Hírek (2014 – 2019)

A Jáki úti orvosi rendelők energetikai felújítása megtörtént az elkészült épületet tekintette meg helyszíni bejárás során dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Ágh Ernő a körzet önkormányzati képviselője.

Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, dr. Kohuth Viktor, a VasiVíz Zrt. vezérigazgatója, valamint Bálint Anikó a Neumann János Általános Iskola intézményvezető- helyettese a Víz Világnapja alkalmából diákoknak beszéltek a csapvíz, édesvíz fontosságáról.

Starke Jánosné Remeczky Ilonát köszöntötte 100. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Horváth Ferencné Holler Erzsébetet 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Henkel Magyarország kft. pályázati programot hirdetett óvodáknak, bölcsődéknek kültéri játékok fejlesztésére, a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény is pályázott, és nyert. A Százszorszép Bölcse több udvari játékkal gazdagodott. Az átadáson köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és a Horváth Soma a körzet önkormányzati képviselője is.

2019.03.22 16:00

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata is csatlakozott a "Te Szedd!" akcióhoz. Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, a Parlament alelnöke, Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok és több önkormányzati képviselő a Zanati Kulturális Egyesülettel közösen tisztította meg a Külső-Zanati út környékét.

Szombathely Megyei Jogú Város közgyűlése a 477/2011. (XI.24.) Kgy. határozatával kinyilvánította, hogy az újraélesztés tömeges oktatásának szombathelyi programját támogatja. Elindult a „Szombathely, a Segítés Városa” elnevezésű program. A program fő célkitűzése az újraélesztés megismertetése a városban eddig már több mint 32 ezer ember vett részt a képzéseken. Sikeres újraélesztés történt március elején a Gagarin utcai idősek napközijében a képzési programnak köszönhetően. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere elismerését fejezte ki Meskó-Csépány Zsanettnek a klub vezetőjének, aki éles helyzetben tudta alkalmazni a tanultakat. Az esemény ráébresztette a klub tagjait arra, hogy bárkinek szüksége lehet erre a tudásra, ezért kérték ők is az oktatást.

A Piac & Profit üzleti magazin Pénz, de honnan? roadshow-ján áttekintést adtak a kis- és középvállalatok rendelkezésére álló forrásokról, kormányzati támogatásokról és más pénzügyi lehetőségekről. Az idei konferencia címe: A pályázatok utolsó nagy rohama - 2019. A résztvevőket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székházában.

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Magyar Hidrológiai Társaság Nyugat-dunántúli Területi Szervezete és a Vas Megyei Víz– és Csatornamű Zrt. szervezésében a Víz Világnapja 2019. alkalmából ünnepi programot rendezett a Városházán, amelyen köszöntőt mondott Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

A Szabó Mikós utca meglévő aszfalt burkolatú járdáján hálós repedések, pályaszerkezeti bomlások miatt botlásveszélyes kátyúk, burkolat hiányosságok, keresztirányú repedések találhatók, ami felvetette a leromlott állagú járda felújításának szükségességét. A felújításra 158 méter hosszon, 2 méter szélességben a pályaszerkezet cseréjével kerül sor. A munkálatok megkezdődtek, a helyszíni bejáráson vett részt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária a körzet önkormányzati képviselője.

A nyugdíjas óvodavezetőket köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Barátság Óvodában a hagyományos éves találkozójukon.

Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, dr. Kohuth Viktor, a VasiVíz Zrt. vezérigazgatója, valamint Takács Imréné az Oladi Általános Iskola igazgatónője a Víz Világnapja alkalmából diákoknak beszéltek a csapvíz, édesvíz fontosságáról.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt 9 személy tette le a magyar állampolgársági esküt.

A 107. évében elhunyt Spiegler Elemértől, a város legidősebb emberétől vettek búcsút a Bercsényi utcai temetőben. A város nevében dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere emlékezett a holokausztot is túlélő szombathelyi polgárra. Az eseményen részvétet nyilvánított a családnak Koczka Tibor alpolgármester is.

