Koronavírus info

Tájékoztatás - a koronavírus járvány terjedésének mérséklése érdekében szükséges intézkedésekről az ügyfélfogadás és az ügyintézés rendjére vonatkozóan

  • A koronavírus járvány terjedésének mérséklése,
  • a biztonságos munkavégzés feltételeinek megteremtése,
  • a közösségi érintkezések számának csökkentése,
  • jelen rendkívüli helyzetben a Polgármesteri Hivatalban intézett ügyek folyamatos, az SZMSZ által meghatározott változatlan ügyfélfogadási időben történő ellátásának fenntartása

érdekében az alábbi védőintézkedéseket rendeljük el a Polgármesteri Hivatalban történő ügyfélfogadás és ügyintézés rendjét illetően:

  1. A Polgármesteri Hivatal belső szervezeti egységeinek vezetői, minden olyan ügyben, ahol jogszabály nem írja elő kötelező jelleggel a személyes kapcsolattartást az ügyféllel, és az adott ügy intézéséhez nem feltétlenül szükséges az ügyfél hivatalban való megjelenése – szem előtt tartva a munkavállalók és az ügyfelek közös érdekeit -, olyan kapcsolattartási rendet kötelesek az ügyfelekkel együttműködésben kialakítani és alkalmazni, ami mellőzi a munkavállalók és az ügyfelek közvetlen találkozását, érintkezését.
  2. Az egyes konkrét ügytípusok vonatkozásában az alábbi eljárásrendet határozzuk meg:

a.) hagyatéki ügyintézés: kizárólag előre, telefonon történt időpontegyeztetést követően (telefonszám: 94/520-615), a földszinti ügyfélszolgálat 9. számú ablakánál történhet az ügyfelek személyes fogadása. Ezen ügytípusban a nyilatkozatok Polgármesteri Hivatalba történő eljuttatására postai úton, ügyfélkapun keresztül vagy a Polgármesteri Hivatal földszintjén e célra rendszeresített gyűjtőládán keresztül van lehetőség.

b.) anyakönyvi ügyintézés: minden anyakönyvi feladattal kapcsolatos személyes ügyintézésre kizárólag előzetes, telefonon történt időpontfoglalás alapján van lehetőség (telefonszám: 94/520-143 vagy 94/520-116).

c.) kereskedelmi ügyintézés (kereskedelmi és szálláshely-szolgáltatási tevékenység engedélyezése, telepengedélyezési eljárás, kereskedelmi és kulturális célú közterület-használati engedélyek kiadása, ingatlanközvetítői és ingatlanvagyon-értékelő és közvetítői nyilvántartásba vétel, vásárok, piacok, bevásárlóközpontok üzemeltetésének engedélyezése, rendezvénytartási engedélyezési eljárás):

Ezen ügytípusban a kérelem benyújtására, Polgármesteri Hivatalba történő eljuttatására postai úton, ügyfélkapun keresztül vagy a Polgármesteri Hivatal földszintjén e célra rendszeresített gyűjtőládán keresztül van lehetőség. Az ügyfelek tájékoztatása (elsődlegesen a 94/520-314-es és a 94/520-322 szám telefonszámon) telefonon vagy e-mailen történik.

d.) Házasságkötéshez kapcsolódó rendezvényszervezés: az esküvői szolgáltatás ügyfelekkel való egyeztetése kizárólag telefonon (94/520-118 vagy 94/520-234) vagy e-mailen történhet, azzal, hogy a szolgáltatások végleges tartalmát e-mailen szükséges véglegesíteni, és a szolgáltatás díjának megfizetése banki utalással történhet.

e.) Állatvédelmi ügyek: Ezen ügytípusban a kérelem benyújtására, Polgármesteri Hivatalba történő eljuttatására postai úton, ügyfélkapun keresztül vagy a Polgármesteri Hivatal földszintjén e célra rendszeresített gyűjtőládán keresztül van lehetőség. Az ügyfelek tájékoztatása telefonon (elsődlegesen a 94/520-247-es vagy a 94/520-349-es telefonszámon) vagy e-mailen történik.

f.) Társasházak törvényességi felügyelete: Ezen ügytípusban a kérelem benyújtására, Polgármesteri Hivatalba történő eljuttatására postai úton, ügyfélkapun keresztül vagy a Polgármesteri Hivatal földszintjén e célra rendszeresített gyűjtőládán keresztül van lehetőség. Az ügyfelek tájékoztatása telefonon (a 94/520-618-os telefonszámon) vagy e-mailen történik.

g.) Földhaszonbérleti és adásvételi szerződések kifüggesztése: Ezen ügytípusban a kérelem benyújtására, Polgármesteri Hivatalba történő eljuttatására postai úton vagy a Polgármesteri Hivatal földszintjén e célra rendszeresített gyűjtőládán keresztül van lehetőség. Az ügyfelek tájékoztatása telefonon (az 94/520-112-es telefonszámon) vagy e-mailen történik.

