Önkormányzati hírek

A Szombathelyi Közterület-felügyelet a 2012-es esztendőben felmérte a szombathelyi utcanévtáblák állapotát, és végül 806 cseréje mellett döntött. A SZOVA Zrt. szeptemberben állt neki a legyártatásuknak, az utolsót - Brenner Tóbiás körút - a Nárai és Brenner Tóbiás körút sarkára  dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere csavarozta a helyére.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is részt vett azon a sajtótájékoztatón, melyen a GYESEV Zrt. képviselőjével közösen bejelentették: tovább javulnak a közösségi közlekedés feltételei a Szombathely- Szentgotthárd vonalon.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Marton Zsolt alpolgármester, Szakály Gábor tanácsnok és több önkormányzati képviselő is részt vett a  Március 15-i városi megemlékezésen.

95 születésnapja alkalmából otthonában köszöntötte fel Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Horváth Károlyt. A törény néhány éve törvénybe iktatta, hogy külön megemlékezik a szépkorú polgárokról és annyi ezer forinttal jutalmazza őket, ahányadik életévüket betöltötték. A polgármester ezen alkalomból átadta a miniszterelnök által aláírt oklevelet.

Otthonában köszöntötte fel dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a 90. születésnapját üneplő Lukács Zoltánt.

A beruházás részleteiről dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere számolt be helyszíni sajtótájékoztatón.

224 millió forintnyi, vissza nem térítendő támogatást nyert a város az intermodális közösségi közlekedési csomópont megvalósíthatósági tervének elkészítésére- jelentette be közös sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Marton Zsolt alpolgármester.

A március 15-ei ünnepségsorozat és a Weöres Sándor centenárium volt a témája az önkormányzat, az AGORA és a Weöres Sándor Színház közös sajtótájékoztatójának.

2013.03.07 12:00

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnokasszony is részt vett a Nők a nemzetgazdaságban című konferencián, amelyet az Európai Regionális Szervezet rendezett Szombathelyen.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú város polgármestere és Lazáry Viktor alpolgármester is részt vett az Iseum álandó kiállításának ünnepélyes megnyitóján.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is részt vett azon a szertartáson a Székesegyházban, melyen visszahelyezték Somogyi Lipót domborművét a Madonna bejárat fölé.

Ha a Nemzeti Fejlesztési Bizottság rábólint a tervekre, Kulturális logisztikai, illetve digitalizációs központ jöhet létre a 11-es Huszárlaktanya területén- jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lazáry Viktor alpolgármester.  

Szombathely adósságának 65 százalékát veszi át az állam- jelentette be budapesti sajtótájékoztatón Hende Csaba Szombathely országgyűlési képviselője, honvédelmi miniszter, és dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. 

Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöksége úgy határozott, hogy a Szakmai és Utánpótlás Bizottság előterjesztésének megfelelően elfogadják az MKOSZ-hez benyújtott akadémiai pályázatokat. Ennek értelmében „akkreditált sportági utánpótlás központ” státuszba került a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. - jelentette be közös sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lazáry Viktor sportügyekért is felelős alpolgármester.

A Magyar Birkózó Szövetség elnöke, dr. Hegedüs Csaba hivatalosan is átadta Hatos Gábornak az olimpiai bronzérmét. Az ünnepségen részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Marton Zsolt és Lazáy Viktor alpolgármesterek is.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Vigh Edit az MNV Zrt. részéről írta alá a Haladás objektumok önkormányzati tulajdonba kerüléséről szóló szerződést. Az ünnepélyes szerződés aláíráson részt vett Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője is.

Szombathely volt a legújabb állomása Schirilla György országos turnéjának. Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere személyesen üdvözölte városunkban, Schirilla György futott a Csónakázó-tó körül, megmártózott  jeges vizében, majd Változz meg szeretetből című könyvét dedikálta. Az érdeklődőkkel a boldogságról és az egészségről beszélgetett. Az előadást követően, vele együtt tanulhattak újraéleszteni a jelenlévők.

Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár és dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere jelenlétében adták át a Vasi Diák Közösségi Szolgálat Belsikátor 1. szám alatti irodáját.

A SoPro- szociális gazdaságban előállított termékek: partnerségben a környezeti, gazdasági, társadalmi fenntarthatóságért elnevezésű projekt konferenciáján részt vett Molnár Miklós Szombathely Megyei Jogú Város gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere is.  

