Önkormányzati hírek

A SoPro- szociális gazdaságban előállított termékek: partnerségben a környezeti, gazdasági, társadalmi fenntarthatóságért elnevezésű projekt konferenciáján részt vett Molnár Miklós Szombathely Megyei Jogú Város gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere is.  

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú város polgármestere, és Marton Zsolt alpolgármester is részt vett az AGORA sajtótájékoztatóján, melyen a következő időszak fontosabb programjai mellett beszámoltak arról is, hogy indul az Agora Óra 2.

Elektronikusan és telefonon is jelezhetik az autósok az önkormányzat felé, hol találnak kátyút a városban. A különösen hideg tél után az idei költségvetésben 100 millió forintot különítettek el az utak javítására. Mindezt egy sajtótájékoztató keretében jelentette be dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Marton Zsolt alpolgármester.

Várhatóan 18 ország 110 versenyzője lép szőnyegre a hétvégén a kötöttfogású Birkózó Magyar Nagydíjon, amelyet Szombathelyen az Aréna Savariában rendeznek. A rendezvénnyel kapcsolatban ma tartottak sajtótájékoztatót.

Nyolc olyan jelenlegi dolgozója van a szombathelyi Városházának, akik már az épület átadásakor is itt voltak. Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Városának polgármestere ma reggel a 30 éve a hivatalban dolgozókat köszöntötte.  

Otthonában köszöntötte fel Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a 90 éves dr. Varga Andrásnét. A polgármester átadta az ünnepeltnek a miniszterelnök által aláírt oklevelet, mely az ország szépkorúinak jár. 

Állampolgársági esküt tett a mai napon egy erdélyi férfi és nő, Szombathelyen a Városháza házasságkötő termében. A ceremóniát dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere vezette le.

Gálával ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját a Neumann János Általános Iskola az AGORA- Művelődési és Sportházban. Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőtte a volt és jelenlegi kollégákat, igazgatókat, diákokat, majd díszoklevelet adott át. Az intézmény 1962-ben Fürst Sándor Állami Általános Iskola néven kezdte meg működését. Örökigazgatói címet adott át Csapó Erzsébet jelenlegi igazgató Nagy Istvánnak, aki megalakulásától kezdve 21 éven keresztül állt az intézmény élén. valamint Bőczén Csabának, aki 14 évig töltötte be az igazgatói posztot..

Az idegsebészeti és gégészeti osztályon zajló gyógyító munkát segíti az a 110 millió forintos neuronavigációs rendszer, melyet pénteken adtak át hivatalosan a Markusovszky Kórházban. Dr. Nagy Lajos kórházigazgató mellett az eseményen részt vett Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Hende Csaba országgyűlési képviselő is. Az átadón elhangzott, hogy eddig nem elvégezhető műtétek is lehetővé válnak ezután.  

A székelyek iránti szolidaritás jelképeként Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is feltűzte a székely zászlót a Városháza épületére.

106 éves az ötvös dinasztia Szombathelyen. Ebből az alkalomból a Városházán látta vendégül Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere B. Németh Lászlót és családját. Puskás Tivadar  díszoklevelet és polgármesteri érmet ajándékozott nekik, így köszönve meg, hogy évtizedek óta a szombathelyieket szolgálják.

Újraéleszteni tanultak a PTE Egészségtudományi Karának szombathelyi központjában a " Szombathely. a segítés városa" elnevezésű program keretében. Az oktatáson részt vett  Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

Otthonában köszöntötte fel Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a 90. születésnapját ünneplő Lökkös Józsefet. A miniszterelnök által aláírt oklevél átadása után a tanulmányairól és a hadifogásgról beszélgettek. Lökkös József 1931-ben költözött Szombathelyre, A négy polgári után kereskedelmi iskolát végzett, 1944-ben felvették Budapestre, a műegyetemre, de hamarosan besorozták. Először a Kárpátokba került főiskolai munkatáborba, majd Várpalotára sorozták be. Szovjet hadifogságba került, ahonnan 1948-ba tért haza.