A szombathelyi sportikon, Tóth Géza emlékművénél kezdődött a VIII. Tóth Géza Súlyemelő Emlékverseny. Szombathely város önkormányzata nevében Illés Károly, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere helyezett el koszorút. Az ünnepélyes megnyitón dr. Puskás Tivadar polgármester mondott beszédet. A díjak átadásában Illés Károly alpolgármester is közreműködött.

Szombathely Város Fúvószenekarának ünnepi műsora után Torma-Hasza Mónika evangélikus lelkész imádságával, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének ünnepi köszöntőjével és Sátory Károly, a főszervező, a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület elnökének köszöntőjével vette kezdetét a Vasi Skanzenban a huszártoborzó. A pontszerző játékokban a próbákat teljesítő gyerekeket dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, dr. Puskás Tivadar polgármester és az egyesület 11-es Huszár tagozatának huszárjai avatták fel kis huszárokká. A kis huszárokkal megerősített magyar sereg együttes erővel kiűzte a labanc csapatot a Skanzen területéről.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a 9. Szombathelyi Sajtófotó kiállítást az AGORA Művelődési és Sportházban. Benkő Sándor fotóriporter, a zsűri elnöke méltatta és értékelte a képeket. A díjakat dr. Puskás Tivadar polgármester, Illés Károly alpolgármester és Benkő Sándor zsűrielnök adta át. Az Angyal László-emlékdíjat Angyal Réka adta át az általa kiválasztott kép szerzőjének. A kiállítás megtekinthető 2019. április 7-ig.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulójára emlékeztek Szombathelyen. Fél tízkor az Ady téren megkoszorúzták Petőfi Sándor szobrát, majd az ünneplők átvonultak a Március 15 térre, ahol katonai tiszteletadással vonták fel az Országzászlót. Az ünnepi műsort a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákjai adták. 10.45-kor a Savaria Múzeum parkjában az ünnepi műsorban fellépett Jámbor Nándor, Alföldi Alexandra, Aradszki Zsombor, Keszei Tamás és a Szombathelyi iskolák kórusa. Ünnepi beszédet mondott dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere beiktatta Szombathely diákpolgármesterét, majd dr. Horváth Boldizsár szobrát koszorúzták meg.

2019.03.14 17:00

Az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztek a Herényiek Házában. A kulturális műsort követően Koczka Tibor alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője mondott ünnepi beszédet.

2019.03.14 11:00

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcara emlékeztek a Megyeházán, ahol kitüntetéseket adtak át. Az ünnepségen részt vett, és a kitüntetetteknek gratulált dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékezve koszorúzták meg az első felelős magyar miniszterelnök, Batthyány Lajos szobrát dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és a Vas Megyei Önkormányzat képviselői.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ismeretlen sírokban nyugvó egyszerű honvédaira emlékeztek a Szent Márton temetőben. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere részt vett a megemlékezésen és koszorút helyezett a mauzóleum falán lévő emléktáblánál.

2019.03.13 13:00

A közgyűlés határozata értelmében a 2018-as költségvetés terhére mintegy 40 millió forintos beruházás eredményeként újulhat meg az Aranypatak Sportligettel határos szakasza. A munkaterület átadásán volt jelen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly alpolgármester.

A Szombathely bel- és csapadékvíz védelmi rendszerének fejlesztése című projektnyitó rendezvényen köszöntötte a résztvevőket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc megemlékezésének szombathelyi programjait ismertette a sajtó munkatársaival a Vasi Skanzenben dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Sátory Károly önkormányzati képviselő, a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület vezetője, Csapláros Andrea, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum igazgatója és Parais István, az AGORA Kulturális Központ igazgatója.

Szombaton rendezik meg a VIII. Tóth Géza Súlyemelő Emlékversenyt. A sportesemény sajtótájékoztatóját tartotta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Kalmár Attila, a Pannonsport kft. ügyvezető igazgatója, Jerse András versenyigazgató és Ligeti Ferenc, a Vas Megyei Súlyemelő Szövetség elnöke. A verseny napján 11.30-kor a Tóth Géza téren, a neves sportoló emlékművénél tisztelegnek a város vezetői, sportolók és a család képviselői.

Sajtótájékoztatót tartott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, Lovass Tibor a Szombathelyi Médiacentrum igazgatója, valamint dr. Bakó Béla, a Vas Megyei TIT igazgatója. Az esemény apropóját adta, hogy közel 80 millió forintos Europai Unios támogatást kapott a TV magazinműsorok előállítására.

