Dr. Nemény András

Sajtótájékoztató az Érezd Szombathelyt! 2021-es programjairól

Júliustól egészen októberig lesznek kulturális események a városban.

Július 4. és október 3. között folytatja a tavaly elkezdett Érezd Szombathely! programsorozatot a város, ami a kulturális, turisztikai és művészeti szervezetek összefogásával kínál biztonságosan látogatható élményeket, megdolgoztatva érzékszerveinket: filmvetítéseket a szemnek, koncertélményeket a fülnek, gasztroprogramokat az ízlelőbimbóknak és képzőművészeti, kézműves eseményeket a manuális dolgok kedvelőinek. A kicsikre is gondolva játszóház és bábszínházi előadás is várja a gyermekeket.

A Savaria Karneválhoz hasonlóan többségében ingyenes programsorozatról tartott sajtótájékoztatót a Csónakázótó szigetén Szombathely MJV képviseletében dr. Nemény András polgármester és Horváth Soma kultúráért is felelős alpolgármester, az Agora Szombathelyi Kulturális Központ részéről Kiss Andrea igazgatóhelyettes, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője, Grünwald Stefánia, a Weöres Sándor Színház igazgatója, Szabó Tibor, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója, Kiss Barna és Kovács Géza, a Mesebolt Bábszínház igazgatója. A sajtótájékoztatón közreműködött Bujtás Ervin zenész-dalszerző.

Elhangzott: a július elején induló és egészen október elejéig tartó 15 hetes rendezvénysorozat a helyi kulturális, turisztikai és művészeti szervezetek példaértékű összefogásával valósul meg.  Az önkormányzat saját intézményei és gazdasági társaságai mellett a Szombathelyi Egyházmegye, az Ungaresca Táncegyüttes, két, 25 éves jubileumát ünneplő, a város arculatát aktívan alakító civil szervezet (Isis Big Band, Szombathelyi Kötélugró Klub), sőt, magánvállalkozások is bekapcsolódtak a szervezésbe és a megvalósításba.

A közel 70 program, aminek a város 15 helyszíne ad otthont, garantáltan megdolgoztatja a látogatók érzékszerveit. Fülbemászó koncertek, szórakoztató mozifilm-vetítések, tudástárunkat bővítő tárlatvezetések, pezsdítő táncos rendezvények, kreativitásunkat beindító művészeti programok kavalkádja színesíti városunk életét a következő hónapokban.

A szervezők jó ideje azon dolgoznak, hogy a kulturális és közösségi eseményekre kiéhezett szombathelyiek ne érezzék meg a koronavírus járvány okozta gazdasági nehézségeket. Ennek érdekében minden szervezet tudása legjavát adta a fesztiválhoz, - ki a humán, ki a technikai erőforrást biztosítva tesz a rendezvénysorozat sikeréért. Ennek köszönhetően minden hétvégén változatos és színvonalas kínálatból válogathatnak majd a kikapcsolódni vágyók.
Már tavaly, a program elindításakor is kiemelt szempont volt a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került helyi vállalkozások megsegítése.  Ez idén sincs másként.  A fellépő művészek közel 80%-a szombathelyi, vagy Vas megyei kapcsolódással bír. A programokon közreműködő vállalkozások szinte valamennyien helybéliek, a Kereskedelmi és Iparkamarával történő együttműködés eredményeként pedig a vendéglátás területén is a szombathelyi térségben tevékenykedők élveznek prioritást.

A pandémia miatt sokáig bizonytalan feltételek között zajlott a rendezvényszervezés, emiatt ragaszkodtunk városunk azon helyszíneihez, ahol biztosítani tudjuk a járványügyi szabályok előírásoknak megfelelő betartását, a városlakók egészségének megőrzését.

A programsorozatot az Agora Szombathelyi Kulturális Központ, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft., a Savaria Szimfonikus Zenekar, a Mesebolt Bábszínház, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum, a Weöres Sándor Színház közös gondolkodása, valamint Szombathely MJV Önkormányzata támogatása teszi lehetővé.

Az Érezd Szombathelyt! 2021-es programjai a csatolmányban elérhetőek.

Fotó: Bonyhádi Zoltán


Galéria (15 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2022.01.12
Módosítva: 2022.01.12

Megemlékezés a doni áttörés 79. évfordulóján

Koszorúzás a Martineum Felnőttképző Akadémia udvarán lévő pápai keresztnél.

Feltöltve: 2022.01.12
Módosítva: 2022.01.12

Évindító sajtótájékoztatót tartott Szombathely városvezetése

Bejelentették: aláírásgyűjtést indítanak, hogy Szombathely is kapjon kormányzati kompenzációt.

Feltöltve: 2021.12.21
Módosítva: 2021.12.21

Közmeghallgatást tartottak a polgármesteri hivatalban

Közmeghallgatást tartott december 21-én Szombathely MJV Önkormányzata a városháza nagytermében.

Feltöltve: 2021.12.20
Módosítva: 2021.12.20

A sportolókat díjazták a városházán

A 2021-es sportkarácsony szűk körben zajlott a járványhelyzet miatt.

Feltöltve: 2021.12.16
Módosítva: 2021.12.16

A 2021-es év utolsó közgyűlése

Decemberben ült össze utoljára az évben Szombathely képviselő-testülete.

Feltöltve: 2021.12.03
Módosítva: 2021.12.07

Újra kinyitott a Gyermekek Háza

CLLD-program keretein belül 15 millió forintot nyert a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat.

Feltöltve: 2021.12.03
Módosítva: 2021.12.03

Elismerték a hajlélktalanellátásban dolgozók munkáját

A város a nehéz gazdasági helyzet ellenére is fontosnak tartja, hogy az olyan nehéz, de kiemelten fontos területen dolgozók munkáját is elismerje, akik a nehéz sorsú embertársainkon segítenek nap mint nap.

Programok

Zene/Koncert: Szimfónia-Ősz Bérlet 5. előadás - Respighi, Mozart, Muszorgszkij-Ravel

Helyszín: Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
Időpont: 2022 Január 21. (Péntek) 19:00

#roziutazik – TÉRIDŐ UGRÁSOK AZ AZORI-SZIGETEKTŐL ODESSZÁIG (Előadás/Kiállítás)

AGORA - Savaria Filmszínház aula, Szombathely, Mártírok tere 1.
2022 Január 17. (Hétfő) 10:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Énekelj! 2 2D (mb) (6) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2022 Január 17. (Hétfő) 16:15

Még több Mozi ...
Nagykarácsony (12) (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2022 Január 17. (Hétfő) 16:15

Még több Mozi ...
Clifford, a nagy piros kutya (6) (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2022 Január 17. (Hétfő) 16:20

Még több Mozi ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...