Óvodák

Szombathelyi Mocorgó Óvoda

Óvodánk a Derkovits lakótelepen található, 1980 decemberétől működik. 2009-ben EU-s Pályázat keretében felújításra került, korszerű intézménnyé vált. 6 gazdagon felszerelt csoporttal, tornateremmel, fedett szabadtéri foglalkoztatóval, jó környezeti adottságokkal, változatos játéklehetőségekkel, fürdést, mozgást, pihenést biztosító árnyas, EU szabványos udvarral, só szobával rendelkezik. Óvodánk szomszédságában Bölcsődék és Általános Iskolák egyaránt megtalálhatók.
Intézményünk kétszintes, emeletes házakkal körülölelt gyermekintézmény. Csoportjaink vegyes életkorúak. Kialakításuknál a szülői igényeket igyekszünk figyelembe venni. A napirend rugalmas, a gyermekek életkori sajátosságait veszi figyelembe

Intézményünk minden dolgozójára a gyermekek iránti szeretet és tisztelet a jellemző. A színvonalas nevelőmunkát szakmailag jól felkészült óvodapedagógusok, pedagógiai asszisztensek, szakképzett dajkák, és egyéb alkalmazottak segítik.
Csoportjainkat és udvarunkat úgy alakítottuk ki, hogy pedagógiai céljainknak, pedagógiai programunknak, feladatainknak méltó helyévé váljon. Óvodánk két csoportjában bevezetésre került a kompetencia alapú óvodai nevelés.A gyermekek napjuk nagyobb részét az óvodában töltik, szeretnénk őket minél jobb körülmények között nevelni, több élményhez és ismerethez juttatni.

Az óvodai nevelésünk célja: szeretetteljes, családias légkörben a 3 – 7 éves gyermekek nyugodt, sokoldalú, harmonikus fejlődésének biztosítása, egyéni és életkori sajátosságok figyelembevételével, amely megalapozza a sikeres iskolakezdést, az élmény gazdag mozgásigény kielégítését. Nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek környezet iránti érzékenységének megalapozására.

Kiemelt nevelési területünk a testi nevelés. A gyermekek fejlődése szempontjából óriási jelentőségű a mozgás, ezért intézményünkben kiemelten kezeljük a testnevelés, a testedzés fontosságát. A mozgás sokszínűségét kínáljuk. A játék és tanulás szorosan összekapcsolódó, élményt nyújtó tevékenység.

A sok érzékszervet igény bevevő tapasztalással, cselekvéssel segítjük a gyermekek sokoldalú fejlődését különböző tevékenységi formákban:

  • Külső világ tevékeny megismerése
  • Verselés, mesélés
  • Ének, zene, énekes játék, gyermektánc
  • Rajzolás, festés, mintázás, kézi munka
  • Mozgás
  • Munka jellegű tevékenységek
  • Tevékenységekben megvalósuló tanulás

Az értelmi, érzelmi, testi és szociális nevelést elengedhetetlennek tartjuk.

Óvodai nevelésünk legfontosabb eszköze a játék. A játék hatja át mindennapjainkat a gazdag személyiség kialakítása érdekében.

A család és óvoda együttműködése teszi lehetővé nevelési céljaink megvalósítását. Szülői igény alapján külön tanfolyamokat, programokat szervezünk (úszás, jég- és görkorcsolya, bábszínház, mozi, játékos angol és német nyelvoktatás ... stb.)

Óvodánk 2006-ban, 2009-ben és 2012-ben is, három évre elnyerte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium az Oktatási és Kulturális Minisztérium által alapított "Zöld Óvoda" címet.

A Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében a "Közoktatási infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztése" pályázat eredményeként: Intézményünk bővült egy 90 m2-es tornateremmel, a lapos tetőt alacsony hajlásszögű tető váltotta fel, új nyílászárók kerültek beépítésre, vizesblokkok megújultak, megvalósult a burkolatok csúszásmentesítése. A földszint akadálymentessé vált, sor került az épület teljes hőszigetelésére és a homlokzat felújítására. Az udvaron egy 150 m2-es fedett szabadtéri foglalkoztató valamint egy akadálymentes parkoló is megépült.
2013. nyarán só szobát alakítottunk ki intézményünkben, amely a gyermekek egészségének megóvását, a betegségek megelőzését hivatott elősegíteni.

Mese, játék, mozgás, angol, német, néptánc, úszás, korcsolya… és számtalan csoda, ilyen a MOCORGÓ Óvoda

 

Egyéb információk:

  • Integritást sértő események bejelentését az integritas@vadvirag.szombathely.hu eamil címen lehet megtenni.
  • Tájékoztatás az óvodák elektronikus közzététel kötelezettségéről:

2011. évi CXII. törvény 33. § (4) bekezdés - A köznevelési intézmény és a szakképző intézmény az e törvény szerinti elektronikus közzétételi kötelezettségének az ágazati jogszabályokban meghatározott információs rendszerhez történő adatszolgáltatás teljesítésével eleget tesz.

KIR Hivatali ügyek - Oktatási Hivatal

 


Megnevezés: Szombathelyi Mocorgó Óvoda
Cím: 9700 Szombathely, Váci Mihály utca 5.
Telefon: +36 (94) 501-297; +36 (20) 503-2612
Vezető: Tóth Csabáné
E-mail: toth.csabane@mocorgo.szombathely.hu
Honlap: https://www.oktatas.hu/hivatali_ugyek/kir_intezmenykereso
GPS koordináta (szélesség): 47.24407596200026
GPS koordináta (magasság): 16.61048246745918


Galéria (9 db)

Programok

Zene/Koncert: NIKOLA TESLA - VÉGTELEN ENERGIA

Helyszín: Arena Savaria, Szombathely, Sugár út 18.
Időpont: 2023 Február 17. (Péntek) 19:00

Egészségben a Jövő! - II. Szombathely2030 konferencia és startup ötletverseny (Előadás/Kiállítás)

AGORA Szombathelyi Kulturális Központ, Szombathely, Március 15. tér 5.
2022 Október 11. (Kedd) 09:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
ÜZEMEN KÍVÜL - Benkő Sándor fotóriporter kiállítása (Előadás/Kiállítás)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2022 Október 03. (Hétfő) 09:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Országos Könyvtári Napok (2022. október 3-9.) a Berzsenyi Dániel Könyvtárban (Zene/Koncert)

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK), Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
2022 Október 03. (Hétfő) 10:00

Még több Zene/Koncert ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...