Hírek (2014 – 2019)

Megújult a Barátság utcai Idősek Klubja

Átadták a felújított Barátság utcai Idősek Klub épületét. Az ünnepélyes eseményen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Fotó: Cseh Gábor

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében sikeres városi program zárult, befejeződött a „Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Szombathelyen” című projekt.

Kedvezményezett: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Konzorciumi partner: Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft.

Megítélt támogatás: 86 000 000 ,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

Megvalósítási időszak: 2016.12.01 - 2019.09.30.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a város két jelentős, szociális szférában kiemelkedő intézményével a Pálos Károly Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálattal és a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft-vel együttműködve valósította meg a projektet, mely a város szociális alapszolgáltatásainak infrastrukturális fejlesztését, korszerűsítését eredményezte az alábbiak szerint:

Idősek nappali ellátása - Idősek klubja infrastrukturális fejlesztése

Az idősek nappali ellátását biztosító, Barátság utca 22. alatt található idősek klubja, korábban bölcsődei épületben lévő négy épületszárny egyikében kapott helyet, melynek előnytelen helyiségkiosztása megnehezítette a működési körülményeket.Az egység belső átalakításával, az épület hőszigetelésével, korszerű gépészeti rendszer kialakításával az idős, különösen a magasabb szükségletű, demens idős személyek ellátási igényeit szolgálja korszerű működési feltételeket biztosítva és egyúttal megfelelve az akadálymentesítés követelményeinek. A beruházás 2019. júliusában lezárult, az idősek ellátása szeptember hónaptól ismét folyamatos.

 

Család- és gyermekjóléti szolgálat - Család és gyermekjóléti szolgáltatást biztosító szakmai egység belső átalakítása, felújítása

A Szombathely Kodály Z. u. 4 sz. alatti telephelyen működő család-és gyermekjóléti szolgálat. Új helyiségek kialakítása, új vizesblokkok létrehozása, új eszközök és bútorok felszerelése. A beruházás 2018. szeptember 30-án lezárult.

 

Házi segítség nyújtás működési feltételeinek javítása

A Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat négy Szakmai Egysége az intézmény illetékességi területén biztosítja a házi segítségnyújtás szolgáltatást. Az ellátásban részesülők nagy része életkora és egészségi állapota miatt rendszeres, napi szintű gondozást, ápolást igényel. A projekt keretében közlekedési a szolgáltatás infrastrukturális feltételei kerültek fejlesztésre, azaz 18 db kerékpár került beszerzésre 1.440.000,- Ft értékben.

 

A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft., mint konzorciumi partner megvalósításában fejlesztett szolgáltatások:

Fogyatékos emberek nappali ellátása - férőhelybővítés megvalósítása

A fogyatékos emberek nappali szolgálatának Szombathely, 11-es huszár u. 116. sz. alatti épület ad otthont. A létesítmény földszintjén található, korábban használaton kívüli helyiség az intézmény által nyújtott nappali szolgáltatásba bevonásra került az ellátás férőhelyszámának növelése érdekében. A helyiség berendezésének, bútorzatának teljes költsége a projektben elszámolásra került.

Nappali ellátás fejlesztése - nappali melegedő működési feltételeinek javítása

A nappali melegedő elsősorban az éjjeli menedékhely szolgáltatásait igénybevevőket, s az utcán élőknek nyújt lehetőséget pl. tisztálkodásra, étkezésre. A nappali melegedő eszközfejlesztése a nagymértékű kihasználtság miatt vált szükségessé. A fejlesztés mobil konyhabútor vásárlását tette lehetővé, mely a Zanati út 1. sz. alatti épületben került elhelyezésre.

Fogyatékos emberek támogató szolgálata - feladatellátás feltételeinek javítása

A Fogyatékos Emberek Támogató Szolgálata alapfeladatai közé tartozik az információnyújtás, tanácsadás is a fogyatékossággal élő ügyfelek részére. A Szolgálat széleskörű információs adatbázissal rendelkezik, mely a fogyatékos emberek mindennapi életét segíti. A projekt lehetőséget nyújtott a szolgáltatás különböző informatikai eszközökkel történő fejlesztésére, mely a működés feltételeit nagymértékben segíti.

