Felhívások

Felhívás - a sport kitüntetések adományozására

Érvényes: 2022.07.11 - 2022.10.01

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése 7/2016. (III. 1.) számú rendeletében a sport területén kiemelkedő munkát végzettek részére az alábbi kitüntetéseket alapította:

„Szombathely Sportjáért Életmű-díj” – annak a személynek adományozható, aki hosszabb időn át – de legalább 25 éven keresztül – a testnevelés és a sport területén kiemelkedő tevékenységet végzett, és munkájával közmegbecsülést szerzett.

„Tóth Géza-díj” - annak a személynek adományozható, aki a szombathelyi versenysport, élsport területén több éven át tartó kiemelkedő tevékenységet végzett.

„Unger József-díj” – annak a személynek adományozható, aki a szombathelyi iskolai testnevelés és diáksport területén több éven át tartó kiemelkedő szakmai tevékenységet végzett.

„Pünkösthy Csaba-díj” – annak a személynek adományozható, aki a szombathelyi utánpótlás, illetve szabadidő sport területén több éven át tartó kiemelkedő tevékenységet végzett.

„A Sport Támogatásáért-díj” – annak a személynek adományozható, aki a város sportéletének fejlődése, egyes sportrendezvények, események megrendezése, a sport területén tevékenykedő személyek, sportolók munkájának segítése, lehetővé tétele érdekében kiemelkedő tevékenységével, áldozatvállalásával közmegbecsülésre tett szert.

A díjakat évente egy – egy személy kaphatja meg.

A díjak adományozását kezdeményezheti a polgármester, az alpolgármesterek, a jegyző, az aljegyző, képviselő, képviselőcsoport, a Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság, a sport területén működő szakmai szervezetek.

A felterjesztéshez szükséges nyomtatványt a Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottsága útján kell kezdeményezni, kizárólag az erre a célra rendszeresített adatlap pontos kitöltésével. A felhívás és az adatlap olvasható és letölthető a www.szombathely.hu oldalon, valamint személyesen átvehető a Polgármesteri Hivatal Egészségügyi és Közszolgálati Osztály, Sport és Ifjúsági Irodáján. (Szombathely, Kossuth Lajos u. 1-3.)

A kitüntetési javaslatokat a „Szombathely Sportjáért Életmű-díjra” és a „Tóth Géza-díjra” 2022. augusztus 31-ig, a többi díjra 2022. október 1­-ig kell megküldeni a Polgármesteri Hivatal Sport és Ifjúsági Irodája részére (Szombathely, Kossuth Lajos u. 1-3.)

Tóth Kálmán
Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság elnöke

További felhívások (0 db)

Programok

Színház/Tánc: Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak - Kocsmaária

Helyszín: AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
Időpont: 2022 Szeptember 27. (Kedd) 19:00

SZÍNLÁZ - Orbán Péter festményei (Előadás/Kiállítás)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2022 Augusztus 15. (Hétfő) 09:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
DC Szuperállatok ligája (12) (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2022 Augusztus 15. (Hétfő) 13:45

Még több Mozi ...
A jó főnök (12) (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2022 Augusztus 15. (Hétfő) 15:20

Még több Mozi ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...