Dr. László Győző

Takács József Tenisz Emlékverseny

Első alkalommal rendezett a város a sportvezető emlékére versenyt.

Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében.

Takács József 1958-ban született Szombathelyen, itt kezdett el sportolni és tanulmányait is végezte. Takács József nemcsak iskolai, hanem városi, illetve megyei szinten is elismert szaktekintély. Általános Iskolai testnevelő tanára Unger József volt, akit tanítómestereként emlegetett.

Érettségi után a Budapesti Testnevelési Főiskolán szerezte meg diplomáját, a TF színeiben sportolóként utánpótlás válogatott magasugró volt - 212 centiméteres eredményére mindig is büszke volt. Aktív versenyzői pályafutása után, edzőként Veszprémben korosztályos bajnok és válogatott versenyzők tanítómestere volt.

1987-ben tért vissza szülővárosába, tanított a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán. Céltudatos személyisége volt, a sport iránti elkötelezettség, annak szeretete jellemezte, szenvedélye az atlétika mellett a TENISZ volt.
1995-ben Wagner András polgármester felkérésére városi sportvezetőként folytatta munkáját, a Polgármesteri Hivatal sport csoportját vezette.

Ebben az időszakban alakult át a városi sportirányítás rendszere. Vezetésével alakult meg a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség, majd 1999-ben aktívan közreműködött a Szombathelyi Sportigazgatóság és a Szombathelyi Sportiskola létrejöttében. Nevéhez köthető és ide sorolandó még az év végi ünnepi rendezvény a Városi Sportkarácsony is, amelynek egyik ötletgazdája és megálmodója volt. Hosszú évekig tagja volt a Nemzetközi Diákjátékok nemzetközi szervezőbizottságának és képviselte Szombathelyt Európa számos rendezvényén. A 2000-es évek elején visszatért eredeti hivatásához, testnevelőként segítette a felnövekvő generációkat.

Életének 58. évében hunyt el. A szombathelyi sportéletért, a nagy hagyományú rendezvények sikeréért önzetlen munkájáért a szombathelyi sporttársadalom örökké hálás lesz.

Fotó: Bonyhádi Zoltán


Galéria (18 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2022.06.27
Módosítva: 2022.06.27

Júniusi közgyűlés

A képviselő-testület 16 napirendi pontot tárgyalt, ebből kettőt zárt ülésen.

Feltöltve: 2022.06.03
Módosítva: 2022.06.03

Második alkalommal szervezett Szombathely városi nagytakarítást

Az önkormányzati cégek, intézmények, civil szervezetek és képviselők is csatlakoztak az akcióhoz.

Feltöltve: 2022.05.29
Módosítva: 2022.05.29

Megmlékezés a magyar hősök emlékünnepén

A magyar hősök emlékünnepét május utolsó vasárnapján tartják azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezve, akik életüket áldozták Magyarországért.

Programok

Röplabda tábor (Tábor)

Fedett Uszoda és Termálfürdő Strandröplabda pályái, Szombathely, Bartók Béla körút 41.
2022 Június 27. (Hétfő) 08:00

Még több Tábor ...
Minyonok: Gru színre lép (12) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2022 Június 29. (Szerda) 10:00

Még több Mozi ...
Jurassic World: Világuralom 3D (mb) (12) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2022 Június 29. (Szerda) 10:20

Még több Mozi ...
Lightyear (12) 3D (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2022 Június 29. (Szerda) 11:00

Még több Mozi ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...