Dr. Nemény András

Megérkeztek a Blaguss új buszai Szombathelyre

Sajtótájékoztatón mutatták be a járműveket.

Az Emlékmű alatti parkolóban sajtótájékoztató keretein belül mutatta be a Blaguss Agora Hungary Kft. a 2022-től Szombathelyen működő új autóbuszait. Az eseményen részt vett Szombathely városvezetése részéről dr. Nemény András polgármester és Horváth Soma, városüzemeltetésért is felelős alpolgármester, a Blaguss Agora Hungary Kft. részéről Szlávik Gábor ügyvezető igazgató, valamint Tóth Gergely, a Blaguss térségi vezetője.

Mint ismeretes, a szombathelyi tömegközlekedésre kiírt közbeszerzési pályázatot a Blaguss Agora Hungary Kft. nyerte el 10 évre, így a cég 2022. január 1-től fogja működtetni a helyijáratos szolgáltatást, amit összesen 33 darab Mercedes busz beállításával végzik majd. 3 Mercedes-Benz CitySprinter, 5 Mercedes-Benz Citaro G csuklós és 25 Mercedes-Benz Citaro szóló autóbusz áll a város szolgálatába, amiknek 100%-a vadonatúj. A buszok megfelelnek az Euro 6 környezetvédelmi előírásoknak, alacsonypadlósak, klimatizáltak.

A buszokat bemutató sajtótájékoztatón többek között elhangzott, hogy elkészült az új, 2022-es menetrendi kiadvány is, mely legközelebb január elejétől lesz megvásárolható a Tourinform Irodában (Szombathely, Király u. 1.), valamint a Lara Home Shopban (Szombathely, Domus Áruház). A füzet tartalmazza Szombathely helyi autóbuszvonalainak menetrendjét, valamint egy nagyméretű vonalhálózati térképet. A december havi bérleteket január 5-ig fogadja el a Blaguss a járatain.

Jegy- és bérletvásárlás lehetséges:

- a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásban,
- az OTP Simple, Telenor Wallet és Voxpay mobilalkalmazásban,
- az Éhen Gyula téren*, az Órásháznál, valamint a Városháza megállóhelyen jegykiadó automatáikból bankkártyával,
- személyesen az Éhen Gyula téri pénztárban, a GySEV utascentrumban, valamint a Tourinform irodában január 1-től,
- januártól az autóbuszokon bankkártyával (csak vonaljegy, kedvezményes vonaljegy és napijegy).

Felszállás csak az első ajtónál lehetséges, ahol autóbuszvezetőink ellenőrzik a jegyek, bérletek érvényességét. A bérleteket és az ingyenes utazásra jogosító igazolványokat (pl. 65 éven felettiek) fel kell mutatni felszálláskor, a menetjegyeket át kell adni autóbuszvezetőnek kezelésre.

A bérletek vásárlásakor meg kell adni annak az igazolványnak a számát, mellyel az utas a bérletet használni fogja. Bármilyen fényképes személyazonosításra alkalmas igazolvány használható, illetve elfogadják a korábbi szolgáltató bérletigazolványait, ugyanakkor új bérletigazolványt már nem értékesítenek. A diákigazolványok számát diákbérlet vásárlásakor meg kell adni.

Bizományosi értékesítőhelyek:

- Lara Home Shop a Domus Áruházban
- Hangulat vegyeskereskedés (Rumi út 272.)
- Tourinform Iroda (Király utca 1.)
- GySEV utascentrum (vasútállomás)
- Blaguss Agora Éhen Gyula tér

További bizományosi értékesítőhelyekkel (pl. Szentkirályi Posta, Szent Gellért Vegyeskereskedés, Lottózó) a tárgyalás folyamatban van.

A „Közlekedési Mobiljegy” alkalmazással egyszerűen, kényelmesen lehet megváltani a szombathelyi helyi autóbuszokra érvényes jegyeket, bérleteket. Az alkalmazás okostelefonra való letöltése után egy gyors ügyfélregisztrációt kell csak elvégezni, majd kényelmesen lehet használni a bankkártyát, vagy feltölteni a belső egyenleget a vásárláshoz.

