Önkormányzati hírek

Otthonában köszöntötte fel dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a 90 éves Havas Lászlót. A polgármester átadta az ünnepeltnek a miniszterelnök szépkorúaknak szóló oklevelét is.

Több ezer szombathelyi ünnepelte együtt a tánc világnapját a város Fő terén, ahol délután kettőtől késő estig, három színpadon párhuzamosan mutatkoztak be a műfaj tehetségei. Az esti etapot dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének köszöntője nyitotta.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lazáry Viktor alpolgármester is részt vett a részben felújított jáki templomban tartott szentmisén és az azt követő ünnepségen.

2013.04.26 15:00

A 12 legstebb magyar vers-program zárókonferenciáját tartották a Weöres Sándor színházban, amelynek aulájában a névadóról szóló kiállítás is nyilt. A tárlatot dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg.

Szombathelyre látogatott Yantai testvérvárosból Tian Qipei a Yantai-i Külügyi és Tengeren Túli Kapcsolatok Hivatalának igazgatóhelyettese, és Wang Leifei úr munkatársa. Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnokasszony fogadta őket a Városházán.

Dr. PuskásTivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Fő téren, majd a Derkovits lakótelepen gyűjtött aláírásokat a rezsicsökkentést támogatóktól. A kora nyári időben sokan elegyedtek beszédbe a polgármesterrel, miközben szép számmal gyűltek az aláírások is.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is részt vett az Ifjúsági sporttelepen létesített légszennyezettségmérő ünnepélyes átadóján. A beruházás összesen 3 millió euróba került, ebből három magyar városban telepítettek állomást. Városonként egy fix konténert, és két mobilt. 

1992 óta április 24-én, Szent György napján ünnepelik a rendőrség napját is Ez alkalomból, a Vas megyei Rendőr-főkapitányság Söptei úti központjában játékos vetélkedőt szerveztek, majd ünnepi állomángyűlésen nyolc kitüntetést adtak át.  A közgyűlés “Szombathely közrendjéért”- díját  dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú város polgármestere adta át Verasztó Istvánnak.

Otthonában köszöntötte fel dr. Puskás Tivafar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a 90 éves Kovács Lászlót. A köszöntő szavak után, átadta a miniszterelnök szépkorúaknak szóló oklevelét is.

Miután a katonák pontonhidat építettek, hogy a parkfenntartó munkatársai gépjárművel is a szigetre hajthassanak, 57 fát vágtak ki, és további 139 növényt nyírtak meg. Az eredményt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és szakály Gábor tanácsnok is szemügyre vette.

A hagyományokhoz hűen, a 17. Szociális Hét is a szakma kiválóságainak kitüntetésével zárult. A város által alapított díjakat, dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Szakály Gábor tanácsnok és dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnokasszony adták át.  

71 évvel ezelőtt indult el az a  szerelvény a szombathelyi vasútállomásról, amely a III. Magyar Hadtest katonáit szállította a keleti frontra. Az Aréna utca 9.-es szám alatti Katonatörténeti Múzeumban, majd az állomáson erre a szomorú eseményre emlékeztek. Az ünnepségen részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is. Továbbá megtisztelte a rendezvényt dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő is.

A Szociális Hét keretében mutatták be a Híres Szombathelyi Nők sorozat ötödik kötetét, amely Szegedy Györgyné munkásságát dolgozza fel. A bemutatón részt vett Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnokasszony is.

Otthonában köszöntötte fel és adta át a miniszterelnök szépkorúaknak szóló emléklapját dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú város polgármestere a 90 éves Vörös Ferencnének. 

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is részt vett a Nestlé gyár új, ötezer négyzetméteres csarnokavatóján.

Fiatalok segítenék a 80 év felettiek mindennapjait, ez a lényege annak a mintaprojektnek, amelyhez csatlakozott Szombathely és Kisvárda. Az együttműködési megállapodást Budapestenírták alá.

Teltházas gálával ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját a Szökős Néptáncegyüttes. A jubileumi esten részt vett Hende Csaba honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő, valamint dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is, aki díszoklevelet adott át az együttesnek.

A hírt dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Vas megyei országgyűlési képviselő, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és Mérei Tamás, a zenekar vezetője jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatón.

