Felnőttképzés

Gépészet, elektrotechnika-elektronika, informatika (központi képzőhely)

CNC/CAD-CAM műhely
A CAD-CAM laborban a világ egyik legelterjedtebb, talán a legtöbb új felhasználót csábító CAD-CAM alkalmazás fut, a Pro/Engineer Wildfire 3. Teljeskörű 3D modellezéssel, rajzkészítéssel, gyártási dokumentáció készítéssel, CNC program generálással segíti a technikusok, mérnökök munkáját.
Általános CAD program az AutoCAD 2008, amelynek korábbi verziói szinte mindenütt megtalálhatóak. Széles körben elterjedt, sok alkalmazással bővíthető.
Az MTS Topmill Topturn szimulációs szoftver a CNC oktatás elengedhetetlen segítsége, modellezi a gép munkaterét, a gépkezelés lépéseit, futtatja a CNC programot, mindezt drága gép- vagy szerszámtörés nélkül.
A CNC-műhelyben található kettő Magyarországon összeállított, a mai kornak megfelelő modern CNC megmunkáló-gép. Az ellenorsós, forgó szerszámmal ellátott esztergagép alkalmas arra, hogy a munkadarabot két oldalán megmunkálva, emberi kéz érintése nélkül, készen vegyük ki a gépből.
A megmunkálóközpont ma már elengedhetetlen kelléke bármilyen forgácsoló üzemnek. Automata szerszámcserélővel, munkadarab-bemérővel, intenzív munkavégzésre alkalmas felépítéssel rendelkezik. Mindkét gépen a legújabb magyar NCT vezérlés található. A mérőeszközök, a kiegészítő szerszámok az általános forgácsoló műhelyi munkavégzés alapeszközei.

Épületgépészeti műhely
A műhelyben gázüzemű kazánok, fűtőkészülékek, bojlerok találhatóak. A kazánok atmoszférikus- vagy zárt égésterűek, illetve kondenzációs kivitelűek, így minden fajtájuk tanulmányozható. Használati melegvíz készítésére egyedi átfolyós gázüzemű készülék, illetve indirekt fűtésű bojler került beépítésre.
A gázüzemű készülékek egy része rácsatlakozott a gáz-, a fűtési- és a használati melegvíz-készítő hálózatra, így üzem közben is oktatható működésük. A hálózatra nem csatlakoztatott készülékek szétszerelhetőek, igény szerint - a bekötött készülékek helyett a hálózatra csatlakoztatva- üzemeltethetőek.
Beépítettek, illetve elhelyeztek vizes szanitér termékeket (mosogatót, mosdót, zuhanyozót, WC-t, stb…), melyek bekötései megtekinthetőek, gyakorolhatóak.
A raktárban találhatók a különböző víz-, és fűtésszerelési csővezetékek (acélcső, horganyzott acélcső, rézcső, műanyagcső) a hozzájuk tartozó szerszámokkal, satupadokkal, melyek a csővezeték- szerelés oktathatását teszik lehetővé.

Hegesztő műhely
Valamennyi, az iparban használatos korszerű fémhegesztő eljárás megtanulható és alkalmazható a Savaria TISZK központi képzőhelyének korszerűen felszerelt hegesztő műhelyében. A modern kézi hegesztőgépekkel tökéletes, növelt energiájú ívgyújtást, fröcskölésmentes hegesztést, krátertöltéses hegesztőív kioltást lehet végezni. Továbbá rendelkezésre állnak digitális vezérlésű fogyóelektródás ívhegesztők és hegesztő inverterek is.
A boxokban flexibilis kar működik elszívó ernyővel, 2 m hatósugárral, egy közös gerincre csatlakoztatva. A gerinc végén elektrofilteres füstgázszűrő berendezés és elszívó ventillátor került kialakításra, amelynek segítségével az elszívott és tisztított levegő visszaáramoltatható a munkahely légterébe. A visszafújás zaját hangtompító csillapítja az előírt érték alá.

Külön plazmavágó került beszerzésre, amely általános rendeltetésű, hordozható készülékként egyaránt alkalmas műhelymunkára és karbantartási, javítási munkálatokra is. Beépített levegő-szűrő/szabályozó egység szolgálja a sűrített levegő megfelelő áramlásának beállítását.

Mechanikai mérő és anyagvizsgáló műhely
A laboratórium alkalmas a hagyományos mechanikai mérések elvégzésére, ezeket a méréseket korszerű, - zömében digitális – mérőeszközök teszik lehetővé. A digitális mérőeszközök alkalmazása lehetőséget biztosít arra, hogy a méréseket számítógépes statisztikai kiértékelő szoftver segítségével kiértékeljék, feldolgozzák és tárolják.
A labor másik fő tevékenységi területe a roncsolásos- és roncsolásmentes anyagvizsgálat. A műhely eszközei biztosítják a tanulóknak magasszintű szakmai ismeretek elsajátítását, valamint a legújabb technológiák megismerését.
A laboratóriumban kapott helyet egy hőkezelő munkaállomás, mely biztosítja a fémek tulajdonságainak hőkezeléssel történő, széleskörű megváltoztatását.
További információkért kérjük, forduljon kollégáinkhoz!

Programok

Előadás/Kiállítás: RAKAT - Válogatás az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék hallgatóinak munkáiból

Helyszín: AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
Időpont: 2021 Május 12. (Szerda) 16:00

Koncert Vajda Gergellyel (Zene/Koncert)

Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
2021 Május 12. (Szerda) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
Térítésmentes egészségtanácsadás az EFI-ben! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Május 12. (Szerda) 09:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Babamasszázs Térítésmentes Babamasszázs tanfolyam (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Május 12. (Szerda) 11:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Térítésmentes ONLINE Szülői szerepre felkészítő tanfolyam! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Május 17. (Hétfő) 09:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...