TOP fejlesztések

Víztorony és környezetének turisztikai célú fejlesztése

Projekt azonosítószám: TOP-6.1.4-16-SH1-2017-00003

A projekt célja és rövid összefoglalása:

A Víztorony 1926-ben készült vasbeton tartószerkezettel és vasbeton víztározó medencével. Használata 1978-ban megszűnt. A beruházás során az állagmegőrzésen túlmenően a Víztorony teljes felújítása megtörténik, egybekötve turisztikai célú hasznosításával.

A Víztorony földszintjén egy kávézó kerül kialakításra, amelyhez a külső térben egy terasz is csatlakozik. A Víztorony megközelítéséhez új lépcső épült, mellette az akadálymentességet biztosító kültéri emelővel. A kávézó földszinti részén kialakításra kerül a fogyasztótér és azt kiszolgáló vizesblokk. A gazdasági rész a hátsó oldalon található, öltözővel, vizesblokkal, itt italraktár és egy kis előkészítő konyha is helyet kapott. A vendégek részére fenntartott vizesblokk mellett áll az új lépcső, ami a földszinti galéria megközelítését biztosítja. A földszinti galérián egy interaktív különterem létesült, amely különböző rendezvények helyszínéül szolgál. A projektben tervezett bemutathatóságot szolgáló eszközök beszerzésével interaktív bemutatási módszerek kerülnek bevezetésre. Az I. emelet körben üvegfallal beépített, így ez belső fűtött kilátóként és kiállítótérként egyaránt használható. A Víztorony további szintjei is részleges felújításra kerültek. A meglévő csigalépcsőn lehet a különböző szinteket megközelíteni és kilátóként használni. Az épület földszintjének teljes akadálymentesítése is megvalósult.

A Kresz parkban található jelenlegi kölcsönző épülete funkcionálisan nem változott, maradt a gyermekek által használt játékok raktára. A teljes épület 3 cm EPS homlokzati hőszigetelést kapott, 30 cm magas 3cmvtg. XPS lábazattal és dörzsölt vakolattal, mely grafit színben készült, körben fa oszlopokból és gerendákból kialakított pergola fedéssel. A parkban új játszótéri eszközök kerültek elhelyezésre.

A projekt olyan fejlesztési igényekre kíván reagálni, melyek elsősorban helyi, illetve térségi jelentőségűek, nem részei országos vagy nemzetközi hálózatoknak, de a térségben, illetve helyben tartózkodási időt hosszabbító lehetőséget jelentenek, ezáltal – közvetett módon – jelentős helyi-térségi foglalkoztatás-bővítési potenciált hordoznak magukban. A fejlesztés eredményeképpen hosszabb időt tudnak eltölteni a turisták az adott területen, és igényeik kiszolgálására magánvállalkozások bevonásával olyan turisztikai szolgáltatások nyújthatók, amelyek munkahely-teremtéssel járulnak hozzá a térség fejlődéséhez.

A kivitelezési munkák, a projekt megvalósításához szükséges eszközök beszerzése, a kiállító- és bemutatóhely kialakítása befejeződött. Jelenleg a kávézó kialakítása van folyamatban.

Kedvezményezett: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Megítélt támogatás: 500 000 000,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

Megvalósítási időszak: 2017.10.01 - 2021.06.30.


Galéria (14 db)

Programok

Előadás/Kiállítás: RAKAT - Válogatás az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék hallgatóinak munkáiból

Helyszín: AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
Időpont: 2021 Május 10. (Hétfő) 16:00

Koncert Vajda Gergellyel (Zene/Koncert)

Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
2021 Május 12. (Szerda) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
Térítésmentes egészségtanácsadás az EFI-ben! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Május 11. (Kedd) 09:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
"Fitten anyaként" térítésmentes torna kurzus (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Május 11. (Kedd) 14:30

Még több Előadás/Kiállítás ...
Térítésmentes talajtorna foglalkozás! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Május 11. (Kedd) 18:30

Még több Előadás/Kiállítás ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...