeresen teljesítette: Németh Imre és navigátora terepjáróval a 11. helyen végzett, Bíró Gábor motorkerékpáron tette meg a 9 ezer 500 kilométeres távot. A versenyzők egyebek között beszámoltak arról is, hogy a célba érés után egy helyi iskola igazgatójának adtak át egy 300 ezer forint értékű segélycsomagot, amelyben írószerek, füzetek voltak.

Hamarosan a végéhez érkezik a budapesti diszkóbaleset után elrendelt szombathelyi vizsgálatsorozat. A szakemberek ezekben a napokban a rendezvények helyszíneit járják be, kedden délelőtt a Sportházban voltak. A helyszíni bejáráson részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere is, és dr. Szele Györgyivel, Polgármesteri Hivatal igazgatási osztályának vezetőjével együtt a rendkívüli felülvizsgálat állásáról tájékoztatta a média képviselőit.

Zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel a Tó vendéglő különterme szerdán délután. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség munkatársai az Új Széchenyi Tervet ismertették a vállalkozókkal. A rendezvényt dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere nyitotta meg.

2011.01.27 09:00

Euroregionális Természettudományi Konferenciát tartottak Szombathelyen a Savaria Egyetemi Központban keddtől csütörtökig. A háromnapos tanácskozást dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és prof. dr. Gadányi Károly, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának elnök-rektorhelyettese nyitotta meg. A háromnapos rendezvényre három országból több mint 50 tudományos kutató érkezett.

Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján ünnepélyesen felavatták az átalakított HEMO épületté, a Weöres Sándor Színház új otthonát. A nemzeti színű szalagot dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár és dr. Puskás Tivadar polgármester mellett a város országgyűlési képviselői (Ágh Péter, dr. Ipkovich György, Kovács Ferenc, dr. Nemény András) vágták át. Az ünnepségen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar polgármester, dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár. A hivatalos megnyitó után felgördült a függöny és a vendégek megtekintették a díszelőadást, Madách Imre: Az ember tragédiája című darabját.

2011.01.24 09:09

A Magyar Kultúra Napja nem tartozik a hivatalos, piros betűs ünnepek közé, de már hosszú évek óta egyre eredményesebben hívja fel a figyelmet azokra a tárgyi és szellemi értékekre, melyeket méltán érezhetünk magunkénak. A dátum apropóját az az esemény szolgálja, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását. Ennek emlékére ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját.

Szombathely képviseletében Molnár Miklós alpolgármester vett részt Oberwartban (Felsőőrben) a csütörtökön megnyíló építőipari szakvásáron. A hivatalos megnyitó ünnepségen elhangzott: a négynapos vásáron csaknem háromszáz kiállító képviseltette magát. Molnár Miklós alpolgármester felkereste a magyar standot, ahol vasi kereskedelmi kamara és vasi magánvállalkozók mutatkoztak be az osztrák közönségnek.

A három áldozatot követelő budapesti diszkótragédia után dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere egyeztető megbeszélésre hívta össze a szombathelyi szórakozóhelyek ellenőrzését végző hatóságok szakembereit. A polgármesteri hivatalban az ÁNTSZ, a rendőrség, a tűzoltóság, mentőszolgálat, a személy és vagyonvédelmi kamara képviselői voltak jelen. Dr. Puskás Tivadar kérésére a hatóság munkatársai a következő hetekben közösen ellenőrzik a szombathelyi egységeket. Szakály Gábor tanácsnok hangsúlyozta: az ellenőrzés célja a fővárosihoz hasonló tragédia megelőzése. Együttműködést kér a város a szórakozóhelyek üzemeltetőitől, ezért a helyszíni ellenőrzés előtt levélben keresik majd meg őket, s közzéteszik az ellenőrzési szempontokat is.

Dr. Puskás Tivadar polgármester, Molnár Miklós alpolgármester, dr Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok és dr. Nagy Tibor aljegyző megtekintette az üres börtön épületét. A városvezetőket dr. Laky Ferenc, a Vas Megyei Bíróság elnöke és Csitke Sándor a szombathelyi BV-intézet parancsnoka kalauzolta. A bejárás után tartott sajtótájékoztatón elhangzott: a bíróság és az önkormányzat közösen szeretné megszerezni az évek óta üresen álló objektumot. A négyezer négyzetméteres épület egyik felét a bíróság átalakítaná, és használná, míg a másik felének hasznosítására az önkormányzat terveket dolgozna ki.

