Önkormányzati hírek

2012.10.31 15:21

A Városháza első emeletén lelt végleges otthonra Sütő Éva iparművész SABARIA ANNO című szövött textil kárpitja, amelyen a barokk korabeli Szombathely elevenedik meg. Szerdán dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint városvezetők jelenlétében mutatták be a gobleint.   

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a Vas Megyei Kormányhivatal vezetője ünnepélyesen aláírta szerdán a Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Vas Megyei Kormányhivatal közötti, a Szombathelyi Járási Hivatal kialakításáról szóló megállapodást.

2012.10.27 13:00

Zsúfolásig megtelt a Városháza nagytereme szombaton délelőtt fiatalokkal. Ötödik alkalommal várta városunk öt nagy cége, a BPW, a Delphi, az Epcos, a Jabil és az LUK a műszaki területen dolgozni vágyó diákokat. A rendezvényen megjelenteket Molnár Miklós, Szombathely alpolgármestere köszöntötte.

Október 26-án, pénteken Szombathelyen járt Orbán Viktor. Magyarország minszterelnöke az LUK Savaria Kft. új gyáregységének avatására érkezett Szombathelyre. A kormányfő az avatóünnepség előtt a Városházán tárgyalt a szombathelyi önkormányzat vezetőivel. A megbeszélésen egyebek között szó volt a MÁV-ingatlanokról is, mely térítésmentesen kerül az önkormányzat tulajdonába. A 700 új munkahelyet teremtő LUK gyáravató után az Illés Akadámiára látogatott a miniszterelnök, aki miután megtekintette az akadémisták reanimációs bemutatóját, az Illés akadémia vezetőivel zárt ajtók mögött tárgyalt. Orbán Viktor szombathelyi programja a Király Sportcentrum megtekintésével fejeződött be.

Kezdő vállalkozások indulását segítő inkubátorház kezdte meg műkődését szerdán a Körmendi úton. A Centenáris Inkubátorházat Molnár Mikós, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere adta át.

A hagyományokhoz hűen, a Jáki úti temetőben Welther Károly sírjának megkoszorúzásával kezdődött az 56-os városi megemlékezés. Délután öt órakor zászlófelvonással, a Hermann Ottó középiskola diákjainak ünnepi műsorával a Március 15. téren folytatódott az ünnepség.

Megemlékezést tartottak a Zrínyi Iona Általános Iskolában Tóth Imre egykori tanár tiszteletére, aki 1956-ban a Vas Megyei Pedagógusok Forradalmi Tanácsának elnöke volt. Tóth Imre a forradalom napjaiban úgy rendelkezett, hogy a tantermekben a sarlót és kalapácsot keresztre kell cserélni, ezért letartóztatták, és soha többé nem taníthatott - idézte fel az egykori 56-os pedagógus történetét dr.  Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város  polgármestere. Az ünnepség végén az iskola tanulói is megkoszorúzták Tóth Imre emléktábláját. A megemlékezésen Tóth Imre családtagjai is jelen voltak. 

2012.10.22 11:00

Szombaton mintegy 200-an tekertek a sereggel, a túra célja elsősorban az volt, hogy a honvédséget közelebb vigye az emberekhez. A testmozgás mellett Vas megye természeti szépségeit is megismerhették a kerekezők. A túrázókat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a Városháza előtt.

2012.10.21 17:32

Október 21-én volt az évfordulója az 1944-es szombathelyi bombázásnak, mely Szőlős területét jelentősen érintette. A felújított haranglábat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere avatta fel.  

Szombaton délután dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg az AGORA Savaria Filmszínházban a negyedik Japán Napot.

Pályázati forrásból, összesen 400 millió forintból teljesen megújul a SEK "C" épülete és az Ady téri kollégium épülete. Új nyílászárók, teljes hőszigetelés és új homlokzat is szerepel a munkálatok között, hangzott el a projekt  nyitókonferenciáján. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőjében egyebek között arról is beszélt, hogy örömteli az a tény, hogy a kivitelezői pályázat egyik nyertese egy szombathelyi cég lett.

2012.10.19 19:26

Vajdahunyadi és dévai képzőművészek alkotásaiból nyílt kiállítás pénteken délután a Szombathelyi Képtárban. A tárlatot Winkler Gyula, Hunyad megyei EP-képviselő, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Zsámbéky Monika, a képtár igazgatója nyitotta meg. 

A szombathelyi sportegyesületek közül elsőként csatlakozott a "Szombathely, a segítés városa" programhoz a Maraton Shotokan Karate Klub. Pénteken 20 sportoló tartotta fontosnak, hogy elsajátítsa az újraélesztés alapjait az Országos Mentőszolgálat mentőtisztjeitől a Tora Dojo-ban. A résztvevőket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte.