Utcai szociális munka - feladatellátás feltételeinek javítása

A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. fenntartásában két utcai szolgálat működik, célja az ellátatlan, de az intézményes ellátással szemben bizalmatlan, az utcán tartózkodó egyének, csoportok szociális és mentális segítése, elsősorban életmentés, megelőzés, integrálás céljából. Jelen pályázat keretében az utcai szolgálatok működtetésének feltételeit 2 db gépjármű beszerzésével segítette a projekt.


Galéria (27 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2019.10.12
Módosítva: 2019.10.12

Japán nap Szombathelyen

A tizenegyedik Japán Napon mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere az Agora Művelődési és Sportházban.

Feltöltve: 2019.10.11
Módosítva: 2019.10.12

A szavazatszámláló bizottsági tagok póteskütétele

Az október 13-i helyi önkormányzati választás szavazatszámláló bizottsági tagok ünnepélyes póteskütételén vett részt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, ahol köszöntötte a bizottsági tagokat, és kivette az esküt...

Feltöltve: 2019.10.11
Módosítva: 2019.10.12

Halász Bencét és edzőit köszöntötték

Halász Bence a Dobó SE fiatal dobóatlétáját a Dohai világbajnokságon 3. helyezést elért sportolót és edzőiket fogadta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán. Edzőik Németh Zsolt és Németh László.

Feltöltve: 2019.10.11
Módosítva: 2019.10.12

Lipárt Gézáné szépkorú köszöntése

Lipárt Gézáné Salamon Máriát köszöntötte 95. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Feltöltve: 2019.10.11
Módosítva: 2019.10.11

Befejeződtek a Sportliget fejlesztési munkálatai

Uniós támogatással több mint 928 millió forintból újult meg a Sportliget. Az átadó ünnepségen köszöntőt mondott dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város po...

Feltöltve: 2019.10.11
Módosítva: 2019.10.11

Vízgazdálkodási szakemberek ülése Szombathelyen

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere részt vett A Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási és Vízépítési Tagozata kihelyezett-kibővített elnökségi ülésén a Tóvendéglőben. Az eseményen részt vett Harangozó Bertalan, k...

Feltöltve: 2019.10.10
Módosítva: 2019.10.11

A rovartani kutatások története Magyarországon

Prof. dr. Vig Károly entomológus, főmuzeológus "A rovartani kutatások története Magyarországon" címmel írt könyvet, melyet a Savaria Múzeumban mutattak be. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgá...

Feltöltve: 2019.10.10
Módosítva: 2019.10.11

Szombathelyre látogatott az apostoli nuncius

Michael August Blume apostoli nuncius Szombathelyre látogatott, ahol többek között dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is fogadta a Városházán.

Feltöltve: 2019.10.10
Módosítva: 2019.10.10

Megkezdődik a Képtár turisztikai célú felújítása

Projektnyitó rendezvénnyel megkezdődött a Képtár turisztikai célú felújítása. Az eseményen köszöntőt mondott, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

Feltöltve: 2019.10.10
Módosítva: 2019.10.10

Átadták a Kiskar utcai felújított rendelőket

A megújult Kiskar utcai rendelők átadásán vett részt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly, alpolgármester.

Programok

Előadás/Kiállítás: Egyéni tanácsadás gyógytornász vezetésével!

Helyszín: Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
Időpont: 2021 Február 01. (Hétfő) 16:00

Térítésmentes online dinamikus jóga kurzus! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Április 14. (Szerda) 18:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Térítésmentes online mobilizáló tréning! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Április 16. (Péntek) 11:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Térítésmentes online Alakformáló Talajtorna kurzus! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Április 13. (Kedd) 16:30

Még több Előadás/Kiállítás ...
Térítésmentes talajtorna foglalkozás! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Április 13. (Kedd) 18:30

Még több Előadás/Kiállítás ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...