Intézményi fejlesztések

Játéksziget Óvoda fejlesztése

Projekt címe: „A szombathelyi Játéksziget Óvoda fejlesztése”
Projekt azonosítószáma: NYDOP-5.3.1/B-12-2013-0003
Megítélt támogatás: 120.000.000 Ft
Támogatás mértéke: 100 %
Projekt összköltsége: 133.492.100 Ft

Széchenyi terv Magyarország megújul

A pályázat célja az óvodai férőhelyszám bővítése, valamint a hiányzó kapacitások pótlása, a túlzsúfoltság csökkentése volt. A kapacitásbővítést megvalósító új kapacitás-létrehozást (minimum 20 fő befogadására alkalmas, MSZE 24203-1 szabvány szerinti új óvodai csoportszoba(k) kialakítását) eredményező fejlesztéseket támogatta a pályázat. A pályázat ezen túl lehetővé tette a „Nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról” szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 2. számú mellékletében (eszköz – és felszerelési jegyzék) szereplő, kötelező helyiségek kialakítását, felújítását és eszközök beszerzésének támogatását, a minőségi nevelés feltételeinek megteremtése érdekében.
Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése döntött arról, hogy a fenti pályázatát a Játéksziget Óvoda vonatkozásában benyújtja. „A szombathelyi Játéksziget Óvoda fejlesztése” című pályázat 120.000.000 Ft-os támogatásban részesült.
Az óvoda infrastrukturális bővítésének tervezését a Gáspár Mérnöki Iroda Kft. nyerte meg. A kivitelezési munkát a Bereczki Építőipari és Kereskedelmi Kft. végezte.
A Játéksziget Óvoda a bővítést követően a korábbi 4 csoportszoba helyett 5 csoportszobával működik. Az óvodafejlesztés a meglévő épület mellé épített új, földszintes épületrésszel valósult meg.
Az Önkormányzat 8 millió forintot vállalt a projektben kötelezően megvalósítandó illetve a pályázatban el nem számolható műszaki tartalmak fedezetére valamint bruttó 6 millió Ft-ot a gazdaságosabb működést biztosító, a pályázatban nem kötelező, megújuló energiahasznosításra (egy 8 kW teljesítményű napelemes rendszer) irányuló műszaki fejlesztésre.

Az intézményi férőhelybővítéshez kapcsolódóan orvosi szoba, elkülönítő, tornaszoba, megfelelő méretű logopédiai szoba és egyéni fejlesztő helyiség került kialakítására. A logopédiai és fejlesztő helyiségekben lehetőség nyílik arra, hogy azok a gyermekek, akiknél erre szükség van: egyéni, illetve mikrocsoportos foglakozásokon vegyenek részt. Ezzel párhuzamosan a hátrányos helyzetű gyermekek esélyteremtése, felzárkóztatása, egyéni fejlesztése is megvalósul.
Az óvodabővítés következtében lehetőség nyílik folyamatos óvodai felvételre is. A modern intézményben folyó neveléssel olyan szintre jutnak el a gyermekek, amely alkalmassá teszi őket a sikeres iskolai életre. Az esélyteremtés, felzárkóztatás mellett a férőhelybővítéshez kapcsolódó akadálymentes közlekedők kialakítása egyenlő hozzáférést fog biztosítani az érzékszervi – látássérült, nagyothalló, hallását műtéti úton helyreállított – mozgássérült, valamint ép értelmi képességgel rendelkező autista gyermekek befogadására is. Számukra így megvalósulhat az integrált nevelés egyéni foglalkozással, terápiával. Az intézménybővítés megvalósulásával minden gyermek minőségi nevelésének színvonala még eredményesebbé fog válni.
A projekt szakmai megvalósítása 2014. október 31-ig tartott.


Archivált verziók

2016.09.07 08:45


Galéria (5 db)

Programok

Előadás/Kiállítás: RAKAT - Válogatás az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék hallgatóinak munkáiból

Helyszín: AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
Időpont: 2021 Május 10. (Hétfő) 16:00

Koncert Vajda Gergellyel (Zene/Koncert)

Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
2021 Május 12. (Szerda) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
Térítésmentes egészségtanácsadás az EFI-ben! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Május 11. (Kedd) 09:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
"Fitten anyaként" térítésmentes torna kurzus (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Május 11. (Kedd) 14:30

Még több Előadás/Kiállítás ...
Térítésmentes talajtorna foglalkozás! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Május 11. (Kedd) 18:30

Még több Előadás/Kiállítás ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...