RRF fejlesztések

Új bölcsőde építése Szombathely Szentkirályi városrészen

Projekt azonosítószám: RRF-1.1.2-21-2021-00007

A projekt célja és rövid összefoglalása:

Jelen fejlesztési elképzelés a Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervében nevesített „A” komponens Bölcsődei nevelés fejlesztése c. eleméhez, továbbá a Korai nevelés feltételeinek bővítése és társadalmi egyenlőtlenségek csökkentésére és a szülők foglalkoztatási esélyeinek növelésére c. reformhoz illeszkedik. Az „A” komponens kiinduló pontja a népességszám csökkenésének születések támogatásával történő megállítása és a vágyott és megszületett gyermekek száma közötti különbség csökkentése. A születések számának növekedéséhez és az ezzel párhuzamosan növekvő női foglalkoztatás arányának emelkedéséhez elengedhetetlen az intézményi háló fejlesztése, a korai nevelés feltételrendszerének bővítése. A projekt keretében tervezett új bölcsőde megvalósítása a gyermekjóléti alapellátások közül a bölcsődei ellátási formához való hozzáférést javítja Szombathely Szentkirályi városrészen. Az adott városrészen jelenleg nem megtalálható alapellátás pótlása a bölcsődei ellátási formák által nyújtott szolgáltatások minőségi fejlesztését segíti elő, hozzájárulva a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához, a családok segítéséhez. A tervezett beruházás helyi szükségleteken alapul, a felhívás célkitűzéseivel összhangban álló tevékenységeket tartalmaz, új, energiahatékony épület megépítését és új bölcsődei férőhelyek létesítését eredményezi, mellyel elegendő kapacitás biztosítható az ellátási területen.

A tervezett projekt biztosítja a családok számára a megerősített intézményi és szociális hálót, az egyéni élethelyzetre szabott segítségnyújtás lehetőségét, továbbá megteremti a munka és a családi élet összehangolásának lehetőségét. A korai nevelés feltételeinek bővítése nemcsak a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentését szolgálja, hanem az érintett szülők foglalkoztatási esélyeit növeli, egyben támogatva a hátrányos helyzetű szülők munkaerőpiaci reintegrációját is.

Az intézkedés célja, hogy a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény szolgáltató, családbarát intézményként, szolgáltatásként hozzájáruljon a családok életminőségének javulásához, a szülők munkavállalási esélyeinek növeléséhez.

Fejlesztéssel elérendő eredmények:

  • új bölcsődei férőhelyek száma: 40 db
  • bölcsődei ellátást nyújtó új intézmény/feladatellátási hely száma: 1 db
  • bölcsődében újonnan létrehozott munkahelyek száma: 11 db

Jelen projekt keretében új feladatellátási helyszínen 3 klasszikus csoportszobával 40 férőhelyes bölcsőde épül meg a Szentkirályi városrészen. Az új bölcsőde tervezésénél fontos szempont a funkcionalitásnak megfelelő kialakítás, prevenciós és fejlesztő tevékenység végzéséhez szükséges helyiségek létesítése, a teljes épület akadálymentes megközelítésének biztosítása, energiatakarékos működtetése.

Kedvezményezett: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata
Megítélt támogatás: 600 000 000,- Ft
Támogatás mértéke: 100%
Megvalósítási időszak: 2022.08.01 - 2024.08.31.

Programok

Zene/Koncert: NIKOLA TESLA - VÉGTELEN ENERGIA

Helyszín: Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
Időpont: 2023 Február 17. (Péntek) 19:00

ÖREGLÁNYOK (Színház/Tánc)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2022 December 13. (Kedd) 19:00

Még több Színház/Tánc ...
Szombathelyi Advent (Gyerekeknek)

Szombathely, Fő tér - Rendezvénytér, Szombathely,
2022 November 27. (Vasárnap) 17:00

Még több Gyerekeknek ...
Szombathelyi Advent (Gyerekeknek)

Szombathely, Fő tér - Rendezvénytér, Szombathely,
2022 December 02. (Péntek) 17:00

Még több Gyerekeknek ...
Szombathelyi Advent (Gyerekeknek)

Szombathely, Fő tér - Rendezvénytér, Szombathely,
2022 December 03. (Szombat) 17:00

Még több Gyerekeknek ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...