Dr. Horváth Attila

A sport területén kiemelkedő tevékenységet folytató személyeket díjazta a város

Szűk körben zajlott az elismerések átadása.

Idén a járványhelyzet és az általános rendezvénytilalom miatt nem tudtuk 24. alkalommal megrendezni Szombathely MJV Önkormányzatának Sportkarácsony jutalmazási ünnepségét, így az Önkormányzat által alapított díjakat szűk körben vehetták át a kitüntetettek a városházán Az átadáson részt vett dr. Horváth Attila, Szombathely MJV sportért is felelős alpolgármestere és Tóth Kálmán, a Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport bizottság elnöke is.

2020-ban Pünkösthy Csaba-díjban részesült Dragovics Jenő

„Pünkösthy Csaba-díj” adományozható annak a személynek, aki a szombathelyi utánpótlás, illetve szabadidő sport területén több éven át tartó kiemelkedő tevékenységet végzett.

Dragovics Jenő a Gyöngyöshermán-Szentkirály SE jogelődjeinél, a Postás SE, majd későbbiekben a Szombathelyi Távközlési SE-nél kezdte meg munkáját 1988-ban. Közbenjárásnak köszönhetően került az egyesület tulajdonába a sportpálya. A Sportcentrum 2000-ben történő felújítása is nagyban neki köszönhető, helyi lakosokkal és vállalkozókkal összefogva saját maguk újították fel a labdarúgó pályát és bővítették az öltöző épületét. A mai napig aktív tagja az Egyesület vezetőségének, elismert és nagyra becsült tagja a közösségnek. Szeretett egyesülete hazai és vidéki mérkőzésein napjainkban is jelen van, 33 év tevékenysége, támogatása elvitathatatlan.

2020-ban Unger József-díjban részesült Kovács László

„Unger József-díj” adományozható annak a személynek, aki a szombathelyi iskolai testnevelés és diáksport területén több éven át tartó kiemelkedő szakmai tevékenységet végzett.

Kovács László 1987 óta a Zrínyi Ilona Általános Iskola testnevelője és matematika tanára, pedagógus pályája több, mint három évtizede alatt több ezer tanítványával szerette meg a mozgást, sportolók generációit nevelte fel. Az országosan is mintaértékű közoktatási típusú sportiskola program elindítója, szakmai vezetője, az utánpótlás-nevelés elismert szakembere, városi diáksport élet meghatározó egyénisége.
A Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán matematika-testnevelés szakot végzett 1983-ban, majd a későbbiekben is képezte magát Egyetemi kiegészítő szakot végzett testnevelésből, majd közoktatásvezetői szakvizsgát tett. Vallja, hogy a tudást folyamatosan meg kell újítani, ezért rendszeres résztvevője továbbképzéseknek, sportszakmai programoknak. Szívéhez legközelebb a labdarúgás áll, melyet a kiválasztástól az utánpótlás-nevelésen keresztül a versenyeztetésig a szívügyének tekinti. (25 éve szervezője és lebonyolítója a Járai Kupa kispályás labdarúgó emléktornának.) Felkészítő munkájának eredménye számos előkelő országos helyezés, csapatai rendszeres résztvevői a diákolimpiai versenyek, városi, megyei és sok alkalommal országos döntőinek.
Munkássága a diáksport területén is példaértékű, tanítványai a legszebb sikereket futsal és atlétika sportágakban érték el az eddigiekben. Rendszeres részt vesz diáksportesemények szervezésében, lebonyolításában. Többek között: Városi, Megyei sportnap, CSÓ-TÓ futás, Megyei tanár-diák versenyek, Városi Diákolimpia versenyek. A Városi Diáksport Bizottság tagja és az Általános Iskolai Labdarúgó szakág vezetője, valamint a Vas Megye és Szombathely Megyei Jogú Város Testnevelő Tanárainak Egyesülete elnökségi tagja. Aktív edzői pályafutása során többször díjazták, mint utánpótlás edzőt, valamint kimagasló testnevelő munkáját több alkalommal elismerték. 2007-ben a Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete emlékplakettjében részesült, 2009-ben iskolájával, a legjobb közoktatási típusú sportiskola díjat vehette át. Az elmúlt két évtizedben minden évben a város testkultúrájáért, sportjáért elismerésben részesült.

2020-ban A sport támogatásáért-díjban Szabó László részesült

„A Sport Támogatásáért-díj” adományozható annak a személynek, aki a város sportéletének fejlődése, egyes sportrendezvények, események megrendezése, a sport területén tevékenykedő személyek, sportolók munkájának segítése, lehetővé tétele érdekében kiemelkedő tevékenységével, áldozatvállalásával közmegbecsülésre tett szert.

Szabó László Mikosszéplakon született, de gyermekkorát Győrváron töltötte. A gépipari technikumi érettségi után a Zalaegerszegi Ruhagyárban helyezkedett el. A nagyüzem jó iskolának bizonyult, az ott eltöltött tíz év alatt sok szakmai tapasztalatot szerzett. Szombathelyre 1966-ban házasságkötését követően került. A Háziipari Szövetkezet helyettes műszaki vezetője lett. 1972-től elnökként irányította a céget. Ezt követően a Sabina Rt. elnök vezérigazgatójaként végezte feladatát.
Szabó László közéleti tevékenysége is jelentős. 1982-től az újjáalakult Haladás Baráti Kör titkára volt, majd 1988-tól a szervezet elnöke lett.1984-től a labdarúgó szakosztály elnökségének tagjaként is segítette a város sportját. Társadalmi megbízatásai mellett, a kultúra és a sport támogatását is mindig erkölcsi kötelességének érezte. Eddigi kitüntetései: 1988. A Munka Érdemrend arany fokozata, 2005. március 15. A Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje.

Fotó: Bonyhádi Zoltán


Galéria (6 db)

További hírek (10 db)

Feltöltve: 2021.02.25
Módosítva: 2021.02.25

Újabb online egyeztetés a 2021-es költségvetés tervezetéről

Dr. Nemény András a képviselő-testület tagjaival vitatta meg a tervezetet.

Feltöltve: 2021.02.18
Módosítva: 2021.02.18

Sajtótájékoztató a piac felújításának jelenlegi állapotáról

A tervezési és előkészítési munkálatok hibáit tárta fel dr. Horváth Attila alpolgármester.

Feltöltve: 2021.01.28
Módosítva: 2021.01.28

Köszönjük, Jordán Tamás!

Emléklappal köszönte meg a városvezetés a színigazgató munkáját.

Feltöltve: 2020.12.19
Módosítva: 2020.12.19

Fellobbant a negyedik gyertya lángja a 2020-as adventi koszorún

Dr. Horváth Attila alpolgármester szűk körben gyújtotta meg a gyertyát.

Programok

Előadás/Kiállítás: Térítésmentes online dinamikus jóga kurzus!

Helyszín: Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
Időpont: 2021 Április 21. (Szerda) 18:00

Térítésmentes online mobilizáló tréning! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Április 23. (Péntek) 11:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Térítésmentes online Alakformáló Talajtorna kurzus! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Április 20. (Kedd) 16:30

Még több Előadás/Kiállítás ...
Térítésmentes talajtorna foglalkozás! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Április 20. (Kedd) 18:30

Még több Előadás/Kiállítás ...
Karantén étrend-dietetikai workshop I. (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Április 21. (Szerda) 16:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...