Farkas Józsefnét köszöntötte 90. születésnapján dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

2019.03.08 08:30

A Nőnap alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és dr. Károlyi Ákos jegyző köszöntötték a Városháza hölgy dolgozóit. A tisztségviselők virággal és édességgel kedveskedtek a hölgyeknek.

Vitéz Both Béla nyugalmazott dandártábornok halálának 18. évfordulója alkalmából a Jáki úti temetőben katonai tiszteletadással tartott megemlékezésen mondott emlékező beszédet dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A diákpolgármester választás jelöltjeit és résztvevőit köszöntötte dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A voksolás és szavazatszámlálás után kiderült hogy az új diákpolgármester Sziber Máté, a diák alpolgármester Németh Csenge Borbála lett.

A „Bölcsőde fejlesztések Szombathelyen” című projekt keretében újul meg három bölcsőde Szombathelyen. A Kuckó Bölcsődében idén januárban már elkezdődtek az átépítési munkálatok. A helyszíni bejáráson vett részt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly alpolgármester is.

2019.03.04 17:00

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ és a Szent Erzsébet Plébánia rendezett kegyeleti megemlékezést Szombathely bombázásának 74. évfordulóján. A Ferences templom Assisi Szent Ferenc Kollégiumának falán lévő emléktáblát dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly és Koczka Tibor alpolgármesterek és Lendvai Ferenc tanácsnok koszorúzta meg a város nevében, majd átvonultak a Berzsenyi térre, ahol dr. Gyurátz Ferenc mondott emlékbeszédet.

Megkezdődött a Szivárvány Óvoda energetikai korszerűsítése, a munkaterület átadásán részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és dr. Takátsné dr. Tenki Mária a körzet önkormányzati képviselője is.

A Jogásznap dr. Horváth Boldizsár szobrának megkoszorúzásával kezdődött, ahol ünnepi beszédet mondott dr. Balázsy Péter, megyei jegyző. Koszorút helyezett az Önkormányzat képviseletében dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke. A program szakmai tanácskozással folytatódott.

2019.03.01 10:00

A Markusovszky Egyetemi Kórház Kossuth Zsuzsannának, az első országos főápolója születésének 201. évfordulója tiszteletére rendezett V. Szakdolgozói Tudományos Emlékülést Altmajer Beáta a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház ápolási igazgatója nyitotta meg. Köszöntőt mondott dr. Hende Csaba Szombathely országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és prof. dr. Nagy Lajos főigazgató.

Sajtótájékoztatót tartott Molnár Miklós, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere a Városházán, Utoljára a „kialakult helyzet” előzményeiről címmel.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és Kántás Zoltán a körzet önkormányzati képviselője is részt vett a munkaterület bejárásán. 2018. évi döntés alapján újabb sportparkok megépítése vált lehetővé, a pályázathoz benyújtott prioritási lista alapján a Nyitra-Kötő-Kassa utcák által határolt zöldterületen épül a második szombathelyi sportpark 15 különböző sporteszközzel.

A Király utcai egykori ÁVH épületének falán álló emléktáblát a kommunizmus áldozatinak emléknapján koszorúzta meg dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly és Koczka Tibor alpolgármesterek és Kántás Zoltán önkormányzati képviselő.

Magyarországon a különböző társadalmi- és gazdasági fejlesztésekben az egyházi szervezetek is eredményesen vesznek részt a 2014-2020-as európai uniós költségvetési időszakban. A Kormány célja, hogy minden uniós és hazai fejlesztési forrásból támogatott projekt sikeresen megvalósuljon. E cél érdekében 2019 februárjában és márciusában az Innovációs és Technológiai Minisztérium Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkársága konferenciasorozatot szervez az európai uniós forrásból támogatott projekteket megvalósító egyházi szervezetek részére. A konferencia sorozat hétfői állomása Szombathely volt, ahol dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőt mondott a Mátyás király emlékév záróeseményén az ŐrvidékHázban. A rendezvény keretében mutatták be Döme Zsuzsa: Mátyás mindörökké című kötetét is. Az eseményen a Mátyás király Fekete Sereg Hagyományőrző csoport tartott bemutatót.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Sztojan Ivkovics a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Keller Ákos csapatkapitány, Perl Zoltán válogatott játékos, Gráczer György a Falco KC ügyvezetője és Kalmár Attila a Pannonsport Kft ügyvezetője tartott sajtótájékoztatót a soron következő Horvátok elleni világbajnoki selejtező mérkőzésről, amelynek az Aréna Savaria ad otthon február 25-én hétfőn este.