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú város polgármestere, és Marton Zsolt alpolgármester is részt vett az AGORA sajtótájékoztatóján, melyen a következő időszak fontosabb programjai mellett beszámoltak arról is, hogy indul az Agora Óra 2.

Elektronikusan és telefonon is jelezhetik az autósok az önkormányzat felé, hol találnak kátyút a városban. A különösen hideg tél után az idei költségvetésben 100 millió forintot különítettek el az utak javítására. Mindezt egy sajtótájékoztató keretében jelentette be dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Marton Zsolt alpolgármester.

Várhatóan 18 ország 110 versenyzője lép szőnyegre a hétvégén a kötöttfogású Birkózó Magyar Nagydíjon, amelyet Szombathelyen az Aréna Savariában rendeznek. A rendezvénnyel kapcsolatban ma tartottak sajtótájékoztatót.

Nyolc olyan jelenlegi dolgozója van a szombathelyi Városházának, akik már az épület átadásakor is itt voltak. Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Városának polgármestere ma reggel a 30 éve a hivatalban dolgozókat köszöntötte.  

Otthonában köszöntötte fel Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a 90 éves dr. Varga Andrásnét. A polgármester átadta az ünnepeltnek a miniszterelnök által aláírt oklevelet, mely az ország szépkorúinak jár. 

Állampolgársági esküt tett a mai napon egy erdélyi férfi és nő, Szombathelyen a Városháza házasságkötő termében. A ceremóniát dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere vezette le.

Gálával ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját a Neumann János Általános Iskola az AGORA- Művelődési és Sportházban. Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőtte a volt és jelenlegi kollégákat, igazgatókat, diákokat, majd díszoklevelet adott át. Az intézmény 1962-ben Fürst Sándor Állami Általános Iskola néven kezdte meg működését. Örökigazgatói címet adott át Csapó Erzsébet jelenlegi igazgató Nagy Istvánnak, aki megalakulásától kezdve 21 éven keresztül állt az intézmény élén. valamint Bőczén Csabának, aki 14 évig töltötte be az igazgatói posztot..

Az idegsebészeti és gégészeti osztályon zajló gyógyító munkát segíti az a 110 millió forintos neuronavigációs rendszer, melyet pénteken adtak át hivatalosan a Markusovszky Kórházban. Dr. Nagy Lajos kórházigazgató mellett az eseményen részt vett Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Hende Csaba országgyűlési képviselő is. Az átadón elhangzott, hogy eddig nem elvégezhető műtétek is lehetővé válnak ezután.  

A székelyek iránti szolidaritás jelképeként Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is feltűzte a székely zászlót a Városháza épületére.

106 éves az ötvös dinasztia Szombathelyen. Ebből az alkalomból a Városházán látta vendégül Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere B. Németh Lászlót és családját. Puskás Tivadar  díszoklevelet és polgármesteri érmet ajándékozott nekik, így köszönve meg, hogy évtizedek óta a szombathelyieket szolgálják.

Újraéleszteni tanultak a PTE Egészségtudományi Karának szombathelyi központjában a " Szombathely. a segítés városa" elnevezésű program keretében. Az oktatáson részt vett  Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

Otthonában köszöntötte fel Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a 90. születésnapját ünneplő Lökkös Józsefet. A miniszterelnök által aláírt oklevél átadása után a tanulmányairól és a hadifogásgról beszélgettek. Lökkös József 1931-ben költözött Szombathelyre, A négy polgári után kereskedelmi iskolát végzett, 1944-ben felvették Budapestre, a műegyetemre, de hamarosan besorozták. Először a Kárpátokba került főiskolai munkatáborba, majd Várpalotára sorozták be. Szovjet hadifogságba került, ahonnan 1948-ba tért haza.

A Pozsony úti Idősek Házában köszöntötte  Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a 95 éves Horváth Józsefet. Józsi bácsi az egyetlen élő ember Magyarországon, aki még ma is tud eredeti, kézzel készített téglát készíteni.

A mentőszolgálat 140 évét foglalja össze Lendvai Rezső és Lendvai Andrea A hivatásos és egyesületi mentés Szombathelyen című könyve, melynek ünnepélyes bemutatóján részt vett Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A szombathelyi mentéstörténet azért lehet közkincs, mert Lendvai Rezső és szerzőtársa Lendvai Andrea azzá tette- fogalmazott Puskás Tivadar. A kötet személyes beszélgetések, a sajtó híradásai, valamint levéltári dokumentumok gyűjteménye. A könyvbemutatón az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, Mártai István is részt vett.