A Pozsony úti Idősek Házában köszöntötte  Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a 95 éves Horváth Józsefet. Józsi bácsi az egyetlen élő ember Magyarországon, aki még ma is tud eredeti, kézzel készített téglát készíteni.

A mentőszolgálat 140 évét foglalja össze Lendvai Rezső és Lendvai Andrea A hivatásos és egyesületi mentés Szombathelyen című könyve, melynek ünnepélyes bemutatóján részt vett Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A szombathelyi mentéstörténet azért lehet közkincs, mert Lendvai Rezső és szerzőtársa Lendvai Andrea azzá tette- fogalmazott Puskás Tivadar. A kötet személyes beszélgetések, a sajtó híradásai, valamint levéltári dokumentumok gyűjteménye. A könyvbemutatón az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, Mártai István is részt vett.

Büszkék lehetünk Szombathelyre, annak gyönyörűségére, s múltjára, melyben fénylő csillagként tűnik fel Szent Márton képe. Szent Márton az európai szentek egyik legnépszerűbbike, szellemiségét, s a toleranciát, melyet képviselt meg kell őrizni az utókor számára- mondta Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestera a Via Savaria projektzáró eseményén. A 2500 km. hosszú, határokon átívelő Szent Márton útvonal négy év alatt épült ki Szombathely és Tours között. Az eseményen részt vett  Dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnokasszony is.

50 millió forintból kültéri fitness park épül a Csónakázó-tó közvetlen környezetében - jelentette be közös sajtótájékoztatón Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lazáry Viktor alpolgármester, és Vörös-Borsody Csilla, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője. A fitness park 12 eleme a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt kitűnő sportolási-és szabadidős lehetőséget biztosít.. A TDM pályázat másik eleme a városmarketinget erősítené.

A helyi televízió munkatársainak képzésével folytatódott a reanimációs program január 29-én. Az eseménynek a TV stúdiója adott otthont. A vezetőség mellett a stáb minden tagja részt vett az újraélesztési tanfolyamon, melyet Dr. Puskás Tivadar polgármester és a mentőszolgálat munkatársa tartott.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Szakály Gábor tanácsnok, a szociális és családügyi bizottság elnöke esti túrára hívta a sajtó munkatársait, melynek célja a megfelelő hajléktalan ellátás bemutatása volt. A Savaria Rehab Team nappali melegedője 40 főnek, az éjjeli menedékhely 45 főnek, az átmeneti szállás 78 főnek, és a hajléktalan otthon további 26 embernek biztosít szállást. Mindössze 10-15 fő van Szombathelyen , akik életvitelszerűen az utcán élnek, rájuk a nagy hidegben külön figyelmet fordítanak a szociális munkások- mondta el a túrán Szakály Gábor tanácsnok.

Szombathely volt a házigazdája annak amagyar-osztrák regionális könferenciának, amelyen a határmenti ügyeket vitatták meg. Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője és Hans Niessl, a Burgenlandi tartomány vezetője  a megbeszélés után sajtótájékoztatót tartott, amelyen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

A 90 éves Bóta Zoltánnét, otthonában köszöntötte fel dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város  polgármestere.

Németh Imre és barátai ismét elindultak a Bamako ralin. A szombathelyi versenyzőket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere  és Lazáry Viktor alpolgármester búcsúztatta a Városháza előtti téren. A szombathelyiek ajándékba vittek egy mentőtautót, amely Bissauban, egy gyermekkórházba kerül.

A Nyugat-Pannon Jáműipari és Mechatronika Központ konferenciáján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a résztvevőket.  A kormány, az önkormányzatok, valamint a régió nagy foglalkoztatói és az oktatás vezetői is képviseltették magukat a konferencián, melyen a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ eddig elért eredményeit vitatták meg. A konferencia sajtótájékoztatóval zárult, amelynek moderátora Molnár Miklós alpolgármester volt.

2013.01.23 00:00

A hagyományokhoz híven idén is az Agora Művelődési és Sportház adott otthont a Magyar Kultúra Napja alkamábol rendezett díjkiosztó gálának. A díjazottakat dr. Puskás Tivadar  polgármester, Lazáry Viktor alpolgármester, dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok köszöntötte. Idén Szommer Ildikó, Trajbár Balázs László és Csonka Tamás kapott elismerést a Magyar Kultúra Napja alkalmából. A gálán fellépett Molnár Piroska, a Nemzet Színésze, valamint a Varidance tánccsoport is.