A szombathelyi gyermekvédedelem 2018-as munkáját összegezte az a szakmai tanácskozás, melynek résztvevőit dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntött. A 15/1998. (IV. 30.) NM rendelet - a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények, valamint személyek szakmai feladatairól és működésük feltételeiről – írja elő, hogy a család- és gyermekjóléti szolgálatnak éves szakmai tanácskozást kell tartani minden év február 28-ig.

2019.02.21 15:00

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és prof. dr. Kecskés László, a körzet önkormányzati képviselője helyszíni bejáráson vett részt a Sportligetben. A területen a rekreációs övezet zöldfelületi fejlesztése és a meglévő szabadidős célú létesítmények komplex megújítása valósul meg, az európai uniós finanszírozású projekt kivitelezési munkálatai már folynak.

A kékfestés hagyománya felkerült Az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára. Az erről szóló UNESCO dokumentumot dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere vette át a pápai Gróf Esterházy Károly Múzeum Kékfestő Múzeumában, majd az oklevelet átadta a Szakács Gábornak a Népművészet Ifjú Mesterének, a szombathelyi műhely vezetőjének.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere helyszíni bejáráson vett részt a volt EPCOS területén, ahol „Szombathely Szent László király utcai felhagyott iparterület fejlesztése” című, kiemelt jelentőségű, európai uniós finanszírozású projekt kivitelezési munkálatai zajlanak. A projekt eredményeként a helyszínen olyan nagy múltú sportegyesületek kapnak elhelyezést, mint a Szombathelyi Asztalitenisz Kör, a Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület és kialakításra kerül egy új Cserkészház is.

A Savaria Jövőjéért Helyi Akciócsoport rendezvényét nyitotta meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Lazáry Viktor, a Helyi Akciócsoport (HACS) Munkaszervezet projektvezetője bemutatta a CLLD programot, a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiát és a HACS tevékenységét.

2019.02.16 10:00

Az ELTE-SEK keresztféléves diplomaosztóján mondott köszöntőt, illetve ünnepi beszédet dr. Németh István, az ELTE rektorhelyettese, dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is. Az ünnepségen 111 végzős, köztük 28 gépészmérnök vehette át az oklevelét az Agora Filmszínházban megrendezett diplomaosztó ünnepségen.

A Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat 2019-ben összesen 9 alkalommal tervez foglakozásokat különféle, az Alzheimer betegséghez kapcsolódó témakörökben. Az első összejövetelen köszöntötte a megjelenteket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

A Magyar Nemzeti Levéltár Vas Megyei Levéltárában mutatták be a Szombathely mindenkép(p)en című fotóalbumot. A Vasi Múzeumbarát Egylet 2008-tól kezdett el 19.-20. századi fotókat gyűjteni. Az egyesület a modern technika felhasználásával olyan hosszú távú programot indított el, amelyben az egykori műkedvelő fotósok által Szombathely városképének alakulásáról, közéletéről és családi eseményeiről készített fényképek összegyűjtését felkarolta. Az eseményen köszöntő beszédet mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

Programok

Előadás/Kiállítás: Egyéni tanácsadás gyógytornász vezetésével!

Helyszín: Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
Időpont: 2021 Február 01. (Hétfő) 16:00

Térítésmentes online dinamikus jóga kurzus! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Április 14. (Szerda) 18:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Térítésmentes online mobilizáló tréning! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Április 16. (Péntek) 11:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Térítésmentes online Alakformáló Talajtorna kurzus! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Április 13. (Kedd) 16:30

Még több Előadás/Kiállítás ...
Térítésmentes talajtorna foglalkozás! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Április 13. (Kedd) 18:30

Még több Előadás/Kiállítás ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...