Önkormányzati hírek

A Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás a szelektív hulladékgyűjtés fejlesztése tárgyú projekt ügyében tartott lakossági fórumot február 16. (csütörtök) 17.00 órakor a Városháza nagyteremében. A fórumon dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Marton Zsolt Szombathely alpolgármestere, a Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulási Tanács elnöke, ifj. Perl János, Szombathelyi Kistérség Többcélú Társulás elnöke, a Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulási Tanács tagja, Csonka György – a SZOVA Köztisztasági és Fenntartási Részleg vezetője, valamint a projektet tervező cég képviselője (SOLVEX Környezet- és Vízgazdálkodási Tervező és Kivitelező Kft.), tájékoztatta a hallgatóságot a 127 Vas megyei település összefogásával megvalósuló projektről.

2012.02.16 10:00

Csütörtök délután megtelt a Weöres Sándor Színház nagyterme, pedagógusok és diákok együtt ünnepelték az iskola fennállásának 125. évfordulóját. A színes, szórakoztató műsorok között helyet kapott egy fél órás, Zrínyi ilona című színdarab is, méghozzá a diákok előadásában. "Kívánom, hogy e történelmi súly ne nehézségként jelenjen meg, hanem olyan érzéseket keltsen, ami munkára sarkall", mondta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőjében.  

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Szakály Gábor koordinációs tanácsnok kedden adta át annak a járműnek a kulcsait Bujtás Editnek, a Savaria Rehab Team Kft. ügyvezetőjének, amellyel utcai szolgálatot teljesíthetenek az intézmény szociális munkásai. Áldozatos munkájuknak köszönhetően a megyeszékhelyen eddig senki sem hűlt ki.

A Helyi Védelmi Bizottság hétfői ülését követő rendkívüli sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere bejelentette, hogy újra van fűtés a 78 lakásos társasházban, amelyben gázszivárgás miatt zárták el a gázt múlt héten.

Következő állomásához érkezett a "Szombathely, a segítés városa!" elnevezésű program. A közterület-felügyelők, a képviselő-testület tagjai, a tanárok és a pedagógusok után a szombathelyi iskolákban is elkezdődött a diákok oktatása, amelynek során az újraélesztés folyamatát sajátítják el.

Pénteken ünnepi állománygyűlésen iktatták be az új Vas Megyei rendőr-főkapitányt, dr. Tiborcz Jánost. Dr. Halmosi Zsolt, korábbi rendőr-főkapitány hivatalosan is elköszönt. 

Az MMIK Médium Galériájában nyílt csütörtökön kiállítás a 25 évvel ezelőtt elhunyt Zentai Pál újságíró munkáiból. A tárlaton dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Tóth Csaba festőművész méltatta az újságíró festői munkásságát.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Szakály Gábor koordinációs tanácsnok csütörtökön délután Szombathely és Vajdahunyad közötti testvérvásosi kapcsolatról, valamint a szombaton kezdődő cseretáboroztatásról tájékoztatta a média képviselőit. A sítáborban résztvevő diákok is meghívást kaptak a sajtótájékoztatóra.

Csütörtökön sajtótájékoztatón mutatták be a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara Szombathelyi Képzési Központjának új igazgatóját prof. dr. Horváth Boldizsárt.

2012.02.02 13:00

A Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének egykori igazgatójáról, a 2007-ben elhunyt dr. Kneffel Pálról neveztek el előadótermet az intézetben csütörtökön délelőtt. A rendezvényen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Helyi Védelmi Bizottság kedd délelőtti ülését követően sajtótájékoztatón ismertette dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Szűrcsapó utca 24. szám alatti ház elmúlt négy napjának történéseit. Ha minden a tervek szerint alakul akkor két héten belül minden lakásban újra lehet fűtés.

Szombathely, a segítés városa című program részeként a januári közgyűlés szünetében reanimálni tanultak a képviselő-testület tagjai.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Szakály Gábor tanácsnok helyszíni sajtótájékoztatót tartottak a szombathelyi önkormányzati bérlakásrendszer első évéről kedden délelőtt. A helyszínen átadták Szakácsné Lehel Zsuzsannának, a 17 új bérlő egyikének a lakáskulcsokat.

Hétfőn délután sajtótájékoztatón jelentette be dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lazáry Viktor kultúráért felelős alpolgármester, hogy a szombathelyi önkormányzat kész tovább működtetni a Savaria Szimfonikus Zenekart. A döntés a közgyűlés kezében van.

A hagyományokhoz híven idén is a megyebállal kezdődött a báli szezon. A Tóvendéglőben rendezett bálon részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármester és felesége. 

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere szerdán délután köszöntötte  a 90 éves Nagy Istvánt.. Az ünnepelt a Neumann iskola első igazgatója is volt. Az egykori Neumann Iskola, mely akkor még Fürst névre hallgatott, 1963-ban nyitotta meg a kapuit, húsz évig István bácsi keze alatt működött. Nagy István december 25-én töltötte be 90. esztendejét, akkor együtt ünnepelt a nagy család. Dr. Puskás Tivadar szerda délben köszöntötte fel e neves alkalomból István bácsit, virággal és a miniszterelnök által aláírt oklevéllel.

