Hírek (2014 – 2019)

2019.10.12 14:00

A tizenegyedik Japán Napon mondott köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere az Agora Művelődési és Sportházban.

Az október 13-i helyi önkormányzati választás szavazatszámláló bizottsági tagok ünnepélyes póteskütételén vett részt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, ahol köszöntötte a bizottsági tagokat, és kivette az esküt. A tagságot a szabályokról tájékoztatta dr. Károlyi Ákos jegyző.

Halász Bence a Dobó SE fiatal dobóatlétáját a Dohai világbajnokságon 3. helyezést elért sportolót és edzőiket fogadta dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a Városházán. Edzőik Németh Zsolt és Németh László.

Lipárt Gézáné Salamon Máriát köszöntötte 95. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Uniós támogatással több mint 928 millió forintból újult meg a Sportliget. Az átadó ünnepségen köszöntőt mondott dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly alpolgármester is.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere részt vett A Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási és Vízépítési Tagozata kihelyezett-kibővített elnökségi ülésén a Tóvendéglőben. Az eseményen részt vett Harangozó Bertalan, kormánymegbízott is.

Prof. dr. Vig Károly entomológus, főmuzeológus "A rovartani kutatások története Magyarországon" címmel írt könyvet, melyet a Savaria Múzeumban mutattak be. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

Michael August Blume apostoli nuncius Szombathelyre látogatott, ahol többek között dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is fogadta a Városházán.

Projektnyitó rendezvénnyel megkezdődött a Képtár turisztikai célú felújítása. Az eseményen köszöntőt mondott, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

A megújult Kiskar utcai rendelők átadásán vett részt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly, alpolgármester.

A Parkerdő Lakóparkban átadták a kivitelezőnek a munkaterületet, ahol közel 48 millió forint önkormányzati támogatásból több korosztálynak játszó és pihenő park létesül. A sajtó nyilvános tájékoztatón részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester, dr. Kecskés László a körzet önkormányzati képviselője, dr. Balázsy Péter polgármesterjelölt is.

A fejlesztés keretében 1 db kiemelt tudású, valamint 8db magas tudású altató- munkaállomás, valamint 9 db magas tudású lélegeztetőgép átadására, üzembe helyezésére került sor a Markusovszky kórházban. Az átadáson részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Nagy Lajos, a Markusovszky kórház főigazgatója és dr. Balázsy Péter megyei jegyző is.

A Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtárban mutatták be a Solymos Ferenc Vasakarat című könyvét. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

A Szombathely és a környező települések - Bucsu, Dozmat, Torony és Sé községek - árvízi biztonságát szolgáló, több mint kétmilliárd forintos ráfordítással épült meg a dozmati árvízcsúcs-csökkentő tározó. Az átadáson részt vett Schweickhardt Gyula az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára, dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, Láng István az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója, Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly alpolgármester is.

Az október 13-i helyi önkormányzati választás szavazatszámláló bizottsági tagok ünnepélyes eskütételén vett részt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, ahol köszöntötte a bizottsági tagokat, és kivette az esküt. A tagságot a szabályokról tájékoztatta dr. Károlyi Ákos jegyző.

Az aradi vértanúk halálának 170. évfordulóján szentmisével kezdődött a városi ünnepség. Emlékbeszédet dr. Melega Miklós a Magyar Nemzeti Levéltár Vas Megyei Levéltár igazgatója mondott. A mártírok emlékfalánál a Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly alpolgármester koszorúzott. A Batthyány téri emléktáblánál a Kanizsai Dorottya Gimnázium diákjai adtak műsort, majd mécsesekkel emlékeztek. A rendezvényen a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület 11-es Huszár Tagozata működött közre.

A Vas Megyei Prima Díj átadó gálán adta át a közönségdíjat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A 15. gálának a várossá nyilvánításának 775. évfordulóját ünneplő Körmend színházterme adott otthont.

2019.10.05 11:00

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Kutyajó napot a Történelmi Témaparkban széles összefogással, színes programokkal. Köszöntő beszédet mondott, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere majd az országban elsőként átvette a Kutyabarát település címet hirdető táblát.

Ötödik alkalommal rendezték meg Szombathelyen a Megyei Tűzoltó Találkozót. Az eseményen részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, Majthényi László a Megyei Közgyűlés elnöke, valamint dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes a Vas Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója. A köszöntő beszédek után megáldották azt a Szent Flórián szobrot, amely ünnepi menetben került végső helyére a Sarlós Boldogasszony-Székesegyház egyik mellékoltárára.

Az Aradi Vértanúk Emléknapján a megyei megemlékezésen Szombathely város képviseletében dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly alpolgármester koszorút helyezett el Batthyány Lajos mellszobornál.

