Óvodák

Szombathelyi Mocorgó Óvoda

Óvodánk a Derkovits lakótelepen található, 1980 decemberétől működik. 2009-ben EU-s Pályázat keretében felújításra került, korszerű intézménnyé vált. 6 gazdagon felszerelt csoporttal, tornateremmel, fedett szabadtéri foglalkoztatóval, jó környezeti adottságokkal, változatos játéklehetőségekkel, fürdést, mozgást, pihenést biztosító árnyas, EU szabványos udvarral, só szobával rendelkezik. Óvodánk szomszédságában Bölcsődék és Általános Iskolák egyaránt megtalálhatók.
Intézményünk kétszintes, emeletes házakkal körülölelt gyermekintézmény. Csoportjaink vegyes életkorúak. Kialakításuknál a szülői igényeket igyekszünk figyelembe venni. A napirend rugalmas, a gyermekek életkori sajátosságait veszi figyelembe

Intézményünk minden dolgozójára a gyermekek iránti szeretet és tisztelet a jellemző. A színvonalas nevelőmunkát szakmailag jól felkészült óvodapedagógusok, pedagógiai asszisztensek, szakképzett dajkák, és egyéb alkalmazottak segítik.
Csoportjainkat és udvarunkat úgy alakítottuk ki, hogy pedagógiai céljainknak, pedagógiai programunknak, feladatainknak méltó helyévé váljon. Óvodánk két csoportjában bevezetésre került a kompetencia alapú óvodai nevelés.A gyermekek napjuk nagyobb részét az óvodában töltik, szeretnénk őket minél jobb körülmények között nevelni, több élményhez és ismerethez juttatni.

Az óvodai nevelésünk célja: szeretetteljes, családias légkörben a 3 – 7 éves gyermekek nyugodt, sokoldalú, harmonikus fejlődésének biztosítása, egyéni és életkori sajátosságok figyelembevételével, amely megalapozza a sikeres iskolakezdést, az élmény gazdag mozgásigény kielégítését. Nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek környezet iránti érzékenységének megalapozására.

Kiemelt nevelési területünk a testi nevelés. A gyermekek fejlődése szempontjából óriási jelentőségű a mozgás, ezért intézményünkben kiemelten kezeljük a testnevelés, a testedzés fontosságát. A mozgás sokszínűségét kínáljuk. A játék és tanulás szorosan összekapcsolódó, élményt nyújtó tevékenység.

A sok érzékszervet igény bevevő tapasztalással, cselekvéssel segítjük a gyermekek sokoldalú fejlődését különböző tevékenységi formákban:

  • Külső világ tevékeny megismerése
  • Verselés, mesélés
  • Ének, zene, énekes játék, gyermektánc
  • Rajzolás, festés, mintázás, kézi munka
  • Mozgás
  • Munka jellegű tevékenységek
  • Tevékenységekben megvalósuló tanulás

Az értelmi, érzelmi, testi és szociális nevelést elengedhetetlennek tartjuk.

Óvodai nevelésünk legfontosabb eszköze a játék. A játék hatja át mindennapjainkat a gazdag személyiség kialakítása érdekében.

A család és óvoda együttműködése teszi lehetővé nevelési céljaink megvalósítását. Szülői igény alapján külön tanfolyamokat, programokat szervezünk (úszás, jég- és görkorcsolya, bábszínház, mozi, játékos angol és német nyelvoktatás ... stb.)

Óvodánk 2006-ban, 2009-ben és 2012-ben is, három évre elnyerte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium az Oktatási és Kulturális Minisztérium által alapított "Zöld Óvoda" címet.

A Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében a "Közoktatási infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztése" pályázat eredményeként: Intézményünk bővült egy 90 m2-es tornateremmel, a lapos tetőt alacsony hajlásszögű tető váltotta fel, új nyílászárók kerültek beépítésre, vizesblokkok megújultak, megvalósult a burkolatok csúszásmentesítése. A földszint akadálymentessé vált, sor került az épület teljes hőszigetelésére és a homlokzat felújítására. Az udvaron egy 150 m2-es fedett szabadtéri foglalkoztató valamint egy akadálymentes parkoló is megépült.
2013. nyarán só szobát alakítottunk ki intézményünkben, amely a gyermekek egészségének megóvását, a betegségek megelőzését hivatott elősegíteni.

Mese, játék, mozgás, angol, német, néptánc, úszás, korcsolya… és számtalan csoda, ilyen a MOCORGÓ Óvoda

(Integritást sértő események bejelentését az integritas@mocorgo.szombathely.hu eamil címen lehet megtenni.)

 

Az óvoda működéséhez szükséges alapdokumentumok letölthetőek az Oktatási Hivatal honlapjáról. 


Megnevezés: Szombathelyi Mocorgó Óvoda
Cím: 9700 Szombathely, Váci Mihály utca 5.
Telefon: +36 (94) 501-297; +36 (20) 503-2612
Vezető: Tóth Csabáné
E-mail: toth.csabane@mocorgo.szombathely.hu
Honlap: https://www.oktatas.hu/hivatali_ugyek/kir_intezmenykereso
GPS koordináta (szélesség): 47.24407596200026
GPS koordináta (magasság): 16.61048246745918


Galéria (9 db)

Programok

Röplabda tábor (Tábor)

Fedett Uszoda és Termálfürdő Strandröplabda pályái, Szombathely, Bartók Béla körút 41.
2022 Június 27. (Hétfő) 08:00

Még több Tábor ...
Jurassic World: Világuralom 3D (mb) (12) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2022 Június 28. (Kedd) 10:20

Még több Mozi ...
A rosszfiúk 2D (mb) (12) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2022 Június 28. (Kedd) 10:40

Még több Mozi ...
Lightyear (12) 3D (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2022 Június 28. (Kedd) 11:00

Még több Mozi ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...