Vasárnap a Székesegyházban emlékeztek meg a 1710-ben a városban pusztító pestisjárványról. A  8 hónapig tartó vészt követően, Fábián és Sebestyén ünnepén mérséklődött a járvány, és az életben maradt hívek megfogadták, hogy kápolnát építenek illetve minden évben gyertyás körmenetet tartanak január 20-án, a szentek ünnepén. A  fogadalomnak megfelelően tartották meg Szombathelyen Császár István plébános vezetésével a szentmisét, amelyen jelen volt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere, dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok és több önkormányzati képviselő.

Az SOS Gyermekfalu Alapítvány és a szombathelyi önkormányzat együttműködési megállapodása alapján az önkormányzat bérlakásokkal támogatja azokat a fiatalokat, akik elmltlak 21 évesek, ezért nem lehetnek már a Séi Ifjúsági Otthon lakói.  2012-ben az ötödik ilyen  bérlakás adta át dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere  Vajda Gézának. A lakásátadó ünnepségen Szakály Gábor tanácsnok,a szociális és családügyi bizottság elnöke kijelentette: példaértékű az alapítvány és az önkormányzat kapcsolata.

Az Agora Szombathelyi Kulturális Központ Agora szalonja volt a helyszíne az intézmény évindító sajtótájékoztatójának. A média képviselőit dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, Lazáry Viktor alpolgármester és Parais István igazgató tájékoztatta a 2013-as tervekről és  a tavaszi műsorkínálatról. A sajtótájékoztatón Lazáry Viktor ismertette az önkormányzat Agora-pályázatát, melynek keretében kívül-belül teljesen megújulhat a Sportház.

Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatának képviseletében Molnár Miklós alpolgármester köszöntőjében hangsúlyozta: a koncentrált mechatronikai képzésnek a helyszíne jelenik meg a szakközépiskolában egyetértésben a cégek kívánalmaival, az oktatók akaratával. Minden abba az irányba mutat, amit annak idején megfogalmaztunk, hogy a cégek, az oktatási intézmények és a város közreműködésvel tudjuk sikerre vinni ezt az egész programot. A 8 millió forintos eszközbeszerzésből nem csak az iskola, de a város multicégei is profitálhatnak, hiszen több képzettebb szakember jelenik meg a munkaerőpiacon.  

A hagyományokhoz híven a Megyebállal elkezdődött a báli szezon Szombathelyen. A Pannonia étteremben megtartott rendezvényen éjfélkor ismertették, hogy a kuratórium döntése alapján az Év vasi embere címet 2012-ben Petró János, a Savaria Szimfonikus Zenakar alapítója és Mérei Tamás a zenekar jelenlegi menedzsere érdemelte ki. A nyerteseknek dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is gratulált.

Egykori katonák, hozzátartozók, barátok rótták le tiszteletüket a Don- kanyarban elesett katonák és a több tízezer sérült emléke előtt péntek délelőtt a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémia udvarán lévő pápai keresztnél. Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata nevében dr. Puskás tivadar polgármester helyezte el a mécsest és az emlékezés virágját a pápai keresztnél.

A tartaléklistáról a támogatott projektek közé került és 127 millió forintos uniós támogatást nyert el a Gyöngyöshermán és Gyöngyösszőlős között megépülő, mintegy 3 kilométer hosszúságú kerékpárút. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője jelentette be a hírt  a Városházán tartott sajtótájékoztatón, ahol elmondták: miután elkészül az új útszakasz, a biciklisek Szombathelyen észak-déli irányban teljes egészében kerékpárúton kelhetnek majd át.

