Önkormányzati hírek

2014.08.04 10:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Tekátsné dr. Tenki Mária tanácsnok köszöntötte az édesanyákat a szoptatás világnapja alkalmából rendezett ünnepségen. Bemutaták a Városháza földszintjén kialakított szoptató-és pelenkázó szobát, amely minden édesanya előtt nyitva áll. 

Dr. Puskás TIvadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar vezetője köszöntötte az Iseumi Szabadtéri Játékok Traviata előadásának résztvevőit. Leleplezték azt a makettet is, amely az elődás utolsó jelenetét örökíti meg. A premier után újabb csillagot helyeztek el a Hírességek Sétányán, ezúttal Pasztircsák Polina kapta az elismerést. Az előadást Káel Csaba rendezte. 

A Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ szerepét is méltatta ünnepi beszédében Szíjjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminiszterérium parlamenti államtitkára a kistérfogatú motorok gyártásindító ünnepségen. Az  ünnepi eseményen dr. Puskás Tivadar polgármester és Molnár Miklós alpolgármester képviselte Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatát.

2014.07.15 00:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Mayrhofer Johannt.

2014.07.13 00:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere indította útjára  szombathelyi triatlonversenyt, a 30. alkalommal megrendezett Vasi Vasembert. 

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere részt vett a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ diplomakiosztó ünnepségét, amelyet ezúttal a Savaria moziban rendeztek meg.

Önkormányzati támogatással épül a kiállítóterem

A nagy hőségre való tekintettel friss csapvizet osztott a Savaria téren a VASIVÍZ ZRt. A standot dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Lendvai Ferenc, a VASIVÍZ ZRt.  kommunikációs vezetője is meglátogatta.

Szommer Ildikó fesztiváligazgató, Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere,és Mérei Tamás, a karneváli kuratórium elnöke közös sajtótájékoztatón ismertette a 15. Savaria Történelmi karnevál programjait. a négy nap alatt 22 helyszínen több mint kétszáz program várja majd az érdeklődőket. Idén először lesz Katolikus Udvar, és keresik a karnevál tortáját is. Kulturális -és gasztronomiai különlegességekből természetsen most sem lesz hiány.

2014.07.01 14:00

A hősi halált halt katonaorvosokra és ápolókra emlékeztek a magyar egészségügy napján, Markusovszky Kórház kámoni telephelyén. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megkoszorúzta a a hősi halált halt egészségügyi dolgozók emlékművét.

dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a 47. Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetemet, amelynek idei központi témája a turizmus. A szakmai előadásokon építészek, közgazdászok, tájtervezők, turisztikai szakemberek és városvezetők tekintik át az idegenforgalom helyzetét, fejlesztési lehetőségeit.

2014.06.29 13:51

Árpád utcai otthonában adta át dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Hende Csaba honvédelmi miniszternek, Szombathely országgyűlési képviselőjének a Szent Márton-kártyát. A számos kedvezményre jogosító plasztikkártya minden szombathelyinek alanyi jogon jár. Aki nem kapta még meg, az július 7-e után a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán elkérheti. A városi kártya legfőbb célja a „ szombathelyinek lenni jó" érzés erősítése.

Sebességkorlátozás mellett átadták a forgalomnak az M86-os gyorsforgalmi út Szombathely és Vát közötti 9,2 kilométeres szakaszát. Ez alkalomból a helyszínen tartott sajtótájékoztatót dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Kovács Ferenc úti miniszteri biztos. Elhangzott, Szombathely jövőjét nagyban meghatározza, hogy 2016-ra egészen Győrig elkészül a kétszer két sávos út.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, valamint dr. Gaál Róbert jegyző és dr. Károlyi Ákos aljegyző apparátusi értekezleten köszöntötte a Polgármesteri Hivatal dolgozóit a köztisztviselők napja alkalmából. Az ünnepségen elsimeréseket is átadtak.