2012.10.18 18:00

Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár nyitotta meg, Veres András püspük áldotta meg a II. János Pál Katolikus Kollégiumot és Szakkollégiumot csütörtökön délután.

2012.10.18 17:32

Nyolcadik alkalommal osztották ki a Vas megyei Prima-díjakat. Az ünnepségnek a Weöres Sándor Színház adott otthont.

2012.10.18 17:11

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere csütörtökön délután irodájában fogadta Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkárt.

Csütörtökön délelőtt ünnepélyes keretek között dr. Hende Csaba, Magyarország Honvédelmi Minisztere, Völner Pál az infrastrukturális területért felelős államtitkár, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Kövesdi Szilárd, a GYSEV vezérigazgatója, valamint Németh Miklós, a KÖZGÉP vezérigazgatója felavatták a 155 méter hosszú Csaba utcai felüljárót.

Az oladi lakótelepen lévő templom 10 éve épült. Nemrégiben a templom közösségi ház is elkészült. Ennek tiszteletére tartottak szombaton, a Fatimai Szent Szűz ünnepén felszentelést és misét, melyen Veres András megyéspüspök, Puskás Tivadar polgármester, Hende Csaba konvédelmi miniszter és Harangozó Bertalan kormánymegbízott is részt vett  

Csütörtök délután ünnepélyes keretek között megnyílt az újra rendezett és felújított orvostörténeti kiállítás a Smidt Múzeumban. A múzeum négy éve tartó korszerűsítése így véget ért. A megnyitón köszöntő beszédet mondott Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város  polgármestere, ezt követően Smidt Lajosra, a a múzeum alapítójára Dr. Prugberger Emil emlékezett. A megnyitó végén Keppel Csilla igazgató köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették a múzeum teljes belső megújulását.

Kedden délelőtt átadták a felújított Kuckó Bölcsődét. A felújítás második üteme során megújult a vizesblokk. Az avató ünnepségen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú  Város polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében öszefoglalta a több mint 70 éves épület történetét, és szólt arról, hogy Szombathelyen teljeskörű a bölcsödei ellátás: minden igénylőnek jut bölcsődei férőhely. Az ünnepségen Szakály Gábor, a Szociális és Családügyi Bizottság elnöke mondott pohárköszöntőt, végezetül a Kuckó Manók- azaz a  bölcsisek - adtak műsort.   

Szombathely is bekapcsolódott a Magyar Katolikus Kultúra Napjai rendezvénybe Idén negyedik alkalommal rendezik meg a magyar katolikus kultúra napjait, a hétfőn kezdődött egyhetes rendezvénysorozattal a püspöki konferencia a magyarság katolikus kulturális értékeire kívánja felhívni a figyelmet. Kedden nyitotta meg a magyar katolikus kultúra napjait a szombathelyi Sala Terrenában Veres András szombathelyi megyés püspök, ezután pedig bemutatták Sill Aba A Jó Pásztor nyomában - Aki ott folytatja, ahol abbahagyta című életrajzi kötetét. A rendezvényen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.  

2012.10.05 00:00

A Berzsenyi Dániel Könyvtár munkatársai könyvtáros generációs találkozót szerveztek abból az alkalomból, hogy az intézmény megyei könyvtári funkciója 60 éves. Az elmúlt hat évtized legfontosabb állomásait kiállítás formájában is bemutatták. A programhoz csatlakozott a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Vas Megyei Szervezete is, mert 45 éves időszakot fog át ennek a könyvtárosokat tömörítő civil szervezetnek a tevékenysége. A könyvtárban rendezett ünnepségen dr. Puskés Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária kulturális, civil és külkapcsolati ügyekért felelős tanáncsok köszöntötte szép számú hallgatóságot. A találkozóra a szervezők meghívták az egykori könyvtárosokat, és könyvtár törzslátogatóit is. 

Az aktív időskor, egészséges öregedés című szakmai tanácskozást a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat szervezte szerdán a Városházán. A rendezvényt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg, majd öt előadás hallgatott meg a mintegy hatvan fős szakmai közönség.  

A Szombathelyi Közterület-felügyelet alapításának 25. évfordulója alkalmából ünnepi állománygyűlésre került sor csütörtökön délután Szombathelyen a polgármesteri hivatal házasságkötő termében.

2012.09.25 14:28

Szombaton délután három órakor kezdődik Szombathelyen, az Areana Savariában a IV. Tornász Grand Prix, amelyre 40-45 sportolót várnak. A rendezvény beherangozó sajtótájékoztatóján részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lazáry Viktor alpolgármester, valamint Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász és Altorjai Sándor a szövetség főtitkára. 

A Comenius program Energia - múlt, jelen, jövő projektjének ötödik állomását Szombathelyen tartják hétfőtől csütörtökig. A hat ország hét iskolájának tanári delegációját dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte hétfőn reggel a Városházán. A rendezvényen Szakály Gábor koordinációs tanácsnok is részt vett.