6, 3 milliárd forinból új belgyógyászati tömböt épít a Markusovszky Kórház, továbbá felújítják az intenzív osztályt, a központi műtőket, a központi sterilizálót, és új betegirányító egységet is kialakítanak. A generálkivitelezői vállalkozási szerződés ünnepélyes aláírásán részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

Új vegyiüzemcsarnokot avatott a szombathelyi Zoll- Sped Spedició és Szolgáltató Kft. Az ünnepélyes átadón részt vett dr. Hende Csaba Vas megyei országgyűlési képviselő, dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Lazáry Viktor alpolgármester is.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere jelenlétében adta át az Éhen Gyula Kör elnöke, Kozma Gábor a civil szervezet tíz év anyagát a levéltárnak.

Április 9-én nyitja meg kapuit a 17. Szociális hét, amelynek idei szlogenje a " Felelősséggel önmagunkért, egymásért"- jelentette be sajtótájékoztatón Füzessy Józsefné, a Regionális Szociális Forrásközpont vezetője, és dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

2013.04.05 09:00

A 130 éves Szombathelyi Műszaki Szakképző iskola és Kollégium ötödik alkalommal vett részt az elődiskola névadójáról elnevezett Puskás- kupán, amelyen ezúttal a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskolát, a szerbiai Műszaki Iskolát és a pécsi Széchenyi István Gimnáziumot látták vendégül. A megnyitón részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is, aki köszöntőjében a sport fontosságát hangsúlyozta.

Szombathely önkormányzata az 1997-es megalakulása óta támogatja az Esőemberke Alapítványt, az idén összesen négy millió forinttal. Az erről szóló megállapodást az autizmus világnapján, április 2-án, dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Nádorné Vörös Ibolya, az Esőemberke Alapítvány kuratóriumi elnöke írta alá.

Közel 35 millió forintot nyert Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata Az Ügyfél útja- modellkísérleti program a szombathelyi alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására című projekt keretében-  jelentette be sajtótájékoztatón dr Puskás Tivadar szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Sági József önkormányzati képviselő is részt vett a Rákóczi Szövetség szombathelyi szervezete által rendezett megemlékezésen, majd megkoszorúzták  a Rákóczi Ferenc utca 14. számú házon elhelyezett  emléktáblát. II. Rákóczi Ferenc 1676. március 27-én született.

Két kilencven éves szombathelyi polgárt, Lux Ibolyát és Neválovits Márknét köszöntötte fel 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Szombathely és Felsőőr közötti hajdani vasútvonal újraépítését szorgalmazzák a határ mindkét oldalán élők - mondta tegnap, Szombathelyen tartott közös sajtótájékoztatóján Puskás Tivadar, Szombathely és Georg Rosner, az ausztriai Oberwart polgármestere.  

Családja körében köszöntötte fel dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a 90 éves Németh Sándornét.

2007 óta több mint 33 milliárd forint uniós támogatás került Vas megyébe az Új széchenyi Terv  keretében. A beruházások 3000 új munkahelyet teremtettek és további tizenötezer munkahely megtartását biztosítják a következő 3-5 évre- számolt be sajtóreggeli keretében Kovács Ferenc megyei elnök, dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere , Lazáry Viktor alpolgármester, és Breznovits István. a regionális fejlesztési ügynökség ügyvezetője.  

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is részt vett a dr. István lajos díjátadón, melyet három évvel ezelőtt Pusztay János alpított.  Az Életműdíjat dr. Gráfik Imre, az Innovációs díjat Fűzfa Balázs vehette át a Weöres Sándor Színház Krúdy termében rendezett ünnepségen

A körzeti képviselők indítvány alapján leállították a Szentkirályra tervezett bioerőmű, és a Vizöntő utcába tervezett biofűtőmű építését- jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Marton Zsolt alpolgármester, az 1-es számú körzet képviselője, valamint Sági József, a 14-es választókerület képviselője.

A Szombathelyi Közterület-felügyelet a 2012-es esztendőben felmérte a szombathelyi utcanévtáblák állapotát, és végül 806 cseréje mellett döntött. A SZOVA Zrt. szeptemberben állt neki a legyártatásuknak, az utolsót - Brenner Tóbiás körút - a Nárai és Brenner Tóbiás körút sarkára  dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere csavarozta a helyére.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is részt vett azon a sajtótájékoztatón, melyen a GYESEV Zrt. képviselőjével közösen bejelentették: tovább javulnak a közösségi közlekedés feltételei a Szombathely- Szentgotthárd vonalon.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Marton Zsolt alpolgármester, Szakály Gábor tanácsnok és több önkormányzati képviselő is részt vett a  Március 15-i városi megemlékezésen.