A „Jedlik Ányos Terv” Elektromos töltőállomás alprogram keretében Szombathelyen 5 darab „A” típusú 2 x 22 kW teljesítményű elektromos autótöltő berendezést és töltőhelyet alakítottak ki. A töltőpontok üzembe állításán részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester, dr. Kecskés László és dr. Takátsné dr. Tenki Mária önkormányzati képviselők is.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2015. áprilisában elfogadta a város Klímavédelmi és energia stratégiáját. A stratégiai dokumentum célkitűzései közé tartozik az üvegház hatású gázok kibocsátásának csökkentése és a megújuló energiaforrások széleskörű alkalmazása. Külön nevesített cél a „Leghatékonyabb hazai középület-állomány létrehozása”, melynek eléréséhez illeszkednek az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” felhívás keretében megvalósítandó felújítások. A TOP-6.5.1-15-SH1-2016-00003 számú, a „Neumann János Általános Iskola felújítása” című projekt lezárásán részt vett dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester a körzet önkormányzati képviselője, Fodor István, a Klebersberg Intézményfenntartó Központ tankerületi vezetője és dr. Balázsy Péter megyei jegyző.

A Megyeházán mutatták be a Farkas Géza (1890–1971) fényképészeti műterme című kötetet, amely a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg három nyelven. Az eseményen köszöntő beszédet mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Majthényi László a Vas megyei közgyűlés elnöke és dr. Székely János megyéspüspök. A szerzőt és a könyvet méltatta Benkő Sándor fotóriporter és Asbóth Mária Farkas Géza unokája.

Az utóbbi években a költő unokája, Császár Ernő és a Szülőföld Kiadó jóvoltából újra napvilágot láthatnak Finta Sándor művei, kedden délután a Brenner János Általános Iskolában mutatták be a kötetet, ahol többek között dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is köszöntőt mondott. Jelen kiadványban gyermekversek vannak, amiket az iskola diákjainak rajzaival illusztráltak.

Elkészült a Szivárvány Óvoda felújítása, az átadási ünnepségen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is, majd dr. Takátsné dr. Tenki Máriával a körzet önkormányzati képviselőjével és Ganzerné Dávid Gabriellával az óvoda vezetőjével közösen ültettek emlékfát az óvoda udvarán.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere előtt 6 személy tette le a magyar állampolgársági esküt.

2019.10.01 10:00

Az Idősek Világnapján köszöntötte a résztvevőket Molnár Árpád, Vas megye és Szombathely Megyei Jogú Város Nyugdíjas Szövetségének elnöke, dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, Popovicsné dr. Tisza Edit, a Vas Megyei Kormányhivatal igazgatója, dr. Balázsy Péter Vas megye önkormányzatának jegyzője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A rendezvény kitüntetések, elismerések átadásával folytatódott, és műsorral zárult.

A Savaria Történelmi Karnevált szervező Savaria Turizmus Nonprofit Kft. egy ünnepélyes köszönetnyilvánító estére hívta a rendezvény támogatóit és partnereit. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszönetet mondott a szervezőknek és támogatóknak azért, hogy az összefogás eredményeként sikeres és biztonságos rendezvényen szórakozhatott az ide látogató a négynapos fesztiválon.

A Margeréta Óvodában adták át a legújabb óvodai sportpályát Szombathelyen. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is. A most átadott létesítmény az Ovi-Sport program keretében épült. Az átadáson jelen volt Ágh Ernő a körzet önkormányzati képviselője.

Az alapkő letételen részt vett többek között dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok, dr. Kecskés László, az Egészségügyi Szakmai Bizottság elnöke és dr. Balázsy Péter polgármesterjelölt.

2019.09.28 11:00

A 49. díszmadár-kiállításon mintegy 400 madarat mutattak be az érdeklődőknek az Arborétum Látogató Központban. A kiállítókat és látogatókat dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Virágh Dezső rendező köszöntötte és nyitotta meg a 49. Díszmadár Kiállítást.

A Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeumban a KÉP–TÉR kiállítássorozat ARANYKOR című kiállítása nyílt meg pénteken. Köszöntőt mondott Csapláros Andrea múzeumigazgató, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is. A kiállítást megnyitotta dr. Katona Attila az ELTE Savaria Egyetemi Központ tanszékvezető egyetemi docense.

2019.09.26 14:00

...

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata megrendelésére elkészült Sásdi Zsolt vezetésével a várost bemutató imázsfilm. Az alkotás egy hiánypótló mű, amely összefoglalja mindazt, amiért jó szombathelyinek lenni. A sajtóbemutatón részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város Polgármestere, Károlyi Ákos jegyző, Sásdi Zsolt rendező, Pozsár András operatőr, Csóka Eliza és Kovács Dávid főszereplők is.

A Vadvirág Óvodában adták át a legújabb óvodai sportpályát Szombathelyen. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is. A most átadott létesítmény az Ovi-Sport program keretében épült. Az átadáson jelen volt Kántás Zoltán a körzet önkormányzati képviselője.