Kiemelkedően dolgozó rendőröket jutalmaztak szerdán délelőtt a Szombathelyi Rendőrkapitányságon. Tavaly Szombathely Megyei Jogú Város közgyűlése elfogadta, hogy a város költségvetéséből 10 millió forintot ad át a Szombathelyi Rendőrkapitányságnak. Ezt az összeget a rendőrség a szombathelyi nagyrendezvények biztosítására, illetve a kiválóan teljesítő dolgozók jutalmazására fordíthatja. Ezúttal 17 rendőr kapott jutalmat. A jutalmat és elismerő oklevelet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Horváth Csaba, a bűnmegelőzési, közbiztonság és közrendvédelmi bizottság elnöke adta át a rendőröknek. Az ünnepségen Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatának  képviseletében részt vett Szakály Gábor tanácsnok is. 

2013 első munkanapjának délelőttjén ünnepélyesen felavatták a Szombathelyi Járási Hivatalt. Először Harangozó Bertalan, a Vas Megyei Kormányhivatal vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város  polgármestere méltatta a közigazgatási reform keretében felálló új járási rendszert. Emlékeztetett rá, hogy hogy a Szombathelyi Járási Hivatal dolgozóinak fele a Polgármester Hivatal köztisztviselője volt, mielőtt az újonnan felálló Szombathelyi Járási Hivatal kormánytisztviselője lett. Az ünnepségen Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatát Lazáry Viktor alpolgármester, dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok és Szakály Gábor tanácsnok képviselte. Az ünnepség az egyházak képviselőinek ökumenikus áldásával ért véget.

A hagyományokhoz híven zajlott a 2012-es évbúcsúztató a szombathelyi Fő téren. Az éjféli Himnuszra és Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármesterének  újévköszöntőjére szinte telejesen megtelt a rendezvénytér. A köszöntő után tűzijáték következett, majd Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar élő koncertjét hallgatta, táncolta végig a közönség.

2012.12.28 00:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Markusovszky utcai otthonában 90. születésnapja alkalmából  köszöntötte Puskás Istvánnét.

Meggyújtotta az utolsó adventi gyertyát is dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere szombaton este a Fő téren. A várakozás időszakát lezárva békés, boldog karácsonyt kívánt minden szombathelyinek a város polgármestere.

Dr. Puskás Tivadar. Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 800 millió forintott kap a város a kormánytól.  

Szombathely önkormányzatának vezetői - Marton Zsolt, Lazáry Viktor, Molnár Miklós alpolgármester, valamint Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője munkaebéd keretében találkozott a legnagyobb szombathelyi cégek vezetőivel. A megbeszélésen szó volt az eddigi együtműködés tapasztalatairól, a várható állami, önkormányzati és vállalati fejlesztésekről.

Dr. Hende Csaba, Magyarország Honvédelmi Minisztere, valamint dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere sajtótájékoztatón jelentette be csütörtökön, hogy elkezdődtek a tárgyalások Szombathely adósságának kiváltásáról.

Csütörtökön délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, honvédelmi miniszter, Molnár Miklós, Marton Zsolt, Lazáry Viktor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármesterei, valamint Pajor Attila, a Jabil Magyarország Kft. ügyvezetője, hogy a Jabil bővíti a Vásártér utcai telephelyét.

A hagyományokhoz híven ünnepi gyertyagyújtás helyszíne volt a Fő tér szombaton este.  Az ünnepségen Marton Zsolt, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere beszédében  - utalva a város szülöttére, Szent Mártonra,  aki megosztotta köpönyegének felét a didergő koldussal - azt mondta:  segíteni a nélkülözőn nem lehajlás, hanem felemelkedés. Az ökomenikus szertertást követően Marton Zsolt gyújtotta meg a Fő téri adventi koszorú első gyertyáját. 

A Vas Megyéért Egyesület szervezésében a Megyeházán tartották azt a közlekedési konferenciát, melynek középpontjában az úgynevezett SETA projekt állt. A Bécs/Pozsony-Zágráb/Rijeka közlekedési tengely áru-és személyszállítását vizsgáló szakmai fórumon Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatának nevében Molnár Miklós alpolgármester köszöntötte a konferencia résztvevőit. A nap folyamán Szombathely gazdaságfejlesztéséért felelős alpolgármestere előadást is tartott, melyben a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központot, mint koordinált, térségi együttműködésen alapuló iparfejlesztés lehetőséget mutatta be. Ismertette az eddigi eredményeket, és összegezte a térség közlekedési infrastruktúrájának fejlesztései elképzeléseit is.