95 születésnapja alkalmából otthonában köszöntötte fel Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Horváth Károlyt. A törény néhány éve törvénybe iktatta, hogy külön megemlékezik a szépkorú polgárokról és annyi ezer forinttal jutalmazza őket, ahányadik életévüket betöltötték. A polgármester ezen alkalomból átadta a miniszterelnök által aláírt oklevelet.

Otthonában köszöntötte fel dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a 90. születésnapját üneplő Lukács Zoltánt.

A beruházás részleteiről dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere számolt be helyszíni sajtótájékoztatón.

224 millió forintnyi, vissza nem térítendő támogatást nyert a város az intermodális közösségi közlekedési csomópont megvalósíthatósági tervének elkészítésére- jelentette be közös sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Marton Zsolt alpolgármester.

A március 15-ei ünnepségsorozat és a Weöres Sándor centenárium volt a témája az önkormányzat, az AGORA és a Weöres Sándor Színház közös sajtótájékoztatójának.

2013.03.07 12:00

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnokasszony is részt vett a Nők a nemzetgazdaságban című konferencián, amelyet az Európai Regionális Szervezet rendezett Szombathelyen.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú város polgármestere és Lazáry Viktor alpolgármester is részt vett az Iseum álandó kiállításának ünnepélyes megnyitóján.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is részt vett azon a szertartáson a Székesegyházban, melyen visszahelyezték Somogyi Lipót domborművét a Madonna bejárat fölé.

Ha a Nemzeti Fejlesztési Bizottság rábólint a tervekre, Kulturális logisztikai, illetve digitalizációs központ jöhet létre a 11-es Huszárlaktanya területén- jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lazáry Viktor alpolgármester.  

Szombathely adósságának 65 százalékát veszi át az állam- jelentette be budapesti sajtótájékoztatón Hende Csaba Szombathely országgyűlési képviselője, honvédelmi miniszter, és dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. 

Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöksége úgy határozott, hogy a Szakmai és Utánpótlás Bizottság előterjesztésének megfelelően elfogadják az MKOSZ-hez benyújtott akadémiai pályázatokat. Ennek értelmében „akkreditált sportági utánpótlás központ” státuszba került a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. - jelentette be közös sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lazáry Viktor sportügyekért is felelős alpolgármester.

A Magyar Birkózó Szövetség elnöke, dr. Hegedüs Csaba hivatalosan is átadta Hatos Gábornak az olimpiai bronzérmét. Az ünnepségen részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Marton Zsolt és Lazáy Viktor alpolgármesterek is.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Vigh Edit az MNV Zrt. részéről írta alá a Haladás objektumok önkormányzati tulajdonba kerüléséről szóló szerződést. Az ünnepélyes szerződés aláíráson részt vett Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője is.

Szombathely volt a legújabb állomása Schirilla György országos turnéjának. Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere személyesen üdvözölte városunkban, Schirilla György futott a Csónakázó-tó körül, megmártózott  jeges vizében, majd Változz meg szeretetből című könyvét dedikálta. Az érdeklődőkkel a boldogságról és az egészségről beszélgetett. Az előadást követően, vele együtt tanulhattak újraéleszteni a jelenlévők.

Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár és dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere jelenlétében adták át a Vasi Diák Közösségi Szolgálat Belsikátor 1. szám alatti irodáját.

Programok

Sport: Kajakozási és kenuzási lehetőség a Csónakázó tavon

Helyszín: Csónakázó tó, Szombathely, Kenderesi út
Időpont: 2019 Szeptember 16. (Hétfő) 16:30

Haladás 100 / Súlyemelő szakosztály - dokumentumkiállítás (Előadás/Kiállítás)

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK), Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
2019 Szeptember 20. (Péntek) 10:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
LEGENDÁK A LEVEGŐBEN SZOMBATHELY 2019. CSALÁDI SÉTAREPÜLŐ HÉTVÉGE (Gyerekeknek)

Szombathelyi Reptér, Szombathely, Reptér út 1.
2019 Szeptember 20. (Péntek) 10:00

Még több Gyerekeknek ...
Angry Birds 2 2D – A film (mb) (6) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Szeptember 20. (Péntek) 13:00

Még több Mozi ...
Az: Második fejezet (18) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 Szeptember 20. (Péntek) 13:15

Még több Mozi ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...