Hírek (2014 – 2019)

XX. Mentésügyi Konferencia Székelyudvarhelyen

Június elején rendezték meg Székelyudvarhelyen a hagyományos mentésügyi konferenciát, amelynek elmaradhatatlan résztvevői a magyar mentőszolgálat dolgozói. A jubileumi rendezvényen részt vett és előadást tartott dr Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Fotó Benkő Sándor

A Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány és a szombathelyi Polgármesteri Hivatal dolgozóiból álló Vas megyei küldöttség érkezett Székelyudvarhelyre. A delegációt vezető dr. Puskás Tivadar szombathelyi polgármestert, és Köcse Tamás, vezető mentőtisztet Székelyudvarhely polgármestere, Gálfi Árpád polgármester fogadta. A felek tájékoztatták egymást az egymástól több mint 900 kilométerre fekvő települések geopolitikai, természeti, kulturális helyzetéről, és megállapodtak a kapcsolatok szorosabbra fűzéséről. A program a Mentésügyi Konferenciával folytatódott Székelyföld fővárosában.

Húsz évvel ezelőtt egy szegedi konferencia után vetődött fel a gondolat, hogy rendezzenek Székelyudvarhelyen olyan mentésüggyel foglalkozó találkozót, ahova magyar résztvevőket és előadókat is meghívnak. Az ötlet felvetésében, annak kidolgozásában és az első konferencia megszervezésében vállalt nagy rész az akkor még mentőfőorvosként dolgozó dr. Puskás Tivadar. Minden esztendőben a csíksomlyói búcsú előtti napokban rendezték meg a konferenciát, amelyen több alkalommal vett részt, az azóta polgármesterként tevékenykedő Puskás Tivadar. A jubileumi konferencián Gálfi Árpád polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd emléklapokat adományozott azoknak, akik már az első alkalommal segítették azt, hogy a rendezvény hagyománnyá fejlődhessen. Kitüntetést kapott a többi között dr Puskás Tivadar, és dr. Ambrus József székelyudvarhelyi mentőfőorvos, az AMBACH alapítvány elnöke, aki húsz éven keresztül szervezte, rendezte a konferenciát. Dr Göndöcs Zsigmond, a Magyar Vöröskereszt elnöke, dr. Máltai István, a Magyar Oxiológiai Társaság elnöke megnyitója és Ambrus József visszaemlékező előadása után kezdődtek meg két napon keresztül a tudományos előadások.

Dr. Tury Peregin előadásában összehasonlította az 1997 és 2017 között eltelt idő mind tudományos, mind technikai fejlődését. Elmondta, hogy a szakmai szempontok mellet nagyon fontos, hogy minden politikai állásfoglalást és hovatartozást nélkülözően azok a hasonló gondolkodású emberek találkoznak itt, akik szeretettel jönnek, és akiket szeretettel fogadnak. Dr. Puskás Tivadar előadásában beszélt a kezdetekről, a konferencia kialakulásának körülményeiről. Szakmai előadásrészletében megemlítette, hogy a szívinfarktusban szenvedő betegek helyszíni ellátásának szemléletében nem történt nagy változás. Hosszabban beszélt Szombathelyről, a segítés városáról, a tömeges reanimációs oktatásról, a segítés szellemiségének elterjesztéséről, Az előadás végén Köcse Tamással együtt 5 darab vadonatúj Ambu babát, azaz újraélesztés gyakorlásához szükséges eszközt adott ajándékba az alapítványt képviselő Ambrus Józsefnek.

A pénteki konferenciazáró és a szentgyházai gyermek filharmónia szívhez szóló előadása után a vasi mentők és a polgármesteri hivatal dolgozói Köcse Tamás irányításával reanimációs bemutatót tartottak a város egyik sportpályáján. Az 52 Ambu babát stílszerűen római húszast formáló alakzatban helyezték el.

A program szombaton a 450. pünkösdi búcsúval folytatódott Csíksomlyón. Az ünnepi szentmise helyszínére a mentők konvojban érkezet. Több helyszínen állítottak fel sátrat, ahol a Hargita megyei mentők a magyar kollégáik, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével biztosították a nyeregben összegyűlt több mint félmillió ember egészségügyi ellátását.


Galéria (130 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2019.10.12
Módosítva: 2019.10.12

Japán nap Szombathelyen

A tizenegyedik Japán Napon mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere az Agora Művelődési és Sportházban.

Feltöltve: 2019.10.11
Módosítva: 2019.10.12

A szavazatszámláló bizottsági tagok póteskütétele

Az október 13-i helyi önkormányzati választás szavazatszámláló bizottsági tagok ünnepélyes póteskütételén vett részt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, ahol köszöntötte a bizottsági tagokat, és kivette az esküt...

Feltöltve: 2019.10.11
Módosítva: 2019.10.12

Halász Bencét és edzőit köszöntötték

Halász Bence a Dobó SE fiatal dobóatlétáját a Dohai világbajnokságon 3. helyezést elért sportolót és edzőiket fogadta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán. Edzőik Németh Zsolt és Németh László.

Feltöltve: 2019.10.11
Módosítva: 2019.10.12

Lipárt Gézáné szépkorú köszöntése

Lipárt Gézáné Salamon Máriát köszöntötte 95. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Feltöltve: 2019.10.11
Módosítva: 2019.10.11

Befejeződtek a Sportliget fejlesztési munkálatai

Uniós támogatással több mint 928 millió forintból újult meg a Sportliget. Az átadó ünnepségen köszöntőt mondott dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város po...

Feltöltve: 2019.10.11
Módosítva: 2019.10.11

Vízgazdálkodási szakemberek ülése Szombathelyen

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere részt vett A Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási és Vízépítési Tagozata kihelyezett-kibővített elnökségi ülésén a Tóvendéglőben. Az eseményen részt vett Harangozó Bertalan, k...

Feltöltve: 2019.10.10
Módosítva: 2019.10.11

A rovartani kutatások története Magyarországon

Prof. dr. Vig Károly entomológus, főmuzeológus "A rovartani kutatások története Magyarországon" címmel írt könyvet, melyet a Savaria Múzeumban mutattak be. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgá...

Feltöltve: 2019.10.10
Módosítva: 2019.10.11

Szombathelyre látogatott az apostoli nuncius

Michael August Blume apostoli nuncius Szombathelyre látogatott, ahol többek között dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is fogadta a Városházán.

Feltöltve: 2019.10.10
Módosítva: 2019.10.10

Megkezdődik a Képtár turisztikai célú felújítása

Projektnyitó rendezvénnyel megkezdődött a Képtár turisztikai célú felújítása. Az eseményen köszöntőt mondott, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

Feltöltve: 2019.10.10
Módosítva: 2019.10.10

Átadták a Kiskar utcai felújított rendelőket

A megújult Kiskar utcai rendelők átadásán vett részt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly, alpolgármester.

Programok

Előadás/Kiállítás: Egyéni tanácsadás gyógytornász vezetésével!

Helyszín: Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
Időpont: 2021 Február 01. (Hétfő) 16:00

Kapaszkodó! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Március 03. (Szerda) 13:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Jóga kurzus (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Március 03. (Szerda) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
MAGYAR DARTS LIGA (Sport)

Haladás Sportkomplexum , Szombathely, Rohonci út 3.
2020 Március 10. (Kedd) 18:30

Még több Sport ...
Falco KC Szombathely - Paks (Sport)

Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
2021 Március 03. (Szerda) 18:00

Még több Sport ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...