Dr. Horváth Attila

Projektzáró: Szombathely kerékpárosbarát fejlesztése

11 új kerékpáros útvonal jött létre a városban, közel 10 kilométer hosszan.

A TOP-6.4.1-15-SH1-2016-00001 számú „Szombathely Megyei Jogú Város kerékpárosbarát fejlesztése” című európai uniós finanszírozású projektet sajtónyilvános eseményen mutatták be 2022. szeptember 20-án a Városházán. Dr. Horváth Attila, Szombathely MJV alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd Kalmár Ervin, a Városüzemeltetési Osztály osztályvezetője mutatta be a fejlesztés műszaki tartalmát.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.4.1-15 számú, a „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés” tárgyú felhívásra támogatási kérelmet nyújtott be, amely a Támogató döntése alapján vissza nem térítendő támogatásban részesült.
A megkötött támogatási szerződés értelmében 11 új kerékpáros útvonal jött létre Szombathely közigazgatási területén, közel 10 kilométerrel növelve a város kerékpáros útvonalainak hosszát. A projekt keretében megújult a város két nagy forgalmú közlekedési csomópontja, a közlekedés biztonságának növelése érdekében.

A régi Bucsui úti kerékpárút és a Szombathely – Sé településeket összekötő kerékpárút építési munkálatai befejeződtek és a létesítmények a forgalom számára átadásra kerültek.  A Nárai Külső úton a járda és a kerékpárút, valamint a Jáki úton a kerékpárút aszfaltozása is teljes hosszában elkészült. Eredményesen zárult a kivitelezés a Jókai utcai kerékpárúton, a Metro körforgalom és a Söptei úti körforgalom közti szakaszon, a Szent Márton utcai, a Szent Imre herceg utcai, a Sugár úti és a Rohonci úti szakaszok esetében is.  A Vépi úton a Sági út és a Vásártér utca között kétirányú kerékpárút és járda épült. A Nárai utca - Brenner körút kereszteződésében létrejött az új körforgalmi csomópont, valamint a Bartók Béla körút és a Rohonci út csomópontjának átalakítása is megtörtént.

A projekt részeként kerékpáros szemléletformálási programok valósultak meg a 2022. évben tavasztól őszig a közlekedésbiztonság javítása és a közlekedési kultúra színvonalának emelése érdekében.

A megvalósított projektben olyan közlekedésfejlesztési intézkedések teljesültek, amelyek javítják a fenntartható közlekedés feltételeit, hozzájárulnak a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az éghajlatváltozás mérsékléséhez és az élhető városi környezet kialakulásához.


Galéria (4 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2022.09.29
Módosítva: 2022.09.29

Szeptember havi közgyűlés

Szombathely képviselő-testülete 17 napirendi pontot tárgyalt.

Feltöltve: 2022.08.26
Módosítva: 2022.08.26

Római légiók seregszemléje

A történelmi témaparkban zajló hadijátékokat is megnyitotta dr. Nemény András polgármester.

Programok

Zene/Koncert: NIKOLA TESLA - VÉGTELEN ENERGIA

Helyszín: Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
Időpont: 2023 Február 17. (Péntek) 19:00

Egészségben a Jövő! - II. Szombathely2030 konferencia és startup ötletverseny (Előadás/Kiállítás)

AGORA Szombathelyi Kulturális Központ, Szombathely, Március 15. tér 5.
2022 Október 11. (Kedd) 09:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
King - Egy kis oroszlán nagy kalandja (12) (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2022 Október 02. (Vasárnap) 14:00

Még több Mozi ...
Családi legendák (6) (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2022 Október 02. (Vasárnap) 14:45

Még több Mozi ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...