Önkormányzati hírek

A 13. Savaria Történelmi Karneválon nyolc külföldi város és az ír nagykövetség képviselői tettek eleget Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata meghívásának. A delegációk tagjait az díszebéden dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, Lazáry Viktor alpolgármester és dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok köszöntötte. Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője ugyancsak részt vett a kötetlen megbeszéléssel zárult  porokolláris eseményen.

2012.08.24 00:00

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke helyezte el a bokrétát a Nestlé Állateledel gyár épülő új üzemcsarnokán. A bokrétaünnepen mondott beszédében a miniszterelnök kitért arra is, hogy dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere nem véletlenül van  jelen az eseményen, hiszena multiacionális cég beruházása fontos eseménye a térségnek.

A Szalézi Rendházban mutatták be a Híres szombathelyi nők könyvsorozat újabbb kötetét, amely Ambrózy Teréz bárónő életét dolgozza fel.

2012.08.22 19:00

Két régészeti kiállítás nyílt meg egyszerre az Iseum Savarienseben szerdán délután. A Megmentett örökség című tárlat az elmúlt 20 év legfontosabb hazai leletegyütteseiből ad válogatást, míg a Temető a város határán - Utazás a túlvilágra címet viselő kiállítás az alsópáhoki és a nemesbődi római temetőrészletet mutatja be. A kiállítások megnyitóján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a vendégeket.

Végéhez közeledik a Paragvári utcai Általános Iskola felújítása, 222 millió forint pályázati támogatással, az önkormányzat 20 millió forintos önrészével végzik el a rekonstrukciót az intézményben. A legnagyobb szombathelyi általános iskolája új köntösbe öltözött  A szépülő iskolát pénteken megtekintették a  városvezetők: dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok, aki egyben a körzet képviselője. A kivitelező a tanév kezdetére várhatóan befejezi a munkát.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Csiza Józsefet kedden délután.

A Pelikán Hotel különtermében tartották a Magyarország-Ausztria férfi kosárlabda EB selejtező mérkőzés beharangozó sajtótájékoztatóját. Az eseményen  a házigazda Szombathely város önkormányzata nevében dr. Puskást Tivadar polgármester köszöntötte a sajtótájékoztató résztvevőit. 

Római limes őrtornyot avattak a Történelmi Témaparkban. Az építmény, amelyhez ugyan XXI. századi anyagokat is felhasználtak, külsejében megfelel a római időkben használtaknak. Az avatóünnepséget nyílt nappal kötötték egybe.

2012.08.20 16:30

A „Műhelycsarnok létesítése a Rábaparti Kft. szombathelyi telephelyén” elnevezésű projekt a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program Telephelyfejlesztés címmel kiírt pályázatán elnyert 64 461 780 forint értékű támogatásnak köszönhetően valósulhatott meg. A gépjárműszerelő csarnokot nemzeti ünnepünkön Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának tárcavezetője, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Kovács Ferenc megyei elnök avatta fel.

2012.08.20 12:15

Hétfőn reggel, perzselő nyári melegben gyűltek össze a 2000 éves város polgárai a Szent István szobornál, hogy előbb az új kenyérnek áldozzanak, majd az államalapító, István királyra emlékezzenek. Az ünnepségen Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának tárcavezetője mondott beszédet. A rendezvény koszorúzással ért véget.

Óriási tömeg fogadta Szombathely Fő terén a londoni olimpián sikeresen szerepelt vasi sportolókat és edzőiket. Az ünnepeltek köszöntésésére teljesen megtelt a rendezvénytér.A színpadon a helyi sport- és városvezetők várták az ünnepelteket, ahol először Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere mondott köszöntőt, majd a műsorvezető egyenként hívta a színpadra a sportolókat egy-egy rövid interjúra. Az ünnepségen részt vett dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter is, aki a “Hazáért” kitüntetést adományozta olimpiai bajnokunknak, Pars Krisztiánnak.

Szombathely finn testvérvárosának, Lappeenrantának férfi kórusa európai koncertkörútja során városunkba is ellátogatott. A városházán dr. Puskás Tivadar polgármester és dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a kulturális, társadalmi és külkapcsolati ügyek tanácsnoka fogadta a kórus tagjait.

