Önkormányzati hírek

2011.09.26 12:35

Kistérségi Forgatag címmel tizedszer mutatkoztak be Szombathelyen, a Fő téren. Szombathelyi Kistérség Többcélú Társulása települései.

2011.09.23 14:00

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerint az új köznevelési rendszerben az iskolák feladata a gyermekek személyiségének fejlesztése lesz, ezt pedig az egyéni bánásmód pedagógiai elvének érvényesítésével és az iskoláskor előtti intézményes nevelés kiszélesítésével szeretnék megvalósítani.

Hoffmann Rózsa államtitkár, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármester avatta fel a Donászy Magda Óvodát pénteken. Az ünnepségen részt vett Marton Zsolt és Molnár Miklós, a város alpolgármesterei.

2011.09.22 15:45

2011-ben ünnepli megalakulásának 170. évfordulóját a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat, a TIT. A megyeháza dísztermében megtartott ünnepségen Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Vizi E. Szilveszter, a TIT elnöke köszöntötte a vendégeket. A rendezvényen részt vett dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok is.

2011.09.22 12:40

Csütörtökön délelőtt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének jelenlétében Szombathely Város Tűzoltósága hat használt tűzoltósisakot adott át használatra a mentőszervezet dolgozóinak a mentőállomás udvarán megrendezett ünnepségen.

Szeptember 22-e az Európai Autómentes Nap. Szombathelyen a városi rendezvényt a Gothárd iskola szervezte. A programsorozatot dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg csütörtökön 9 órakor a Borostyánkő előtti parkolóban. Az autómentes napi versenyen pedig Molnár Miklós alpolgármester vett részt.

Szombathely város zenei életében tevékenykedők összefogtak, jótékonysági koncertet szerveztek, s a bevételt a mentőállomás javára ajánlották fel. Az összegyűlt összeget a város polgármesterének, dr. Puskás Tivadarnak a jelenlétében adták át.

A Séi SOS Ifjúsági Ház Szombathelyi Külső Férőhelye megnyitotta kapuit csütörtökön délelőtt ifjú lakói előtt. Hárman vették birtokba a szépen felújított önkormányzati bérlakást.

Még ebben az évben mintegy 180 millió forintból újul meg a megyeszékhely közúthálózata. 15 út, utca, járda felújítása kezdődik meg a napokban.

Tanévnyitó ünnepséget tartottak hétfőn a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar szombathelyi képzési központjában. Szombathely Megyei Jogú Város nevében dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntötte a hallgatókat. Az ünnepségen részt vett Molnár Miklós és Lazáry Viktor alpolgármester és Szakály Gábor koordinációs tanácsnok.

A Teguban megrendezett Atlétika Világbajnokságon ezüstérmet szerzett a Dobó SE kiválósága Pars Krisztián. Hétfőn élménybeszámolót tartott a világklasszis kalapácsvető és edzője, Németh Zsolt a Városházán.

Dr. Puskás Tivadar polgármester, Lazáry Viktor alpolgármester, dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok is részt vett a 13. Joskar-Ola Napok rendezvénysorozatán.

Az AGORA Művelődési és Sportházban tartották meg a szombathelyi egyetem tanévnyitó ünnepségét. Ebben az évben 1725 hallgató nyert felvételt a Nyugat Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ három karára, így ebben az évben több mint 4500-an látogatják a szombathelyi egyetemet.  

A város vezetői a Haladás utánpótlás csapatával kétszer ötperces focimeccset vívtak a Haladás VSE nyílt napján.

A Neumann János Általános Iskolában tartották szerdán este a városi tanévnyitót, ahol beszédet mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A kivitelező Magyar Aszfalt Kft ma átvette az építési területet a Rákóczi Ferenc utcában.Ebből az alkalomból sajtóbejárást  tartottak a város vezetői, dr. Puskás Tivadar polgármester és Marton Zsolt alpolgármester.  

A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Bölcsészettudományi Kara 2011. augusztus 29-31. között Szombathelyen rendezi meg a Magyar Alkalmazott Nyelvészek és Nyelvtanárok Egyesületének (röviden MANYE) konferenciáját Az alkalmazott nyelvészet regionális és globális szerepe című konferencia fővédnöke dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Höllig Károlyné Kata nénit.

2011.08.29 08:00

Vasárnap befejeződött a 12. Savaria Történelmi Karnevál. Nagy érdeklődés mellett vasárnap délelőtt 10 órától megtartották a szombaton este az időjárás miatt elmaradt jelmezes felvonulást.