Második alkalommal ültettek emlékfát a Szombathelyen született gyermekek tiszteletére a Csónakázó-tó szigetén. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntő beszéde után, dr. Balázsy Péter polgármesterjelölttel és szülőkkel ültették el a 2019-ben született gyermekek emlékfáját. Szombathely város közgyűlése 2017-ben elhatározta, hogy ezentúl minden évben szeptember 20-án, a Gyermekek Világnapján a „Születés fája” elültetésével üdvözöljük az adott évben született gyermekeket. A fánál elhelyezett, QR kóddal ellátott tábla segítségével mindenki megtekintheti az adott évben született szombathelyi gyermekek nevét. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szülészeti Osztályán a szülők a születésről szóló jegyzőkönyvben nyilatkoznak arról, hogy hozzájárulnak-e gyermekük adatainak megjelentetéséhez a „Születések Fáján”.

Szombathely Megyei Jogú Város közúthálózati elemeinek gazdaságfejlesztési célú megújítása projekt keretében helyszíni bejáráson vett részt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok, prof. dr. Kecskés László és Kántás Zoltán önkormányzati képviselők.

A Gyermekek Világnapján Szombathely Városa második alkalommal rendezte meg az óvodapedagógiai napot „Esély a jövő nemzedékének” címmel. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Az eseményen jelen volt Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere is.

Szombathely szeretlek - címmel, nyílt óvodások rajzaiból kiállítás a Városházán. Az óvodapedagógusok szakmai napjának nyitó rendezvényén dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőt majd átadta a zsűri által legjobbnak ítélt rajzok készítőinek a díjakat. A vendégeknek a Szombathelyi Gazdag Erzsi Óvoda óvodásai „Liba-játékok” című műsorukkal kedveskedtek.

A Modern Városok Program eredményeiről és a jövőbeni tervekről tartott sajtótájékoztatót Gyopáros Alpár, a program végrehajtásáért felelős kormánybiztos, dr. Hende Csaba a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és dr. Balázsy Péter polgármesterjelölt Szombathelyen.

A munkaterület átadásával megkezdődött az Egészségügyi alapellátó építése a Markusovszky L. u. 8. sz. alatt. A sajtótájékoztatón részt vett többek között dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok, dr. Hende Csaba a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Balázsy Péter polgármesterjelölt.

A Szivárvány Óvodában adták át a legújabb óvodai sportpályát Szombathelyen. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is. A most átadott létesítmény az Ovi-Sport program keretében épült. Az átadáson jelen volt dr. Takátsné dr. Tenki Mária a körzet önkormányzati képviselője.

Átadták a felújított Barátság utcai Idősek Klub épületét. Az ünnepélyes eseményen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója Szombathelyre látogatott, ahol dr. Puskás Tivadarral, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterével megnyitották a Magyar Turisztikai Ügynökség edukációs roadshowját a Városházán, majd egyeztettek a jövőbeni fejlesztésekről is.

A Hungast Csoport Szupermenza programjának keretében Szombathelyen újabb felújított tálalókonyhát vehettek birtokba a diákok és a pedagógusok szeptembertől a Gothard Jenő Általános Iskolában. Az ünnepélyes átadáson köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az eseményen jelen volt Illés Károly és Koczka Tibor alpolgármester és több önkormányzati képviselő is.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és Sátory Károly a körzet önkormányzati képviselője részt vett a helyszíni bejáráson az Aréna utcai óvodánál. Az Aréna Óvoda a TOP-6.2.1-15-SH1-2016-00002 számú „Óvoda fejlesztések Szombathelyen” című európai uniós finanszírozású projekt részeként újul meg.

Horváth Imre Pálnét köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

2019.09.16 11:00

A „Szombathely Megyei Jogú Város közúthálózati elemeinek gazdaságfejlesztési célú megújítása” című projekt keretében Szombathely 7 utcája újul meg a városban. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és Ágh Ernő a körzet önkormányzati képviselője helyszíni bejáráson vett részt a megújuló Újvilág utcában.

Ismét összeállt Szombathely legnagyobb zenekara a Dal a miénk program keretében a Fő téren. Az eseményen jelen volt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is.

Programok

Zene/Koncert: NIKOLA TESLA - VÉGTELEN ENERGIA

Helyszín: AGORA Szombathelyi Kulturális Központ, Szombathely, Március 15. tér 5.
Időpont: 2022 Október 05. (Szerda) 19:00

Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak - Kocsmaária (Színház/Tánc)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2022 Szeptember 27. (Kedd) 19:00

Még több Színház/Tánc ...
Vasárnapi közös kilométerek (Sport)

Csónakázó tó, Szombathely, Kenderesi út
2022 Szeptember 25. (Vasárnap) 08:30

Még több Sport ...
KERÉKPÁRTÚRA SZOMBATHELYRŐL A KŐSZEGI-HEGYSÉGBE (Sport)

Szombathelyi Emlékmű domb alatti parkoló, Szombathely, Bartók Béla krt.
2022 Szeptember 25. (Vasárnap) 09:30

Még több Sport ...
Timo Parvela: Miú és Vau / matiné előadás (Gyerekeknek)

Mesebolt Bábszínház - Kamaraterem, Szombathely, Ady Endre tér 5.
2022 Szeptember 25. (Vasárnap) 10:00

Még több Gyerekeknek ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...