Dr. László Győző

NewPilgrimAge projektzáró

A NewPilgrimAge projekt rendezvényeinek célja a minél többek bevonására épülő közösségfejlesztés és a közös szellemi örökség felidézése és megújítása volt. A résztvevő közösségek a Szent Márton-i örökségen keresztül mutatták be workshopok, képzések során, illetve szakmai anyagokban a közösségi lét jelentőségét és teremtő erejét, a közösségek bevonásának jó gyakorlatait, a közösségfejlesztés folyamatait és valódi változáshoz nélkülözhetetlen lépéseket, feltételeket. A hároméves projektben tematikus félévek épültek egymásra, amelyek a közösségfejlesztés szakaszait is magába foglalták, a vízióalkotástól a legjobb ötletek konkrét megvalósításig.

A kitartó munkát követően az eredmények sem maradtak el. A fiatalabb generáció bevonásának érdekében a résztvevők infokommunikációs eszközöket - például mobilalkalmazásokat - fejlesztettek, a fiatalok minél szélesebb körű részvételét a szervezők egy verseny kihirdetésével ösztönözték. A projekt során felhalmozott és a partnerek között cserélt tapasztalatokról változatos anyagok számoltak be, az animációs filmektől a zine magazinokon át a virtuális bejárást lehetővé tevő oldalakig. A résztvevő szervezetek félévente találkoztak, 2019 tavaszán pedig egy nemzetközi rendezvény keretei között hatalmas tudáscserére, és a közösség játékos bevonására is sor került. A projekt során készült anyagok mindegyike elérhető a NewPilgrimAge hivatalos oldalán, ezekből mindenki meggyőződhet arról, hogy Európa szellemi és kulturális öröksége a különböző településeken, és annak közösségeiben él tovább.

A 3 éves projekt közös, nemzetközi záróeseménye a járvány miatt az online térben valósult meg május 28-án 14 órakor. Másnap, 29-én, pénteken 14 órakor pedig Szombathely tartott online búcsúrendezvényt. A résztvevők meghallgatták a pályázat eredményeit bemutató rövid beszámolókat, és az esemény végén egy online játék keretében Szent Mártonnal is találkozhattak.

A NewPilgrimAge projektben készült Via Sancti Martini szombathelyi és környéki szakaszáról készült kisfilm IDE KATTINTVA látható.

A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósult meg.


Galéria (15 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2021.02.25
Módosítva: 2021.02.25

Újabb online egyeztetés a 2021-es költségvetés tervezetéről

Dr. Nemény András a képviselő-testület tagjaival vitatta meg a tervezetet.

Feltöltve: 2021.01.28
Módosítva: 2021.01.28

Köszönjük, Jordán Tamás!

Emléklappal köszönte meg a városvezetés a színigazgató munkáját.

Programok

Előadás/Kiállítás: Egyéni tanácsadás gyógytornász vezetésével!

Helyszín: Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
Időpont: 2021 Február 01. (Hétfő) 16:00

Harmónia bérlet 6. előadása (Zene/Koncert)

Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
2021 Március 05. (Péntek) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
Kapaszkodó! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Március 10. (Szerda) 13:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Jóga kurzus (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Március 10. (Szerda) 17:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
MAGYAR DARTS LIGA (Sport)

Haladás Sportkomplexum , Szombathely, Rohonci út 3.
2020 Március 10. (Kedd) 18:30

Még több Sport ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...