Egyéb fejlesztések

Nemzeti Ovi-Foci, Ovi-Sport Program

Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány „Nemzeti Ovi-Foci, Ovi-Sport Program” címen pályázatot hirdetett meg. A pályázati kiírásban foglaltak alapján műfüves foci pálya létrehozására és ahhoz kapcsolódóan programok megvalósítására lehetett pályázni. A Programban foglaltak szorosan kapcsolódnak a Magyar Labdarúgó Szövetség óvodás szakmai programjával.

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése a 127/2014. (III.13.) Kgy. számú határozatában döntést hozott arról, hogy a Programon a pályázati előfeltételnek megfelelően - az óvodák rendelkezzenek egy 7x13 méter nagyságú, megtisztított földterülettel - a Szűrcsapó, Hétszínvirág, Mocorgó, Benczúr Gyula Utcai, Maros, Barátság, Gazdag Erzsi, Aréna és a Weöres Sándor Óvodák vegyenek részt.

A pályázat megvalósításával az önkormányzat által fenntartott óvodákban lehetőség nyílik arra, hogy az óvodás korosztály számára kifejlesztett korszerű sportlétesítményben, szakszerű oktatás keretében biztosítsák a gyermekek számára elengedhetetlen napi mozgást, ezáltal a mozgáskultúrájuk fejlesztését. A pálya komplex jellege lehetőséget nyújt futballozásra, kosárlabdázásra, röplabdázásra és teniszezésre, kézilabdára, lábtenisz, tollaslabda, csörgőlabda valamint ügyességi játékok gyakorlására egyaránt.

A pályázatok megvalósításához szükséges óvodánkénti 70% költség TAO felajánlásból biztosított, a fennmaradó 30%-ot (3MFt/óvoda) Önkormányzatunk biztosította.

A pályázatok megvalósítására a kiírás szerint 2015. áprilisában elindult.
A 2013/2014-es pályázati megvalósítás során megüresedett helyek közül két szombathelyi óvodában (Maros és a Mocorgó Óvoda) az Ovi-Foci Program megvalósításra került. 2016. június 30-ig a
Szombathelyi Szűrcsapó, a Szombathelyi Hétszínvirág, a Szombathelyi Benczúr Gyula Utcai, a Szombathelyi Barátság, a Szombathelyi Gazdag Erzsi, a Szombathelyi Aréna és a Szombathelyi Weöres Sándor Óvodákban került megvalósításra az Ovi-Foci Program.

Önkormányzatunk az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány 5. alkalommal meghirdetett „Nemzeti Ovi-Foci, Ovi-Sport Program” 2015/16. évi felhívására a Szombathelyi Mesevár, a Szombathelyi Pipitér és a Szombathelyi Kőrösi Csoma Sándor Utcai Óvoda vonatkozóan nyújtott be pályázatot.  Az Alapítvány a három óvoda pályázatát pozitív elbírálásban részesítette. Az óvodákban történő sport-fejlesztési program megvalósítására, az ovi-foci pályák megépítésére 2017. június 30-ig került sor.

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése 219/2018. (IX.13.) Kgy. sz. határozata alapján városunk az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány „Nemzeti Ovi-Foci, Ovi-Sport Program” címen 2018. évben meghirdetett pályázatára további négy óvoda vonatkozásában nyújtott be pályázatot. A Szombathelyi Margaréta, Napsugár, Szivárvány és Vadvirág Óvoda pályázata pozitív elbírálásban részesült. A négy óvódában 2019. augusztus 31-ig kivitelezésre kerültek a sportpályák.

Programok

Előadás/Kiállítás: RAKAT - Válogatás az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék hallgatóinak munkáiból

Helyszín: AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
Időpont: 2021 Május 12. (Szerda) 16:00

Koncert Vajda Gergellyel (Zene/Koncert)

Bartók Terem (Savaria Szimfonikus Zenekar koncerthelyszíne), Szombathely, Rákóczi F. u. 3.
2021 Május 12. (Szerda) 19:00

Még több Zene/Koncert ...
Térítésmentes egészségtanácsadás az EFI-ben! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Május 12. (Szerda) 09:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Babamasszázs Térítésmentes Babamasszázs tanfolyam (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Május 12. (Szerda) 11:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Térítésmentes ONLINE Szülői szerepre felkészítő tanfolyam! (Előadás/Kiállítás)

Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda (EFI), Szombathely, Nádasdy Ferenc u. 4.
2021 Május 17. (Hétfő) 09:00

Még több Előadás/Kiállítás ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...