Horváth Soma

Sajtótájékoztató az Érezd Szombathelyt! 2022-es programjairól

Idén 24 helyszínen 82 program várja a kultúrakedvelő közönséget.

Az Érezd Szombathelyt! 2022-es programjairól tartottak sajtótájékoztatót a szervezők a Történelmi Témaparkban május 9-én. Az esményen részt vett dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere, Horváth Soma alpolgármester, Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus NKft. ügyvezetője, Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház igazgatója, valamit Horváth Zoltán, az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont NKft. ügyvezető igazgatója. Elhangzott: idén május 20. és szeptember 30. között 24 helyszínen 82 program várja a kultúrakedvelő közönséget az Érezd Szombathelyt! programsorozat keretein belül.

2022-ben a rendezvények megvalósításáért 10, többségében az önkormányzat fenntartásában működő szervezet tevékenykedik, akik a programok összehangolásával ismét szinte minden hétvégére tartalmas és minőségi kikapcsolódást kínálnak.

Az elsősorban szabadtéri helyszíneken megvalósuló nyári kínálatot két éve a Covid világjárvány miatti lezárások hívták életre, amikor nagylétszámú és beltéri eseményeket nem lehetett rendezni. Így az önkormányzattal közösen összefogtak a városban működő kulturális, turisztikai, művészeti, egyházi és civil szervezetek, s új, egészségügyi kockázatot nem jelentő közösségi színtereket töltöttek meg a szabad ég alatt kulturális tartalommal és élettel. A cél a járvány miatt bezárkózott lakosság és város „felrázása”, a helyiek és a Szombathelyre érkező vendégek felvidítása, számukra új közösségi élmények létrehozása volt.  

A kisebb léptékű programsorozatban az első évben – a nyár második felében - elsősorban helyi, vagy Vas megyei előadóművészek léptek fel, de tavaly – a korlátozások részleges feloldása után - a már több hónapra szóló programkínálatban neves, országos elismertségű művészek, együttesek is helyet kaptak. Idén sem lesz ez másként, hiszen két év után visszatérnek régi események újrahangolt tartalommal, helyi kedvencek új formációkban, új felfedezettek akusztikus hangszerelésben, s bemutatkoznak új programok a jelen kihívásainak megfelelő koncepcióval.

Jelen gazdasági helyzetben nem elhanyagolható az a tény sem, hogy a programok többsége ingyenesen látogatható, hiszen azok megvalósítását Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata támogatta.

A 82 esemény a város teljes közösségének szól: gyermekeknek, családoknak, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt. Lényeg, hogy érezzék a város és a nyár lüktetését, érezzék Szombathelyt!

Fotó: Bonyhádi Zoltán


Galéria (19 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2022.06.29
Módosítva: 2022.06.29

Semmelweis-napi díjátadó

A magyar egészségügy napja alkalmából kitüntetéseket adott át Szombathely MJV Önkormányzata.

Feltöltve: 2022.06.27
Módosítva: 2022.06.27

Júniusi közgyűlés

A képviselő-testület 16 napirendi pontot tárgyalt, ebből kettőt zárt ülésen.

Feltöltve: 2022.06.22
Módosítva: 2022.06.23

Nyitott Városháza programok 2022-ben is!

Sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők az idei programokról.

Feltöltve: 2022.06.20
Módosítva: 2022.06.20

Az országos tanulmányi versenyek díjazottjait köszöntötték

Elismeréseket vehettek át a diákok és felkészítő tanáraik a városházán.

Programok

Mozi: CSILLAG SZÜLETIK

Helyszín: Emlékmű , Szombathely, Emlékmű út 1.
Időpont: 2022 Július 22. (Péntek) 21:00

Viktória FC nyári labdarúgó tábora (Gyerekeknek)

Illés Sportakadémia, Szombathely, Szarka Zoltán utca 3.
2022 Július 04. (Hétfő) 09:00

Még több Gyerekeknek ...
Zanox – Kockázatok és mellékhatások (16) (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2022 Július 04. (Hétfő) 14:00

Még több Mozi ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...