TOP fejlesztések

Víztorony és környezetének turisztikai célú fejlesztése

Projekt azonosítószám: TOP-6.1.4-16-SH1-2017-00003

 

A projekt célja és rövid összefoglalása: A Víztorony 1926-ben készült vasbeton tartószerkezettel és vasbeton víztározó medencével. Használata 1978-ban megszűnt. A beruházás során az állagmegőrzésen túlmenően a Víztorony teljes felújítása megtörténik, egybekötve turisztikai célú hasznosításával.

A Víztorony földszintjén egy kávézó kerül kialakításra, amelyhez a külső térben egy terasz is csatlakozik. A Víztorony megközelítéséhez új lépcső épül, mellette az akadálymentességet biztosító kültéri emelővel. A kávézó földszinti részén kialakításra kerül a fogyasztótér és azt kiszolgáló vizesblokk. A gazdasági rész a hátsó oldalon található, öltözővel, vizesblokkal, itt italraktár és egy kis előkészítő konyha is helyet kapott. A vendégek részére fenntartott vizesblokk mellett áll az új lépcső, ami a földszinti galéria megközelítését biztosítja. A földszinti galérián egy interaktív különterem létesül, amely különböző rendezvények helyszínéül szolgál. A projektben tervezett bemutathatóságot szolgáló eszközök beszerzésével interaktív bemutatási módszerek kerülnek bevezetésre. Az I. emelet körben üvegfallal beépített, így ez belső fűtött kilátóként és kiállítótérként egyaránt használható. A Víztorony további szintjei is részleges felújításra kerülnek. A meglévő csigalépcsőn lehet a különböző szinteket megközelíteni és kilátóként használni. Az épület földszintjének teljes akadálymentesítése is megvalósul.

A Kresz parkban található jelenlegi kölcsönző épülete funkcionálisan nem változik, marad a gyermekek által használt játékok raktára. A teljes épület 3 cm EPS homlokzati hőszigetelést kap, 30 cm magas 3cmvtg. XPS lábazattal és dörzsölt vakolattal, mely grafit színben készül. Körben fa oszlopokból és gerendákból kialakított pergola fedés készül. Az épület főbejáratánál egy fedett rész kerül kialakításra. A parkban új játszótéri eszközök kerülnek elhelyezésre.

A projekt olyan fejlesztési igényekre kíván reagálni, melyek elsősorban helyi, illetve térségi jelentőségűek, nem részei országos vagy nemzetközi hálózatoknak, de a térségben, illetve helyben tartózkodási időt hosszabbító lehetőséget jelentenek, ezáltal – közvetett módon – jelentős helyi-térségi foglalkoztatás-bővítési potenciált hordoznak magukban. A fejlesztés eredményeképpen hosszabb időt tudnak eltölteni a turisták az adott területen, és igényeik kiszolgálására magánvállalkozások bevonásával olyan turisztikai szolgáltatások nyújthatók, amelyek munkahely-teremtéssel járulnak hozzá a térség fejlődéséhez.

A kivitelezési közbeszerzési eljárást követően a nyertes vállalkozó részére a munkaterület átadásra került 2019. április 16-án.

Kedvezményezett: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Megítélt támogatás: 500 000 000,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

Megvalósítási időszak: 2017.10.01 - 2020.05.31.

Programok

Zene/Koncert: Platon Karataev Duó - Szerda esti akusztik

Helyszín: AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
Időpont: 2019 Október 16. (Szerda) 20:00

Ünnepi megemlékezés (Ünnepek, megemlékezések)

Jáki úti temető, Szombathely, Ferenczy István utca 1.
2019 Október 23. (Szerda) 16:00

Még több Ünnepek, megemlékezések ...
ALMA koncert (Zene/Koncert)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2019 Október 20. (Vasárnap) 17:00

Még több Zene/Koncert ...
Kajakozási és kenuzási lehetőség a Csónakázó tavon (Sport)

Csónakázó tó, Szombathely, Kenderesi út
2019 Szeptember 16. (Hétfő) 16:30

Még több Sport ...
FOMO - Megosztod, és uralkodsz-Európai art mozi nap (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2019 Október 13. (Vasárnap) 14:30

Még több Mozi ...

További programajánlatokért látogasson el a szombathelypont.hu weboldalra, vagy töltse le mobil alkalmazásunkat!

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...