Az elmúlt hetekben Szombathelyen több trükkös bűnöző a szombathelyi polgármesteri hivatal szociálpolitikai iroda munkatársának adta ki magát, így próbált meg az idős emberek bizalmába férkőzni. Több alkalommal például azt ígérték, hogy a közgyógyellátási igazolvány kiállítása, illetve ápolási díj intézése miatt érkeztek látogatóba. Azonban a Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának egészségügyi, szociális és családvédelmi osztályának munkatársai csak abban az esetben keresik fel otthonukban az ügyfeleket, amennyiben előzetesen az illetőt erről értesítették, illetve a látogatás időpontját egyeztették. Az ügyintéző minden esetben a fényképes közszolgálati igazolványa felmutatásával igazolja magát. A bűncselekmények megelőzése érdekében érdemes az alábbi tanácsokat megszívlelni. Az általunk nem ismert személyeket a bezárt bejárati ajtón kívül várakoztassuk. Ha van lehetőségünk, tájékozódjunk a „látogató” kiléte felől, gyanús viselkedése esetén hívjuk a rendőrséget késedelem nélkül. Ha kétséget kizáróan nem igazolta magát az a személy, aki valamely közüzemi szolgálatra, szolgáltatásra hivatkozva adja ki magát, és házigazda nem ismeri őt, és korábban sem látta még, ráadásul egyedül tartózkodik a lakásban, ne engedje be. A rendőrségség számára nagy segítség, ha az elkövetőről használható személyleírást tudunk adni vagy az általa használt gépkocsi forgalmi rendszámát, színét esetleg típusát meg tudjuk jegyezni. Ha mindezek ellenére mégis bűncselekményt történt, akkor sürgősen értesítse a rendőrséget a 107, vagy 112 segélyhívó számon. A rendőrök kiérkezéséig lehetőség szerint ne változtassa meg a helyszint, próbáljon meg pontos, részletes személyleírást adni az elkövetőről. Amennyiben bármilyen bizonylatot, csekket visszahagyott, ill. valami tárgyat megfogott az elkövető ne nyúljon, hozzá.  

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, Lazáry Viktor, Szombathely alpolgármestere, Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója, valamint Mérei Tamás, a Weöres Sándor Színház ünnepélyes megnyitójának főszervezője a színházavató rendezvényről tartott sajtótájékoztatót hétfőn délután a városháza sajtótermében.

A Budapest-Bamako-rali az elmúlt évek során a legizgalmasabb nemzetközi karitatív sporteseménnyé vált. A 15 napos verseny január 15-én indul Európa szívéből. A versenyzők több mint nyolcezer kilométert tesznek meg: autópályákon, földutakon, aranysárga dűnéken és szavannai szekérutakon jutnak el fekete Afrika mélyébe. Három Vas megyei fiatalember, Németh Imre versenyző, Lengyel Krisztián navigátor, valamint Bíró Gábor motoros vág neki a nagy túrának. Pénteken délelőtt dr. Puskás Tivadar Szombathely polgármestere, valamint Lazáry Viktor alpolgármester kívánt jó utat a három kalandornak a városháza előtti téren megtartott búcsúztatón.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Recski Szövetség Nyugat-Dunántúli Szervezete és a Szombathelyi Egyházmegye csütörtökön délelőtt kegyeleti megemlékezést tartott a Martineum Felnőttképző Akadémia udvarán lévő pápai keresztnél a Doni áttörés 68. évfordulója tiszteletére..

Évindító kötetlen beszélgetésre hívta a város vezetése a szombathelyi média képviselőit. Az MTI, MR1, Vas Népe, Savaria Fórum, Rádió Szombathely, Nyugat.hu, Nyugat rádió, alon.hu, Vas Népe, TV2, Pro 28 Stúdió, Duna TV képviseltette magát a megbeszélésen. A városházi sajtóreggelin dr. Puskás Tivadar polgármester, Marton Zsolt, Molnár Miklós, Lazáry Viktor alpolgármester és Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok összegezte az ősszel felálló új városvezetés eddigi munkáját, s kitértek a 2011-es év várható eseményeire.

Programok

Előadás/Kiállítás: Térítésmentes Kismama torna kurzus

Helyszín: Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
Időpont: 2021 December 02. (Csütörtök) 10:30

VÁROSI TEKEBAJNOKSÁG SORSOLÁSA 2021-2022. (Sport)

VAOSZ tekepálya, Szombathely, Fő tér 14/B.
2021 November 01. (Hétfő) 17:00

Még több Sport ...
„Mindenből csönd lesz és közelség” (Zene/Koncert)

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK), Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
2021 November 30. (Kedd) 10:00

Még több Zene/Koncert ...
A farkas és az oroszlán (6) 2D (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2021 November 30. (Kedd) 13:00

Még több Mozi ...
Encanto 2D (mb) (6) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2021 November 30. (Kedd) 13:30

Még több Mozi ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...