Kilencedszer rendeztek szombaton Nemzetiségi Napot Szombathelyen, a Vasi Múzeumfaluban. A szombathelyi önkormányzat nevében dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a résztvevőket. A rendezvényen részt vett dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok és Gaál Róbert jegyző.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok is részt vett a 14. Joskar-Ola Napok Kulturális- és sportfesztiválon.

2012.09.22 19:21

Hétvégén Szombathelyre érkezett a McDonald’s BringaMánia Park programsorozat. A Nemzetközi Autómentes Napon kerékpárosok töltötték meg a Fő teret, ahol a résztvevők ügyességi és közlekedésbiztonsági feladatokban, játékokban vehettek részt. A 11 órakor induló felvonuláson közösen tekertek végig a város utcáin.

2012.09.21 14:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Mondl Gyulánét pénteken.

2012.09.21 10:31

A Weöres Sándor Színházban tartotta kétnapos kongresszusát a Magyar Perinatológiai Társaság. Pénteken a megnyitó ünnepségen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a vendégeket.  

2012.09.19 00:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lendvai Ferenc a körzet képviselője, valamint Csetényi Izabella, a Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány kuratóriumának elnöke sajtótájékoztatón harangozták be a 14. Joskar-Ola Napok Kulturális és Sportfesztivált. A Joskar-Ola Napokat a körzet akkori városi képviselője, Pavelkovits László találta ki és rendezte meg 1999-ben, nyolc évvel később Ágh Péter vette át tőle a stafétabotot. Két éve a körzet jelenlegi képviselője Lendvai Ferenc folytatta a nemes hagyomány ápolását. A Joskar-Ola Napok Szombathely legrégebbi kétnapos városrészi rendezvénye – hangsúlyozta dr. Puskás Tivadar. Köszönetet mondott a szervezőknek, akik hosszú évek óta minden esztendőben megszervezik a kétnapos kulturális és sport programokat felvonultató fesztivált. Csetényi Izabella a Joskar-Ola Napok rendezésének kulisszatitkairól mesélt. Az alapítvány tagjai minden ötletet, újító szándékot megbeszélnek, s ezeket igyekeznek a következő évi programok összeállításánál felhasználni. Lendvai Ferenc kiemelte: a lakótelepen működő intézmények vezetői sokat segítenek a rendezvény lebonyolításában. A hagyományokhoz hűen ebben az esztendőben is a sport és a kultúra áll a Joskar-Ola Napok középpontjában. Vasárnap délután ismét lesz az erős emberek országos bajnoksága, de a két nap során különböző sportágakban is kipróbálhatják magukat a gyerekek és a felnőttek. Lezajlott a III. Szombathely hangja tehetségkutató selejtezője. Idén valamivel kevesebben jelentkeztek a megmérettetésre, mint korábban, de sokkal tehetségesebb előadók közül választották ki a döntőbe jutottakat, akiket szombaton este hallgathat meg a Joskar-Ola Napok közönsége.  

Avatóünnepséget tartottak Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium udvarán (az egykori Puskás Tivadar Szakképző Iskola mögött). A gördeszka, görkorcsolya és biciklis pálya már régóta itt foglal helyet, Vargaréna néven, most az iskola sportpályája is megújult, számos elemet állítottak fel az aszfaltos pályán. Az ünnepségen Szombathely önkormányzatának vezetését dr. Puskás Tivadar polgármester és Lazáry Viktor alpolgármester képviselte. Avató beszédet mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, aki kiemelte a sport fontosságát a fiatalok számára, és említette azt is, hogy megnyugtató, amikor egy városban egyre több lehetősége nyílik az ifjúságnak, hogy mozogjon,

Kedden délelőtt 24-en tettek állampolgársági esküt a Városházán dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt.

A Lord a Magyar Dal Napján vasárnap a Fő téren dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterétől vette át Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter elismerő oklevelét. A fennállásuk 40 éves jubileumát ünneplő zenekar tagjainak Lazáry Viktor alpolgármester is gratulát.   

Közel ötezer hallgató számára kezdődött meg a tanév a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában. A hivatalos tanévnyitó ünnepséget szombaton délelőtt tartották a sportházban.  

2012.09.10 07:30

A Magyar Dal Napja alkalmából koncertfotó kiállítás nyílt szombaton délután a moziban. A szombathelyi fotósok koncerteken készült felvételeiből összeállított tárlatot dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Presser Gábor méltatta. a fényképeket Lazáry Viktor alpolgármester is megtekintette.

A Falco Zrt. új lamináltlap-gyártó üzemét avatták fel csütörtökön délután. Az ünnepségen dr. Hende Csaba, Magyarország Honvédelmi Minisztere, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Novák Tibor, a Falco Zrt. igazgatóságának elnöke mondott ünnepi beszédet. 

