Középiskolák

Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

A Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Szombathely város és a nyugat-dunántúli régió meghatározó szakképző intézménye az élelmiszeripar és a földmérés területén. Az iskola a város zöld övezetében, családias környezetben helyezkedik el. Szakképző iskolaként az intézmény számára prioritás, hogy az itt végzett tanulók a munkaerőpiacon jól eladható szakmai végzettséget szerezzenek.

Földmérés ágazati szakgimnázium

földmérő, földügyi és térinformatikai technikus OKJ 54 581 01
Az iskola kétprofilú oktatási intézmény, melynek egyik profilja a földmérési-térinformatikai szakgimnáziumi képzés.
A földmérők változatos, kreatív feladatokat látnak el akár az irodai munkájuk során akár terepen. Építkezések során ők tűzik ki az építmények helyét, utak, vasutak, épületek, határok felmérését végzik. A terepi munka során felmért objektumokat térképezik korszerű szoftverekkel.
A földmérési szakgimnáziumba jelentkezők képzésének első 4 éves szakasza érettségivel zárul, melynek során a szakmai érettségivel a tanulók digitális műszaki rajzoló OKJ-s végzettséget szereznek. A 13. (technikusi) évfolyam elvégzése és a sikeres szakmai vizsga után a tanulók földmérő, földügyi és térinformatikai technikus oklevelet kapnak.
A nyugat-dunántúli régióban kizárólag a szombathelyi iskolában folyik középfokú földmérő képzés. Az itt végzett technikusok sikeresen helyezkednek el a munkaerőpiacon, a földmérő vállalkozások folyamatosan jelzik munkaerő-igényüket! Az oktatás a kor követelményeinek megfelelő informatikai, GPS alapú térinformatikai háttérrel rendelkezik.
Geodéta hagyományokon alapuló, összetartó diákközösség alakult ki az iskolában.

Élelmiszeripar ágazati szakgimnázium

élelmiszeripari technikus OKJ 54 541 02
ráépüléssel: sütő- és cukrászipari szaktechnikus OKJ 55 541 06
Az iskola másik profilja az élelmiszeripari szakoktatás, ahol az élelmiszer-feldolgozó ipar tradicionális szakmáit oktatják. Az élelmiszeripari képzések szakgimnáziumi és szakközépiskolai formában valósulnak meg.
Az élelmiszeripari szakgimnáziumba felvett tanulók számára 4 év után érettségivel zárul a képzés első szakasza szakmai érettségi tantárggyal 5. tantárgyként, ami közép- és emelt szinten is letehető. A szakmai érettségi egyben OKJ-s végzettséget is biztosít, mint élelmiszeripari higiéniai és minőségbiztosítási munkatárs.
Az iskola további egy év alatt élelmiszeripari technikusi képzést biztosít, majd újabb egy év alatt pedig a sütő- és cukrászipari szaktechnikusi szakképzettség is megszerezhető. Az itt végzett szaktechnikusok jól felszerelt, korszerű tanüzemben tanulhatják meg a sütő- és cukrászipari termékek (kenyérfélék, finompékáru, torták, fagylaltok) kiváló minőségű előállítását. Az iskolában végzett tanulók az itt megszerzett szakmai tudásuk alapján Szombathely város és Vas megye cukrászataiban, pékségeiben keresett munkaerők, de sokan vállalnak munkát külföldön is a végzettségüknek megfelelő szakmai irányban.

Az iskola által kínált szakközépiskolai képzések:
cukrász OKJ 34 811 01
pék OKJ 34 541 05
édesipari termékgyártó OKJ 34 541 01 HIÁNYSZAKMA!!!
húsipari termékgyártó OKJ 34 541 03
tejipari szakmunkás OKJ 34 541 10

A cukrász szakképzés a 2018-as tanévtől újdonságként jelenik meg az iskola szakmai kínálatában. Az édesipari termékgyártó képzést különösen vonzóvá teheti, hogy hiányszakmaként a tanulók ösztöndíjban is részesülnek.
A cukrász, a pék és az édesipari termékgyártó képzések biztos szakmai háttere a jól felkészült szakembergárda és a kor követelményeinek megfelelő, modern tanüzem. A tanüzemben előállított pék és cukrászipari termékek értékesítésre kerülnek az iskola tankenyérboltjában. A tankenyérbolt termékei méltán népszerűek és keresettek városunkban, mivel megfizethető áron minőségi termékekhez juthatnak hozzá a vevők.
A húsipari termékgyártó és a tejipari szakmunkás tanulók számára a szakmai képzést külső piaci partner bevonásával biztosítja az intézmény duális képzésben, tanulószerződés keretében.