December 29-én megnyitotta kapuit Szombathelyen a Széchenyi Programiroda. A megnyitót beharangozó városházi sajtótájékoztatón részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

2012.01.02 11:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a 2012-es évet ünneplő tömeget a Fő téren köszöntötte. Azt kívánta, hogy a Szombathely legalább úgy élje hétköznapjait, mint tavaly, biztonságban, békében, szeretetben. A közöntő után a gyerekek és felnőttek örömére megindul a szikraeső a Városháza terszán: nagy és újszerű fénycsóvákat írva a szombathelyi éjszakába.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely, Megyei Jogú Város polgármestere, Csákvári Imre, a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány ügyvezető elnöke, valamint Lendvai Rezső mentőtiszt mutatták be csütörtökön délelőtt a Városháza sajtótermében a 20 év a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány életében- Elsősegélynyújtás fogyatékossággal élve című kötetet.

A szombathelyi városvezetők december utolsó előtti hetében karácsonyi ajándékozó körúton jártak.

Kilencvenedik születésnapja alkalmából kedden délután köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Horváth Mihályné Erzsi nénit.  

Újabb hét alacsony padlós, a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak megfelelő Credo típusú autóbuszt állítottak kedden forgalomba Szombathelyen. A járműveket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Papp László, a Vasi Volán Zrt. vezérigazgatója méltatta az Éhen Gyula téren megtartott ünnepségen.

Molnár Miklós, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere pénteken délelőtt felavatta a Stromfel Aurél utca 55. északi oldalán csaknem 7 millió forintból elkészült játszóteret.

Kilencvenötödik születésnapja alkalmából szerdán délelőtt köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Németh lászlóné, Klári nénit.

Szerdán délelőtt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Simon Zoltán, a Vasi TIT vezetője, Rodler Tamás, a munkaügyki központ megbízott igazgatója mutatta be a Munkaerő-piaci nyitás Önkéntesség- a munkavállalás motorja című kötetet.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere az évzáró ebédjükön köszöntötte a 25 éves szombathelyi ILCO klub tagjait. Az ünnepségen az alapító tagokat is köszöntötték. Köztük a 3 egészségügyben dolgozót, a 2 hölgy alapító tagot és a 4 férfi alapító tagot. Az egyesületnek 39 tagja van. Szombathelyen és környékén 76 sztómás beteg él.

2011.12.12 00:00

Rengeteg pályamunka érkezett be a Savaria TISZK által meghirdetett rajzpályázatra: az általános és középiskolások „Az én városom, Szombathely”, illetve „Mi leszek, ha nagy leszek?” című beadványokat juttathattak el az intézménybe. A beérkezett rajzokat szakértő zsűri bírálta el, és a legjobbakból az AGORA–Savaria Filmszínház aulájában kiállítást rendeztek be. A kiállításmegnyitón Molnár Miklós, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere képviselte a városvezetést.

2011.12.09 00:00

Egyedülálló könyvbemutató volt prof. dr. Széll Kálmán Erőméz című könyvének bemutatója csütörtökön este a premontrei gimnáziumban.

Csütörtökön délután közmeghallgatásra várták a városvezetők Szombathely polgárait.

Négy napon keresztül Szombathely városa adott otthont a 2011. évi Férfi Felnőtt Ökölvívó Országos Bajnokság küzdelmeinek. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Csötönyi Sándor, az ökölvívó szövetség elnöke a ringben köszöntötte a versenyzőket, bírókat, a rendezőket. A versenyen 42 egyesület 108 bokszolója lépett majd ringbe, köztük több vasi öklöző is. A Haladás VSE a városi önkormányzat, valamint a Vasivíz Zrt és a SZOVA Zrt. hathatós segítségének köszönhetően rendezték meg az esztendő legjelentősebb honi ökölvívó versenyét. Az eseményre alapos átalakításon esett át a klub munkacsarnoka: több mint 2500 néző befogadására alkalmas "boksz-szentélyt" varázsoltak belőle.  

2011.12.08 00:00

Hamarosan befejeződik az Iseum-projekt. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere sajtóreggelin összegezte az elmúlt évek Iseum fejlesztésének főbb történéseit.

2011.12.08 00:00

Csütörtökön délelőtt a szombathelyi közterület- felügyelet munkatársai a mentőállomáson elsajátították az újraélesztés szabályait.

