Önkormányzati hírek

Szombathely első, Vas megye negyedik bázisóvodáját avatták fel kedden délután. A megyeszékhelyen elsőként a Kőrösi Csoma Sándor Utcai intézmény kapta meg ezt az elismerő címet. Az ünnepségen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke köszöntötte az ünneplőket.

2011.11.14 10:00

Szent Márton kultusza egyre erősebb Szombathelyen, ennek jegyében egyházi megemlékezések, lampionos felvonulás, koncertek, kiállítások, előadások várják az érdeklődőket.

A mártíromság helyett segítő kezet nyújtott, a püspöki tisztség elől szerénységében a baromfi ólba bújt. A katonaság helyett a hitet választotta, s bár zarándokútjai során bejárta majdnem egész Európát, életében mindvégig hű maradt Savariához. Ő Szent Márton, a kereszténység egyik legnépszerűbb szentje, Savaria-Szombathely szülötte. Ünnepén, Szombathely a figyelem középpontjába állítja azoknak a munkásságát, akik életük során sokat tettek, maradandót alkottak városukért. A régi hagyományt követve a város gálaműsor keretében adja át legmagasabb kitüntetéseit.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere hivatalában fogadta Dr. Boštjan Žekš-t , Szlovénia határon túli szlovénekért felelős miniszterét, akit Dušan Snoj, a Szlovén Köztársaság szentgotthárdi főkonzulja, valamint Dubravka Šekoranja asszony, a Szlovén Köztársaság Nagykövetségének meghatalmazott minisztere kísért el a bemutatkozó látogatásra.

2011.11.12 10:00

Száznál is több fiatal érdeklődött a „Szombathely visszavár!” elnevezésű rendezvényen kiállító öt nagyvállalat által kínált álláslehetőségek iránt szombaton délelőtt. Molnár Miklós, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte a fiatalokat és szüleiket.

Rajczy Imre születésének 100. évfordulója alkalmából koszorúzták meg a Szily János utcai szülőháza falán lévő emléktáblát. Az ünnepségen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Lazáry Viktor alpolgármestere képviselte a várost.

2011.11.11 12:00

A Magyar Posta Márton napján alkalmi bélyeg kibocsátásával tisztelgett Pannónia védőszentje, Szent Márton emléke előtt. Pénteken a Szent Márton Látogatóközpontban tartottak ünnepséget e jeles alkalomból.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lazáry Viktor alpolgármester, Ágh Péter országgyűlési képviselő, dr. Takátsné dr. Tenki Mária pénteken délelőtt sajtótájékoztatót tartottak a Fő téren elkészült Várostorony mozaiknál. A Via Savaria projekt részeként épülő Szent Márton történelmi sétaút elkészült elemeit ismertették.

Ismét szépült Szombathely városa. Csütörtökön délután átadták a Rákóczi utca és a Thököly Imre utca kereszteződésében elkészült körforgalmat, valamint a Rákóczi utca felújított szakaszát. A Szombathelyi történelmi-régészeti városrész kialakítása lassan befejeződik.

Heimler Jenő egyetemi tanár, író, szociológus tiszteletére emléktáblát avattak csütörtökön délután szülőháza falán, a Király utca 11. szám alatt.

Fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte a Capella Savaria szerdán este. A Bartók Teremben megtartott jubileumi koncerten dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a zenét szerető közönséget. A rendezvényen Lazáry Viktor alpolgármester is részt vett.

Kilencvenedik születésnapja alkalmából szerdán délután köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Németh Lászlót.

2011.11.09 14:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere belépőkkel járult hozzá a Tudor Műhely támogatásához. A Moszkvai Városi Balett Diótörő előadását öt „tudoros diák” tekinthette meg.

Varga Bernadett iparművész és lánya, Tóth Katalin közös kiállítása nyílt a Vitalitas Galériában dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármester és Torjay Valter művészettörténész bevezetőjével.

Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége pénteken Sopronban tartott szimpoziumot, melyen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Szombathely, a segítés város címmel tartott előadást.

Az Európai Kereskedelem Napja alkalmából konferenciát szervezett a Vas Megyei Iparkamara Szombathelyen, a Városháza házasságkötő termében, melyre meghívták a Rijekai és a Burgenlandi Gazdasági Kamara vezetőit, tagjait is. Ma Magyarországon több mint félmillió ember dolgozik a kereskedelemben, a szektor jelentősége vitathatatlan, mondta megnyitó beszédében dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város  polgármestere. A tanácskozáson részt vett Molnár Miklós alpolgármester.

A roma holokauszt 67. évfordulóján a szombathelyi áldozatokra emlékeztek a város vezetői, a kisebbségi önkormányzat tagjai, civil és társadalmi szervezetek ma a Jászai Mari utcai emlékműnél. 1944. novemberében több száz Vas megyei cigányt gyűjtöttek össze itt, akiket kényszermunkára és koncentrációs táborokba hurcoltak. Az emlékművet 2004-ben, a deportálások 50. évfordulóján állíttatta a város a holokauszt áldozatainak tiszteletére. Puskás Tivadar polgármester, Szakály Gábor tanácsnok, a roma kisebbségi önkormányzat tagjai és az Aranyhíd Nevelési Központ tanulói helyeztek el koszorút, mécsest az emlékfalnál.  

