Intézményi fejlesztések

AGORA-Savaria Filmszínház digitális fejlesztése

Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ üzemeltetésében lévő AGORA-Savaria Filmszínház épületében két moziterem működik. A nagyterem 349 fő, a kisterem 57 fő befogadására alkalmas. A két teremben éves szinten átlagosan 1.100-1.100 előadást tartanak. Az előadások 60%-a „art” besorolású, magyar vagy európai film. Az AGORA szakmai koncepciójában prioritást élvez a mozi multikulturális közösségi térként való működtetése, így a filmvetítések mellett éves szinten 50-60 program kerül megrendezésre: könnyű- és komolyzenei koncertek, könyvbemutatók, előadói estek, tematikus napok, irodalmi és felolvasóestek, táncos események, díjátadó gálaműsorok, egyéb ismeretterjesztő és társadalmi események.

Szombathely MJV Önkormányzata 2004-től kezdődően a szakminisztérium által a hagyományos mozik számára kiírt felújítási pályázatokon három alkalommal is – sikeresen – részt vett. Az első pályázaton a kamaraterem és a mozi épületében lévő kávézó, a második ütemben a nagyterem újult meg, míg a harmadik beruházási programban a gépészeti berendezések cseréje történt meg.
2010. évben az Integrált Városfejlesztési Stratégia „Szombathely MJV városközpontjának funkcióbővítő megújítása” című projekt támogatásával az épület szerkezetének és külső arculatának megújítására is sor került, a hozzá szorosan kapcsolódó árkádrésszel együtt.
2011. évben Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (jelenleg EMMI) által az „art” mozihálózat digitális fejlesztésével kapcsolatban kiírt pályázat keretében 20.697.000Ft.- támogatásban részesült. Önkormányzatunk a támogatást az AGORA-Savaria Filmszínház nagy és kamaratermében projektorok beszerzésére és üzembe helyezésére fordította. SZMJV Önkormányzata a sikeres pályázattal lehetőséget kapott arra, hogy újabb pályázatot adjon be a projektorokat működtető szerverek beszerzésére vonatkozóan. Ennek eredményeként a Nemzeti Kulturális Alap Mozgókép Szakmai Kollégiuma által „Az AGORA-Savaria Filmszínház digitális fejlesztése érdekében szerverek beszerzése” címmel kiírt pályázata alapján 8.000.000Ft.- támogatást kapott a város, amelyet a mozi nagy és kamaratermében szerverek beszerzésére fordított. A beruházással egy időben korszerűsítésre került mindkét teremben a hangtechnika valamint a gépházak modernizálása is megtörtént.

Programok

Előadás/Kiállítás: RAKAT - Válogatás az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék hallgatóinak munkáiból

Helyszín: AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
Időpont: 2021 Május 10. (Hétfő) 16:00

Koncert Vajda Gergellyel (Zene/Koncert)

Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
2021 Május 12. (Szerda) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
Térítésmentes egészségtanácsadás az EFI-ben! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Május 11. (Kedd) 09:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
"Fitten anyaként" térítésmentes torna kurzus (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Május 11. (Kedd) 14:30

Még több Előadás/Kiállítás ...
Térítésmentes talajtorna foglalkozás! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Május 11. (Kedd) 18:30

Még több Előadás/Kiállítás ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...