2011.12.06 00:00

A Városházán immáron harmadik alkalommal rendezte meg a megyei és szombathelyi önkormányzat, illetve a vasi orvosi kamara a nyugdíjas orvosok napját.  A rendezvényen először jobbára nyugalmazott orvosok unokái szólaltatták meg a zongorát, hegedűt, majd a zenei műsor után dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket. A múlt emlékeit dr Szabó László osztotta meg a hallgatósággal, végezetül dr. Prugberger Emil, az önkormányzat egészségügyi bizottságának elnöke mondott pohárköszöntőt.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Johanneum Evangélikus Diakóniai Központban köszöntötte fel Vincze Ferencet a 100. születésnapján. Feri bácsi több helyen is dolgozott az 50-es években, míg egy munkatársával megtalálták az Iseum maradványait. A megtalált márványfaragványok közül az egyiken, a kutyán ülő Isis alakját fedezték fel. Neve szerepelt a felfedezők között.

Csütörtökön délután a Savaria Egyetemi Központ éttermében rendezték meg a Városháza nyugdíjas találkozóját. A megjelent 94 egykori köztisztviselőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei jogú Város polgármestere és dr. Gaál Róbert jegyző köszöntötte.

2011.12.01 00:00

Századik születésnapja alkalmából csütörtökön délben köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Laki Jánost

Szerdán délután a Városháza házasságkötő termében dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Zsiga Tibor, a Petz hagyaték végrendeleti végrehajtója átadták a Petz-ösztöndíjakat tíz általános és tíz középiskolás diáknak.

Pénteken délelőtt a szennyvíztelepen a Vasivíz Zrt. tizenöt évvel ezelőtti megalakulására emlékeztek. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte az ünneplőket.

Szombaton délután dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere meggyújtotta a város adventi koszorújának első gyertyáját.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere, Lazáry Viktor alpolgármester, valamint Reinig Michael, a LuK Savaria Kft. ügyvezetője pénteken sajtótájékoztatót tartottak.

A Szombathelyi Belvárosi Kereskedők Egyesülete megalakulása óta együttműködik az önkormányzattal. A szerdán délután megtartott sajtótájékoztatón az elmúlt egy év eseményei alapján vontak mérleget.

2011.11.22 14:00

Megyei Véradó Napot tartottak kedden délután a szombathelyi városházán. Az ünnepségen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, aki a Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Vezetőségének az elnöke.

Gyermekbarát meghallgatószobát adatk át kedden délelőtt a Szombathelyi Rendőrkapitányságon. Az ünnepségen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei jogú Város polgármestere, Marton Zsolt alpolgármester, valamint Ágh Péter országgyűlési képviselő.

2011.11.22 00:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Marton Zsolt alpolgármester kedden délelőtt sajtótájékoztatón ismertette az idei év adventi ünnepségsorozatának részleteit. 

Szombathelyen rendezte meg szombaton a Horvát Országos Önkormányzat az országos horvát napot. Az ünnepségen Szombathely városát dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere képviselte.

2011.11.18 17:00

Éhen Gyulára emlékeztek pénteken a megyeszékhelyen. Az Éhen Gyula Kör 1988 óta tiszteleg névadója emléke előtt.

Kilencvenedik születésnapja alkalmából csütörtökön délután köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Szuhogyi Antalné Mária nénit.

A város vezetői: dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Marton Zsolt alpolgármester, dr. Gaál Róbert jegyző, városi képviselők, a sajtó képviselői, valamint a kivitelező cég munkatársai, a projektgazda GYSEV Zrt. munkatársai csütörtökön helyszínbejáráson vettek részt, megtekintették a Csaba utcai felüljáró építési munkálatait.

Az SZMSZIK Savaria Szakképző Iskolájában csütörtökön délelőtt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a szakma és az oktatás képviselői előtt ünnepélyes keretek között átadta az intézmény új autótechnikai oktatópadjait.

2011.11.17 00:00

Az Európai Unióban 2011. az erdő nemzetközi éve. Ezért szervezett konferenciát a Vas Megyei Kormányhivatal és a Szombathelyi Erdészeti Zrt. A Megyeháza dísztermében csütörtökön megtartott rendezvényen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is köszöntötte a konferencia résztvevőit. Dr. Puskás Tivadar az erdőről, mint éltető elemről beszélt, kiemelve azt, hogy az erdő élővilágának megóvása fontos feladat.

Programok

Zene/Koncert: Szimfónia-Ősz Bérlet 5. előadás - Respighi, Mozart, Muszorgszkij-Ravel

Helyszín: Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
Időpont: 2022 Január 21. (Péntek) 19:00

#roziutazik – TÉRIDŐ UGRÁSOK AZ AZORI-SZIGETEKTŐL ODESSZÁIG (Előadás/Kiállítás)

AGORA - Savaria Filmszínház aula, Szombathely, Mártírok tere 1.
2022 Január 17. (Hétfő) 10:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Családi testcsere (16) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2022 Január 17. (Hétfő) 13:00

Még több Mozi ...
Énekelj! 2 2D (mb) (6) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2022 Január 17. (Hétfő) 13:15

Még több Mozi ...
A hős (12) | FELIRATOS (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2022 Január 17. (Hétfő) 14:00

Még több Mozi ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...