Dr. László Győző

Babamama csomagot kapott három szombathelyi kismama

Olyan egyedülálló édesanyák kapták a csomagot, akiket várandósságuk alatt vagy szülés után hagytak magukra.

Az országban egyedülálló babamama CSOMAG kelengyecsomagok szétosztása a Megyei Jogú Városok Szövetségének segítségével Szombathely Megyei Jogú Városában is! A babamama csomagok olyan egyedülálló Édesanyákhoz jutottak el, akiket várandósságuk vagy szülés után hagytak magukra.

Az ünnepélyes átadón dr. László Győző, Szombathely MJV alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd Huber Katalin, a babamamatudakozo.hu ügyvezetője számolt be a programról. Három szombathelyi rászoruló édesanya kapott babamama csomagot, melyet dr. László Győző alpolgármester, Szuhai Viktor tanácsnok és Huber Katalin adott át: Horváth Tündének, Balogh Dzsenifernek és Szakonyi Dzsenifernek. Tünde hatodik gyermeke 3 hetes, Nolennek hívják. A többi gyermeke 8, 7, 6, 5 és 3 évesek. Balogh Dzsenifer 30 hetes terhes, egyedül él albérletben, párja a közelmúltban hunyt el. Szakonyi Dzsenifer pedig a Családok Átmeneti Otthonában egyedül neveli másfél hónapos Alíz nevű kislányát, intézetben nőtt fel.

Az ország legnagyobb online családi közösségének, a több mint 14 éve működő és 250.000 családot számláló babamamatudakozo.hu-nak elmúlt évi adománygyűjtése az újszülött gyermekkel magára hagyott édesanyákért sikeresen zárult: több mint 2 millió Forint összeget sikerült támogatásként összegyűjteni. A beérkezett adományokból babamama csomagokat fognak eljuttatni a Megyei Jogú városokba a rászorulóknak.
A babamamatudakozo.hu küldetése a kezdetek óta, hogy minden újszülött gyermek megérdemli az élet biztonságos és támogatott kezdetét, és minden szülőnek joga van ahhoz, hogy gondoskodhasson a csecsemőjéről.

Ennek szellemében Önkormányzatokkal együttműködve évek óta országosan segítik a családokat a jelenleg 22 értékes termékből álló babamama kelengyecsomaggal. Elsőként a világon 85 évvel ezelőtt a finn kisbabák kaptak egy kartondobozt az államtól. Ez egyfajta kelengyecsomag és óriási segítség is volt akkoriban a háborúk ideje alatt. Mára már Finnországban a gyermekek közötti egyenlőség és az anyává válás jelképe lett. Ennek szeretne a babamamatudakozo.hu hagyományt teremteni Magyarországon!

Az Anyák az Anyákért Alapítvánnyal közösen szervezték meg az adománygyűjtést, azzal a céllal, hogy ezeket a babamama CSOMAGOKAT juttathassák el olyan Édesanyáknak, akiket várandósan hagytak magukra.

Magyarországon jelenleg minden 10. újszülött gyermek megy úgy haza a kórházból, hogy szülés után otthon nem várja apuka. Szeretnék ezeket az Édesanyákat bátorítani, hogy egy gyermeket egyedül vállalni nem szégyen, és igenis legyenek büszkék magukra, hogy megpróbálnak helytállni ebben a csodálatos, ámde embert próbáló időszakban.

A várandósan egyedül maradt Édesanyák nem mernek segítséget kérni és bátrabban mernek megnyílni egymás között, valamint olyan civil kezdeményezéseknél, mint amilyen többek között a babamama csomagok eljuttatása részükre. Adománygyűjtésük alatt, és azóta is folyamatosan már több mint ezer újszülött gyermekével magára hagyott várandós Édesanya jelentkezett a babamamatudakozo.hu-nál, hogy szeretné megkapni ezeket a kelengyecsomagokat, így folytatják hosszabb távon is a küldetésüket, és keresik meg folyamatosan az Önkormányzatokat.

Fotó: Bonyhádi Zoltán


Galéria (20 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2021.06.04
Módosítva: 2021.06.07

Bölcsődék Napja szakmai konferencia és ünnepség a városházán

Kitüntetéseket is átadtak szombathelyi bölcsődei ellátás területén dolgozóknak.

Feltöltve: 2021.05.31
Módosítva: 2021.05.31

Emlékezés Wagner Andrásra

Koszorút helyeztek el az egykori polgármester sírjánál.

Feltöltve: 2021.05.21
Módosítva: 2021.05.21

Vadászati kiállítás nyílt a Savaria Múzeumban

Május 21-én nyílt a Vadászat - Közel a természethez című tárlat.

Programok

Zene/Koncert: Orosz & lengyel romantika

Helyszín: Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
Időpont: 2021 Június 18. (Péntek) 19:00

Térítésmentes online női Jóga kurzus! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Június 16. (Szerda) 18:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Godzilla Kong ellen 2D (12) (mb) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2021 Június 15. (Kedd) 13:10

Még több Mozi ...
Tom és Jerry (6) (mb) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2021 Június 15. (Kedd) 13:40

Még több Mozi ...
A világ dicsősége (16) (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2021 Június 15. (Kedd) 14:20

Még több Mozi ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...