2012.11.10 23:00

Szent Márton ünnepén Szombathely város a figyelem középpontjába állítja azoknak a munkásságát, akik életük során sokat tettek, maradandót alkottak városukért. Szombaton este a Bartók Teremben vették át kitüntetéseiket azok, akik Szombathely mindennapi életében az átlagnál nagyobb odaadással vesznek részt.

2012.11.09 00:00

Városi szülői értekezletet tartottak pénteken Oladon, a képzési várás keretében. Az öt legnagyobb szombathelyi vállalat képviselői mutatták be cégüket az általános iskolásoknak és szüleiknek. Az érdeklődők a hiányszakmákról és a gyakorlati képzésekről is tájékozódhattak. A rendezvényen Molnár Miiklós, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a cégek képviselőit, és  a szép számban megjelent iskolásokat és szüleiket.  

2012.11.09 00:00

Hagyomány, hogy minden ősszel egy helyen mutatkoznak be a pályaválasztás előtt álló diákoknak és az érdeklődőknek a Szombathelyi képzési lehetőségeket. nyújtó intézmények.  Az oladi képzési vásáron megnyitó ünnepségén Molnár Miklós, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere képviselte a szombathelyi önkormányzatot.

A Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Magyar Tüdőgyógyász Társaság Gyermektüdőgyógyász Szekciójának Tudományos Ülése zajlott Szombathelyen, Tó vendéglőben 2012. november 8. és november 10. között. A rendezvény megnyitóján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a szakmai konferencia résztvevőit.  

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Zalagerszegen tartott előadást. A zalai megye székhely adott otthont az Egészséges Városok Szövetesége őszi küldöttgyűlésének. Dr. Puskás Tivadar 1 éves a Szombathely, a  segítés város címmel tartott előadásában a szombathelyi tömeges reanimációképzés helyzetét értékelte.

2012.11.07 17:28

Lezárult a Zöld Egyetem című pályázat a Savaria Egyetemi Központban. A projektet bemutató rendezvényt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Kovács Ferenc, a megyei köztgyűlés elnöke, valamint prof. dr. Gadányi Károly elnök-rektorhelyettes nyitotta meg. Ezt követően a vendégek megtekintették a felújított laboratóriumokat.

Ünnepélyes keretek között avatták fel szerdán délelőtt a felújított Paragvári Utcai Általános Iskolát. A beruházás a Nyugat-Dunántúli Operatív Program –„Kis- és mikrotérségi oktatási hálózatok és központjaik fejlesztése” című támogatási program - keretén belül valósult meg. A fejlesztésre Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 199 647 277 forint vissza nem térítendő támogatást kapott az Európai Uniótól, amely a beruházás összköltségének kilencven százaléka. Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a fennmaradó tíz százalék önerőt, 22 183 031 forintot saját forrásból biztosította. A beruházás összköltsége 221 830 308 forint.

Az 1956-os forradalom leverésének napján a Honderű Asztaltársaság szervezett megemlékezést, amelyen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is részt vett.

Programok

Sport: Kajakozási és kenuzási lehetőség a Csónakázó tavon

Helyszín: Csónakázó tó, Szombathely, Kenderesi út
Időpont: 2019 Szeptember 16. (Hétfő) 16:30

Haladás 100 / Súlyemelő szakosztály - dokumentumkiállítás (Előadás/Kiállítás)

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK), Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
2019 Szeptember 20. (Péntek) 10:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
LEGENDÁK A LEVEGŐBEN SZOMBATHELY 2019. CSALÁDI SÉTAREPÜLŐ HÉTVÉGE (Gyerekeknek)

Szombathelyi Reptér, Szombathely, Reptér út 1.
2019 Szeptember 20. (Péntek) 10:00

Még több Gyerekeknek ...
Angry Birds 2 2D – A film (mb) (6) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Szeptember 20. (Péntek) 13:00

Még több Mozi ...
Az: Második fejezet (18) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Szeptember 20. (Péntek) 13:15

Még több Mozi ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...