2012.08.11 00:00

A HVSE klubházában a város vezetői 70. születésnapja alkalmából Szombathely első olimpiai aranyérmesét , Szarka Zoltánt köszöntötték abból az alkalomból, hogy augusztus 12-én lesz 70 éves a zöld-fehérek legendás kapusa, Szarka Zoltán. A Haladas VSE klubházában megjelentek a közgyűlés politikai pártjainak frakcióvezetői is.

2012.08.09 00:00

Húsz karneváli belépőjegyet adott át dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a séi SOS Gyermekfalu lakóinak, akik így a lelátóról nézhetik meg a felvonulást, és a fizetős helyekre is ellátogathatnak.

Első ízben rendezik meg hétvégén a Savaria Nemzetközi Ifjúsági Vízilabda Tornát. A Claudius étteremben tartott szerda délutáni sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a szervezőket és a csapatokat, a tornáról Juhász Tibor főszervező és Horkai György, a magyar válogatott szövetségi kapitánya tájékoztatta az újságírókat.

2012.08.08 00:00

Teltház előtt nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere az Iseumi Szabadtéri Játékokat.  A rendezvény programjában idén Mozart Figaro házassága című operája, illetve a Andrew Lloyd Webber Evita című musicalja szerepel.

Vasárnap este együtt szurkoltak a szombathelyiek Pars Krisztiánnak a Fő téren, az önkormányzat által felállított LED-fal előtt. Több mint ezren követték nyomon a kalapácsvetés olimpiai döntöjét, ahol a szombathelyi versenyző aranyérmet szerzett. A város vezetői - dr. Puskás Tivadar polgármester, Marton Zsolt és Lazáry Viktor alpolgármester, valamint dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok - együtt ünnepeltek a sportszerető szombathelyiekkel: 44 után ismét  olimpiai aranyérmese van a városnak.

Szombathelyen, a Jászai Mari utcai emlékműnél a megyei és a városi roma szervezetek, a városi és a megyei önkormányzat, a Zsidó Hitközösség és az LMP képviselői koszorúztak. A megemlékezéssel Szombathely csatlakozott ahhoz a több mint száz településhez, amely csütörtökön az eddigi évekhez képest minden eddiginél nagyobb számban megemlékezett a roma áldozatokról. Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata nevében dr. Puskás Tivadar polgármester rótta le kegyeletét az emlékműnél.

Negyvenötödik alkalommal rendezte meg a Vasi TIT a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetemet és Tervező Tábort. A résztvevők tizennyolc előadáson vehetnek részt. A Megyeháza dísztermében rendezett megnyitón Szombathely Megyei Jogú Város nevében dr. Puskás Tivadar polgármester hangsúlyozta :ez az egyetlen olyan civilek által szervezett nyári szabadegyetem, amely a magyar építésztársadalom  színe-javát megmozgatja.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg az Oladi ÁMK udvarán megrendezett 12. CACIB nemzetközi kutyakiállítást.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg pénteken este a 28. Nemzetközi Bartók Fesztivált és Szemináriumot.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestre pénteken részt vett a GYSEV Zrt. nyertes pályázatainak ünnepélyes szerződésaláírásán. 

Kiss Mihályné, Karolin nénit 95. születésnapján köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere pénteken.

Átadták a Szőllősi sétány 36. szám alatti komplex szolgáltató egységet. Az ünnepségen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere méltatta a beruházást.

2012.07.08 15:30

Diplomaosztó ünnepséget tartottak pénteken és szombaton az AGORA Művelődési és Sportházban. A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának mintegy 700 hallgatója vette át oklevelét. Szombaton dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, pénteken Molnár Miklós alpolgármester kéviselte a város vezetését az ünnepségen. 

2012.07.07 15:00

Szombaton negyedik alkalommal rendezték meg a Horvát napot. A szentmise után a Fő téren felállított színpadon dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a rendezvényt, aki horvátul köszönt a résztvevőknek.

2012.07.03 15:17

A Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál idei programjában a zenéhez legközelebb álló, és azzal összefonódott társművészet, a tánc is megjelenik. A táncművészet szinte minden ága, egészen a legkülönlegesebb formákig bemutatásra kerül a programban. A Városházán megtartott sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a város és a rendezvény kapcsolatát ismertette, Igric György a Filharmónia igazgatója a 2012. évi Bartók fesztivál programjait vette sorra.  

