Horváth Soma

Idősek világnapjához kapcsolódó ünnepség Szombathelyen

Elismeréseket adtak át a Savaria Moziban.

Október elseje az idősek világnapja, mely a 60 év felettiek életére, mindennapi problémáira irányítja a figyelmet. Létszámarányuk egyre nő a társadalomban, ahogy emelkedik az átlagéletkor, és egyre többen érik meg jó egészségben a szépkort. Az idősebbek bölcsessége, élettapasztalata a fiatalok számára is kincs. A világnaphoz kapcsolódó hagyományos ünnepséget október 5-én tartották az AGORA Savaria Filmszínházban, ahol Szombathely Megyei Jogú Városa nevében dr. Nemény András polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd dr. László Győző és dr. Horváth Attila alpolgármesterekkel adták át az "Idősek az idősekért"-díjat, melyet 2022-ben két személy kapott. Emellett átadták a Vas Megyei Közgyűlés elnökének emlékplakettjét és elismerő oklevelét, továbbá a nyugdíjas szövetség díjait is.

„Idősek az idősekért-díj” adományozható annak a 62 év feletti személynek, aki idős korában kiemelkedő önkéntes munkájával – legalább 5 éven keresztül – az időskorú személyek szolgálatában tevékenykedett. A díjat évente legfeljebb két személy kaphatja.

dr. Gyuráczné dr. Serfőző Sarolta

Dr. Gyuráczné dr. Serfőző Sarolta 1952. március 25-én született Veszprémben. Az Állam – és Jogtudományi Egyetemen végezte tanulmányait, majd ügyvédi-jogtanácsosi szakvizsgát tett. A Vasivíz ZRt. osztályvezető jogtanácsosa volt 35 éven keresztül, a Viziközművek Országos Szakmai Szövetség Jogi Bizottságának elnöke, a Magyar Jogász Egylet elnökségi tagja. Közösségi szemléletét, társadalmi együttműködését aktív munkája során is érvényesítette, majd nyugdíjasként tovább erősítette. Szakmai segítő szándékát több éve kinyilvánította a nyugdíjas társai felé, majd a Nyugdíjas Szövetség számára is felajánlotta jogi rutinját és a tapasztalatát. Mindez azt eredményezte, hogy a Nyugdíjas Szövetség küldöttgyűlése beválasztotta az elnökségbe titkári funkcióval. Feladatát precízen, lelkesen, mindenki megelégedésére látja el. Szakmai tudása és tapasztalata biztos jogi hátteret biztosít a Nyugdíjas Szövetség problémamentes működéséhez (szabályzatok, szerződések, pályázatok stb.). Felajánlása alapján évek óta ingyenes jogi tanácsot ad a Szövetséghez tartozó klubok, egyesületek tagjai számára. Tevekénységével nagyban hozzájárult a Szövetség pozitív megítéléséhez, elismeréséhez.

Hegedüs László

Hegedüs László 1955. szeptember 28-án született Körmenden. Az általános iskolát Körmenden végezte, majd a Rudas László Közgazdasági Szakközépiskolában folytatta tanulmányait. 1974. július 1-től a MÁV Magyar Állami Vasutaknál kezdett dolgozni. 1979 és 1981 között elvégezte a MÁV Tisztképzőt. 1981-től 2020-ig a Szombathelyi Vasútigazgatóságnál dolgozott, majd 2020-ban nyugdíjba vonult. 2013-ban aktívan részt vett a Lakóközösségi, Információs és Szolgáltató Iroda (LISZI) létrehozásában, működésében. Az iroda célja a közösségi együttműködést támogató helyi összefogás erősítése, programok szervezése, különböző klubok létrehozása volt. Alapító tagja és elnöke az Olad Városrészért Egyesületnek. Az egyesület folytatta a LISZI által megkezdett munkát. Az Egyesület fontos célja az Oladon élő hátrányos helyzetű családok és gyermekek támogatása. Részt vettek a Tanoda programban, melynek célja a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatása. Az Egyesület a rászoruló családoknak évente több alkalommal biztosít élelmiszersegélyt. A Hermann Ottó Szakképző Iskola segítségével tankertet hoztak létre az általános iskola területén. A Fogadj örökbe egy parkot program keretében a Kodály Zoltán utca 26-40. tömbbelsőben található játszóteret felújították és a karbantartását jelenleg is végzik. Fontos számára a környezetvédelem, évente több alkalommal szervez szemétgyűjtő akciót az Oladi lakótelepen. 2017-ben megalakult a Nyugalom Szigete Oladi Nyugdíjasklub, melyben óriási szerepe volt. Kezdeményezésére – egyedülálló módon a városban – indult el a klubban a „Nagyi net” program, mely a nyugdíjasok számára biztosított informatikai ismereteket alapfokú és kiegészítő tanfolyam keretében. Hegedüs László már több, mint 25 éve önkénteskedik a Szombathelyi Evangélikus Diakóniában és a Szombathelyi Evangélikus Egyházközösség világi gondnoka.

Fotó: Bonyhádi Zoltán


Galéria (40 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2022.12.08
Módosítva: 2022.12.08

December havi közgyűlés

A 2022-es év utolsó rendes ülését tartotta Szombathely képviselő-testülete.

Feltöltve: 2022.12.02
Módosítva: 2022.12.02

A 90 éves Horváth Antalné köszöntése születésnapja alkalmából

Mária nénit dr. Nemény András polgármester és dr. Horváth Attila alpolgármester látogatta meg.

Programok

Zene/Koncert: NIKOLA TESLA - VÉGTELEN ENERGIA

Helyszín: Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
Időpont: 2023 Február 17. (Péntek) 19:00

ÖREGLÁNYOK (Színház/Tánc)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2022 December 13. (Kedd) 19:00

Még több Színház/Tánc ...
VASÚTMODELL KIÁLLÍTÁS (Előadás/Kiállítás)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2022 December 09. (Péntek) 09:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Szombathelyi Advent (Gyerekeknek)

Szombathely, Fő tér - Rendezvénytér, Szombathely,
2022 December 09. (Péntek) 17:00

Még több Gyerekeknek ...
VADAK URA - THE COVENANT (Zene/Koncert)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2023 Január 07. (Szombat) 14:00

Még több Zene/Koncert ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...