Óvodák, iskolák újulnak meg a nyári szünetben

2014.06.25 10:30

Évek óta hagyomány már, hogy az osztrák-magyar munkaügyi konferencia előadásainak anyagaiból könyv születik. Az idei, 20. jubileumi rendezvény témája a munka és a család összeegyeztethetősége volt. A kétnyelvű kötet elkészült, az ünnepélyes bemutatón részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a 15. Lamantin Jazz Fesztivált a Bartók teremben. Köszöntőjében kiemelte, ma már a város egyik legnagyobb fesztiválja ez a rendezvény, a világ számos pontjáról érkeznek zenekedvelők Szombathelyre.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere indította el a Fő téren a vízórát, amely a hátra lévő napokat számolja vissza a XV. Savaria Történelmi Karnevál kezdetéig. Az eseményen részt vett mérei Tamás, a karneváli kuratórium elnöke és Szommer Ildikó karneváligazgató is.

2014.06.18 15:00

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a „Savaria2020” című városfejlesztési projekt keretében „Hogyan képzeled el Szombathelyt 2023-ban?” címmel rajzpályázatot hirdetett általános iskolás és középiskolás és diákok számára. A díjakat átadta és a kiállítást megnyitotta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.  

Június 22 és 28 között, három helszínen rendezik meg a 15. Lamantin Jazz Fesztivált- jelentette be közös sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Tímár Péter szervező. Az önkormányzat tízmillió forinttal támogatja a rendezvényt. Ennek is köszönhető, hogy 9 koncerten, 8 ország 76 fellépője szórakoztatja majd a jazz-rajongókat

2014.06.06 11:00

Az első helyen végzett a Megyei Jogú Városok Szivacskézilabda döntőjében a Haladás-Student Komfort csapata. A lányokat és edzőiket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte.

Minden szombathelyi rérítésmentesen megkapja a számos kedvezményre jogosítő szent Márton kártyát- jelentette be sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere, Molnár Miklós alpolgármester és dr. Károlyi Ákos aljegyző. A városi kártyákat a Polgármesteri Hivatal tisztségviselői személyesen adják át, júliustól pedig már használhatják is a szombathelyiek.

Szombathelyre látogatott a BPW-Hungária Kft. németországi főtulajdonosa, Christian Peter Kotz és családja. A vendégeket Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője, Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Molnár Miklós gazdasági ügyekért felelős alpolgármester üdvözölte.

2014.05.27 11:00

Ismét lesz Iseumi Szabadtéri Játékok- jelentette be közös sjatótájékoztatón dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar vezetője. Az idén Verdi Traviatája és a Rómeó és Júlia csendül majd fel.

2014.05.25 15:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei jogú Város polgármestere is kilátogatott a gyermeknapra a Történelmi Témaparkba. A rendezvényhez kapcsolódott az Ezer lámpás éjszakája elnevezésű jótékonysági esemény is, amellyel a csellengő gyermekekre hívták fel a figyelmet.

2014.05.25 10:00

Május utolsó vasárnapja a magyar hősök emléknapja. Az ez alkalomból szervezett megemlékezésen részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok, valamint több városi képviselő is. Ünnepi beszédt mondott dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője.

Programok

Zene/Koncert: Magyar Kultúra Napja

Helyszín: AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
Időpont: 2020 Január 22. (Szerda) 18:00

Firkin a Végállomásban! (Zene/Koncert)

Végállomás Club, Szombathely, Körmendi út 92.
2020 Január 24. (Péntek) 20:00

Még több Zene/Koncert ...
Tolcsvay László koncert „Jöjj kedvesem…” (Zene/Koncert)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2020 Február 19. (Szerda) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
Stresszkezelő tréning (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása EFI, Szombathely, Nádasdy F. u. 4.
2020 Január 21. (Kedd) 10:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Dolittle (12) 3D (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2020 Január 21. (Kedd) 13:00

Még több Mozi ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...