A mobilfizetéses vásárlás egyszerű, gyors és biztonságos, a mobiltelefonnal vásárolt jegy és bérlet ára megegyezik az egyéb, hagyományos módon vásárolt díjtermék mindenkori árával.

A napijegyek, illetve a bérletek a papíralapú változatokhoz hasonlóan használhatók: az elsőajtós felszálláskor az applikáció megnyitását követően kell megnyomni a mobiljegyen, vagy bérleten található gombot, majd beolvasni az autóbuszon elhelyezett kódot. A sikeres beolvasás után az alkalmazásban megjelenő animált szimbólumot kell bemutatnia az autóbuszvezetőnek, vagy utazás során az ellenőrnek.

Az alkalmazással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók:

- Az alkalmazás ingyenesen letölthető Android operációs rendszerű mobiltelefonokra
- Támogatott operációs rendszerek: Android 5.0 (vagy ennél újabb verzió)
- Egyszerű, mobilra optimalizált ügyfélregisztráció után használható

A mobiltelefon feltöltöttségéről és a mobiladatkapcsolat biztosításáról az felhasználónak szükséges gondoskodnia. Amennyiben nem jelentkeznek ki az alkalmazásból, az érvényesített jegyek, bérletek még offline állapotban is elérhetőek jegyellenőri leolvasásra.

Fontos információ: az autóbuszvezetőknél 2022-től készpénzért nem lehet jegyet vásárolni! Az autóbuszokat ugyanakkor felszerelik jegykiadó automatákkal, így kényelmesen, gyorsan, bankkártyával megvásárolható a fedélzeten a menetjegy vagy napijegy.

Az útvonaltervező segítségével gyorsan információhoz lehet jutni a járatok közlekedéséről: a https://szombathely.utas.hu/. Nemcsak a menetrend, a tényleges indulási időpontok is láthatóak lesznek a felületen, és természetesen a Google-térképen is. Érdemes kipróbálni a megállóhelyi menetrendeket is: adott megállóhelyre kattintva, a vonalszámokat kiválasztva megtekinthetőek a tervezett indulási időpontok.

A Blaguss Agora Hungary Kft. az utasok észrevételeit, javaslatait köszönettel veszi elérhetőségeiken:
www.blaguss-szombathely.hu
info@blaguss-szombathely.hu

+36204701084

A járatok közlekedésével kapcsolatos naprakész információkat a honlapon, valamint a Blaguss Facebook-oldalán teszik közzé.

Fotó: Bonyhádi Zoltán


Galéria (31 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2022.06.29
Módosítva: 2022.06.29

Semmelweis-napi díjátadó

A magyar egészségügy napja alkalmából kitüntetéseket adott át Szombathely MJV Önkormányzata.

Feltöltve: 2022.06.27
Módosítva: 2022.06.27

Júniusi közgyűlés

A képviselő-testület 16 napirendi pontot tárgyalt, ebből kettőt zárt ülésen.

Feltöltve: 2022.06.22
Módosítva: 2022.06.23

Nyitott Városháza programok 2022-ben is!

Sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők az idei programokról.

Feltöltve: 2022.06.20
Módosítva: 2022.06.20

Az országos tanulmányi versenyek díjazottjait köszöntötték

Elismeréseket vehettek át a diákok és felkészítő tanáraik a városházán.

Programok

Mozi: CSILLAG SZÜLETIK

Helyszín: Emlékmű , Szombathely, Emlékmű út 1.
Időpont: 2022 Július 02. (Szombat) 21:30

Egy zseni látomásai - Hieronymus Bosch különös világa (12) | FELIRATOS (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2022 Július 02. (Szombat) 14:00

Még több Mozi ...
22. Lamantin Jazz Fesztivál (Zene/Koncert)

Weöres Sándor Színház - Márkus Emília terem, Szombathely, Akacs M. u. 7.
2022 Július 02. (Szombat) 14:00

Még több Zene/Koncert ...
SZOMBATHELYI STRANDSPORTNAP (Sport)

Tófürdő, Szombathely, Kenderesi utca
2022 Július 02. (Szombat) 14:00

Még több Sport ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...