Óvodák

Szombathelyi Pipitér Óvoda- Färberkamille Kindergarten Steinamanger

Óvodánk a PIPITÉR ÓVODA - Färberkamille Kindergarten Szombathely város Derkovits Gyula lakótelepen, a Bem J. u. 9/c alatt található. A közúti közlekedéstől távol, árnyas fák övezte udvarral, otthonos csoportszobákkal, tornaszobával, "sószobával" várjuk a minket választó szülők gyermekeit.

Célunk: a boldog, derűs gyermekkor biztosításával önállóságra, kreativitásra, a problémák megoldására képes gyermekek nevelése.
A gondosan előkészített környezetben a gyermekek egyéni fejlődését a helyi óvodai programunkban

Ezek az egymásra épülő komplex tevékenységek átszövik a gyermekek óvodai életét, melynek fő jellemzője a JÁTÉK, hiszen a 3-6-7 éves gyermek játékában, játékosan szerzi ismereteit, gyűjti tapasztalatait.
Meggyőződésünk, hogy akkor fejlődik sokoldalúan és jó irányban a gyermek, ha érzelmileg meleg, biztonságos környezetet teremtünk számára a játékhoz, ha sok mindent láthat, hallhat, tapinthat, tapasztalhat.
Sajátos óvodai programunkhoz vegyes életkorú csoportszervezési formát választottunk, amelyben a gyermekek családias légkörben élhetnek, a testvérek azonos csoportba járhatnak, a kisebbek tanulnak a nagyobbaktól, ők pedig gondoskodhatnak a kisebbekről.
Nagy hangsúlyt fordítunk a családokkal való kapcsolattartás fontosságára. A szülőket nevelő partnereknek tekintjük, igényeiket, elvárásaikat folyamatosan figyeljük és munkánk tervezésénél figyelembe vesszük azokat. Lehetőséget kínálunk a szülők számára költségtérítéssel az alábbi tevékenységek óvodai szervezésével: úszás, gyermektánc, tartásjavító torna, zeneovi, sakk, korcsolya; költségtérítés nélkül: hittan.

A Montessori eszközök elmélyült tevékenységet biztosítanak a gyermekek számára, melynek során alapvető ismeretek birtokába jutnak. Megtanulják a dolgok alaptulajdonságait, gyakorolják az összehasonlítást, az azonosságok, különbözőségek felismerését. Saját tapasztalataik alapján rájönnek az összefüggésekre, és ezzel megalapozzák az elvont gondolkodás. Az állandó szabad kommunikáció segíti önkifejezésüket, bővíti szókincsüket. Megkedvelik a verset, mesét, dramatizálást, a rajzolást, festést és egyéb művészeti tevékenységeket.
Hetente egyszer szervezett testnevelés valamint ének foglalkozás egészíti ki a gyermekek napirendjét.
Óvodapedagógusaink állandó odafigyeléssel és segítségnyújtással minden gyermek érzelmi biztonságának megteremtésére törekszenek, önállóságukat biztosítják.

"SEGÍTS NEKEM, HOGY MAGAM CSINÁLHASSAM!" / Mária Montessori /

Jól integrálható a Montessori rendszerű tevékenységekhez a nemzetiségi nyelvi nevelés, valamint a magyar néphagyományokon nyugvó kézművesség.

Két gyermekcsoportunkban a "Nemzeti, etnikai kisebbség óvodai irányelvei" alapján a német nemzetiségi nyelvi neveléssel célunk:

 1. a Montessori pedagógia alapelveire és eszközrendszerére épülő változatos tevékenységekkel
 2. a német nemzetiségi nyelvi neveléssel
 3. a magyar népi kultúrán alapuló kézműves technikák elsajátíttatásával biztosítjuk.

  A kézművességgel a gyermekek olyan a későbbi életüket is meghatározó élményeket kapnak, amelyek a szülőföldhöz, a társakhoz való érzelmi kötődést alapozzák meg.
  Többéves tapasztalatunk azt igazolja, hogy a nevelés folyamatába azon népi kézműves tevékenységek illeszthetőek be, amelyek igazodnak a gyermekek életkori sajátosságaihoz és a mindennapok gyakorlatában is jelen vannak.

  Nem feledkezhetünk meg az egészséges életmód kialakítására nevelés fontosságáról sem. A gyermekek életvitelének, szokásainak megalapozását a családi nevelésre támaszkodva végezzük. Tervszerű, átgondolt munkánk azért is fontos, mert napjaink környezeti ártalmai egyre több negatív hatást gyakorolnak gyermekeink egészségére is Az asztma, az allergia és egyéb légúti betegségek gyakorisága egyre riasztóbb. Ezek megelőzésére, valamint a tünetek enyhítésére szolgál az intézményünkben kialakított különleges klímájú sószoba, melyet heti rendszerességgel látogatnak gyermekeink.

  Magunk teremtette hagyományaink - Szent Márton hét, a farsang hete, a gyermeknapi hét nem csak a gyermekeinknek, hanem a szüleiknek is kellemes élményeket nyújtanak.

  Bankszámlaszám: 10918001-00000129-17390002

  1. a rendszeresen visszatérő kommunikációs helyzetekkel biztosítani az utánzáson alapuló nyelvelsajátítást.
  2. a kisebbségi kultúrából - irodalom, zene, népi játék - tudatosan felépíteni a gyermekek óvodai életét
  3. a kisebbségi hagyományok, szokások továbbörökítésével a kisebbségi identitástudat megalapozása, fejlesztése

 

 

Egyéb információk:

 • Integritást sértő események bejelentését az integritas@vadvirag.szombathely.hu eamil címen lehet megtenni.
 • Tájékoztatás az óvodák elektronikus közzététel kötelezettségéről:

2011. évi CXII. törvény 33. § (4) bekezdés - A köznevelési intézmény és a szakképző intézmény az e törvény szerinti elektronikus közzétételi kötelezettségének az ágazati jogszabályokban meghatározott információs rendszerhez történő adatszolgáltatás teljesítésével eleget tesz.

KIR Hivatali ügyek - Oktatási Hivatal


Megnevezés: Szombathelyi Pipitér Óvoda- Färberkamille Kindergarten Steinamanger
Cím: 9700 Szombathely, Bem József utca 9/c.
Telefon: +36 (94) 501-541; +36 (94) 501-542; +36 (20) 503-3214
Vezető: Kapolcsi Kinga
E-mail: kapolcsi.kinga@pipiter.szombathely.hu
Honlap: https://www.oktatas.hu/hivatali_ugyek/kir_intezmenykereso
GPS koordináta (szélesség): 47.24263427690619
GPS koordináta (magasság): 16.60786759814755


Galéria (12 db)

Programok

Zene/Koncert: NIKOLA TESLA - VÉGTELEN ENERGIA

Helyszín: Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
Időpont: 2023 Február 17. (Péntek) 19:00

ÖREGLÁNYOK (Színház/Tánc)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2022 December 13. (Kedd) 19:00

Még több Színház/Tánc ...
MIKULÁS KUCKÓJA (Gyerekeknek)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2022 December 05. (Hétfő) 15:00

Még több Gyerekeknek ...
Szombathelyi Advent (Gyerekeknek)

Szombathely, Fő tér - Rendezvénytér, Szombathely,
2022 December 09. (Péntek) 17:00

Még több Gyerekeknek ...
VADAK URA - THE COVENANT (Zene/Koncert)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2023 Január 07. (Szombat) 14:00

Még több Zene/Koncert ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...