2012.07.03 15:00

Kedden délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a felújított Zanati utat. A rendezvényen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármester ismertette a beruházás főbb adatait, Horváth László, a közút megyei igazgatója az építkezés történetét ismertette.

Új helyszínen a Kámoni Arborétumban kezdődött el csütörtökön a 17. Egészségnapok. Az oktatóközpont nagyterme zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel, ahol dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megnyitotta a rendezvényt. A hagyományokhoz hűen szombaton a Savaria moziban tartották meg az Egészségnapok zárását. Színes programok várták az érdeklődőket. A rendezvényt dr. Prugberger Emil, az Egészségügyi Szakmai Bizottság elnöke nyitotta meg, a programon részt vett dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok.

Csütörtökön délután a Városházán adták át a város által alapított Semmelweis- díjakat. A bensőséges ünnepség résztvevőit dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte, ünnepi beszédet dr. Kneffel Pál, pohárköszöntőt dr. Prugberger Emil mondott.

2012.06.26 14:00

Kedden délelőtt 16-an tettek állampolgársági esküt a Városházán dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Bartók teremben, Snétberger Ferenc koncertje előtt mondott ünnepi köszöntőt és egyben megnyitotta a 13. Lamantin Jazz Fesztivált, amely június 24 és július 1. között, több helyszínen zajlik Szombathelyen.

Szentgotthárdon mutatkoztak be pénteken a "Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ, mint Zalaegerszeg- Szentgotthárd- Szombathely térségi iparfejlesztési program munkacsoportjai. A rendezvényen Huszár Gábor Szentgotthárd polgármestere, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Gyutai Csaba Zalaegerszeg polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd előadást tartott Csizmadia Norbert, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. Molnár Miklós Szombathely alpolgármestere a konferenciát követő sajtótájékoztatón a program jövőbeli terveiről számolt be.

2012.06.22 00:00

Az Újrakezdés elnevezésű program nyitókonferenciáját dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere nyitotta meg, a tanácskozáson Szakály Gábor tanácsnok, a szociális és családügyi bizottság elnöke képviselte a Szombathely Megyei jogú város önkormányzatát.

2012.06.15 00:00

Nagy Imrére, az 1956 június 16-án kivégzett miniszterelnökre emlékezett a szombathelyi önkormányzat. Városi megemlékező ünnepség helyszíne az 56-os tér volt. Szombathely önkormányzata nevében  dr. Puskás Tivadar polgármester és dr. Takátsné dr. Tenki Mária  tanácsnok helyezte el az emlékezés virágait.

Sokan voltak az idei közmeghallgatáson a Városházán. A legtöbben egyéni panaszaikat mondták.

2012.06.13 00:00

A 90 éves Edenhofer Imrét születésnapja alkalmából otthonában köszöntötte fel dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

2012.06.12 16:32

A 2011/2012. tanévi országos egyéni tanulmányi és művészeti versenyeken idén is számos Szombathelyen tanuló diák nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Őket  és a felkészítő pedagógusaikat jutalmazta kedden délután a Városházán megtartott ünnepségen dr. Puskás Tivadar, SZMJV polgármestere és Marton Zsolt alpolgármester.

A városfejlesztési bizottság óvodák, általános iskolák és középiskolák számára szárazelem-gyűjtési versenyt hirdetett. A rendezvényen a díjakat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Marton Zsolt alpolgármester adták át. Köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar és Lendvai Ferenc, SZMJV Városfejlesztési, Üzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottságának elnöke, mindketten a környezet védelmének fontosságát emelték ki beszédükben.

Szent Kvirin emléknapja alkalmából búcsúi rendezvényt szervezett a Szombathelyi Szent Kvirin Egyházközség. Ágh Péter országgyűlési képviselő a Szent Kvirin emlékhelynél ünnepi beszédet mondott, majd ezt követően dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Harangozó Bertalan kormánymegbízott,  Ágh Péter, valamint a társplébániák képviselői megkoszorúzták az emlékhelyet.

