Intézményi fejlesztések

Savaria 2020 projekt

Széchenyi terv

A „Fenntartható városfejlesztési programok” című pályázati kiírás célja, hogy a városok a kohéziós politika beavatkozási logikájának tematikus célkitűzései és beruházási prioritásai mentén fogalmazzák meg a településük, illetve annak funkcionális térségét érintő fejlesztési elképzeléseiket a 2014-2020-as időszakra vonatkozóan.

A pályázati felhívás 40 millió forint vissza nem térítendő támogatás formájában pénzügyi segítséget nyújtott Szombathely számára a 2014-2020-as programozási időszak előírásainak megfelelő, stratégiailag megalapozott tervezéshez, a területi alapú, integrált megközelítést alkalmazó komplex programok előkészítéséhez és majdani megvalósításuk megalapozásához, mindezzel elősegítve Magyarország számára ezen új irányvonalak sikeres adaptálását.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata „Savaria 2020” című pályázatát 2013. április 30-i támogató értesítésében 40 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette a kiíró, 100%-os támogatási intenzitás mellett. A projekt kezdő időpontja: 2013. 09. 05. napja, megvalósítás határideje: 2014. 09. 30. napja volt.

A pályázat keretében támogatható tevékenységek: Településfejlesztési dokumentumok (Településfejlesztési Koncepció és Integrált Településfejlesztési Stratégia) elkészítése, teljes körű felülvizsgálata, átdolgozása.

A pályázat keretében megvalósított tevékenység figyelembe veszi a 1181/2013. (IV. 5.) Korm. határozatot, mely a megyei jogú városok esetében integrált városfejlesztési programok kidolgozását javasolja, kiterjesztve azokat vonzáskörzetükre, amit a városok a környező településekkel közösen, a megyei önkormányzat bevonásával, az elérhető legfrissebb adatok, helyi felmérések és tapasztalatok alapján határolhattak le.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Stratégiai, Tervezési és Értékelési Főosztályának tájékoztatása alapján, az országban elsőként Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata készíttette el az új Településfejlesztési Koncepcióját és Integrált Településfejlesztési Stratégiáját.

Az Állami Főépítész véleményezte az elkészült fejlesztési dokumentumot, levelében méltatta annak szakszerűségét, és azt, hogy a helyi gazdaság, a helyi társadalom és az adott környezet szoros összefüggésére, kölcsönhatására épülő, koherens dokumentum keletkezett.


Archivált verziók

2016.05.02 10:24

Programok

Előadás/Kiállítás: RAKAT - Válogatás az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék hallgatóinak munkáiból

Helyszín: AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
Időpont: 2021 Május 10. (Hétfő) 16:00

Koncert Vajda Gergellyel (Zene/Koncert)

Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
2021 Május 12. (Szerda) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
Térítésmentes egészségtanácsadás az EFI-ben! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Május 11. (Kedd) 09:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
"Fitten anyaként" térítésmentes torna kurzus (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Május 11. (Kedd) 14:30

Még több Előadás/Kiállítás ...
Térítésmentes talajtorna foglalkozás! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Május 11. (Kedd) 18:30

Még több Előadás/Kiállítás ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...