h.) A rekreációs célú földhasználati szerződések megkötése (kiskertek ügyei): Ezen ügytípusban a kérelem benyújtására, Polgármesteri Hivatalba történő eljuttatására postai úton vagy a Polgármesteri Hivatal földszintjén e célra rendszeresített gyűjtőládán keresztül van lehetőség. Az ügyfelek tájékoztatása telefonon (a 94/520-616-os telefonszámon) vagy e-mailen történik.

i.) Birtokvédelmi ügyek: Ezen ügytípusban a kérelem benyújtására, Polgármesteri Hivatalba történő eljuttatására postai úton, ügyfélkapun keresztül vagy a Polgármesteri Hivatal földszintjén e célra rendszeresített gyűjtőládán keresztül van lehetőség. Az ügyfelek tájékoztatása telefonon (a 94/520-616-os telefonszámon) vagy e-mailen történik.

j.) Közterület-felügyelet: Bejelentésre kizárólag telefonon (a 94/506-364-es telefonszámon), e-mailen (bejelentes@kfszombathely.hu), ügyfélkapun, vagy postai úton van lehetőség.

k.) Az Adókivetési Iroda és az Adóvégrehajtási Iroda kizárólag indokolt esetben, a földszinti ügyfélszolgálaton foga

m.) Civil szervezetekkel kapcsolatos ügyintézés: Kizárólag e-mailen, telefonon (94/520-620-as telefonszámon), vagy postai úton történhet a kapcsolattartás.

n.) Kommunális ügyintézés: Az alábbi ügytípusokban a kérelem benyújtására, Polgármesteri Hivatalba történő eljuttatására postai úton, ügyfélkapun keresztül vagy a Polgármesteri Hivatal földszintjén e célra rendszeresített gyűjtőládán keresztül van lehetőség. Az ügyfelek tájékoztatása telefonon (a 94/520-184 vagy a 94/520-140-es telefonszámon) vagy e-mailen történik:

Az alábbi ügytípusokban a kérelem benyújtására, Polgármesteri Hivatalba történő eljuttatására postai úton, e-mailen, ügyfélkapun keresztül vagy a Polgármesteri Hivatal földszintjén e célra rendszeresített gyűjtőládán keresztül van lehetőség. Az ügyfelek tájékoztatása telefonon (a 94/520-184 vagy a 94/520-140-es telefonszámon) vagy e-mailen történik:

 

o.) Főépítészi Iroda feladatai: Az Iroda feladatkörébe tartozó ügyekben a kérelem benyújtására, Polgármesteri Hivatalba történő eljuttatására postai úton, ügyfélkapun keresztül vagy a Polgármesteri Hivatal földszintjén e célra rendszeresített gyűjtőládán keresztül van lehetőség. Az ügyfelek tájékoztatása telefonon (a 94/520-304-es vagy a 94/520-189-es telefonszámon) vagy e-mailen történik.

p.) Belső Ellenőrzési Iroda feladatai: Az ellenőrzött szervezetekkel a kapcsolattartás telefonon (94/520-177, 94/520-236 vagy a 94/520-387), elektronikusan vagy ügyfélkapun keresztül történik. Az ellenőrzéshez szükséges dokumentumok átadására elsősorban elektronikusan, postai úton, ügyfélkapun keresztül vagy a Polgármesteri Hivatal földszintjére e célra rendszeresített gyűjtőládán keresztül van lehetőség. Indokolt esetben – nagyobb mennyiségű iratanyag esetén – kizárólag előre, telefonon egyeztetett időpontban kerülhet sor a dokumentumok átadására.

További tájékoztatás:

ügytípusok, benyújtandó dokumentumok, az ügyintézők elérhetőségei

a hivatali telefonkönyv.

 

Ez az utasítás 2020. november 9. napján lép hatályba, és visszavonásig hatályos.

 

Szombathely, 2020. november 2.

 

Dr. Nemény András                           Dr. Károlyi Ákos
      polgármester                                      jegyző

Programok

Zene/Koncert: NIKOLA TESLA - VÉGTELEN ENERGIA

Helyszín: AGORA Szombathelyi Kulturális Központ, Szombathely, Március 15. tér 5.
Időpont: 2022 Október 05. (Szerda) 19:00

Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak - Kocsmaária (Színház/Tánc)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2022 Szeptember 27. (Kedd) 19:00

Még több Színház/Tánc ...
ÜZEMEN KÍVÜL - Benkő Sándor fotóriporter kiállítása (Előadás/Kiállítás)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2022 Szeptember 26. (Hétfő) 09:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Exhibition on Screen: A félreismert Raffaello (12) (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2022 Szeptember 26. (Hétfő) 14:15

Még több Mozi ...
King - Egy kis oroszlán nagy kalandja (12) (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2022 Szeptember 26. (Hétfő) 15:00

Még több Mozi ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...