A hét végén Szombathely adott otthont a Képeslevelezőlap Gyűjtők Országos Egyesülete találkozójának. A több mint ezer darabból álló kiállítást dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok nyitotta meg. Ezt követően Kőszegfalviné Pajor Klára Szombathely régi képes levelezőlapokon című kötetét dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

2011.08.27 08:00

Mozgalmas és forró karneváli napot tudhatnak maguk mögött Savaria lakói, vendégei. A Savaria Történelmi Karnevál pénteki napjának összefoglalója.

Tízmillió forintról szóló támogatási megállapodást írt alá pénteken délután a Weöres Sándor Színház igazgatója, Jordán Tamás és a Honvédelmi Minisztérium Elektronikai és Logisztikai Igazgatóság Zrt. vezérigazgatója, Móró Lajos.

Csütörtökön este nyolc óra óta ég a tűz a Fő téri Vesta - templomban. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megnyitotta a 12. Savaria Történelmi Karnevált.

2011.08.24 10:15

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere kedden délután 90. születésnapja alkalmából Kocsi Jánosnét köszöntötte. Hagyomány a szépkorúak köszöntése.

A házigazda nevében dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte kedden este az Aréna Savariában a birkózó kadett vébé résztvevőit.

Az államalapítóra emlékező ünnepi szentmisét a Szent István szobor előtt rendezték meg szombaton délelőtt. A szentmise után sokan a helyszínen maradtak, hogy az önkormányzat által megrendezett augusztus huszadiki ünnepségen is részt vegyenek. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere ünnepi beszédében emlékeztetett rá: a magyar nép a történelem során mindenkor talpra tudott állni, s most abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy vannak igazi célok, amelyek megvalósítása esetén biztos az ország és a város jövője.

Augusztus 20-án tartották a Parkerdőben a Parkerdei Kertbarát Egyesület Legszebb kert, legszebb utca elnevezésű versenyének díjkiosztó ünnepségét. Az eredményhirdetésen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a szép számban megjelent kerttulajdonosakat, majd dr. Takátsné dr. Tenki Mária kulturális, civil és külügyekért felelős tanácsnokkal együtt átadták a verseny díjait.

A Vas Megyei Önkormányzat és Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának vezetői csütörtökön délelőtt a Városházán  egyeztető tárgyalást tartottak.

Szerdán délelőtt Trajkovszki Angelina szlovén főkonzult fogadta irodájában dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Szőcs Géza kulturális államtitkár hétfőn - egy, az M1-es autópályán történt közlekedési baleset miatt jelentős késéssel - este hét órakor érkezett meg Szombathelyre, ahol a Városházán fogadta őt dr. Puskás Tivadar polgármester és Marton Zsolt alpolgármester.

A nagy érdeklődés mellett megtartott pénteki rendezvényen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a résztvevőket

Kedden délelőtt ünnepélyesen felavatták a felújított és kibővített Meseház Bölcsödét. Az ünnepségen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere

Kedden délelőtt, a Városháza házasságkötő termében Molnár Miklós, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere jelenlétében tett esküt Szombathely hét új állampolgára.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Hollósi Gábor ezredes, rendőrségi főtanácsos. városi rendőrkapitány, dr. Varsányi Péter, szakmai főtanácsadó, a közterület-felügyelet igazgatója hétfőn sajtótájékoztatót tartott a Városházán.  

Már hagyomány, hogy a város vezetése köszönti a szombathelyi szépkorúakat. Csütörtökön délben dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 95. születésnapja alkalmából Horváth Endréné Anna nénit köszöntötte fel. Anna nénit hat gyermeke, nyolc unokája és négy dédunokája ünnepelte e jeles alkalomból.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Molnár Miklós alpolgármester, dr. Nagy Tibor jegyzői feladatokat ellátó aljegyző a városházán csütörtökön koszovói delegációt fogadott. A 18 főből álló küldöttség egy a külügyminisztérium támogatásával megvalósuló program keretében érkezett Szombathelyre. A delegációt dr. Puskás Tivadar üdvözölte, majd Szombathely történetét ismertette a külföldi vendégekkel, akik az előadást követően az E-Savaria programmal ismerkedtek meg. Ezt követően kilátogattak a szennyvíztelepre, ahol a nemrég befejeződött nagy értékű beruházást tekintették meg. Megismerkedtek a TISZK-kel és a szombathelyi látogatásuk végén körbejárták az ipari parkot.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, Marton Zsolt alpolgármester és Szakály Gábor koordinációs tanácsnok szerdán sajtótájékoztatót tartott a Homok utcában.