2011.11.03 13:20

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere Szőkeföldi utcában lévé otthonában kereste fel és köszöntötte fel 90. születésnapján  a szépkorú Dudits Gyulánét.

Ünnep keretében adták át csütörtökön a III. számú Gondozási Körzet és az I. számú Idősek Klubja új épületét Szombathelyen a Gagarin utca 24. szám alatt. Az ünnepségen Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatát dr. Puskás Tivadar polgármester, Lazáry Viktor alpolgármester, dr. Takátsné Dr. Tenki Mária és Szakály Gábor tanácsnok képviselte.

Társadalmi összefogásnak, egy energetikai cég egymillió forintos pályázatának és az önkormányzati félmillió forintos támogatásának köszönhetően hintákkal, favonattal és homokozóval gazdagodott a szombathelyi Margaréta óvoda.

A Városháza nagytermében rendezte meg a Zrínyi Miklós Általános Iskola a Bolyai János matematika verseny megyei díjkiosztó ünnepségét. A megjelent diákokat, tanárokat és szülőket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város  polgármestere és  Molnár Miklós alpolgármester köszöntötte. 

Bemutatkozó látogatást tett Szombathelyen Ránky Edit, a Belga Nagykövetség gazdasági és kereskedelmi attaséja. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Molnár Miklós alpolgármester a Városházán fogadta az attasét, a tárgyalás során elsősorban a szombathelyi kis- és középvállalkozások helyzetéről, illetve a vasi cégek belgiumi lehetőségeiről volt szó.

Szombathelyre látogatott kedden dr. Saeed Seyed Agaha Banihashemi, az Iráni Iszlám Köztársaság Magyarországi Nagykövete. A vasi megyeszékhely volt a diplomata országjáró körútjának soron következő állomása.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a Savaria Múzeumban a Noricum-pannoniai autonóm városok V. konferenciáját, melnek témája a téma: a temetkezés és a halottkultusz

Ünnepélyes keretek között kedden felavatták a Kámoni Arborétum Ökoturisztikai Látogató- és Oktatóközpontot. A rendezvényen ünnepi beszédet mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára, valamint dr. Borovics Attila, az Erdészeti Tudományos Intézet főigazgatója.

A Szlovén Köztársaság Nagykövetsége a Vas Megyei Iparkamarával közösen Szlovén-Magyar Gazdasági Fórumot szervezett kedden délelőtt a megyeháza dísztermébe.

A hagyományoknak megfelelően, a Jáki úti temetőben Welther Károly sírjának megkoszorúzásával kezdődött az 56-os városi megemlékezés.

Sajtótájékoztatón ismertette hétfőn Molnár Miklós, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, Bálint András, a Savaria TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetője, valamint Simon Zoltán, a Vasi TIT igazgatója a Diákpiac, A szakma vár elnevezésű programot, amely kedden kezdődik a Fő téren.

Megújult a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium épületszerkezete és fűtési rendszere. Ezzel sokat meg tudnak takarítani az épület fűtésén. Az átadó ünnepségen dr. Puskás Tivadar,  Szombathely Megyei Jogú Város  polgármestere és Ágh Péter országgyűlési képviselő, az iskola egykori diákja mondott köszöntőt.  

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gothard Asztrofizikai Obszervatóriuma pénteken ünnepelte fennállásának 130. évfordulóját. E jeles alkalomból egy új automata teleszkópot és spektrográfot is felavattak.

2011.10.21 14:00

Ünnepélyesen átadták pénteken Szombathelyen a villamosított és korszerű vasútbiztonsági eszközökkel felszerelt, a GYSEV által üzemeltetett Szombathely-Szentgotthárd közötti vasútvonalat. Az ünnepségen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere és Lazáry Viktor alpolgármester is.

Ismét gazdagodott Szombathely városa. Pénteken délelőtt ünnepélyes keretek között átadták a Bartók Béla körút és a Magyar László utca között uniós pályázat felhasználásával megépült 941 méter hosszú kerékpárutat. Az átadón Szombathely Megyei Jogú Város vezetését dr. Puskás Tivadar polgármester, Lazáry Viktor alpolgármester, valamint dr. Gaál Róbert jegyző képviselte.

Újabb szépkorút köszönhetett Szombathelyen dr. Puskás Tivadar polgármester és dr. Gaál Róbert jegyző.

14. alkalommal rendezte meg a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a Pályaválasztási és Képzési Kiállítást 2011. október 18-20 között az Oladi Általános Művelődési Központban. A megnyitón dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte az ünnepség résztvevőit.

2011.10.17 08:45

Emléktáblát avattak Lanciscs Bonifác bencés szerzetes, a Boldogasszony anyánk kezdetű, sokáig nemzeti imaként énekelt dal szövegírója tiszteletére vasárnap délután a Szily János utca 3. szám alatt. Az ünnepségen Szombathely Megyei Jogú Város vezetését dr. Puskás Tivadar polgármester, dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok és Ágh Péter országgyűlési képviselő képviselte.