Büszkék lehetünk Szombathelyre, annak gyönyörűségére, s múltjára, melyben fénylő csillagként tűnik fel Szent Márton képe. Szent Márton az európai szentek egyik legnépszerűbbike, szellemiségét, s a toleranciát, melyet képviselt meg kell őrizni az utókor számára- mondta Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestera a Via Savaria projektzáró eseményén. A 2500 km. hosszú, határokon átívelő Szent Márton útvonal négy év alatt épült ki Szombathely és Tours között. Az eseményen részt vett  Dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnokasszony is.

50 millió forintból kültéri fitness park épül a Csónakázó-tó közvetlen környezetében - jelentette be közös sajtótájékoztatón Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lazáry Viktor alpolgármester, és Vörös-Borsody Csilla, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője. A fitness park 12 eleme a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt kitűnő sportolási-és szabadidős lehetőséget biztosít.. A TDM pályázat másik eleme a városmarketinget erősítené.

A helyi televízió munkatársainak képzésével folytatódott a reanimációs program január 29-én. Az eseménynek a TV stúdiója adott otthont. A vezetőség mellett a stáb minden tagja részt vett az újraélesztési tanfolyamon, melyet Dr. Puskás Tivadar polgármester és a mentőszolgálat munkatársa tartott.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Szakály Gábor tanácsnok, a szociális és családügyi bizottság elnöke esti túrára hívta a sajtó munkatársait, melynek célja a megfelelő hajléktalan ellátás bemutatása volt. A Savaria Rehab Team nappali melegedője 40 főnek, az éjjeli menedékhely 45 főnek, az átmeneti szállás 78 főnek, és a hajléktalan otthon további 26 embernek biztosít szállást. Mindössze 10-15 fő van Szombathelyen , akik életvitelszerűen az utcán élnek, rájuk a nagy hidegben külön figyelmet fordítanak a szociális munkások- mondta el a túrán Szakály Gábor tanácsnok.

Szombathely volt a házigazdája annak amagyar-osztrák regionális könferenciának, amelyen a határmenti ügyeket vitatták meg. Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője és Hans Niessl, a Burgenlandi tartomány vezetője  a megbeszélés után sajtótájékoztatót tartott, amelyen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

A 90 éves Bóta Zoltánnét, otthonában köszöntötte fel dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város  polgármestere.

Németh Imre és barátai ismét elindultak a Bamako ralin. A szombathelyi versenyzőket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere  és Lazáry Viktor alpolgármester búcsúztatta a Városháza előtti téren. A szombathelyiek ajándékba vittek egy mentőtautót, amely Bissauban, egy gyermekkórházba kerül.

A Nyugat-Pannon Jáműipari és Mechatronika Központ konferenciáján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a résztvevőket.  A kormány, az önkormányzatok, valamint a régió nagy foglalkoztatói és az oktatás vezetői is képviseltették magukat a konferencián, melyen a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ eddig elért eredményeit vitatták meg. A konferencia sajtótájékoztatóval zárult, amelynek moderátora Molnár Miklós alpolgármester volt.

2013.01.23 00:00

A hagyományokhoz híven idén is az Agora Művelődési és Sportház adott otthont a Magyar Kultúra Napja alkamábol rendezett díjkiosztó gálának. A díjazottakat dr. Puskás Tivadar  polgármester, Lazáry Viktor alpolgármester, dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok köszöntötte. Idén Szommer Ildikó, Trajbár Balázs László és Csonka Tamás kapott elismerést a Magyar Kultúra Napja alkalmából. A gálán fellépett Molnár Piroska, a Nemzet Színésze, valamint a Varidance tánccsoport is.

Vasárnap a Székesegyházban emlékeztek meg a 1710-ben a városban pusztító pestisjárványról. A  8 hónapig tartó vészt követően, Fábián és Sebestyén ünnepén mérséklődött a járvány, és az életben maradt hívek megfogadták, hogy kápolnát építenek illetve minden évben gyertyás körmenetet tartanak január 20-án, a szentek ünnepén. A  fogadalomnak megfelelően tartották meg Szombathelyen Császár István plébános vezetésével a szentmisét, amelyen jelen volt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere, dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok és több önkormányzati képviselő.