Szakiskolát végzettek középiskolája (érettségit adó képzés)

A szakmai végzettséget szerzett szakközépiskolai tanulók nappali tagozaton 25 éves korig, esti tagozaton pedig korhatár nélkül tanulhatnak és szerezhetnek érettségi bizonyítványt 2 év alatt. Az esti tagozatos tanulók oktatását hetente 2 napon, hétfőn és kedden szervezi meg az iskola 14 órától 20 óráig. Az érettségit adó képzésre jelentkezőknek könnyebbséget jelenthet, hogy csak a 4 kötelező tantárgyból: magyar nyelv és irodalomból, matematikából, történelemből és 1 választott idegen nyelvből kell érettségi vizsgát tenniük, az 5. érettségi tantárgyat szakmai bizonyítványuk kiváltja. A közismereti tantárgyak oktatásához digitális táblákkal felszerelt tantermek és interaktív tananyagok állnak rendelkezésre.

Kollégium

Az iskola minden felvett tanulónak biztosítani tudja a kollégiumi elhelyezést az iskola területén lévő saját kollégiumában. Lehetőséget van arra is, hogy csak a gyakorlati napokon vegyék igénybe a tanulók a kollégiumi szolgáltatásokat. A kollégium biztosítja a nyugodt tanulás feltételeit, ugyanakkor számos kulturális és sportprogramot is kínál lakóinak.
A Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumba jelentkező tanulók biztosak lehetnek abban, hogy középiskolai tanulmányaik befejezése után piacképes szakmát kapnak a kezükbe, mellyel könnyedén elhelyezkedhetnek végzettségüknek megfelelően vagy érettségi birtokában továbbtanulhatnak felsőoktatási intézményekben.
Egy szakmai múltjára büszke, a modern, gyorsan változó világ új kihívásaira válaszokat adó középiskola szeretettel várja a hozzá jelentkező tanulóifjúságot!


Megnevezés: Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
Cím: 9700 Szombathely, Szent László király utca 10.
Telefon: +36 (94) 513-500
Fax: +36-94 / 513-511
Vezető: Kondics Ferenc
E-mail: efszk@efszk.hu
Honlap: http://www.efszk.sulinet.hu/
GPS koordináta (szélesség): 47.22877755585212
GPS koordináta (magasság): 16.607394468122834


Galéria (5 db)

Programok

Előadás/Kiállítás: FESTÉS RECEPTRE

Helyszín: AGORA - Savaria Filmszínház aula, Szombathely, Mártírok tere 1.
Időpont: 2021 Július 26. (Hétfő) 08:00

TELIVÍZIÓ (Előadás/Kiállítás)

AGORA - Savaria Filmszínház aula, Szombathely, Mártírok tere 1.
2021 Július 26. (Hétfő) 08:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
SZENT ISTVÁN KERESZTÉNY HAGYATÉKA – A MAGYAR SZENTKORONA VÁRMEGYÉI (Előadás/Kiállítás)

AGORA - Művelődési és Sportház, Szombathely, Március 15. tér 5.
2021 Július 26. (Hétfő) 08:00

Még több Előadás/Kiállítás ...
Élmény és Úszótábor (Gyerekeknek)

Fedett Uszoda és Termálfürdő, Szombathely, Bartók Béla körút 41.
2021 Július 26. (Hétfő) 08:30

Még több Gyerekeknek ...
Croodék: Egy új kor (12) 3D (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2021 Július 26. (Hétfő) 10:00

Még több Mozi ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...