A Weöres Sándor Színházban tartotta kétnapos kongresszusát Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Magyarországi Társasága. A a megnyitó ünnepségen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a vendégeket.

2012.09.07 00:00

Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője a kihelyezett sárvári frakcióülés végzetével Szombathelyre látogatott.

Fejlődésünk egyértelmű és egyirányú, már nemcsak résztvevők vagyunk, hanem idén elnyertük a Magyar Dal Fővárosa címet, két napig ránk figyel az ország - mondta dr. Puskás Tivadar polgármester a kétnapos eseményt beharagozó sajtótájékoztatón. Szombathely Megyei Jogú Város képviseletében Marton Zsolt és Lazáry Viktor alpolgármester szintén részt vett a sajtótájékoztatón.

80 éves szülestésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntötte Rőthy Istvánt. Rőthy Istvánt 1958-ban avatták orvosdoktorrá, mai körzetébe 1968-ban került. Rőthy István köszöntésekor  dr. Puskás Tivadar egy Claudius Emlékérmet és egy emléklapot adott át Rőthy doktornak, aki 54 éve ugyanazon a helyen,a Rumi úti rendelőben praktizál.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági mobil bemutatóhelyét a Tesco parkolójában.  Az autóklub kamionja hetedik éve járja az ország városait, a roadshow szombathelyi állomása idén a 23. ebben a sorozatban.

A városi tanévnyitó ünnepségen - a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakközépiskola udvarán -  a 2012-13-as új tanévet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg.

2012.09.02 19:00

Sikerrel zárult az egyik szombathelyi kereskedelmi rádió égisze alatt megrendezett Euró-Peca kupa. A verseny végén a díjakat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere adta át a helyezést elért horgászoknak.

Szerdán délután ünnepélyes keretek között avatták fel az új 256 szeletes CT -t a Markusovszky kórházban. A berendezést dr. Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár adta át, aki az ünnepség előtt a Városházán járt dr. Puskás Tivadarnál, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterénél.

A Weöres Sándor Színházban évadnyitó társulati ülést tartottak, ahol dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

2012.08.27 00:00

Dr.  Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Stefan Bosse, Kaufbeuren főpolgármestere nyitotta meg a karneváli Sörtéren a Német Napot. A két városvezető beszédében hangsúlyozta, hogy  immáron 20 éves a két település közötti testvérvárosi kapcsolat. Ebből az alkalomból a városvezetés találkozót szervezett: a Sörtéren, "fehér asztal mellett" kötetlen beszélgetés zajlott azok között, akik az elmúlt 20 évben sokat tettek azért, hogy tartalmas legyen Szombathely és Kaufbeuren közötti testvérvárosi kapcsolat. 

Csütörtökön, a karneváli láng meggyújtásával elkezdödött a 13. Savaria Történelmi Karnevál. Négy napon át, több mint húsz helyszínen félezer program várta a karneválozókat. A szervezők előzetes számításai szerint több mint százezren vettek részt az idei karneválon. Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatának vezetői  - dr. Puskás Tivadar polgármester, Marton Zsolt, Lazáry Viktor, Molnár Miklós alpolgámester, dr. Takátsné dr. Tenki Mária és Szakály Gábor tanácsnok - és a közgyűlés tagjai a hagyományokhoz híven négy napon át korhű jelmezben karneváloztak.

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője dr. Puskás Tivadar polgármester és Lazáry Viktor alpolgármester kíséretében szombaton délelőtt a Történelmi Témaparkba látogatott. Magyarország honvédelmi minisztere előbb megszemlélte a  felsorokozott legiókat, majd a Savaria Legió tagjaival reggelizett. Ezután felavatta a Szombathely Katonatörténete című állandó kiállítás új szárnyát, ahol a Magyar Királyi Honvédség tárgyi emlékei láthatóak. 

Programok

Sport: Kajakozási és kenuzási lehetőség a Csónakázó tavon

Helyszín: Csónakázó tó, Szombathely, Kenderesi út
Időpont: 2019 Szeptember 16. (Hétfő) 16:30

Haladás 100 / Súlyemelő szakosztály - dokumentumkiállítás (Előadás/Kiállítás)

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK), Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
2019 Szeptember 20. (Péntek) 10:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
LEGENDÁK A LEVEGŐBEN SZOMBATHELY 2019. CSALÁDI SÉTAREPÜLŐ HÉTVÉGE (Gyerekeknek)

Szombathelyi Reptér, Szombathely, Reptér út 1.
2019 Szeptember 20. (Péntek) 10:00

Még több Gyerekeknek ...
Angry Birds 2 2D – A film (mb) (6) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Szeptember 20. (Péntek) 13:00

Még több Mozi ...
Az: Második fejezet (18) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Szeptember 20. (Péntek) 13:15

Még több Mozi ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...