Pénteken a Bartók Teremben a Savaria Szimfonikus Zenekar művészei - az oktatást végző OMSZ Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetének vezető mentőtisztje dr. Köcse Tamás irányításával, valamint dr. Puskás Tivadar, SZMJV polgármestere “vezényletével” – bizonyították, hogy rendelkeznek az újraélesztéshez szükséges ritmusérzékkel. Az oktatáson 57 fő vett részt.

A Vasivíz Zrt. „50 éves a szombathelyi Termálfürdő” címmel konferenciát és kiállítást rendezett szerdán a Hotel Claudiusban, valamint a Fedett Uszodában.  

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 5 millió forint értékű támogatást kapott a a Samsung Elektronics Magyar Zrt.-től a helyi gyermeksport támogatásáról. A részletekről szerdán a Városháza sajtótermében számoltak be.  

Szerdán aláírták a szombathelyi LuK Savaria Kft. támogatási szerződését: a magyar állam és az EU egymilliárd forinttal támogatja a cég 3,7 milliárdos beruházását. A fejlesztést dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Kovács Ferenc megyei elnök, valamint Michael Reinig, az LUK Kft. ügyvezetője méltatták.

Trianon emlékhónap kezdődött hétfőn Szombathelyen. A programsorozatot Lazáry Viktor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármester az evangélikus templomban nyitotta meg. Ezt követően a Kálvária utca végén található I. Világháborús emlékműnél a nemzeti összetartozás napja alkalmából dr. Puskás Tivadar mondott ünnepi beszédet.

2012.06.02 15:00

Környezetünk tisztántartása, egészségünk védelme mindannyiunk közös érdeke. Városunk tisztasága kihatással van a saját nemzedékünk és a jövő nemzedék életére egyaránt. Ezeket a gondolatokat követve Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata csatlakozott a TeSzedd! Összefogás a tiszta Magyarországért mozgalomhoz, amely 2012-ben a belterületek megtisztítását tűzte ki célul. Szombaton Hende Csaba honvédelmi miniszter is Szombathelyen szedte a szemetet.

Nem akármilyen szezont tudhat maga mögött a Falco Szova KC kosárlabdacsapat. A bajnokságban a dobogó második fokára állhatott fel az együttes. Pénteken este az Arena Savariában dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lazáry Viktor alpolgármester, valamint Sterbenz Tamás, a MKOSZ főtitkára akasztotta az ezüstérmeket a kosaarasok nyakába.

2012.06.01 14:17

Június első vasárnapja pedagógus nap. Pénteken délben a Bartók teremben köszöntötték városunk pedagógusait, valamint Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere dr. Puskás Tivadar, Marton Zsolt alpolgármester és Rettegi Attila oktatási bizottsági elnök adtak át elismeréseket a kiemelkedű munkát végző tanároknak, tanítóknak.

A Hosszú utcában tartott sajtótájékoztatót a 2011/2012-es út- és járdafelújításokról szerdán délben dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Ágh Péter, a 12. választókörzet képviselője, országgyűlési képviselő, Lazáry Viktor alpolgármester, valamint Lendvai Ferenc, a városfejlesztési bizottság elnöke.

2012.05.27 15:00

Magyarországon 2001-től minden évben május utolsó vasárnapján tartják a Magyar Hősök Emléknapját. A Március 15. téren megrendezett ünnepségen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott ünnepi beszédet, az ünnepi műsort a Váci Mihály Általános Iskola diákjai adtak.

Programok

Sport: Kajakozási és kenuzási lehetőség a Csónakázó tavon

Helyszín: Csónakázó tó, Szombathely, Kenderesi út
Időpont: 2019 Szeptember 16. (Hétfő) 16:30

Haladás 100 / Súlyemelő szakosztály - dokumentumkiállítás (Előadás/Kiállítás)

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK), Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
2019 Szeptember 20. (Péntek) 10:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
LEGENDÁK A LEVEGŐBEN SZOMBATHELY 2019. CSALÁDI SÉTAREPÜLŐ HÉTVÉGE (Gyerekeknek)

Szombathelyi Reptér, Szombathely, Reptér út 1.
2019 Szeptember 20. (Péntek) 10:00

Még több Gyerekeknek ...
Angry Birds 2 2D – A film (mb) (6) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Szeptember 20. (Péntek) 13:00

Még több Mozi ...
Az: Második fejezet (18) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Szeptember 20. (Péntek) 13:15

Még több Mozi ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...