Középiskolák

Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Az Élelmiszeripari és Földmérési Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Szombathely város és a nyugat-dunántúli régió meghatározó szakképző intézménye az élelmiszeripar és a földmérés területén. Az iskola Szombathely zöldövezetében, szép környezetben, a város központjához, oktatási, kulturális, szabadidős és sportlétesítményeihez egyaránt közel van. Épületeik a lehetőségekhez mérten jól karbantartottak, környékük parkosított, rendezett. Iskolaudvaruk tágas, szellős, szép.

Az Intézményt 1927-ben alapították, történetén vezérfonalként húzódik végig az oktatási szerkezet változtatása, korszerűsítése. A téli gazdasági iskola tananyagának fejlesztése, a szakközépiskola zászlóbontása, a szakmunkások szakközépiskolájának bevezetése, a hagyományos mezőgazdasági képzés korszerű élelmiszer-ipari és geoinformatikai oktatásra váltása, a felsőfokú szakképzés beindítása jól jelzik ezt a folyamatot. A gyakorlatnak iskolánkban kiemelt szerepe van: oktatott szakmáink lehetőségeit kihasználva alapításunktól kezdve termelve képezünk. Nyári gyakorlataikon tanulóink már képesek önálló munkára, tanulmányaik befejezése után pedig teljes értékű tevékenységet tudnak végezni. Folyamatosan korszerűsítjük eszközparkunkat, szélesítjük oktatást segítő berendezéseink körét, kulturált körülményeket biztosítunk tanárok és tanulók számára egyaránt.

Az iskola két telephelyen működik: a tanépületek, a 120 férőhelyes kollégium és a gazdasági hivatal az iskola területén. Másik telephelyükön vannak a szakmai elméleti képzést szolgáló tantermek - felszerelt élelmiszer-ipari laboratóriumuk, önálló sütő és cukrász tanüzem tanbolttal, és géptanműhely. Az iskola minden felvett tanulónak biztosítani tudja a kollégiumi elhelyezést az iskola területén lévő saját kollégiumában, ahol biztosítottak a nyugodt tanulás feltételei, ugyanakkor számos kulturális és sportprogramot is kínál lakóinak.

Szakképző iskolaként az intézmény számára prioritás, hogy az itt végzett tanulók a munkaerőpiacon jól eladható szakmai végzettséget szerezzenek.


Megnevezés: Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Cím: 9700 Szombathely, Szent László király utca 10.
Telefon: +36 (94) 513-500
Fax: +36-94 / 513-511
Vezető: Kondics Ferenc
E-mail: efszk@efszk.hu
Honlap: http://www.efszk.sulinet.hu/
GPS koordináta (szélesség): 47.22877755585212
GPS koordináta (magasság): 16.607394468122834


Galéria (5 db)

Programok

Röplabda tábor (Tábor)

Fedett Uszoda és Termálfürdő Strandröplabda pályái, Szombathely, Bartók Béla körút 41.
2022 Június 27. (Hétfő) 08:00

Még több Tábor ...
Minyonok: Gru színre lép (12) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2022 Június 29. (Szerda) 10:00

Még több Mozi ...
Jurassic World: Világuralom 3D (mb) (12) (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2022 Június 29. (Szerda) 10:20

Még több Mozi ...
Lightyear (12) 3D (Mozi)

Cinema City, Savaria Plaza, Szombathely, Körmendi út 52-54
2022 Június 29. (Szerda) 11:00

Még több Mozi ...

Szombathelypont.hu mobilalkalmazás Androidra és IOS-re

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések
Adatok betöltése, kérem várjon...