Dr. László Győző

Megkezdődött az új bölcsőde építése Szombathelyen

A 48 férőhelyes intézmény a hozzá tartozó játszóudvarral és 14 férőhelyes szülői parkolóval épül meg 12 hónap alatt.

Az „Új bölcsőde építése Szombathelyen” c. projekt illeszkedik Szombathely MJV Önkormányzata Terület- és Településfejlesztési Program célrendszeréhez, meghatározott prioritásaihoz és intézkedéseihez. A programban tervezett intézkedésekkel javul Szombathely és ezáltal a megye lakosságának a minőségi nevelési gondozási szolgáltatásokhoz való hozzáférése. Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint fenntartó a meglévő bölcsődék fejlesztésén túlmenően – figyelembe véve a jelenlegi és várható férőhelyszám alakulását - új intézmény létesítését tűzte ki célul, gazdaságos és fenntartható működést elvárva. Jelen projekt keretében Szombathelyen a Horváth Boldizsár krt. és az Esterházy A. utca sarkán lévő üres telken kerül megépítésre egy új, 48 férőhelyes bölcsődei intézmény a hozzá tartozó játszóudvarral együtt, valamint a könnyebb megközelítés érdekében 14 férőhelyes szülői parkoló is létesül. A több mint 600 nm-es új épületben négy csoportszoba létesül, továbbá baba-mama szoba, fejlesztőszoba és sószoba is helyet kapnak. A játszóudvaron térköves sétányok és zöldfelületek kerülnek kialakításra közel 1000 nm-en a bölcsődei korosztály számára megfelelő játszóeszközök telepítésével, nevelési egységenként tematikus csoportra bontva.

A helyszínen sajtótájékoztatót tartott dr. László Győző, Szombathely MJV alpolgármestere, Sebestyén Bianka, a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény intézményvezetője és Kopcsándi József, az érintett körzet képviselője. Elhangzott, hogy a megvalósuló infrastrukturális beruházás célja, hogy szolgáltató, családbarát intézményként egy magasabb színvonalú ellátást biztosítson a városban élő, kisgyermeket nevelő családok számára. Az új bölcsőde tervezésénél fontos szempont a funkcionalitásnak megfelelő kialakítás, prevenciós és fejlesztő tevékenység végzéséhez szükséges helyiségek létesítése, a teljes épület akadálymentes megközelítésének biztosítása és energiatakarékos működtetése.

A bölcsődei nevelés célja, hogy a kisgyermekek elsajátítsák azokat a készségeket, képességeket, amelyek segítik őket abban, hogy hatékonyan és kiegyensúlyozottan viselkedjenek saját kulturális környezetükben és sikeresen alkalmazkodjanak annak változásaihoz. A bölcsődei ellátást nyújtó intézmény hozzájárul a családok életminőségének javításához, a szülők munkavállalási esélyeinek növeléséhez.

Fotó: Bonyhádi Zoltán


Galéria (14 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2022.06.29
Módosítva: 2022.06.29

Semmelweis-napi díjátadó

A magyar egészségügy napja alkalmából kitüntetéseket adott át Szombathely MJV Önkormányzata.

Feltöltve: 2022.06.27
Módosítva: 2022.06.27

Júniusi közgyűlés

A képviselő-testület 16 napirendi pontot tárgyalt, ebből kettőt zárt ülésen.

Feltöltve: 2022.06.03
Módosítva: 2022.06.03

Második alkalommal szervezett Szombathely városi nagytakarítást

Az önkormányzati cégek, intézmények, civil szervezetek és képviselők is csatlakoztak az akcióhoz.

Programok

Mozi: CSILLAG SZÜLETIK

Helyszín: Emlékmű , Szombathely, Emlékmű út 1.
Időpont: 2022 Július 22. (Péntek) 21:00

Viktória FC nyári labdarúgó tábora (Gyerekeknek)

Illés Sportakadémia, Szombathely, Szarka Zoltán utca 3.
2022 Július 04. (Hétfő) 09:00

Még több Gyerekeknek ...
Zanox – Kockázatok és mellékhatások (16) (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2022 Július 06. (Szerda) 14:00

Még több Mozi ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...