Kedden dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Marton Zsolt és Molnár Miklós alpolgármesterek sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a belügyminiszter elengedte a város 152 millió forintos tartozását.

2011.07.14 00:00

A Gyermekétkeztetési Alapítvány „Adj, hogy ehessenek!” elnevezésű figyelemfelkeltő és adománygyűjtési akcióját immáron 3. éve szervezi. Az akcióban országosan összesen 1.000 családnak osztottak élelmiszercsomagot. A rendezvénysorozatot idén 2011. június 16. és július 22. között szervezik meg, 10 állomással. Idén az alapítvány Szombathelyre is ellátogatott.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere irodájában fogadta dr. Kaczmarski Jánost, a város jegyzőjét pénteken délelőtt. A köz szolgálatában eltöltött negyven év után járó jubileumi jutalmát vette át a jegyző a város polgármesterétől. Dr. Puskás Tivadar elmondta, hogy aki negyven évet egy munkahelyen dolgozik, az megbecsült tagja a törzsgárdának. A szűk körben megrendezett kis ünnepség végén a polgármester emléklapot nyújtott át dr. Kaczmarski Jánosnak.

2011.07.04 00:00

Szombathely zsidó lakosságának deportálása Auschwitzba 1944. július 3-án kezdődött. Vasárnap a 4228 Szombathelyre soha vissza nem tért, halálgyárban meghalt emberre emlékeztek a vasi megyeszékhelyen.

Összesen 240 jubiláns házaspár gyűlt össze az egyházmegyéből dr. Veres András megyés püspök meghívására azért, hogy hálát adjanak házasságukért.

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése az egészségügy területén dolgozók részére az alábbi kitüntető díjakat adományozta a 2011. június 30-án megtartott Semmelweis napi ünnepségen.Az ünnepségen Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatát dr. Puskás Tivadar polgármester és Lazáry Viktor alpolgármester képviselte.

Sajtótájékoztatóval egybekötött avatóünnepséget tartottak pénteken délelőtt a Kőszegi utcában. A megújult mozi árkádot dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármester avatta fel. Az avató ünnepségen részt vett a város két alpolgármestere, Molnár Miklós és Lazáry Viktor is.

2011.06.29 13:40

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa, valamint a Vállalkozói Központ szerdán délután szakmai fórumra hívta a női vállalkozókat a Városháza nagytermébe.

A Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatás-politikáért felelős államtitkára, dr. Czomba Sándor pénteken Szombathelyen, az LuK Savaria Kft-nél járt.

Magyarországon egy vállalkozó háromszor annyi időt, energiát és pénzt fordít bürokratikus ügyintézésre, mint Európa más országaiban. Az Egyszerű állam elnevezésű konferencia országjáró körútjának egyik állomása Szombathely volt. Vállalkozók tehettek javaslatokat, hogyan lehet Magyarországot "vállalkozás-barátabbá" tenni.

A Jazzation acapelle együttes koncertjével vasárnap elkezdődött a Lamantin Jazz Fesztivál, amelyet június 19-25. között rendeznek meg Szombathelyen.

2011.06.22 10:00

A Magyar Katolikus Egyház 2011-ben a Család évét ünnepli. Ennek csúcspontja lesz a Szombathelyi Egyházmegyénkben július 2-án az idén jubiláló házaspárok találkozója. 2011 Liszt Ferenc emlékév is.

2011.06.21 15:38

A 27. Nemzetközi Bartók Béla Szeminárium és Fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóját kedden délelőtt a megyeházán tartották meg.

Programok

Zene/Koncert: Szimfónia-Ősz Bérlet 5. előadás - Respighi, Mozart, Muszorgszkij-Ravel

Helyszín: Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
Időpont: 2022 Január 21. (Péntek) 19:00

#roziutazik – TÉRIDŐ UGRÁSOK AZ AZORI-SZIGETEKTŐL ODESSZÁIG (Előadás/Kiállítás)

AGORA - Savaria Filmszínház aula, Szombathely, Mártírok tere 1.
2022 Január 17. (Hétfő) 10:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
MÉZESKALÁCS KÉSZÍTŐ SZAKKÖR (Előadás/Kiállítás)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2022 Január 17. (Hétfő) 16:30

Még több Előadás/Kiállítás ...
VÁROSI TEKEBAJNOKSÁG SORSOLÁSA 2021-2022. (Sport)

VAOSZ tekepálya, Szombathely, Fő tér 14/B.
2022 Január 17. (Hétfő) 17:00

Még több Sport ...
Pókember: Nincs haza út 2D (mb) (12) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2022 Január 17. (Hétfő) 17:00

Még több Mozi ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...