Önkormányzati hírek

Mintegy 23 millió forintból újult meg a gyermekvédelmi szakszolgálat épülete a Vörösmarty utcában. Kicserélték a nyílászárókat, tető cserépfedését, valamint hőszigetelték k és belül teljesen kifestették az épületet. Az ünnepélyes átadón részt vett dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely orszggyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Huszár Lilla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Vas Megyei Kirendeltségének vezetője is.

Kékbe borult Szombathely belvárosa az autizmus világnapján. A Micimackó Óvodától a Városházáig tartó figyelemfelhívó sétához csatlakozott dr. Puskás Tiavadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

Az első világháborúról tanácskoztak a városházán. Éppen 100 éve kezdődött a nagy világégés, erre emlékezve egész évben tartanak rendezvényeket Szombathelyen. A programsorozat része volt a pénteki, ”Vasvármegye utolsó békeéve” című konferencia, amelyen részt vett dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

Kistermelői piac nyílt az MMIK előtti téren. Minden hét csütörtökén árulják majd itt portékáiokat az őstermelők és kistermelők. Az első alkalamból dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő,  V. Németh Zsolt államtitkár, valamint dr. Puskás Tivaadr, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt.

2014.03.27 10:57

Rába Edit és családja költözhetett az egyik volt honvédségi lakásba a Rohonci úton. Dr. Puskjás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Báros polgármestere, Marton Zsolt alpolgármester és Szakály Gábor tanácsnok látogatta meg őket új otthonukban, Az ingatlanok bérkijelölési joga tavaly októbertben került az önkormányzathoz.

Több mint 900 millió forintból újul meg az AGORA- Művelődési és Sportház. „A Kultúra Várost épít” című kiállítás fotókon keresztül mutatja be az épület múltját, jelenét és jövőjét. A munka május végén kezdődik.

2014.03.25 00:00

A Parlamentben és a Hadtörténeti Múzeumban is jártak az " Aktív időskor Szombathely" című program keretében a hatvan év feletti szombathelyiek. A kirándulásra elkísérte őket Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármester is.

2014.03.22 00:00

Mintegy 62 millió forintot fordít az önkormányzat a Széll Kálmán utcai tömbbelső megújítására- jelentette be a helyszínen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Molnár Miklós alpolgármester. Parkosítanak és új parkolókat is kaialkítanak. A munkálatok várhatóan május végéig tartanak.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint dr. Takátsné dr. Tenki Mária és Szakály Gábor tanácsnok is részt vett a 18. Szociális Hét zárásaként megrendezett díjkiosztó ünnepségen. A hagyományokhoz hűen elismerést kaptak a szakmában kiemelkedő munkát végzők,

Hans Niessl Burganland tartományfőnökével találkozott dr. Hende Csabával, Szombathely országgyűlési képviselője és dr- Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.  Megbeszélést folytattak a határon átnyúló közúti közlekedési, kerékpárút-és vasútfejlesztési kérdésekről. Bejelentették, hogy magyar oldalon is megkezdik a határátkelő-épületek lebontását, és 2020-ig megduplázzuk a határátlépési helyeket.  Egyebek mellett megállapodtak  abban is, hogy Kismarton és Szombathely együtt  készül Szent Márton születésének 1700. évfordulójára.

Dr. Hende Csaba, honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is részt vett az M86-os gyorsforgalmi út épülő szakszának bejárásán. A szakemberek szerint jó ütemben haladnak a munkálatokkal, június végéig elkészül a kétszer kétsávos út.

Kamarakiállítással, hangversennyel emlékeztek Szombathelyen herceg Esterházy Pálra. Az ünnepségen részt vett dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is. 

2014.03.12 14:15

Az adósságkonszolidációnak köszönhetően olyan helyzetbe jutott a város, hogy háromszáz millió forintot tud az utak és a járdák rendbetételére fordítani- jelentette be sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lendvai Ferenc, a Városfejlesztési, Üzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke. Továbbá hatvan millió forint áll rendelkezésre a Vak Bottyán híd felújítáráa, és létrehoztak egy 140 millió forintos képviselői keretet is, amelyből a közterületek kisebb-nagyobb hibái is javításra kerülnek. 

2014.03.11 21:42

Kilenc új magyar állampolgár tett esküt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt a Házasságkötő teremben tartott ünnepélyes ceremónia keretében. 

2014.03.11 20:45

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere és Takács Balázs, az EPCOS Kft. ügyvezetője írta alá a belvárosi gyáregység költözéséről szóló szerződést. A cég tízmilliárd forintos beruházással új csarnokot épít a Csaba úton, a Szent László király utcában felszabadult területet pedig az önkormányzat laboratóriumok és bérlakások építésére használja fel. 

2014.03.11 14:00

A 90 éves Németh Gyulát köszöntötte fel és adta át a miniszterelnök szépkorúaknak szóló oklevelét dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. 

Zanaton, a Kulturális és Sportegyesület két kulturális közfoglalkoztatott,  Tóth Eszter és Tóth Tamás segítségével a helyi közösség történetét kutatta és dolgozta fel. A kutatás eredményéről a helyi közösségi házban pénteken este tartottak előadást. A  megjelenteket dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képvielője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntötte és gratulált az elért eredményekhez.

Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok is részt vett a Savaria Múzeumban tartott "Asszonybeszéd - Diskurzusok a nők történelemben, művészetekben és irodalomban betöltött szerepéről" című konferencián. Ekkor mutatták be a Híres Szombathelyi Nők 10. kötetét is, amely Dr. Pető Ernőné Szegedy Georgina életét dolgozza fel. 