Az SOS Gyermekfalu Alapítvány és a szombathelyi önkormányzat együttműködési megállapodása alapján az önkormányzat bérlakásokkal támogatja azokat a fiatalokat, akik elmltlak 21 évesek, ezért nem lehetnek már a Séi Ifjúsági Otthon lakói.  2012-ben az ötödik ilyen  bérlakás adta át dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere  Vajda Gézának. A lakásátadó ünnepségen Szakály Gábor tanácsnok,a szociális és családügyi bizottság elnöke kijelentette: példaértékű az alapítvány és az önkormányzat kapcsolata.

Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatának képviseletében Molnár Miklós alpolgármester köszöntőjében hangsúlyozta: a koncentrált mechatronikai képzésnek a helyszíne jelenik meg a szakközépiskolában egyetértésben a cégek kívánalmaival, az oktatók akaratával. Minden abba az irányba mutat, amit annak idején megfogalmaztunk, hogy a cégek, az oktatási intézmények és a város közreműködésvel tudjuk sikerre vinni ezt az egész programot. A 8 millió forintos eszközbeszerzésből nem csak az iskola, de a város multicégei is profitálhatnak, hiszen több képzettebb szakember jelenik meg a munkaerőpiacon.  

Az Agora Szombathelyi Kulturális Központ Agora szalonja volt a helyszíne az intézmény évindító sajtótájékoztatójának. A média képviselőit dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, Lazáry Viktor alpolgármester és Parais István igazgató tájékoztatta a 2013-as tervekről és  a tavaszi műsorkínálatról. A sajtótájékoztatón Lazáry Viktor ismertette az önkormányzat Agora-pályázatát, melynek keretében kívül-belül teljesen megújulhat a Sportház.

A hagyományokhoz híven a Megyebállal elkezdődött a báli szezon Szombathelyen. A Pannonia étteremben megtartott rendezvényen éjfélkor ismertették, hogy a kuratórium döntése alapján az Év vasi embere címet 2012-ben Petró János, a Savaria Szimfonikus Zenakar alapítója és Mérei Tamás a zenekar jelenlegi menedzsere érdemelte ki. A nyerteseknek dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is gratulált.

Egykori katonák, hozzátartozók, barátok rótták le tiszteletüket a Don- kanyarban elesett katonák és a több tízezer sérült emléke előtt péntek délelőtt a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémia udvarán lévő pápai keresztnél. Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata nevében dr. Puskás tivadar polgármester helyezte el a mécsest és az emlékezés virágját a pápai keresztnél.

A tartaléklistáról a támogatott projektek közé került és 127 millió forintos uniós támogatást nyert el a Gyöngyöshermán és Gyöngyösszőlős között megépülő, mintegy 3 kilométer hosszúságú kerékpárút. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője jelentette be a hírt  a Városházán tartott sajtótájékoztatón, ahol elmondták: miután elkészül az új útszakasz, a biciklisek Szombathelyen észak-déli irányban teljes egészében kerékpárúton kelhetnek majd át.

Kiemelkedően dolgozó rendőröket jutalmaztak szerdán délelőtt a Szombathelyi Rendőrkapitányságon. Tavaly Szombathely Megyei Jogú Város közgyűlése elfogadta, hogy a város költségvetéséből 10 millió forintot ad át a Szombathelyi Rendőrkapitányságnak. Ezt az összeget a rendőrség a szombathelyi nagyrendezvények biztosítására, illetve a kiválóan teljesítő dolgozók jutalmazására fordíthatja. Ezúttal 17 rendőr kapott jutalmat. A jutalmat és elismerő oklevelet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Horváth Csaba, a bűnmegelőzési, közbiztonság és közrendvédelmi bizottság elnöke adta át a rendőröknek. Az ünnepségen Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatának  képviseletében részt vett Szakály Gábor tanácsnok is. 

Programok

Kedves Látogató!

Magyarország Kormánya által kihirdetett egészségügyi veszélyhelyzet kapcsán hozott intézkedések miatt a programok, rendezvények megtartása bizonytalan időre szünetel.

Kérjük, hogy figyelje a veszélyhelyzettel kapcsolatos tájékoztatásokat, és látogasson vissza programajánló oldalunkra később.

Köszönjük!

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...