2011.10.17 08:40

Harmadik alkalommal rendeztek Japán napot Szombathelyen. A rendezvényre hivatalos volt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Ito Tecuo Japán magyarországi nagykövete.

2011.10.14 13:30

Korszerű közoktatási intézménnyé alakult uniós pályázat felhasználásával három szombathelyi oktatási intézmény: a Nagy Lajos Gimnázium, a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a Donászy Magda Óvoda. Pénteken délután a Városházán tartották meg a mintegy 500 millió forint értékű projekt záróünnepséget.

A Vas Megyéért Egyesület rendszeresen szervez közlekedési szimpóziumot. A Megyeházán október 14-én, pénteken tartott rendezvényen dr. Puskás Tivadar,  Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere ismertette az önkormányzat közlekedési fejleszletési elképzeléseit.

2011.10.13 11:00

"Hazánk a folyamatosan megújuló NATO-ban" címmel rendezett a Magyar Atlanti Tanács csütörtökön konferenciát Szombathelyen a Városháza nagytermében.

2011.10.12 10:00

Századik születésnapja alkalmából kedden délután köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Szakály Gábor koordinációs tanácsnok Kenesei Ferencnét.

2011.10.11 16:00

Görög Sándor akadémikus kedden Szombathelyre látogatott. A professzort dolgozó szobájában fogadta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A jó hangulatú, kötetlen beszélgetés végén Puskás Tivadar és Pintér Zoltán, a HVSE ügyvezetője üvegkerámiából készült emlékérmét adományozott Görög Sándornak. A polgármesteri látogatást követően prof. dr. Görög Sándor Repkényszaggatás című önéletrajzi kötetét a Markusovszky kórház Pető Ernő könyvtárában mutatták be. A rendezvényen dr. Puskás Tivadar képviselte a város vezetését.

Ünnpélyesen felavatták a Saághy István utcában az Szombathelyi Erdészeti Zrt. új műszaki bázisát.

Kilencvenötödik születésnapja alkalmából kedden délután köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Gaál Róbert, Szombathely jegyzője Kiss Károlyt, Horváth Attila szocialista városi képviselő nagypapáját.

2011.10.05 00:00

A Savaria Múzeum Kőtárában kedden este fogadást adott a Savaria Történelmi Karnevál kuratóriuma a karnevál szponzorainak. Az ünnepségen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott pohárköszöntőt, a fogadáson részt vett dr. Takátsné dr. Tenki Mária, Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatának kulturális, társadalmi és külkapcsolati ügyekért felelős tanácsnok.  

2011.10.04 00:00

Nyolcadik alkalommal tartottak családvédelmi konferenciát a megyeszékhelyen. A rendezvényt, amelynek a témája a családon belüli erőszak megelőzésének és kezelésének a lehetőségei volt, dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg. A konferencián részt vett a város két tanácsnoka dr. Takátsné dr. Tenki Mária és Szakály Gábor is.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a vendégeket a Tibold Iván emlékére rendeztek teremavató és névadó hangversenyen szombaton este a Bartók Béla Zeniskolában. A koncerttermet Szombathely város újíttatta fel.

Szombaton felavatták a Weöres Sándor Színház homlokzatának domborművét. Veres Gábor alkotását dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Jordán Tamás, a színház igazgatója leplezte le.

2011.10.01 18:30

Negyven évvel ezelőtt alapították a Smidt Múzeumot. Szombaton délután ünnepelték meg e jeles évfordulót. Kamarakiállítást rendeztek be a múzeum történetéből, valamint dr. Smidt Erzsébet, az alapító lánya, valamint prof. dr. Széll Kálmán meséltek a 40 év alatt eltelt eseményekről.

A Humán Civil Ház először rendezte meg az Idősek Egészségvilágnapját. A rendezvénynek a Humán Civil Ház adott otthont.

2011.10.01 11:00

Az idősek világnapját ünnepeltük október elsején. A Nyugdíjas Szövetség 20 éves jubileumi ünnepséget tartott ez alkalomból szombaton az MMIK-ban.

Programok

Zene/Koncert: Szimfónia-Ősz Bérlet 5. előadás - Respighi, Mozart, Muszorgszkij-Ravel

Helyszín: Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
Időpont: 2022 Január 21. (Péntek) 19:00

#roziutazik – TÉRIDŐ UGRÁSOK AZ AZORI-SZIGETEKTŐL ODESSZÁIG (Előadás/Kiállítás)

AGORA - Savaria Filmszínház aula, Szombathely, Mártírok tere 1.
2022 Január 17. (Hétfő) 10:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Családi testcsere (16) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2022 Január 17. (Hétfő) 13:00

Még több Mozi ...
Énekelj! 2 2D (mb) (6) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2022 Január 17. (Hétfő) 13:15

Még több Mozi ...
A hős (12) | FELIRATOS (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2022 Január 17. (Hétfő) 14:00

Még több Mozi ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...