Pars Krisztián olimpikon felkészülését a Vasivíz Zrt támogatja

Vitéz Both Bélára a emlékeztek halálának 13. évfordulóján a Jáki úti temetőben. Both Béla részt vett a második világháborúban, majd szovjet hadifogságba, később pedig a recski munkatáborba került. Sokat tett a fiatalok hazafias neveléséért. Alapítója volt a Recski Szövetségnek és a Honvéd Hagyományőrző Egyesületnek

Dr. Puskás Tivadar, szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg az ,,Egy ország a Duna mentén” című kiállítást a Városházán, a polgári védelem világnapján. Elismerések átadására is sor került, a lakosság és a katasztrófavédelem érdekében huzamos időn keresztül végzett kiemelkedő tevékenységük elismeréséül ajándéktárgyat ketten, díszoklevelet pedig heten vehettek át.

Májusra befejeződik a Május 1. utca és környékén a zárt csapadékvíz-elvezetési rendszer kiépítése - jelentette be sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar, szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Molnár Miklós alpolgármester, a körzet képviselője. A beruházás 100 millió forintjába kerül az önkormányzatnak.

Fennállásának 15. évfordulóját ünnepelte a Szombathelyi Sportiskola. A jubileumi ünnepségen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lazáry Viktor sportügyekért felelős alpolgármester is. Ezután jutalmazták a 2013-as év legjobb sportolóit és edzőit. Kiállítás is nyílt, amely bemutatja az iskolán belül működő 11 szakosztályt.

Megalakult a Nemzeti Regionális Kreatív Intézet. Az erről szóló megállapodást Szőcs Géza kormánybiztos, dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Fórizs Zoltán igazgató írta alá. A 2015-ös Milánói Világkiállítás magyar pavilonja Szombathelyre kerül 2016 júniusától- jelentették meg. Ez az első lépése a huszárlaktanya hasznosításának.

A "Megváltozott munkaképességű személyek munkaerőpiaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési és szolgálatfejlesztési modellprogram" sajtótájékoztatója

120 millió forintból fejlesztik és bővítik a szentkirályi Játéksziget Óvodát. Az alapkőletételen részt vett dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Sági József, a körzet képviselője is.

2014.02.18 21:58

Tíz és fél milliárd forintból új csarnokot épít az ipari parkban az idén húsz éves elektronikai alkatrészgyártó vállalat. A beruházás több mint kétszáz embernek ad majd munkát. A Szent László király utcában így felszabaduló területet pedig megvásáolja az önkormányzat, amelyet iskolabővítésre, bérlakás-építésre használ - jelentette be sajtótájékoztatón dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Molnár Miklós alpolgármester és Takács Balázs, a cég ügyvezetője.

A tervek szerint 8 milliárd forintot költhet a város a szent Márton emlékév megszervezésére. Az előkészületekről tartott sajtótájékoztatót dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lazáry Viktor alpolgármester és Szommer Ildikó programszervező.

Az Aranykorúak Sport és Egészséges Életmód Egyesület tagjai a reanimációs gyakorlat után megtartották éves közgyűlésüket

Soltész Miklós államtitkár, dr. Puskás Tivadar, szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Szakály Gábor koordinációs tanácsnok sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 84 millió forintból bővül a Holnap Háza. Az autista lakóotthonban egy új foglalkoztatót alakítanak ki, amelyben műhelyek, raktárak és közösségi tér is helyet kap majd. A nyertes pályázatnak közsönhetően 19 megváltozott munkaképességű személy kap itt munkát.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere gratulált Szommer Ildikónak, a Savaria Történelmi Karnevál fesztiváligazgatójának, a Szent Márton emlékév szervezőjének. A Magyar Fesztivál Szövetség neki itélte oda  „Az Év Fesztiválszervezője” díjat.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt tettek esküt a közgyűlés által megválasztott, Vas megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság tagjai.

Leégett a Györffy utcai önkormányzati ház tetőszerkezete. Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestre másnap a helyszínre látogatott. Az önkormányzat gyorssegélyt és átmeneti szállást adott az itt lakóknak.  

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is részt vett az Asztalitenisz World Tour beharangozó sajtótájékoztatóján.

Otthonában köszöntötte fel és adta át a miniszterelnök szépkorúaknak szóló oklevelét dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a 90. születésnapját ünneplő Csilléri Gyulánénak. Az ünnepelt 2002-ben költözött Szombathelyre, sokat olvas és pihen.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lazáry Viktor alpolgármester, és dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok is részt vett a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett díjátadó gálán a Bartók Teremben.

2014.01.20 15:00

Új munkahelyeket teremtettek és fejlesztették a gyártókapacitást is egy 3,3 milliárd forint összköltségvetésű projektnek köszönhetően a szombathelyi Epcos Elektronikai Alkatrész Kft.-ben. Az ünnepélyes projektzáró ünnepségen részt vett dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, dr. Puskás Tivadar szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Molnár Miklós gazdasági ügyekért felelős alpolgármester is.

Programok

Gyerekeknek: Aranyalma - karácsonyi készülődés az Agorában

Helyszín: AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
Időpont: 2019 December 10. (Kedd) 09:00

Jetikölyök (6) 2D (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 December 10. (Kedd) 11:30

Még több Mozi ...
Sarkvidéki akció (mb) (6) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2019 December 10. (Kedd) 13:00

Még több Mozi ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...