Dr. Nemény András

Szépkorúakat köszöntött a polgármester

Múlt pénteken három szépkorút is felköszöntött születésnapjuk alkalmából otthonukban dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere. A 90 éves Domsa Györgyné, Berti néni 7 hónaposan, koraszülöttként 1930. 07. 24-én született. Édesanyja háztartásbeli volt, édesapja üveges, képkeretező kisiparosként dolgozott. 7 gyermekes családban második gyermekként született, testvérei közül már csak a 77 éves öccse él, aki még mindig aktív dolgozó. A családban senki sem élt meg ilyen magas kort, édesanyja 87 évesen hunyt el. Tanulmányait Szombathelyen végezte, a közgazdasági technikumban érettségizett. Az ÉPSZÖV dolgozója volt nyugdíjazásáig. 1951-től alapító tagja volt az építkezésekkel foglalkozó szövetkezetnek. Számlázó majd pénzügyi csoportvezető volt. 1986-ban ment nyugdíjba. Nyugdíjazása után még néhány évet dolgozott a munkahelyén, 4 órás munkakörben.  
1971-ben ment férjhez, férje műszaki ellenőr volt a VASBER beruházási vállalatnál, aki 1996-ban hunyt el. 1951 óta laknak a családi házban. Berti néni elmesélte, hogy szívesen süt-főz otthonában és kisebb háztartási munkákat is elvégez.

Csonka János még áprilisban töltötte be a 90. életévét, de a koronavírus-járvány miatt a személyes köszöntés elmaradt, így ezt most lehetett csak pótolni. János bácsi az általános Iskoláit Szentléránton végezte, majd cipésznek tanult. Hosszú időre bevonult katonának. Katonai szolgálatát Lillafüreden és környékén töltötte. Leszerelése után hazajött Szombathelyre és a Cipőgyárba kezdett cipészként dolgozni. Miután a cipő készítésének minden fázisát megtanulta beugróként is dolgozott, helyettesítve távol lévő munkatársait.  Munkahelyén megbecsülték, több alkalommal kapott kiváló dolgozó kitüntetést.
Feleségével a gyárban ismerkedett meg, aki betanított munkásként dolgozott. 1955- ben összeházasodtak. Mindketten a Cipőgyárból mentek nyugdíjba megbecsült dolgozóként. Hosszú éveken át önkéntes tűzoltóként is dolgozott a cipőgyári munkája mellett. Fia műszaki eladóként dolgozik, lánya nyugdíjas. János bácsi örömmel mesélte, hogy szeret tévét nézni, újságot olvasni és szívesen főzöget. Nagyokat sétál, családjával, unokáival nagyon sokat van együtt, látogatják és ő is felkeresi őket.

Horváth János 1930-ban született Oroszváron. Elemi- és középiskoláit Győrben végezte. 1950-ben érettségizett a Győri Tanítóképző Líceum tagozatán. Már fiatal korában szeretett rajzolni, ezért a győri Vagon- és Gépgyár szabadiskolájában Tóvári Tóth István vezetésével készült fel a budapesti Képzőművészeti Főiskola felvételi vizsgájára. Tanulmányait 1950-1954-ig folytatta. Főiskolai mesterei Hincz Gyula, Barcsay Jenő, Végvári Lajos és Rabinovszky Máriusz voltak. Tanári munkásságát 1954 őszén a sárvári tanítóképzőben kezdte, majd az intézet áthelyezése után Kőszegen, 1958-tól pedig Szombathelyen a Felsőfokú Tanítóképzőben folytatta. Az 1960-as évek második felétől a Pécsi Tanárképző Főiskola rajz tanszékének szombathelyi konzultációs központját vezette. 1960 óta tagja a Magyar Képzőművészeti Alapnak, 1969-től a Magyar Képzőművészeti Szövetségnek. Képzőművészként számtalan egyéni kiállítása volt az országban.


Galéria (3 db)

További hírek (10 db)

Programok

Gyerekeknek: Élménynapok az Agorában - Új Élmény Vár!

Helyszín: AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
Időpont: 2020 Augusztus 03. (Hétfő) 07:00

Koncert Simon Krečič karmesterrel (Zene/Koncert)

Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
2020 Augusztus 14. (Péntek) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
Madaras Gergely koncertje (Zene/Koncert)

Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
2020 Augusztus 27. (Csütörtök) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
NYÁRI ÚSZÓTÁBOR (Gyerekeknek)

Fedett Uszoda és Termálfürdő, Szombathely, Bartók Béla körút 41.
2020 Augusztus 03. (Hétfő) 09:00

Még több Gyerekeknek ...
Vad erdők, vad bércek: A fantom nyomában - Kibővített moziváltozat (6) (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2020 Augusztus 03. (Hétfő) 14:30

Még több Mozi ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...