Középiskolák

NÉMETH PÁL KOLLÉGIUM

 

Kollégiumunk személyre szabott törődéssel, családias hangulattal fogadja a diákokat. Szeretettel várunk kollégiumunkba valamennyi szombathelyi középiskolába felvett diákot, elsősorban azokat, akik érettségire épülő szakképzésben vagy a felsőoktatásban kívánják a középiskola után tanulmányaikat folytatni, mivel pedagógiai munkánkban kiemelt szerepet kap a tehetséggondozás.

Főként azoknak a szülőknek az érdeklődésére számítunk, akik szigorú, ellenőrzött, mégis gyermekközpontú légkört szeretnének gyermekük számára és megteremtésében a kollégiumi nevelőtestülettel együtt kívánnak működni.

Nevelő-oktató munkánkkal arra törekszünk, hogy a családjuktól távol lévő diákok számára otthonos légkört teremtsünk.

Nagy hangsúlyt fektetünk az egyéni képességek szerinti tanulásra, melyhez rendszeres tanórai segítséget, felzárkóztató és tehetséggondozó foglalkozásokat biztosítunk.

Tanulmányi eredményünk 4,00 feletti.

Kollégiumunkban a másnapi felkészülés segítése mellett német és angol nyelvből szintfelmérésen alapuló, vizsgára felkészítő és felzárkóztató foglalkozásokat szervezünk. Az iskolai órákra való felkészülés a tanulószobákban, számítógépteremben és a könyvtárban, illetve a nevelőtanárokkal egyeztetett módon a lakószobákban történik.

Kollégiumunk informatikai területen a 3D nyomtatási technika megismertetésére, a kapcsolódó tervező és kivitelező munka gyakorlására kínál lehetőséget diákjainak.

2015 nyarán elnyertük az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet. Tehetségprogramunkban pszichológus segíti a részt vevő diákok fejlődését (önismereti és önértékelési képességek, együttműködési készség fejlesztése, tanulási stílus beazonosítása, személyre szabott tanácsadás).

Választható foglalkozásaink összeállításánál a feszültségoldásra és ismeretszerzésre egyaránt figyelmet fordítunk.

Diákjaink kiváló eredménnyel szerepelnek kollégiumok közti versenyeken. 2015-ben a „Legügyesebb kollégium és kollégista” versenyen diákjaink az országos döntőben, csapatversenyben második, egyéniben 1-2. helyezést szereztek.

Feladataink között nagy hangsúlyt kap az egészséges életmódra nevelés (egészségnevelési hét, sportvetélkedők, házibajnokságok, prevenciós előadások).

Az épületben működő főzőkonyha napi három alkalommal meleg étkezést biztosít, melyet kedvezményes térítés ellenében vehetnek igénybe diákjaink a nyersanyagár és az áfa megfizetésével. A gyermekvédelmi támogatásban részesülő, a nagycsaládos és a tartós betegséget igazoló diákok pedig további 50%-os díjkedvezményt kapnak. Szakorvosi javaslat alapján tanulóink számára diétás étkezést tudunk biztosítani. Minden folyosón található jól felszerelt teakonyha, amelyben a tanulók maguk készíthetnek ételeket.

Lakhatási költséget csak a nem magyarországi székhelyű iskolában tanuló diákjainknak kell fizetni.

A diákok napirendjének meghatározásakor fontos szempontunk, hogy az iskolán kívüli napszakokban kellő idő jusson a pihenésre, kikapcsolódásra is.

Kollégiumunkban kondicionáló termek, asztalitenisz terem áll a tanulók rendelkezésére. Biztosítjuk a népszerű csapatsportok (röplabda, kosárlabda, kézilabda, labdarúgás), a korcsolyázás, a tollaslabda és a sakk művelésének lehetőségét, valamint több, a sporthoz kapcsolódó foglalkozáson vehetnek részt diákjaink. Versenyszerűen sportoló diákjaink napirendjének megszervezésére kiemelt figyelmet fordítunk.

Hangszeres gyakorlásra szintetizátor és zongorák állnak a diákok rendelkezésére

Kollégiumunk nyitva tartása igazodik a szombathelyi középiskolák működéséhez.

Az autóbusz pályaudvar közelében található kollégiumunk, közvetlenül az épület mögött ingyenes parkoló található.

A kollégium épületétől a középiskolák 3-20 perces sétával érhetőek el. Kulturális és sportlétesítmények, rend- és tűzvédelmi hatósági intézmények vesznek körül bennünket, kollégiumunk az iskolai bűnmegelőzési program résztvevője, így a közbiztonsági szint kiemelkedő a kollégium környezetében

Felvétel kérhető kollégiumunkba telefonon a 94/505-224 vagy a 94/505-223 telefonszámon, valamint a honlapunkról, Facebook oldalunkról letölthető kollégiumi jelentkezési lap visszaküldésével.

 A középiskolai nyílt napok és a képzési vásár alatt kérjük, látogassanak el kollégiumunkba! Kollégiumlátogatásra más, egyeztetett időpontban is szívesen fogadjuk Önöket!


Megnevezés: NÉMETH PÁL KOLLÉGIUM
Cím: 9700 Szombathely, Magyar László u. 2.
Telefon: +36 (94) 505-224; +36 (94) 505-223
Fax: +36 (94) 505-224
Intézményvezető: Egri Csilla
E-mail: titkarsag@npk.szombathely.hu
Honlap: http://www.npk.sulinet.hu
GPS koordináta (szélesség): 47.231197
GPS koordináta (magasság): 16.612656

Programok

Mozi: CSILLAG SZÜLETIK

Helyszín: Emlékmű , Szombathely, Emlékmű út 1.
Időpont: 2022 Július 22. (Péntek) 21:00

Viktória FC nyári labdarúgó tábora (Gyerekeknek)

Illés Sportakadémia, Szombathely, Szarka Zoltán utca 3.
2022 Július 04. (Hétfő) 09:00

Még több Gyerekeknek ...
Zanox – Kockázatok és mellékhatások (16) (Mozi)

AGORA - Savaria Filmszínház, Szombathely, Mártírok tere 1.
2022 Július 04. (Hétfő) 14:00

Még több Mozi ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...